Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Adjustment of Status vs Consular process

• Merhabalar ben

dv lottery 2023 ü kazandım
    numaram 7xxx civarında

yazın work and travel ile amerikaya geleceğim

ds 260 formunda türkiye de konsolosluktan greencard mülakatına girmeyi seçersem

sonrasında fikrim değişirse bu greencard sürecini amerika da devam ettirebilir miyim ?

Tesekkurler

• @justbasketbol, içinde söyledi: Adjustment of Status vs Consular process

Merhabalar ben

dv lottery 2023 ü kazandım
    numaram 7xxx civarında

yazın work and travel ile amerikaya geleceğim

ds 260 formunda türkiye de konsolosluktan greencard mülakatına girmeyi seçersem

sonrasında fikrim değişirse bu greencard sürecini amerika da devam ettirebilir miyim ?

Tesekkurler

Sayın @justbasketbol, geçerli vizeniz olduğu sürece ve ABDye girdikten belli bir süre sonra olmak şartı ile bu süreci ABDde de devam ettirebilirsiniz. Normal şartlarda numaranız TCden yeşil kart almaya yeterlidir.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• Change of status

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    340 Bakış
    ModeratorM
    @Batuhan-X Muslu Hukuk Burosu'na su siteden ulasabilirsiniz: https://amerikavatandas.com/tr/hizmetlerimiz/
  • 0 Oy
    10 İleti
    1k Bakış
    S
    Sayın @Claudia-J-Muslu, Bilgilendirmeleriniz için ayrıca teşekkür ederim. Durumumu değerlendirip, bana vakit ayırdığınız için size minnettarım.. İyi çalışmalar.
  • Adjusment of status ve Waiver iliskisi

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    1 Oy
    4 İleti
    244 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Buse-Aktaş, içinde söyledi: Adjusment of status ve Waiver iliskisi @Claudia-J-Muslu cok tesekkur ederim vakit ayirip cevaadiginiz icin. Vakit daraldikca panik oluyorum o sebeple bir an once statumu kaybetmeden basvuru yapmak istiyorum. J-1 vizem 2 yil kuralina tabi ama hali hazirda Waiver’im DOS’te isleme alindi ilk olumlu cevabi alip basvururabilirim . AOS basvurumda ki gonderecegim pakete ilk Waiver ile ilgili olumu cevap kagidimi eklesem ve Waiver surecim tamamlaninca gondersem yanlis yapmis olmayacagim anladigim kadariyla. Sayın @Buse-Aktaş Eğer gerçekten J1 waivere tabii iseniz waiver almadan adjustment of statuse başvurmanızı tavsiye etmem çünkü reddedilir. Ancak örneğin pasaportunuzda J1 2 yıl vize kuralına tabii yazsa da aslında J1 vize 2 yıl kuralına tabii değilseniz, o zaman adjustment of statuse başvurabilirsiniz. Değişik J1 vize türleri olduğu için bazen J1 2 yıl vize kuralına tabii yazsa da pasaportunuzdaki yazı yanlış olabiliyor. Aynı zamanda değişik J1 vize waiverleri da vardir. Bunların bazılarını almak daha kolay ( TC elçiliğinden alınan 2 yıl kuralına tabii değildir yazısı gibi) ve bazılarını almak ise çok daha zordur (J1 hardship waiver). Teşekkürler.
  • 0 Oy
    3 İleti
    515 Bakış
    K
    @Claudia-J-Muslu Kusura bakmayin Claudia Hanim, sorum aslinda CR1'e basvuru icindi. Yeni evlendim ve basvuru yapacagim yani AOS surecini baslatacagim. I-485 basvurusunu ABD'de out-of-status olsam da yapabilir miyim?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k