Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F4 vize kategorisinde 21 yaş problemi

• Merhaba,

Amcam amerikan vatandaşı. Nisan 2007'de(nisan 2007 priority date'imiz) amcam, babama bir greencard başvurusu yaptı. Ben o tarihte 9 yaşındaydım. Ekim 2019 tarihli welcome letterımızı aldık. Welcome letter'ı aldığımızda ben 21 yaş 5 aylıktım. DS 260 ve civil documentslarımızı ailecek yükledik, temmuz 2022'de onaylandı. Ben şu an 25 yaşındayım, evli değilim. Greencard sürecimiz tamamlanana kadar evlenmeyeceğim. Süreçte şu ana kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadık, benim de şu ana kadar bütün belgelerim 21 yaş üstü olmama rağmen kabul oldu. Büyükelçilik randevusu bekleme aşamasındayız. Yaş dondurma benim için hala geçerli mi? Yoksa hakkımı kaybetmiş durumda mıyım? Bu andan sonra yaşa bağlı olarak bir red alma durumum olur mu?

Geri dönüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim

• @suzers, içinde söyledi: F4 vize kategorisinde 21 yaş problemi

Merhaba,

Amcam amerikan vatandaşı. Nisan 2007'de(nisan 2007 priority date'imiz) amcam, babama bir greencard başvurusu yaptı. Ben o tarihte 9 yaşındaydım. Ekim 2019 tarihli welcome letterımızı aldık. Welcome letter'ı aldığımızda ben 21 yaş 5 aylıktım. DS 260 ve civil documentslarımızı ailecek yükledik, temmuz 2022'de onaylandı. Ben şu an 25 yaşındayım, evli değilim. Greencard sürecimiz tamamlanana kadar evlenmeyeceğim. Süreçte şu ana kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadık, benim de şu ana kadar bütün belgelerim 21 yaş üstü olmama rağmen kabul oldu. Büyükelçilik randevusu bekleme aşamasındayız. Yaş dondurma benim için hala geçerli mi? Yoksa hakkımı kaybetmiş durumda mıyım? Bu andan sonra yaşa bağlı olarak bir red alma durumum olur mu?

Geri dönüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim

Sayin@suzers, detayli durumunuza bakmadan kesin bir bilgi veremiyorum. Ancak genelde kardes basvurularinda, yesil kart ciktiginda kardesin kendisi ve butun ailesi yesi karta hak kazanir. Sizin basvuru yapildiginda cocuk olmaniz yeterlidir. 21 yas ustu olmaniz haklariniza zarar vermez. Evlenmeniz haklariniza zarar verir. Ayrica Child Status Protection Act, da haklariniz korumaya yardimci olabilir.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• EB-3 Vize Başvurusu ve Sağlık Problemi

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    156 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Who-Am-I, içinde söyledi: EB-3 Vize Başvurusu ve Sağlık Problemi Merhaba ben 24 yaşındayım EB3 other workers olarak mc donald’s ve ya wendy’s de bir işe başvuracağım iş şartları arasında 19 kg’a kadar yük kaldırabilmek ve 8 saat ayakta kalabilmek var. Doğuştan kalp deliğim var Askerlikten muaf oldum (yani alınmadım) fakat ameliyatlık bir durum yok günlük işlerimi kısıtlamıyor sadece askerlik, dalgıçlık ve pilotluk yapamam bunun dışında bir işi yapmamda sorun yok benim merak ettiğim soru şu bu kalp deliği konusu bana mülakatta sorun çıkartabilir mi? Unganlar hastanesinde röntgen de belli oluyor mu ya da iş yerinin sözleşme şartlarında yazdığı gibi 8 saatlik ayakta durma ve 19 kilogramlık yükleri kaldırabilirim fakat mülakat sırasında direkt ret alma gibi bir durum olabilir mi yoksa en fazla ek belge vs mi talep edilir? Cevabınıza göre başvurumu yapacağım teşekkür ederim. Sayin@Who-Am-I, siz bu basvuruyu nereden yapacaksiniz bunu tam anlamis degilim. Mulakattan bahsettiginiz icin TC olarak dusunuyorum. Gocmenlik saglik testlerini gecmeniz gerekecektir. Onun disinda bunun sorun olmasi ekstra saglik masrafi cikarmasi (public charge) olmak konusunda olabilir. Saglik durumunuz detayli bilmeden bir sey diyemesem de zaten saglik kontrolunu gecemezseniz gocmen vizesi alamiyorsunuz. Bazen saglik nedeni ile istisnalar (waiver) almaniz gerekebilir. Ornegin kimi insanlar COIVD asisi olamadi, cunku bagisiklik sistemleri buna izin vermiyordu, bunun icin waiver aldiktan sonra saglik durumlari onaylandi.
  • DV sürecinde çocuğumun 21 yaş problemi

