Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

L1 vizesi ile ilgili


  • Merhaba 2019 nisan ayından itibaren babamın şirketinde dış ticaret müdürü olarak çalışmaktayım. Kardeşim de ithalat ihracat uzmanı olarak benimle çalışıyor. Şirket babam (%40) ve ortağı (%60) üzerine.
    Şimdi Amerika'da bu şirkete bir şube açsa babam ve ortağı; kendisi L1A vizesine mi başvurarak bunu yapmalı?
    Şirkete şube açtıktan sonra ben ve kardeşim içinde L1A vizesi başvurusunda bulunabilir mi?
    (Aile olduğumuz için bir sorun teşkil eder mi bu?)
    Ve son olarak işletme sahibi babam olsa da yine de Greencard sürecine gidebilir mi bu başvurularımız?

    Şimdiden ilginize teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.


  • @laleacar, içinde söyledi: L1 vizesi ile ilgili

    Merhaba 2019 nisan ayından itibaren babamın şirketinde dış ticaret müdürü olarak çalışmaktayım. Kardeşim de ithalat ihracat uzmanı olarak benimle çalışıyor. Şirket babam (%40) ve ortağı (%60) üzerine.
    Şimdi Amerika'da bu şirkete bir şube açsa babam ve ortağı; kendisi L1A vizesine mi başvurarak bunu yapmalı?
    Şirkete şube açtıktan sonra ben ve kardeşim içinde L1A vizesi başvurusunda bulunabilir mi?
    (Aile olduğumuz için bir sorun teşkil eder mi bu?)
    Ve son olarak işletme sahibi babam olsa da yine de Greencard sürecine gidebilir mi bu başvurularımız?

    Şimdiden ilginize teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

    Sayın@laleacar; L1 A vizesi mevcut bir şirketin ofisini açmak için kullanılır. Şube açıldıktan sonra da L1 vizesine başvurulabilir. Aile olmak sorun teşkil etmez ancak şirketin sadece aile bireylerini geçindiriyor olması sorun teşkil eder. Yani başkalarına da iş yaratması gerekir. İşletme sahibi babanız da olsa yeşil kart süreci işleyebilir. L1 vizeleri ile ilgili yakın zamanda değişiklikler olabilir. Süreci kolaylaştırmak için USCIS şu anda çalısmalarda bulunmaktadır.

  • adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

  • E2 vizesi için teminat

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    1 Oy
    3 İleti
    392 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @utopya, içinde söyledi: E2 vizesi için teminat @Utopya, içinde söyledi: E2 vizesi için teminat E2 vizesi görüşmesi için hesabımda mutlaka dolar mı olmalı? 100 bin dolar karşılığı TL yada nakit dolar yoksa sadece satılık gayrimenkul gösterebilir miyim? Ek olarak; hayatı boyunca hiç vize başvurusu yapmamış birisi E2 vizesine kabul görür mü? Herkes önce turist başvuru diyor. Turistlerin red yediği kesin. Sayın @utopya, hayatı boyunca hiç ABD vize başvurusu yapmamış birisi E2 vizesine kabul görebilir. Vizenin şartlarını gerçekleştirmiş olması gerekir. E2 vizesi için sadece satılık gayrimenkul göstermeniz yeterli olmaz. Hesapta para dışında gösterebileceginiz bazı krediler, mal alım masrafları, depo tutma masrafları gibi kalemler olabilir.
  • L-1 Vizesi Sartlari

