Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

CP surecini AOS'a cevirmek

• Merhabalar,
    Green Card sahibiyim ve esimle birlikte Mayis 2022 de Consular Processinge basladik. Esim bu arada yuksek lisans egitiminin son asamasini da tamamlayip Turkiye'den yanima geldi. ilk dusuncemiz okul tezler bitene kadar bu surecleri tamamlayip Amerikada GC ile devam etmekti. Ancak I-130 basvurlarinin bu Fiscal year da 6 aya dusurulecek denmesine ragmen hala 22 aylarda. Esimin B2 vizesi mevcut ve onumuzdeki sene icin amerikada ki okullarla gorusme halinde ve olumlu sonuclanmasini beklediklerimiz var. Ancak burada bir belirsizlik icerisinde kaybolmaya basladik.
    Ilk olarak suan CP surecinin onumuzdeki egitim yilina yetisememe ihtimali devam etmekte ve hayli yuksek malum 22 aylik biriken surecin eritilmesi ne derece mumkun?

• Arastirmalarim sonucunda onumuzde bir kac secenek oldugunu gormekteyim. Ancak bana en mantikli gelen CP yi AOS a cevirmek bu surec icin yapilmasi gerekenler nedir ve surede bir kisalma saglamasi mumkun mudur? Gordugum ve duydugum kadariyla AOS surelerinde ciddi iyilesmeler yasanmakta 6-7 ayda tamamlayanlari burada da sikca goruyorum.

• Esimin B2 vizesi oldugu icin burada dikkat edilmesi gereken hususlar tam olarak nedir? Malumunuz uzere B2 vizesi bu is icin biraz kritik. AOS surecine dondurebilirsek burada out of status olmamasi icin I-485 in I-94 formundaki (6 aylik) sureden once mi onaylanmasi gerekiyor? Yoksa birlikte iletilen Advance Parolun onaylanmasi giris cikis izni kazandiracagindan durumu cozer mi?

• Giris yaptiktan sonra 90 gunluk bekleme suresi bulunmakta bunu beklememiz gerekiyor mu? Bizim surecimiz zaten CP olarak basladigi icin direk surec icin basvuru yapabilir miyiz?

• Son olarak CP ye baslarken basvuru ucretlerini odemistik, AOS a cevirdigimizde ornegin I-130 basvurusu icin gereken ucretleri tekrar odememiz mi gerekir?

• @bionicks, içinde söyledi: CP surecini AOS'a cevirmek

Merhabalar,
    Green Card sahibiyim ve esimle birlikte Mayis 2022 de Consular Processinge basladik. Esim bu arada yuksek lisans egitiminin son asamasini da tamamlayip Turkiye'den yanima geldi. ilk dusuncemiz okul tezler bitene kadar bu surecleri tamamlayip Amerikada GC ile devam etmekti. Ancak I-130 basvurlarinin bu Fiscal year da 6 aya dusurulecek denmesine ragmen hala 22 aylarda. Esimin B2 vizesi mevcut ve onumuzdeki sene icin amerikada ki okullarla gorusme halinde ve olumlu sonuclanmasini beklediklerimiz var. Ancak burada bir belirsizlik icerisinde kaybolmaya basladik.
    Ilk olarak suan CP surecinin onumuzdeki egitim yilina yetisememe ihtimali devam etmekte ve hayli yuksek malum 22 aylik biriken surecin eritilmesi ne derece mumkun?

• Arastirmalarim sonucunda onumuzde bir kac secenek oldugunu gormekteyim. Ancak bana en mantikli gelen CP yi AOS a cevirmek bu surec icin yapilmasi gerekenler nedir ve surede bir kisalma saglamasi mumkun mudur? Gordugum ve duydugum kadariyla AOS surelerinde ciddi iyilesmeler yasanmakta 6-7 ayda tamamlayanlari burada da sikca goruyorum.

• Esimin B2 vizesi oldugu icin burada dikkat edilmesi gereken hususlar tam olarak nedir? Malumunuz uzere B2 vizesi bu is icin biraz kritik. AOS surecine dondurebilirsek burada out of status olmamasi icin I-485 in I-94 formundaki (6 aylik) sureden once mi onaylanmasi gerekiyor? Yoksa birlikte iletilen Advance Parolun onaylanmasi giris cikis izni kazandiracagindan durumu cozer mi?

• Giris yaptiktan sonra 90 gunluk bekleme suresi bulunmakta bunu beklememiz gerekiyor mu? Bizim surecimiz zaten CP olarak basladigi icin direk surec icin basvuru yapabilir miyiz?

• Son olarak CP ye baslarken basvuru ucretlerini odemistik, AOS a cevirdigimizde ornegin I-130 basvurusu icin gereken ucretleri tekrar odememiz mi gerekir?

Sayin @@bionicks, sorulariniz cevaplari su sekildedir:
    Ilk olarakl suan CP surecinin onumuzdeki egitim yilina yetisememe ihtimali devam etmekte ve hayli yuksek malum 22 aylik biriken surecin eritilmesi ne derece mumkun?
    Hizlandirma talep edebilirsiniz, eger kabul gorurse 22 aylik sure 11 ay veya daha aza iner.

Arastirmalarim sonucunda onumuzde bir kac secenek oldugunu gormekteyim. Ancak bana en mantikli gelen CP yi AOS a cevirmek bu surec icin yapilmasi gerekenler nedir ve surede bir kisalma saglamasi mumkun mudur? Gordugum ve duydugum kadariyla AOS surelerinde ciddi iyilesmeler yasanmakta 6-7 ayda tamamlayanlari burada da sikca goruyorum.
    Detayli durumunuza bakmadan bir tavsiyede bulunmak mumkun degildir. Ancak CPyi AOSa cevirmek mumkundur. AOS sureleri de ABDde basvurdugunuz yere gore degismektedir. Bu nedenle surecte kisalma mi uzatma mi saglayacagina bakmak gerekecektir.

Giris yaptiktan sonra 90 gunluk bekleme suresi bulunmakta bunu beklememiz gerekiyor mu? Bizim surecimiz zaten CP olarak basladigi icin direk surec icin basvuru yapabilir miyiz? Beklemeniz gerekecektir. Zaten girisinizde de problem yasama ihtimaliniz olabilir. Esiniz ogrenci olacak ise ve burs vs. durumu var ise ogrenci vizesi ile gelmesi daha uygun olabilir.

Esimin B2 vizesi oldugu icin burada dikkat edilmesi gereken hususlar tam olarak nedir? Malumunuz uzere B2 vizesi bu is icin biraz kritik. AOS surecine dondurebilirsek burada out of status olmamasi icin I-485 in I-94 formundaki (6 aylik) sureden once mi onaylanmasi gerekiyor? Yoksa birlikte iletilen Advance Parolun onaylanmasi giris cikis izni kazandiracagindan durumu cozer mi?
    B2 vizesi bu is icin biraz zor ve cok uygun olmayan bir vize turudur. Dikkat edilecek konulara cok uzun oldugu icin deginemeyecegim. AOS surecine esiniz ABDye giris yapmadan donus yaptirmamaniz uygun olur. I-485 vize statusu icinde yapildiktan sonra problem olmaz, onaylanma zamani degil basvuru zamaninin statu icinde iken yapilmis olmasi gerekir. Advance parole sadece seyahat izni ile ilgilidir.

Giris yaptiktan sonra 90 gunluk bekleme suresi bulunmakta bunu beklememiz gerekiyor mu? Bizim surecimiz zaten CP olarak basladigi icin direk surec icin basvuru yapabilir miyiz?
    Girdiginiz vize B2 vizesi veya F1 vizesi icin 90 gunu beklemek daha iyi olur ve riski azaltir. Bazi vizelerde beklemeye gerek yoktur.

