Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Dragon Henüz I130 formunu uscis den tamamlamadık. Dezavantajı olur mu? Turistik mi daha hızlı çözüm alırız yoksa aile birleşiminden mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Dragon merhaba.. biliyorusunuz B1/B2 vizesinin amacı sadece turistik seyahatler için.
    eşinizin LPR olması ve yakında vatandaş olacak olması durumu size ne yazık ki dezavantaj olacaktır. elbette vizeye başvurabilirsiniz, bunu yasaklayan bir durum yok ama vizeyi alma ihtimaliniz ne yazık ki düşük olabilir.

    elbette bunun kararını her zaman mülakatınızı yapacak konsolosluk görevlisi verecektir ama beklentinizi düşük tutup, türkiye'ye döneceğinize ait gerekçeleri sağlam belirtirseniz yine de şansınızı deneyebilirsiniz.

    bol şans diliyorum.


  • Bır sorum olacak cevap verirseniz çok sevinirim, kendi adıma ds160 formunu doldurdum (henüz göndermedim). Eşim için ayrı form dolduracak mıyız, dolduracaksak nasıl dolduracağız?
    Benim formumda sadece eşimin ad, soyad, doğum yeri ve tarihi, adres bilgisi istedi.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Serap-2 bunu size kim söyledi bilmiyorum ama formu "submit" etmedikten sonra dilediğiniz kadar değiştirebilirsiniz.

  • ⭐⭐

    @denizci10 Submit ettikten sonrayı kastetmiştim. Çünkü soru soran kişi formu tamamlayıp randevu aldıktan sonra değiştirebiliyor muyuz diye sormuştu.


  • Merhaba,

    Ben turist vizesi icin gun aldim ve form dolduruyorum.
    Soruma gecmeden once durumumu aciklamak isterim :
    Ben daha once 2 kez Amerika'da F1 vizesiyle bulundum. Ikinci vizemde son transfer oldugum okulun odemesini yapamadigim icin okul beni terminate etti. Bir avukata danismistim orda bu konuyu ve bana Turkiye'ye donup tekrar vizeye basvurmak yerine burdan da reinstatement yapabilirsin ve F1 statunu geri alip egitimine devam edebilirsin demisti.Ben bir sponsor bulmustum orada fakat out of status olmanin ustunden biraz fazla zaman gecmesinden dolayi reinstatement yapamayiz dendi avukat tarafindan ve ben egitimime devam etme sansim kalmadigi icin dondum, cikarken havalanindan da herhangi bir islem yapimadi bana bu konuyla ilgili. Sanirim 7 ay out of status kaldiktan sonra dondum.

    DS-160 formunda :Have you ever been unlawfully present, overstayed the amount of time granted by an immigration official or otherwise violated the terms of a U.S. visa? seklinde bi soru var.
    Bu soru benim durumumla ilgili mi? Unlawful presence olustu mu bilmiyorum. Overstay oldumu onu da bilmiyorum cunku unlawful presence olduktan sonra basliyor overstay ve vizemin sartlarini ihlal edecek bisey yapmadim. Sadece out of status oldugumu biliyorum otesiyle ilgili bir bilgim yok.
    Bu soru beni ilgilendiriyorsa YES seklinde isaretleyip bir aciklama getireyim mi? Yoksa bu sorunun out of status olmakla bi alakasi yok mu?

    Cevaplar icin simdiden tesekkur ederim.


  • merhaba oncelikle ds-160 formu icin yardim almak istiyorum. Hem universite okuyorum hemde ayni zamanda calisiyorum ikisi ayni anda nasil yazabilirim yardimci olabilirseniz sevinirim iyi forumlar 🙂


  • Merhaba
    Ds 160 formunu doldurup onayladık.(40 gün kadar önce) Ödeme randevu alımı, talimatların yazdırılması hepsini tamamladık fakat eşimin formunda other names used sorusunda bulunan maiden name gözümüzden kaçtığından o kısım no olarak seçildi yani herhangi bir bilgi girmedik. Bu eksiklik için yeniden ds 160 formunu doldurmamız gerekir mi sizce ?


  • Merhaba,
    5 ay kadar önce DS-160 formunu doldurdum ve randevu tarihi aldım. bu süreçte pasaportum kayboldu ve yeni pasaport çıkarttım. Ayrıca seyahat planımda değişiklik oldu. Sormak istediğim; forumdan okuduklarım kadarıyla ds-160 formunu güncellemem gerekiyor. pasaportunuzu çaldırdınız veya kaybettiniz mi seçeneği bulunuyor güncelleme yaparken bunu işaretleyip eski pasaportumu girmem gerekiyor. Pasaport kısmına yeni pasaport numaramı girmem gerekiyor. Eski pasaportumun giriş çıkış kısımlarının fotokopisini almıştım bunu da vize görüşmesine götürmem gerekiyor sanırım. Bir de yeşil pasaport pasaport tipini "regular" olarak mı seçmesi gerekiyor?
    Vize görüşmesi esnasında ds-160 formunu güncellediğimi belirtmem ve bunu götürmem yeterli midir?
    Bilgilendirme için şimdiden teşekkürler.


  • Merhabalar sayın forum üyeleri ds160 formunda kafama takılan bazı sorular var bunları sizinle paylaşmak istiyorum.

    -Kız arkadaşım amerikan vatandaşı ve amerikada ikamet etmekte. Kalacağım yere onun adresini yazmam ve US Contact kısmında kız arkadaşımın bilgilerini ve adresini yazmam bana pozitif mi yoksa negatif mi yansır?

    Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkürler.