4
    0 Oy
    4 İleti
    242 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ERHAN-1, içinde söyledi: DV sürecinde çocuğumun 21 yaş problemi dv 2024 talihlisiyim. Oğlum 24.03.2003 doğumlu kafam karıştı formu okudum fakat anlayamadım. Lütfen yardımcı olun. Vize alabilirsek oğlum bizimle gelebilir mi gelemez mi? Sayin @ERHAN-1, eger oglunuz CSPA yani cocugun statusunu koruma kanunundan yararlanabilirse vizeyi sizinle alip gelme ihtimali vardir. Ayni zamanda oglunuzun mutlaka evlenmemis de olmasi gerekmektedir. CSPAye gore yas tesbiti biraz daha karmasik bir konudur. Ancak oglunuz sizinle vizeye hak kazanmasa bile yine de siz ABDye gittikten sonra ona basvuruda bulunabilirsiniz. Bu kategoride her ne kadar bekleme suresi uzun olsa da sureci bir an once baslatmak onemlidir. Daha sonra vatandas oldugunuzda onceden yapilmis olan basvuru ile sureci one cekebilirsiniz.
  • 0 Oy
    2 İleti
    408 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @gülcan, içinde söyledi: E2 vizesindeki 18 ve 21 yaşındaki çocukları kapsıyor mu? 1.merhaba ben E2 vizesi için çok şey araştırıp okudum fakat bir şey kafama takıldı eğer usa da başvurulduğu takdirde iki yıl yurda giriş çıkış yapıldığı takdirde yine yeniden vizeye başvurulması gerekiyormuş, bu iki eşide mi kapsıyor? 2001 ve 2004 ekim ayı doğumlu iki çocuk var onlar E2 ye dahil oluyorlar mı? onların yurda giriş çıkışlarında problem olurmu? 2. Green kart çıkmış bir kişi turist olarak usa ya gidebilir mi? pasaport kontrolünde belli oluyor mu? bilgileri oluyor mu? bir sorun teşkil edermi? çok teşekkür ederim. Sayın @gülcan, E2 vizesi ile ABD dışına çıkarsanız sonra vize almanız gerekir ve bu iki eşi de kapsar. E2 vizesi 21 yaşına kadar olan çocukları kapsar. Sonrasında çocuğun kendisinin bağımsız bir vizesinin olması gerekir. Anne ve babanın vizesinden faydalanamaz çünkü çocuk hukuki tanımı 21 yaşında sona erer. İkinci sorunuza gelirsek yeşil kart çıkmış kişi turist olarak ABDye girebilir. Ancak yeşil kart alındıktan sonra bu mümkün olmaz. Eğer DV lotaryasını kastediyor iseniz o mali yılın sonuna kadar yeşil kart alınmadan alınmış sayılmadığl için kazanılmış olması alınmış olması anlamına gelmez. Bu nedenle yeşil kart çıkmış ancak TCde işlemlerin sonuçlanmayacağını düşünen bazı talihliler turist vizesi ile ABDye gelip şartları uygun olursa ABD içinden statü değişikliği yolu ile yeşil kartı almaktadırlar.
  • Amerika sınırında vize almak

2
    1 Oy
    2 İleti
    340 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Fouray, içinde söyledi: Amerika sınırında vize almak Merhabalar; Öncelikle sorularımızı yanıtsız bırakmayan Muslu Hukuk Bürosuna teşekkür ederim. Benim sorum şu; Meksika-Abd sınırından Abd vizemiz olmadan sınır kapısına gidip vize istesek verme durumları var mı? Normalde Abd visesi Türk vatandaşları için sadece Ankara ve İstanbul'dan veriliyor, bunu biliyorum. Fakat sınırda Meksika tarafından can güvenliğimizin olmadığını, en azından Abd üzerinden uçakla Türkiye'ye geçmek için vize istesek oradaki memurların inisiyatif kullanma hakları var mı? Sayın @Fouray , Öncelikle güzel sözleriniz için biz de teşekkür ederiz. Gümrük yetkililerinin vize verme yetkisi yoktur. Vize verme yetkisi sadece ABD dışındaki bütün konsolosluk ve elçiliklerindir. Bazı şartlarda Meksika’daki ABD konsolosluğundan vize almanız mümkün olabilir. Mutlaka kendi ülkenizdeki ABD konsolosluğundan vize almanız gerekli değildir. Gümrük yetkililerin ise parole (ABD’ye şartlı giriş izni) verme yetkileri vardır. Gümrük memurları bu izni çok zor verirler. Sizin dediğiniz tur bir durum için böyle bir izin vermeleri çok düşük ihtimaldir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k