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    1 Oy
    2 İleti
    290 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Aslıhan-Yolcu , içinde söyledi: L-1 Vizesi Sartlari Merhabalar, Ben Master ogrencisiyken, 1 yil sureyle Amerikadaki bir firmanin Italya distributorunde proje yoneticisi olarak calistim. Suanda Amerikadaki firmadan is teklifi aldim (bu teklifte benle uyumlu calismalarinin, kisisel tercihlerinin, beni iyi bir potansiyel olarak gormelerinin etkeni buyuk) ve L-1B vizesi almak icin sirketimle gorusup basvuru yapma surecindeyiz. Iki sorum olucakti? Managerial bir gorevde oldugum icin L-1A tipi daha mi uygundur? Ancak bu benim ilk is deneyimimdi, yani bir kidem, seniority sahibi degilim. Zaten bu nedenle L-1B daha olasi gorunmustu. Is sozlesmem 08.01.2020 - 31.12.2020 tarihlerini kapsiyor. Yeni yil tatili dolayisiyla surecim sarkmisti, bu durum 1 yil devamli calismis olma sartina aykirilik olusturur mu? Simdiden cok tesekkurler:folded_hands: Sayın @Aslıhan-Yolcu ; L vizeleri şirket içinde transferi kolaylaştırmak amaçlı vizeleridir. L-1A şirketin üst düzey yetkili ve müdürleri için kullanılır ve L-1B ise şirketle ilgili özel eğitim ve bilgi sahibi (veya söz konusu ülke ile ilgili detaylı bilgi sahibi) profesyoneller için kullanılır. Ikisinin de vize sureleri ve yeşil karta geçişleri farklıdır. L-1 A vizesini veya L-1 B vizesini alabilmek için son 3 yılda en az 1 tam yıl ABD dışında transferi yapacak olan şirkette calismis olmanız gerekir. Bu konuda USCIS çok detaylı bir bildirimde bulunmuş ve bir yılı nasıl hesapladıklarını açıklamıştır. Bu linkten bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/news/alerts/uscis-clarifies-the-l-1-one-year-foreign-employment-requirement CV’nize bakmadan size L-1A veya L-1Bnin hangisinin daha uygun olduğunu söylemek mümkün değildir. ABD’ye geldiğinizde pozisyonda ne yapacağınız da vize turunu belirlemek acısından önemlidir. Teşekkürler.
  • K1 nişanlık vizesi

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    6
    2 Oy
    6 İleti
    451 Bakış
    Güven Carmen TekG
    @Claudia-J-Muslu bunun için size çok teşekkür ederim 🙏
  • E1 tuccar vizesi sartlari

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    2 Oy
    2 İleti
    271 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @m-turk E1 tuccar vizesi sartlari içinde söyledi: Merhabalar, E1 vizesi hakkinda sorularim olacak. E2'deki gibi bu vize turunden de bir "business plan" gostermemiz lazim mi? Eger lazimsa minimum bir maddi birikim gerekecek mi? E1 vizesinin bir verilme ve yenilenme suresi var mi? Sanirim E2 5 yillik verilip, is yaptiginiz surece yenileniyor, E1 vizesi de bu sekilde mi? Eger isyeri iflas ederse, E1 vizesini kayip mi ediyoruz? Son olarak da E1 vizesi alan kisi, es ve cocuklarina da vize alabiliyor mu? Simdiden tesekkurler. Sayin @M.Turk, E1 vizesi ticaret için verilen bir vize turudur. Bu vize turu için ABD ile ilgili ülke arasında bir ticaret anlaşması olması gerekir. Ayrıca E1 vizesi kapsamında ciddi miktarda ticaret şartı aranır. Kanunen herhangi bir rakam gösterilmemiştir. Ticaretin ABD ve ilgili ülke arasında olması gerekir. Kanunen herhangi bir rakam gösterilmemiştir. Is planı kullanılabilir. Ancak is planından daha önemlisi E1 vizesinde başlamış olan ticaretin delilleri ve yakın gelecekteki ticaret taahhütleri olacaktır. E1 vizesi genelde iki yıl sure ile verilir. İki yılda bir yenilenmesi gerekir. Ticaret sona ererse bu vizeyi de yenilemek mümkün olmaz. Şirket iflas ederse ticarete devam edilemeyecektir. Es ve 21 yaşından küçük çocuklar ticarete tabii ülke vatandaşları olmasalar bile bu vizeden yararlanabilirler. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum