Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @serel Hayırlı olsun şimdiden. Tabii ki yazarım.
    @Seda-Uysal-Avcı Öneriniz için çok teşekkürler. Size de şu an Montreal'de, gelecekte her nerede olacaksanız orada sağlık ve mutluluklar dilerim.

  • ⭐⭐

    Bu yazacaklarım Boston Merkez için geçerli.

    Dikkatimi çeken bir konu oldu. Boston merkezde çok eski evler var, 100 yıllık, 200 yıllık. Isınma, su ve elektrik hatlarında hiç sorun yok. Kanalizasyon desen öyle. Elektrik prizleri, anahtarları çok eski, yenilenmemiş, ama tıkır tıkır çalışıyor. Demek ki zamanında yapılırken malzemeden çalmamışlar 🙂 Fırınlar çok eski model ama çok verimli, lavaboda çöp öğütücü var yine çok eski. Bodrumda çamaşır ve kurutucu makineler var nuh nebiden kalma modeller ama güzel temizliyorlar.

    Pencereler yukarı yarıya kadar açılan eski sürgülü model. Hepsinde sineklik ve jaluzi mevcut.

    Oturduğunuz ev toplu ulaşım araçlarına yakınsa arabasız bir yaşam mümkün.

    Metro hatları bakıma alınırsa o hatta Shuttle otobüsler konuluyor ve ücretsiz oluyor. Şahane bir hizmet.

    En pahalı market Whole Foods Market, en ucuzu ise Trader Joe's. Bir de ucuz olarak Market Basket varmış, henüz denemedim. Diğerleri; Star Market, Stop§Shop, Target vs onların fiyatları ortada.

    Ev konusuna gelince… Üniversiteler şehri olduğu için çok fazla öğrenci var, arz az talep çok. Özellikle merkeze yakın evler kapanın elinde kalıyor diyebilirim. Çoğunlukla ısınma ve su bazen de elektrik kiraya dahil oluyor. Bunun nedeni eski evlerde ayrı saatler yok. Ev sahibi tahmini bir rakamı kiraya ekliyor. Buzdolabı, fırın, ocak, bulaşık makinesi, mikrodalga (genelde) her evde demirbaş olarak var. Çamaşır makinesi çoğu evde yok. Evlerin bodrumunda bazen ücretli bazen ücretsiz çamaşır ve kurutma makineleri var. Bodrumda yoksa yakın bir çamaşırhane bulmak gerek. Eğer ev yeni ise ve içinde çamaşır ve kurutma varsa evin fiyatı artıyor.

    Ev kiralayabilmek için iş teklif mektubu veya maaş bordrosu, 700 üzeri kredi skoru, bankada en az 3-4 aylık kirayı karşılayacak kadar para göstermek gerekebilir (ev sahibine göre değişir). Emlakçı aracılığı ile tutarsanız komisyoncu ücreti 1 kira ile ilk ve son kira, depozit toplam 4 kira gibi bir parayı ilk etapta ödemek gerekiyor (Bu durumda ev 2500 ise 10 bin dolar ilk ödeme, bankada da 10-15 bin olmalı).

    Komisyoncu ücretinden kaçınmak için iki yol var: ya Property Manager’dan ya da Facebook Marketplace’de evini devretmek isteyenlerden ev kiralamak.

    Emlakçılar sitelerine, fiyatı uygun güzel bir ev koyuyor amaç seni çekebilmek. Sonra aa o ev tutuldu, başka var diyorlar. Hatta Facebook Marketplace’de de emlakçılar var. Bunlara bulaşmamak gerek. Sürekli aynı evleri ilanlarda görüyorum hepsi yem. Tutuldu dediği evi favoriye alıyorum, takip ediyorum, yayından kaldırmıyor.

    Bu şehrin şimdiye kadar beğenmediğim tek şeyi çamaşır makinasız evler 🙂 şimdilik bu kadar🌸


  • @Serapp işte bunlar yüzünden bir süre sonra şehir dışına tasinmak mantikli oluyor. 🙂 ev tutarken maaş bordrosundan gelirinizi hesapliyorlar. Yıllık kira bedelinin 3 katı kadar gross income olup olmadığına bakıyorlar. Boston dışında bence en güzel yerler; Brookline, Cambridge, Wellesley ve Arlington.

    Eğer merkezde çalışıyorsanız, parking çok önemli. Firma karsilamiyorsa bir anda ciddi bir masraf ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz.

    Metro konusundaki mevcut çalışmanın 2024 sonuna kadar bitmesi planlaniyor.

  • ⭐⭐

    @datanist Merhaba. Saydığınız yerlerde arıyorduk zaten ama tesadüfen biz şehrin göbeğinde ev bulduk sublease yolu ile kiraladık depozit ve komisyoncu ücreti de yoktu sadece iş teklif mektubu ve banka hesabı istendi. Sözleşme 30 Haziran'da bitiyordu ama yönetim mail attı 1 yıl uzatacak mısınız diye yeni kira 100$ fazla, hemen uzattık.
    Araba olmadığı için parking sorunumuz da yok 🙂 işe yürüyerek gidiyor.
    Metro haberine de sevindim doğrusu.

