Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Arkadaşlar merhaba, ben kelimenin tam anlamı ile bilinmeze gidiyorum 🙂

Şöyle ki; 14 Şubat’ta LAX’a uçuyorum, tekim. California’da yaşamayı kafama koydum. San Diego diye niyetlendim ama iş olanakları vs açısından Long Beach daha iyi diyorlar. Ben Türkiye’de bilişim öğretmeni idim, aynı zamanda da MIS mezunuyum ama yazılım tecrübem yok. Bir arkadaş 3 aylık bootcamp alarak iş bulabilirsin diyor. AI, data analyst ya da software tester gibi işler. Ama şartlar ne gösterir bilinmez. Los Angeles, San Francisco düşündüm ama suç oranları vs fazla diyorlar. Daha aribnb’den evimi dahi tutmadım o derece yani.

İngilizcem fena değil, en azından işimi görebilecek kadar. Sporcuyum, dalgıçım vs.

14 Şubat’ta nereye gideyim ben ? :))

Nerede ev tutmalıyım, gerçi hemen ev tutamam sanıyorum. Airbnb yapıp, amazondan o adrese ürün satın alarak o fatura ile bankalardan hesap açmayı deneyeceğim. Aylık kira 1500 $ a kadar düşünüyorum.

Yol gösterir misiniz ? Yoksa terminal filmini gerçekleştireceğim :))

• @hDundar California görüntüde harika ama son LA yangini ve yangin sonrasi kira fiyatlarinin en az $250-$500 arasi arttigini dikkate almak gerekir. Bütçe sınırlıysa ve sertifika kovalayip iş aranacaksa daha az maliyetli yerlere gitmek isterdim. Örnek North Carolina, Midwest vs. IT icin California harika, çok iş var vs bir yanılgı.

• @minnesota yanıt için teşekkürler, şu an önceliğim California şehirleri. En az birkaç ay deneyimlemek istiyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@hDundar öncelikle iş konusunda bootcamp önerisi yapan arkadaşınız amerikada bu işlerin içinde mi yoksa kendisi alakasız bir meslek grubundan vs mi? Çünkü duyduğum kadarıyla bu bootcamp vs eğitimleri artık çok fazla iş imkanı yaratmıyormuş firmalar bu tarz eğitim mezunlarını pek istemiyormuş eskisi gibi diye duydum. Öncelikle bu konuyu iyice araştırın bir çok kişiden yorum alın derim forumdada meslek grubu başlıkları mevcut mesela oradanda belki bilgi alabilirsiniz.
    Şehir konusuna gelirsekte maddi durumunuz el veriyorsa gelin ve bir kaç şehri gezip görüp karar verin derim maddi durumum ve zamanım el vermez diyorsanızda bence daha detaylı bir şekilde araştırıp planınızı ona göre yapıp gelin derim çünkü iletilerinizden vs gördüğüm kadarıyla hiç bir planınız vs olmadan sadece bir aceleyle, hevesle yola koyulmak üzeresiniz gibi gözüküyor ve bu sizin için hayal kırıklığı yaratabilir. İlk deneyiminiz ne kadar iyi olursa amerikaya alışmanız o kadar kolay olur onun için aceleyle iş yapmayın tavsiyesinde olabilirim sizin için

• @Emre-Kurtulmuş bilgilendirme için teşekkürler. Öneride bulunan arkadaş 5 yıl önce amerikaya green card ile gitmiş bir yazılım mühendisi ve yazılım alanında çalışıyor.

Aceleden ziyade er ya da geç gidecek olmamdan ötürü gidip yerinde gözlemleyerek karar vermek. Ekonomik olarak 5-6 ay sanıyorum sorun yaşamayacak dudumdayım, tabii lüks bir yaşantı ile değil. Bu nedenle önceliğim CA şehirleri ve de sorumda olduğu gibi üstüne düştüğüm ve de öğrenmek istediğim CA şehirleri konusunda öneri. Meslek ikinci planda. Teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐

@hDundar anladım 5-6 ay kötü bir süre değil bence. Eğer ki çok valizle gelmeyecekseniz belki biletinizi lax yerine san franciscoya alıp orada görmek istediklerinizi görüp sonra los angelesa geçip orayıda görüp sonra san diegoya inebilirsiniz böylece kendi istediğiniz şehirleri kendi gözünüzle görüp güzel bir tercih yapabilirsiniz

• Merhaba, UI UX Designer olarak LinkedIn üzerinde iş arattığımda çok fazla opsiyon olmadığını görüyorum. IT alanında çalışan kişiler varsa bilgilendirirlerse çok sevinirim. Bir ihtimal green card aldıktan sonra buraya taşınmayı düşünüyorum. Dili biliyorum. Tek kişi olarak geleceğim. Ehliyetim yok araba kullanmayı bilmiyorum.

• Herkese merhaba,
    1 Ağustosta Sacramento'da olacağım oda kiralama konusunda hangi sitelere başvuruda bulunursam daha güvenilir olur acaba, cevaplar için şimdiden teşekkürler

• 20 Gün sonra mülakatım var, Eğitimli aşcı olarak yerleşmeyi düşünüyorum. Daha önce Danimarka'da 2 Michelin yıldızı restorantta çalışma deneyimim mevcut ingilizcem iyi seviyede tek kişi için tavsiye eder misiniz?

• ⭐⭐⭐⭐

@Selimdiskaya52

Ben tavsiye etmem ilk göç aşamasında bekar ve sizi California’ya bağlayacak bir neden (en büyük kalemlerinden birisi olan barınma maliyetinizi azaltacak akraba/yakın arkadaş veya taşınmada büyük masraflarınızı başlangıç aşamasında karşılayacak hali hazırda bir iş teklifi) yok ise.