Son olarak CP ye baslarken basvuru ucretlerini odemistik, AOS a cevirdigimizde ornegin I-130 basvurusu icin gereken ucretleri tekrar odememiz mi gerekir?
    I-130 basvuru ucretini tekrar odemenize gerek yoktur. Ancak I-485 ucretini odemenize gerek olacaktir.

• Sayin Muslu,
    Oncelikle cevaplariniz icin cok tesekkur ederim. Izninizle sizin de bahsettiginiz bi kac nokta icin daha sorularim olacak.
    1- "Ogrenci vizesi ile gelmesi uygun olur." Ancak esimle CP surecine basladik. Suan immigrant surecinde oldugun icin ogrenci vizesi alma ihtimali bulunuyor mu?
    2-B2 ile "AOS vize statusu icinde yapilmasinda sorun olmaz" derken I-94 de yazan sureden once basvuru yapilmasi yeterli midir? Basvuruyu yapmak ve Notice of Actionu almak I-94 suresi gecse bile ABD de kalmayi sagliyor mu? Yoksa ABD kalma suresinin uzatilmasi icin ayrica bir talepte bulunulmasi gerekir mi?
    3-CP yi AOS a cevirmek icin sadece I-485 i ek olarak gondermek yeterlidir diye anliyorum. I-130 ile ilgili herhangi bir duzenlemeye ihtiyac bulunmuyor. Dogru mudur?
    4-Son olarak Florida'da yasiyorum. Sanirim ortalama AOS icin 16 aylik bir surec gozukuyor. AOS basvurularinda, seyahat ve calisma izinlerinin onden onaylanma ihtimali var (COMBO card) diye biliyorum. Surec tam olarak tamamlanmasa bile esimin doktoraya devam edebilmesi icin calisma izninin onaylanmasi yeterli midir?
    iyi calismalar

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• İltica Ve EB3 Süreçleri Hakkında

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    729 Bakış
    D
    @Claudia-J-Muslu Eşim Turist vizesiyle giriş yaptı, iltica ofisi üzerinden dosyası ilerleyecek. SSN aldıktan sonra iltica ilk mülakatı olmadan muhtemelen geri çekmiş olacağız iltica talebini çünkü mülakat tarihleri çok ileri tarihe veriliyor, o sırada bizim eb3 ile alakalı sürecimiz ilerlemiş olacaktır. Bu durumda eb3 sürecine etkisi nasıl olur sizce? Bir de şunu düşünüyoruz; önce evlilik yapıp sonra F1'a ben geçiş yapacağım eşim de F2 olacak ve iltica talebini birlikte yapacağız, eb3 süreci greencarda ilerlediğinde ilticayı geri çekeceğiz. Eb3 başvurusu benim üzerime yapıldı benim çalışma iznim gelme aşamasında mı geri çekmem daha doğru olur acaba yoksa greencard başvurusundan önce mi? Önce evlilik yapıp sonra F1 ve iltica etmek mi, yoksa önce eşim iltica edip ben F1 başvurusunu yapıp sonra mı evlenmek daha mantıklı eb3 greencard sürecinde? Şimdiden teşekkürler cevabınız için
  • Cr1 Ir1 sürecinde vize kategorisi

2
    0 Oy
    2 İleti
    267 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @dnzbb, içinde söyledi: Cr1 Ir1 sürecinde vize kategorisi Merhabalar biz 27.02.19 da abd vatandaşı eşimle türkiyede evlendik. Mart 2019 da uscis e başvurduk. 18 şubat 2021 de ankarada mülakatımdan bir gün sonra pasaportumun postaya verildiğine dair mail aldım ve 3-4 gün sonra vizem elime ulaştı. Pasaportumda evliliğimiz 2 yılını tamamlamadığı için vize kategorim CR1 yazıyordu. 7 Haziran 2021 de Abd ye giriş yaptım ve 25 Haziran 2021 de green card ım geldi. Bu sefer vize kategorim IR1 yazıyor ve card expired 2031 yazıyor. Ben bu durumda 2 yıl içinde herhangi bir belge doldurmalı mıyım? (Cr1 olunca GC ı 2 yılda yeniletiyoruz) ya da yapmam gereken başka bir işlem var mı? Sayın @dnzbb ; Belgelerinize bakmadan bir şey söylemek mümkün değildir. Ancak evlilik iki yıldan fazla geçerli olduğunda yeşil kart daimi olarak veriliyor. Bazen hatalı kayıt mümkündür. Bu linke bakiniz. Eğer evlilik iki yıldan daha az sureli ise o zaman geçici yeşil kart veriliyor ve I-751 formuna başvurmak gerekiyor. https://www.uscis.gov/green-card/after-we-grant-your-green-card/conditional-permanent-residence/removing-conditions-on-permanent-residence-based-on-marriage Eğer durumunuz konusunda emin değilseniz, kart ve tarihlerinizle beraber durumunuzu bir danışmanlık görüşmesi ile kontrol etmenizde yarar vardır. Teşekkürler.
  • J-1 waiver ile AOS basvurusu

5
    1 Oy
    5 İleti
    349 Bakış
    Yusuf SaraçoğluY
    @dream-for-a-requiem, içinde söyledi: J-1 waiver ile AOS basvurusu Sayin @Claudia-J-Muslu, Verdiginiz cevap icin cok tesekkur ederim. I-485 formunu doldururken soyle bir madde ile karsilastim: 24.a. Have you ever been a J nonimmigrant exchange visitor who was subject to the two-year foreign residence requirement? If you answered Yes to item number 24.a., complete item numbers 24.b. - 24.c. 24.b. Have you complied with the foreign residence requirement? 24.c. Have you been granted a waiver or has Department of State issued a favorable waiver recommendation letter for you? 24.c. maddesine gore Department of State'ten alinan favorable recommendation belgesi basvuru icin yeterli oluyor mu bu durumda? Sayın @dream-for-a-requiem, Sorularınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Bu aşamada gerekli ve yeterli cevaplar verildiği için konuyu kilitliyorum. Teşekkürler.
  • Daca ve I-130 sureci

2
    3 Oy
    2 İleti
    209 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @celik Daca ve I-130 sureci içinde söyledi: Merhabalar, kizim icin F2A basvurusu yapacagim, su an 21 yasindan kucuk ve DACA ile ABD'de yasiyor, SSN ve calisma izni var. ABD'ye girisi vize ile oldu yani lawful. Benim iki sorum var DACA statusunun F2A surecine bir etkisi var mi? F2A'yi kisaltip/uzaltmasi, olumlu ya da olumsuz etki etmesi mumkun mu? DACA statusu ile AOS yapmak mumkun mu? Yoksa Green Card almak icin Turkiye'deki konsolosluga mi gitmesi gerekiyor? Tesekkurler Sayın @celik, DACA bir statü değildir ve genelde DACA’dan green carda geçiş çok zordur. Ancak DACA’dan bazı şartların gerçekleşmesi durumunda green carda geçmek mümkün olabilir. DACA ABD Güvenlik Bakanlığının (Department of Homeland Security) verdiği takdir yetkisine bağlı olarak ABD’de geçici oturma ve çalışma iznidir. Trump hükümetinde değiştirilme ve kaldırılma ihtimali vardır. F2A surecine genelde bir etkisi yoktur. Sureci uzatıp kısaltmaz. Yeşil kart yakınlarının adjustment of status(AOS) statü değiştirme yapabilmeleri için hem ABD’ye hukuken giriş yapmış olmaları, hem hukuka aykırı surelerde ABD’de bulunmamış olmaları, hem de statü değiştirmenin diğer kurallarına uygun şartlara sahip olmaları gerekir. ABD’de bulunan kızınızın sadece ABD’ye hukuka uygun giriş yapmış olması AOS yapabileceği anlamına gelmez. ABD’de kaldığı bütün sürelerin hukuka uygun olup olmadığı değerlendirilmeli ve statü değiştirmenin diğer kurallarına uygun olup olmadığı incelendikten sonra DACA ile AOS yapıp yapmayacağı tespit edilebilir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k