  • ⭐⭐

    Gözlemlere devam...

    Burada marketlerde kereviz sapı derya deniz uzaktan paket içinde iri iri pırasa gibi görünüyor, ilk geldiğimde öyle zannetmiştim. Aman yarabbim bu amerikalılar amma da kereviz sapı düşkünü imişler. Sebze reyonuna gittiğin zaman ilk göze çarpan sebze kereviz sapı. Açığı, kapalısı, paketlisi dolu!
    Pırasa kenarda köşede belki bulursan o da aşırı pahalı. Hasret kaldım sonunda pahalı olsa da aldım 🙂
    Brokoli, karnabahar, havuç, beyaz lahana var. Lahanalar küçücük bizdeki gibi devasa değil, bu iyi. Baby patates, baby havuç, baby biber, baby mısır yahu adamlar her şeyin bebeğini yapmışlar. Sonra salatalar atom veya marul var ama hazır doğranmış salata o kadar çok ki, demek ki alanı var yoksa olmazdı. Ispanak bizdeki gibi çamurlu bağlar yok, yıkanmış pırıl pırıl paketler içinde satılıyor. O da baby ıspanak 🙂 Bizde de yıkanmış diye satılan var ama üzerinde uyarı var tekrar yıka diye, burdakiler yemeye hazır diyor, inceledim gerçekten çok temiz. Bir de baby olduğu için ufacık, doğramaya bile gerek yok. Direk tencereye at. Hayatımda hiç bu kadar kolay ıspanak yemeği pişirmemiştim.

    Domateslerin envai çeşidi var.
    Kış günü çilek, karpuz, üzüm, kiraz var.
    Soğan ve patates çeşitleri bol.
    Elma çeşitlerini saymadım ama en az 12 çeşit elma var. Yoğurt reyonunda her türlü hindistan cevizli, vanilyalı, meyveli mevcut normalini bulmak için araman lazım. Bir keresinde vanilyalı almışım neyse ki oğlum farketti.
    Bakliyat reyonları yetersiz, zararlı yiyecek reyonları muhteşem 🙂

    Tek bira satılmıyor illa 6 lı alacaksın yalnız şöyle bir olanak var. Farklı markalarda kendi altılını yapabiliyorsun. Her markette var mı bilmem ama Star marketten o şekilde aldık çok hoşuma gitti.

    Ölçü birimleri farklı olduğu için hesap yapmaktan yoruldum.
    1 lbs kıyma 445 gr. 1 ons 28,35 gram. Biz kiloya grama alışmışız. Sıvı ürünler galon 🙂
    Metre yerine inç hadiii onu da hesapla. Masa bakıyorsun netten. Genişlik 140 istiyorsan 55 inç olacak hadi onu ezberledim ee derinlik ne onu da 2,54 ile çarp.
    Yatak, çarşaf bakıyorum hepsi inç, alışana kadar çok zor🌸


  • @Serapp teşekkürler Serap Hanım 🙂 nevresimleri burdan götürmeyi düşünüyorum bilginiz varsa çift kişilik mi orada ki ölçülere uyar yoksa baddal (king) boy mu ?


  • @serel buradan cift kisilik nevresim alirsaniz, Quenn size yataga uygun oluyor. Bizdeki battal boy nevresim King size yatak icin uygun degil. King size yataklari bayagi buyuk.


  • @dpdemir çok teşekkür ederim 🙂

  • ⭐⭐

    @serel Nevresim ölçüleri uymaz diye düşünüyorum. Ama yine de şu tabloyu inceleyin. Yatak ve yorgan ölçüleri hem inç hem de cm olarak yazıyor.

    Mattress and duvet sizes.png


  • @Serapp çok teşekkür ederim 🌸


  • @Serapp Price rite da tavsiye ederim. Helal et ve sebze meyve çok uygun oluyor. Trader joe nun işlenmemiş kuru yemişleri çok taze oluyor. İncir kayısı ve bazı ürünler Türkiyeden. Çamaşır makinesi için taşınabilir portatif makineler çok yaygın. Ben 2. evimde kullanmaya başlamıştım 3 yıl işimi gördü. Hala tek tercim Brookline ikincisi Andover. Bazen cambridge merkezde açık pazar kuruluyor haftasonları. Türkiyeden pazar kültürünü seviyorsanız denemenizi tavsiye ederim🙏🏻

  • ⭐⭐

    @Seda-Uysal-Avcı Seda hanım bu harika tavsiyeler için çok teşekkür ederim🌸 tecrübeleriniz bana ve bu bölgeye yerleşmeyi düşünenlere ışık tutuyor🙏


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

69
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum