Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

H1B Çalışma Vizesi Hakkında


  • Claudia Hanim merhaba, 2018 Eylül ayında turist olarak NYC'e gittim. Belli bir süre turistik olarak orada gezip dolaştıktan sonra burada neden çalışmayayım diye düşünmeye başladım ve yaptığım iş ile ilgili bana sponsor olacak bir firma buldum ve süreç başladı. 2019 yılı Nisan ayında yapılan H1B vizesi için çekilişe girdim ve o çekilişten çıktıktan sonra USCIS gerekli tüm incelemeleri tamamladı ve Kasım 2019 da "approval notice" mi gönderdi. Malum 2019 Kasım Aralık aylarında başlayan virüs salgını ve 2020 Mart ayında ilan edilen pandemi sonrası ülkelerin konsoloslukları kapatması ve özellikle Trump'ın vizeler ile ilgili aldığı kararlar ve ertelemeler benim bu sürece başvurmamı doğal olarak engelledi. Bildiğiniz üzere H1B Approval Notice in 3 yıllık bir süresi var ve benim sürem 2022 yılı Eylül ayında son bulacak. Size kısaca durumumu anlattıktan sonra sizden cevabını bulabileceğimi düşündüğüm bir kaç soru var. Şöyle ki;

    • Tüm Dünya'da baş gösteren virüs ve sonrasında ilan edilen pandemiden dolayı kapanan konsolosluklar ve Trump'ın vizeler ile ilgili almış olduğu kararlar benim dosya süremin uzatılmasına yada ertelenmesine olanak sağlar mı?

    • Şu an konsolosluklar H1B vize başvurularına turist vizelerine oranla F1 yada ticari vizeler gibi öncelik veriyor mu?

    • Dosya süresi 2022 Eylül ayında dolacak olan H1B dosyam için DS160 formunu doldurup gerekli ödemeleri yaptıktan sonra eğer H1B vizelerinin de turist vizeleri gibi bir önceliği yok ise 1 belki 1,5 yıl sonraya verilecek randevu da bile hakkımız saklı kalır mı?

    • H1B vizesi için gerekli formları doldurup randevu alıp görüşmeye girdikten sonra pasaportuma o vizeyi almış olmam o vize ile NYC (USA) gitmesem bile işveren, benim bu vizeyi almamdan kaynaklı herhangi bir vergi yüküne tabi olur mu?

    • Mücbir bir sebep olduğu için H1B dosyalarında süre uzatmasına dair bir açıklama yapıldı mı? (hiçbir yerde denk gelmedim belki kaçırmış olabilirim.)

    Bu konuda sahip olduğunuz deneyimleriniz ile ilgili sorularımın cevapları konusunda yardımcı olabilir misiniz?

    Teşekkürler.
    Fuat GÜNARSLAN


  • @fgunarslan, içinde söyledi: H1B Çalışma Vizesi Hakkında

    Claudia Hanim merhaba, 2018 Eylül ayında turist olarak NYC'e gittim. Belli bir süre turistik olarak orada gezip dolaştıktan sonra burada neden çalışmayayım diye düşünmeye başladım ve yaptığım iş ile ilgili bana sponsor olacak bir firma buldum ve süreç başladı. 2019 yılı Nisan ayında yapılan H1B vizesi için çekilişe girdim ve o çekilişten çıktıktan sonra USCIS gerekli tüm incelemeleri tamamladı ve Kasım 2019 da "approval notice" mi gönderdi. Malum 2019 Kasım Aralık aylarında başlayan virüs salgını ve 2020 Mart ayında ilan edilen pandemi sonrası ülkelerin konsoloslukları kapatması ve özellikle Trump'ın vizeler ile ilgili aldığı kararlar ve ertelemeler benim bu sürece başvurmamı doğal olarak engelledi. Bildiğiniz üzere H1B Approval Notice in 3 yıllık bir süresi var ve benim sürem 2022 yılı Eylül ayında son bulacak. Size kısaca durumumu anlattıktan sonra sizden cevabını bulabileceğimi düşündüğüm bir kaç soru var. Şöyle ki;

    • Tüm Dünya'da baş gösteren virüs ve sonrasında ilan edilen pandemiden dolayı kapanan konsolosluklar ve Trump'ın vizeler ile ilgili almış olduğu kararlar benim dosya süremin uzatılmasına yada ertelenmesine olanak sağlar mı?

