Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F4 vize kategorisinde 21 yaş problemi

• Merhaba,

Amcam amerikan vatandaşı. Nisan 2007'de(nisan 2007 priority date'imiz) amcam, babama bir greencard başvurusu yaptı. Ben o tarihte 9 yaşındaydım. Ekim 2019 tarihli welcome letterımızı aldık. Welcome letter'ı aldığımızda ben 21 yaş 5 aylıktım. DS 260 ve civil documentslarımızı ailecek yükledik, temmuz 2022'de onaylandı. Ben şu an 25 yaşındayım, evli değilim. Greencard sürecimiz tamamlanana kadar evlenmeyeceğim. Süreçte şu ana kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadık, benim de şu ana kadar bütün belgelerim 21 yaş üstü olmama rağmen kabul oldu. Büyükelçilik randevusu bekleme aşamasındayız. Yaş dondurma benim için hala geçerli mi? Yoksa hakkımı kaybetmiş durumda mıyım? Bu andan sonra yaşa bağlı olarak bir red alma durumum olur mu?

Geri dönüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim

• @suzers, içinde söyledi: F4 vize kategorisinde 21 yaş problemi

Merhaba,

Amcam amerikan vatandaşı. Nisan 2007'de(nisan 2007 priority date'imiz) amcam, babama bir greencard başvurusu yaptı. Ben o tarihte 9 yaşındaydım. Ekim 2019 tarihli welcome letterımızı aldık. Welcome letter'ı aldığımızda ben 21 yaş 5 aylıktım. DS 260 ve civil documentslarımızı ailecek yükledik, temmuz 2022'de onaylandı. Ben şu an 25 yaşındayım, evli değilim. Greencard sürecimiz tamamlanana kadar evlenmeyeceğim. Süreçte şu ana kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadık, benim de şu ana kadar bütün belgelerim 21 yaş üstü olmama rağmen kabul oldu. Büyükelçilik randevusu bekleme aşamasındayız. Yaş dondurma benim için hala geçerli mi? Yoksa hakkımı kaybetmiş durumda mıyım? Bu andan sonra yaşa bağlı olarak bir red alma durumum olur mu?

Geri dönüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim

Sayin@suzers, detayli durumunuza bakmadan kesin bir bilgi veremiyorum. Ancak genelde kardes basvurularinda, yesil kart ciktiginda kardesin kendisi ve butun ailesi yesi karta hak kazanir. Sizin basvuru yapildiginda cocuk olmaniz yeterlidir. 21 yas ustu olmaniz haklariniza zarar vermez. Evlenmeniz haklariniza zarar verir. Ayrica Child Status Protection Act, da haklariniz korumaya yardimci olabilir.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• E2 Vize Süreci

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    337 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Meltem-0, içinde söyledi: E2 Vize Süreci Merhaba, Eşim 2024 Şubat ayında E2 vizesi için İstanbul’da başvuruda bulundu. Yenileme de diyebiliriz çünkü önceki E2 vizesinin süresi bu yıl Haziran ayında doldu. İki ülke de legal bir sorunumuz olmadı hiç, vergilerimizi de zamanında ödedik. Başvuruda bizden ek bilgi ve belge için sarı ve yeşil formları verdiler ve 6 Mart’ta istenilen belgeleri toplayıp ilettik. Başvuru statümüzde Şubat 2024’ten beri bir değişiklik görünmüyor. Amerika’daki şirket avukatları da bir bilgi alamadılar, konsoloslukdan da bir yanıt alamadık. Burada sorum ne kadar süre daha beklemek gerekli, ve tekrar başvuru yapmamız gerekebilir mi? Şimdiden teşekkürler Sayin@Meltem-0, Turkiyeden E2 basvurulari ve yenilemeleri zor gecmektedir. Kongre yardimi kullanmayi deneyebilirsiniz. Onun sonucuna gore ne yapacaginiza karar verebilirsiniz. Vergi verdiginiz eyaletin temsilcilerinin kongre yardimini bir an once kullanmanizda yarar vardir. Bu islemleri Ocak 20den once sonlandirabilirseniz cok avantajiniza olur. Dilereseniz ikinic bir gorus alabilirsiniz. Kongre yardimindan en iyi sonucu almak icin kendinizin, yani vergi yukumlusunun, yapmasi gerekse de, bu konuda olumlu sonuc almak icin sizi yonlendiriyoruz. Ne sekilde yardim istediginiz ve ne soylediginiz sonucu direkt olarak etkiliyor. Bilginize sunarim.
  • Amerika Dava Katilim icin vize

2
    0 Oy
    2 İleti
    228 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @mehmetakbulut, içinde söyledi: Amerika Dava Katilim icin vize Merhaba, Geçen sene ağustos ayında virginia eyaletine j1 öğrencisi olarak gittim. Akli dengesi yerinde olmayan biri arabası ile gelip bana çarpıp altında 900 metre sürükledi. Ayaklarımda, kollarımda ve sırtımda doku kayıpları oluştu. Amerikada 2 farklı ameliyat geçirdim. Daha sonra Türkiye'ye ambulans uçak ile sigortam tarafından getirildim. Türkiyede 3 farklı ameliyat geçirdim. Tekrardan ayağa kalkıp yürümem şubat ayını buldu maalesef. Amerikadaki sağlık harcamalarımı sigorta şirketim karşılamıyor maalesef, ve bana çarpan adamın mahkemesi var. Ben amerikaya gidip bana çarpan bu adamın gerekli cezayı almasını istiyorum sizce nasıl bir yol izleyebilirim. Şimdiden Teşekkürler Sayin @mehmetakbulut, oncelikle cok gecmis olsun. Davaya katilmak ve ozellikle de davada sahit olmak icin ABDye turistik vize alabilirsiniz. Ancak sizin anlattiginiz kaza turu ozel bir dava turudur adi personal injury/traffic accident olup her eyalette farkli kurallara tabi oldugu icin kazanin oldugu eyalette bu konuda uzman bir avukata basvurmaniz gerekir. Bu tur davalari avukatlar yuzde uzerinden yuruturler ve sizden para almazlar. Kazanacaklari oranin bir kismini sizden alirlar. Ayrica bu konuda danismanlik icin de ucret almazlar.
  • J1 vize

4
    0 Oy
    4 İleti
    400 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @cnpist, içinde söyledi: J1 vize Tesekkur ederim Sayin Muslu. J1 daki 2 yil kuralini kaldirma ve J1 vizesinin H turune degisimi konusunda firmaniz yardimci olabiliyor degil mi ? Tesekkurler Sayin @cnpist, evet genelde olabiliyoruz.
  • 21 yaş sınırı

5
    0 Oy
    5 İleti
    290 Bakış
    crazycellsC
    @hakan-ozer-kursun Muslu Hukuk Burosu bolumunu amaci disinda kullanmaniz forumdan kalici olarak yasaklanmaniza neden olabilir, bilginize.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k