  • merhaba herkese iyi günler dilerim. ds-160 formundaki ''son 5 yılda başka bir ülkeyi ziyaret ettiniz mi?'' sorusuna hayır cevabını verdim fakat bu yaz midilli ve gürcistan'a gideceğim. tekrardan ds-160 formu doldurmam gerekli mi veyahut yapmam gereken bir şey var mı


  • Merhabalar, 24 nisanda 16 yaşındaki kızımın vize görüşmesi var. Ds-160 ile ilgili bir iki sorum olacak cevap verirseniz çok sevinirim. 2009 yılında eşim ben ve kızım ( ozaman 2 yaşındaydı) için 10 yıllık turist vizesi almış ve gitmiştik, vizeler 2019 da doldu.
    Kızımızı yazın teyzesi ve kuzenlerinin yanına göndereceğiz ancak ds-160 doldururken daha önce abd vizesiniz varsa tarihi ve vize numarasını doldurmamız gereken yer vardı. Eski pasaportu bulamadığımız için bu kısımda vize numarasını bilmiyoruz işaretledik, vize issue date kısmını ise 15 eylül diye tahmini doldurduk. Yine aynı bölümde daha önce pasaportunuz çalındı/kayboldumu sorusuna ise “ eski pasaportları evde bulamadığımız için eski vizemizin issue date ve vize numarasını yazamadık diye cevapladık. Ancak bir kaç gün önce eski pasaportları bulduk ve issue date 1 eylül 2009 muş ve biz formda 15 eylül 2009 diye yazmıştık. Sizce formu tekrar doldurmalı mıyız? İkinci bir sorum da biz ds160 doldurduktan sonra bacanağın oğlu içinde başvuru yaptık kısmet olursa ikisini beraber göndereceğiz teyzelerinin yanına, yine ds160 da sizinle beraber seyahat edecek var mı? Sorusuna hayır demiştik bu kısmıda güncellemek gerekir mi?


  • Merhabalar. Eşimle birlikte turist vizesi için ds-160 formu doldurduk ayrı ayrı , ikimizde yanımızda seyahat edecek kişiler olarak birbirimizi formlarımızda belirterek onayladık formları.

    1. Sorumuz , biz ds-160 formunda seyahat planımızı 1-10 temmuz tarihleri arasında planladık onayladık. Fakat randevu tarihi en erken 27 temmuza çekebildik.
      Ds-160 formunu güncellememiz mümkün mü ?
    2. Sorum ise randevu adımında ödeme yaparken sadece kendi ücretimi ödedim eşimle birlikte gireceğiz sandım vizeye ama öyle değilmiş.Konsolosluğa mail attım , kendi randevu aldığım oturum sayfam üzerinden grup eklememi söylediler , eşimi seyahate ekleyip kendi oturumumdan onun ödemesinide yaptım fakat ikimizi ayrı ayrı tarihlere attı sistem.
      Baştan hatalı girdiğim için ikimiz aynı anda görüşmeye girebileceğimiz şekilde ayarlayamadım.
      Velhasıl şans eseri ikimizede 27 temmuz olarak aynı güne 1 saat arayla randevu almış oldum Ankara'dan

    Bunu aynı anda vizeye girecek şekilde yapmamız mümkün değil sanırım . Sorularıma destek olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim hayırlı günler 🙂


  • Merhaba eşim 6 yıl önce ismini değiştirdi, sizce formda bunu belirtmeli miyim? Sıkıntı çıkarırlar mı, her yerde yeni ismi var ve hiçbir zaman karşılaşmadık.


  • DS160 Formunu dolduruyorum. Ama bazı bilgileri sonradan bulabilirim. Bunun için bu formu kapatıp sonra devam edebilir miyim?


  • merhabalar DS160 formu doldurma örneği olan bir başlık var mı

  • ⭐⭐⭐⭐

    @VR benim hazırladığım bir PDF var. Turist vizesi başlığının ilk iletisinde sonlarda.


  • Merhaba, formu doldurdum ancak bir yorumda görünce aklıma takıldı, greencard başvurusu yapmıştım ama yaptığımı bile unutmuşum:) formu doldururken ABD'ye göçmenlik başvurusu ile ilgili sorular vardı greencard aklıma bile gelmedi çıkmadığı için. Forumdaki form örneğinde ilgili soru için greencard ile alakası yok, (ds 260 doldurmadıysanız) yazılmıştı, ancak bir youtube yorumunda alakalı olduğu söylenmiş. içime kurt düştü "no" işaretli olarak kalmalı mı o soru greencard çıkmayanlar için?


  • Merhaba, Green Card kazanınıyım ve 04 Ekim 2023 tarihinde temelli ABD ye gidiyorum. Temmuz - Eylül 2024 tarihleri arasında annemle babam bizi ziyaret etmek istiyorlar. Geldiklerinde de 3 ay kalıp bizi ziyaret etmek hemde ABD yi gezmek istedikleri için Turist vizesine yani DS - 160 formuna başvurularını yapıyorum. Ancak takıldığım bir yer var. Ailem 3 ay kalacaklar ancak forumda kaç gün kalacaksınız sorusuna ne cevap vermem gerekiyor. Çünkü Türkiye’de ABD konsolosluğu turist vizesi başvurularının çoğunluğuna RET verdiklerini biliyorum. Kaç gün kalacaksınız sorusuna ne yazmam gerekir tam olarak ?? Veya nasıl bir süreç izlemem gerekir ?


  • @Bambam kendi soruma cevabımı buldum, bu konuda takılanlar için şöyle bir bilgi var:

    Is DV lottery an immigration petition?
    An immigration petition is, for example, an application for family reunification or political asylum. The Diversity Visa Lottery does not fall into “immigration intents” category, and you do not have to mention it on your visa application form.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

78
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum