Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

J1 Vize Reddinden Sonra H2B Vizesi Başvurusu

Benzer Başlıklar

• J1 vize

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    400 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @cnpist, içinde söyledi: J1 vize Tesekkur ederim Sayin Muslu. J1 daki 2 yil kuralini kaldirma ve J1 vizesinin H turune degisimi konusunda firmaniz yardimci olabiliyor degil mi ? Tesekkurler Sayin @cnpist, evet genelde olabiliyoruz.
  • Revoked Vize Sonrası Yeni Vize Başvurusu

3
    1 Oy
    3 İleti
    467 Bakış
    R
    Merhaba @Claudia J. Muslu, Benim anlamadığım nokta ise waiver başvurusunu herhalburkarda yapmam gereklimidir.? Çünkü toplamda 355 gün kaldım. Bana verilen süre ise 6 aydı. yani süre dışından 175 gün kalmış oldum. Bu da 3 yıllık ban anlamına geliyor benim ki. Bu arada Amerikadan 2018' in Kasım ayında ayrılmıştım. Geçenlerde tekrar körfez bölgesinde ki konsoloslukta görüşmeye gittim. Ama kriterleri karşılamıyorsunuz diye vize reddi verildi bana. Ben bundan bana waiver başvuru yapmamam gerektiğini çıkarıyorum. Acaba doğrumudur.? Teşekkür ederim.
  • 1 Oy
    2 İleti
    244 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @yukojo01, içinde söyledi: Greencard çıkması j1 vize görüşmesini olumsuz etkiler mi? Merhaba, Eğer greencard çıktıysa j1 vize görüşmesini olumsuz yönde etkiler mi? hatta alma şansın 0 gibi bir şey dediler. ne düşünüyorsunuz bu durumda? ds formunu türkiyedeki konsolosluğa göre doldursam , vizeyi almak için mecburen buraya gelmek zorunda kalacağım için j1 için görüştüğümüz vize memuru olumlu bakar mı? Veya hiç doldurmadan mı görüşmeye gitmeliyim? Sayın @yukojo01, j1 vizesi göçmen niyeti olmayan bir vizedir. Bu vize türünde siz ülkenize döneceğinizi belirtiyorsunuz. Yeşil kart ise ABDde daimi kalış niyeti içerir. Ancak DV yolu ile kazanılan yeşil kartı alma garantili olmadığı için j1 ile çelismediğine dair bazı iddialarda bulunulabilir. Yine de DS 260 formunu doldurursanız j1 görüşmeniz olumsuz etkilenebilir. Çünkü bu formu doldurmak göçmenlik niyetini bildirmek demektir. En iyisi j1i aldıktan sonra DS 260 formunu doldurmak -yinede ABDye girişte problem yaşayabilirsiniz- veya yapabiliyorsanız ABDden adjustment of status yolu ile yeşil kartı almaya çalışmak olacaktır. Bu durumda DS 260 formunu doldurmanıza gerek olmaz. Direkt ABDden başvurunuzu I-485 formu ile yaparsınız ( eğer 2 yıl TCye dönüş şartınız yok ise eğer var ise waiver yapmanız gerekecektir.)
  • J1 vizesi hakkında

2
    0 Oy
    2 İleti
    330 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Gözde-Zengin, içinde söyledi: J1 vizesi hakkında Merhaba, J1 vizesi ile Amerikadayım. Fakat Covid nedeniyle 4 aydır fiili çalışmıyorum. 31 Ağustosta Türkiyeye gidip gelmem gerekiyor ablamın düğünü var. J1 Vizem ise Ekimde bitiyor. Ama fiili otelde koronadan dolayı çalışamıyorum, bu Türkiye’ye giriş çıkışta bir sorun olur mu bir fikriniz var mı? Sayın @Gözde-Zengin, ABD’ye normal zamanda bile her giriş çıkış bir risktir. Covid ortamında ise ABD dışına çıkmanız tavsiye edilmez. Sınırlar yine kapatılabilir ve vizeniz dolmadan ABD’ye giriş yapamayabilirsiniz. ABD’de değişik vizelere geçebilseniz de Türkiye’de sadece acil nedenlerden dolayı vize hizmeti verilmektedir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k