Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F4 vize kategorisinde 21 yaş problemi

• Merhaba,

Amcam amerikan vatandaşı. Nisan 2007'de(nisan 2007 priority date'imiz) amcam, babama bir greencard başvurusu yaptı. Ben o tarihte 9 yaşındaydım. Ekim 2019 tarihli welcome letterımızı aldık. Welcome letter'ı aldığımızda ben 21 yaş 5 aylıktım. DS 260 ve civil documentslarımızı ailecek yükledik, temmuz 2022'de onaylandı. Ben şu an 25 yaşındayım, evli değilim. Greencard sürecimiz tamamlanana kadar evlenmeyeceğim. Süreçte şu ana kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadık, benim de şu ana kadar bütün belgelerim 21 yaş üstü olmama rağmen kabul oldu. Büyükelçilik randevusu bekleme aşamasındayız. Yaş dondurma benim için hala geçerli mi? Yoksa hakkımı kaybetmiş durumda mıyım? Bu andan sonra yaşa bağlı olarak bir red alma durumum olur mu?

Geri dönüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim

• @suzers, içinde söyledi: F4 vize kategorisinde 21 yaş problemi

Merhaba,

Amcam amerikan vatandaşı. Nisan 2007'de(nisan 2007 priority date'imiz) amcam, babama bir greencard başvurusu yaptı. Ben o tarihte 9 yaşındaydım. Ekim 2019 tarihli welcome letterımızı aldık. Welcome letter'ı aldığımızda ben 21 yaş 5 aylıktım. DS 260 ve civil documentslarımızı ailecek yükledik, temmuz 2022'de onaylandı. Ben şu an 25 yaşındayım, evli değilim. Greencard sürecimiz tamamlanana kadar evlenmeyeceğim. Süreçte şu ana kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadık, benim de şu ana kadar bütün belgelerim 21 yaş üstü olmama rağmen kabul oldu. Büyükelçilik randevusu bekleme aşamasındayız. Yaş dondurma benim için hala geçerli mi? Yoksa hakkımı kaybetmiş durumda mıyım? Bu andan sonra yaşa bağlı olarak bir red alma durumum olur mu?

Geri dönüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim

Sayin@suzers, detayli durumunuza bakmadan kesin bir bilgi veremiyorum. Ancak genelde kardes basvurularinda, yesil kart ciktiginda kardesin kendisi ve butun ailesi yesi karta hak kazanir. Sizin basvuru yapildiginda cocuk olmaniz yeterlidir. 21 yas ustu olmaniz haklariniza zarar vermez. Evlenmeniz haklariniza zarar verir. Ayrica Child Status Protection Act, da haklariniz korumaya yardimci olabilir.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• 21 Yas ustu icin aile talebi hakkinda

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    8
    0 Oy
    8 İleti
    510 Bakış
    B
    Bize bu platformu olusturarak hayatimizi kolaylastiran sayin @crazycells ile degerli bilgilerini esirgemeyerek ayrintili yanitlar ileten sayin @Claudia-J-Muslu tekrar tesekkur ederimtum yardimlariniz icin, iyi ki varsiniz . Saygilarimla.
  • 21 yaş sınırı

5
    0 Oy
    5 İleti
    290 Bakış
    crazycellsC
    @hakan-ozer-kursun Muslu Hukuk Burosu bolumunu amaci disinda kullanmaniz forumdan kalici olarak yasaklanmaniza neden olabilir, bilginize.
  • Amerika sınırında vize almak

2
    1 Oy
    2 İleti
    340 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Fouray, içinde söyledi: Amerika sınırında vize almak Merhabalar; Öncelikle sorularımızı yanıtsız bırakmayan Muslu Hukuk Bürosuna teşekkür ederim. Benim sorum şu; Meksika-Abd sınırından Abd vizemiz olmadan sınır kapısına gidip vize istesek verme durumları var mı? Normalde Abd visesi Türk vatandaşları için sadece Ankara ve İstanbul'dan veriliyor, bunu biliyorum. Fakat sınırda Meksika tarafından can güvenliğimizin olmadığını, en azından Abd üzerinden uçakla Türkiye'ye geçmek için vize istesek oradaki memurların inisiyatif kullanma hakları var mı? Sayın @Fouray , Öncelikle güzel sözleriniz için biz de teşekkür ederiz. Gümrük yetkililerinin vize verme yetkisi yoktur. Vize verme yetkisi sadece ABD dışındaki bütün konsolosluk ve elçiliklerindir. Bazı şartlarda Meksika’daki ABD konsolosluğundan vize almanız mümkün olabilir. Mutlaka kendi ülkenizdeki ABD konsolosluğundan vize almanız gerekli değildir. Gümrük yetkililerin ise parole (ABD’ye şartlı giriş izni) verme yetkileri vardır. Gümrük memurları bu izni çok zor verirler. Sizin dediğiniz tur bir durum için böyle bir izin vermeleri çok düşük ihtimaldir. Teşekkürler.
  • Kardes kategorisinden, Ailece F4 Vizesine basvuru yapmak

3
    1 Oy
    3 İleti
    354 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Ali-Kartal, içinde söyledi: Kardes kategorisinden, Ailece F4 Vizesine basvuru yapmak Merhabalar, Ablam ABD vatandasi, bana F4 vizesi için kardes kategorisinden basvuru yapacak. Esim ve cocuklarimi da yanimda goturecegim. I-130 formunu dolduruyoruz. Sadece benim adima mi I-130 formunu doldurmasi gerekiyor? Yoksa esim ve cocugum icin de ayri ayri I-130 formu dolduracak miyiz? Tesekkurler. Sayın @Ali-Kartal F4 kategorisi ABD vatandaşlarının kardeşlerine verilen bir göçmen vizesidir. F4 kategorisinden göçmen vizesi alanlar es ve çocukları ile ABD’ye gitme hakkına sahip olurlar. F4 kategorisine başvurulduğunda sadece kardeşin adına form doldurulması yeterlidir. Ancak bütün aile üyelerinin formda belirtilmesi gerekir. Yani ablanızın sizin adınıza form doldurması yeterlidir ancak formda bütün aile üyelerinizin adinin belirtilmesi gerekecektir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k