Barınma maliyetlerinin yüksek, vergilerin (satış vergisi, gelir vergisi, araç vergisi, emlak vergisi, sosyal güvenlik vergisi, eyalet vergisi) yüksek, yaşam maliyetlerinin (gıda, akaryakıt) yüksek olduğu bir eyaleti ilk göç aşamasında değerlendirmezdim. ABD’ye göç ettikten sonra adaptasyon, gözlemleme, fırsatları değerlendirme ve çıkacak fırsatlara göre yönümü çizerdim. Bu şekilde hareket eden hospitality sektöründe çalışan arkadaşlarım başarılı oldu.

California evet güzel, hareketli, pazarlama gücü fazla, algısı farklı ancak satış vergisi, gelir vergisi, araç vergisi, emlak vergisi, sosyal güvenlik vergisi, eyalet vergisi ortalamalarını aldığınızda, ABD’de en yüksek 5 eyalet:

1-Hawaii
    2-New York
    3-Vermont
    4-California
    5-Maine

Bu eyaletlerde diğer eyaletlere göre aynı pozisyon için aldığınız maaş daha yüksek ancak bu aradaki +maaş aradaki yaşam masrafını yakalamaya her zaman yetmiyor. Forumda popüler olan Austin’e de gidin demiyorum 🙂 Teksas, gelir vergisi almaması nedeniyle vergi yükü açısından avantajlı bir eyalet olmasına rağmen, satış ve emlak vergileri ile bu açığı kapatmaktadır. Bu durum, özellikle kira ödeyenler veya düşük gelirli bireyler için yaşam maliyetlerini etkileyebilir.

Tercih ve karar sizin 🍀

• ⭐⭐⭐⭐

@Selimdiskaya52 öncelikle şunu söyleyim gördüğüm bütün michelin restoran ilanları adam sömürüyor bizim burada. California başlangıcı eğer ki işiniz hazır değilse maddi olarak zorlayabilir bu tabii sizin şu anki maddi durumunuzada bağlı, california geneli için demem ama ben san francisco için o pahalılığa karşı havası vs ile burada yaşamaya değdiğini düşünüyorum

• @ATS16 Tek yaşayacağımdan müteakip stüdyo daire kiralamayı düşünmüştüm, Teksas’ta beni tatmin edecek düzeyde restoran ne yazık ki yok. 8 saat sonrası overtime olarak düşünürsek, Danimarka’da da günde ortalama 12 saat çalışıyordum. Kışı sevmediğimden Kaliforniya’yı düşünmüştüm.

• @Emre-Kurtulmuş Los Angeles’ı önerir misiniz? Orada da güzel restoranlar mevcut. Tam anlamıyla 2027 ilkbaharı gibi taşınacağımdan, şimdiden eyalet arıyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@Selimdiskaya52

Hedefiniz illa ki Michelin guide yıldızlı restaurantta çalışmak ise bunun için en çok sayıda olan şehir New York, yanlış hatırlamıyorsam 72 tane var. Sayıca fazla olması bu bölgeye olan bu alanda çalışmak isteyen aşçı talebi ve rekabeti de artırıyor. Sayıca ikinci sirada ise SF Bay Area, 30 civarında olması lazım.

@emre-kurtulmuş Bey sektorun içinde olduğu için daha doğru yönlendirecektir göçmen yeni gelen bir aşçı için işe alım süreçlerinde yaşaması muhtemel konuları.

• @ATS16
    Ocak’ta Amerika ya kısa süreli gireceğim. Residence Permit ve SSN aldıktan sonra Türkiye ye dönüp üniversitemi tamamlayacağım. Planım, 2027’de Amerika ya tamamen yerleşmek. Türkiye’deyken SSN elimde olura muhtemelen kolayca iş başvurusu yapıp relocate isteyebilirim

• ⭐⭐⭐⭐

@Selimdiskaya52 bol şans, planladığınız gibi ilerler süreciniz umarım 🍀

• @ATS16 çok sağ olun, değerli bilgileriniz ve yorumlarınız için teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@Selimdiskaya52 şahsen kendim los angelesı çok sevmiyorum 1-2 kere gidip gördüm ama bana pek iyi gelmedi. Eşimle birlikte bir kaç farklı şehride gidip gördük SFnin pahalılığından dolayı başka bir yer mi baksak acaba diye ama dönüp dolaşıp SF kadar güzelini bulamayacağımıza karar verdik. Bizim için en büyük etkenide havası.
    Uzaktan iş bulma süreciniz dilediğiniz gibi gitmeyebilir çünkü interviewdan sonra mutfakta neler yapabildiğinizi görmek için bazıları 1 günlük bir denemeye alabiliyor ama yinede şansınız var hiç yok değil tabii.
    Mutfak sektörü için en avantajlı kısım burada oteller çünkü saatlik ödemesi yüksek olur, otelin bir çok benefiti olur, sendikaya bağlı olursunuz. En az kazanacağınız yerde maalesef michelin restoran olur bence

• @Emre-Kurtulmuş Peki yıldızlı restoranlar ve oteller fazla mesai ödemesi yapıyor mu? Danimarka'dayken, 8. saatten sonraki saatlerim fazla mesai olarak yazılıyordu

• ⭐⭐⭐⭐

@Selimdiskaya52 8 saatin üstünü mesai ödemek zorunda bu yüzden fazla mesaiye bırakmak istemezler

Benzer Başlıklar

• 2
  • 120
  • 6
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

131

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |