@Selimdiskaya52
Ben tavsiye etmem ilk göç aşamasında bekar ve sizi California’ya bağlayacak bir neden (en büyük kalemlerinden birisi olan barınma maliyetinizi azaltacak akraba/yakın arkadaş veya taşınmada büyük masraflarınızı başlangıç aşamasında karşılayacak hali hazırda bir iş teklifi) yok ise.
Barınma maliyetlerinin yüksek, vergilerin (satış vergisi, gelir vergisi, araç vergisi, emlak vergisi, sosyal güvenlik vergisi, eyalet vergisi) yüksek, yaşam maliyetlerinin (gıda, akaryakıt) yüksek olduğu bir eyaleti ilk göç aşamasında değerlendirmezdim. ABD’ye göç ettikten sonra adaptasyon, gözlemleme, fırsatları değerlendirme ve çıkacak fırsatlara göre yönümü çizerdim. Bu şekilde hareket eden hospitality sektöründe çalışan arkadaşlarım başarılı oldu.
California evet güzel, hareketli, pazarlama gücü fazla, algısı farklı ancak satış vergisi, gelir vergisi, araç vergisi, emlak vergisi, sosyal güvenlik vergisi, eyalet vergisi ortalamalarını aldığınızda, ABD’de en yüksek 5 eyalet:
1-Hawaii
2-New York
3-Vermont
4-California
5-Maine
Bu eyaletlerde diğer eyaletlere göre aynı pozisyon için aldığınız maaş daha yüksek ancak bu aradaki +maaş aradaki yaşam masrafını yakalamaya her zaman yetmiyor. Forumda popüler olan Austin’e de gidin demiyorum
Teksas, gelir vergisi almaması nedeniyle vergi yükü açısından avantajlı bir eyalet olmasına rağmen, satış ve emlak vergileri ile bu açığı kapatmaktadır. Bu durum, özellikle kira ödeyenler veya düşük gelirli bireyler için yaşam maliyetlerini etkileyebilir.
Tercih ve karar sizin