    • Şu an konsolosluklar H1B vize başvurularına turist vizelerine oranla F1 yada ticari vizeler gibi öncelik veriyor mu?

    • Dosya süresi 2022 Eylül ayında dolacak olan H1B dosyam için DS160 formunu doldurup gerekli ödemeleri yaptıktan sonra eğer H1B vizelerinin de turist vizeleri gibi bir önceliği yok ise 1 belki 1,5 yıl sonraya verilecek randevu da bile hakkımız saklı kalır mı?

    • H1B vizesi için gerekli formları doldurup randevu alıp görüşmeye girdikten sonra pasaportuma o vizeyi almış olmam o vize ile NYC (USA) gitmesem bile işveren, benim bu vizeyi almamdan kaynaklı herhangi bir vergi yüküne tabi olur mu?

    • Mücbir bir sebep olduğu için H1B dosyalarında süre uzatmasına dair bir açıklama yapıldı mı? (hiçbir yerde denk gelmedim belki kaçırmış olabilirim.)

    Bu konuda sahip olduğunuz deneyimleriniz ile ilgili sorularımın cevapları konusunda yardımcı olabilir misiniz?

    Teşekkürler.
    Fuat GÜNARSLAN

    Sayın @fgunarslan,
    Pandemi sureci ile göçmenlikte ekstra sorunlar yasandı ve yaşanmakta. Sizin dosyanız da herkesin dosyası ile ayni şekilde değerlendirilecektir. Kendiniz ayrıca bir acil vize değerlendirme talebi gibi bir talepte bulunursanız tabii ki bu farklı olacaktır. O zaman hisli bir değerlendirmeye tabii tutulursunuz. Su anda konsolosluklar öğrenci vizelerine öncelik veriyorlar. Ayrıca dünyanın değişik yerlerindeki bazı konsolosluklar hem 3. Ülke vatandaşı süreçlerini alabiliyorlar hem de daha çabuk donuş sağlayabiliyorlar. H1B vizenizi başka bir ülke konsolosluğundan almanız da mümkün olabilir. Vize ve surecin 1-2 yıl sonraki geçerliliği ile ilgili bütün durumunuza bakmadan cevap vermek doğru olmayacaktır. Zaten H-1B 3 yıllık bir vize olup, 3 yıldan sonra bir daha uzatma isteyip H-1B almak gerekecektir. Isıverenin vergi yüküne tabii olması için genelde sizin bir maaş veya bir ödeme alıyor olmanız gerekir. Genelde çalışana ödeme yapılmadan vergi yükü doğmaz. Ancak vergi uzmanı ile bunları teyit edebilirsiniz, vergi benim alanım değildir. “Extraordinary circumstances” denen durum bazı hallerde kullanılabilir. Sizin durumunuz da buna uygun olabilir. Bu andemiden dolay olan bir mücbir sebep değildir. Her zaman olabilecek mücbir sebepler için göçmenlikte kullanılabilir.
    Teşekkürler.

  • adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

  • E1 vizesi

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    5
    0 Oy
    5 İleti
    280 Bakış
    ikercassI
    @Claudia-J-Muslu çok teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı
  • EAD card hakkında

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    2
    0 Oy
    2 İleti
    433 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @seznec, içinde söyledi: EAD card hakkında 21/02/2020 tarihinde AOS başvuru formlarımızı gönderdik. 24/03/2020-biometrik randevumuz günüydü koronadan dolayı iptal yazısı geldi. İkinci randevuyu 31/03/2020 tarihine verdiler onun için iptal yazısı gelmedi,ve biz uscis office gittik geri döndürdüler iptal dediler ve bir daha bize tarih gelmedi.4 haziran 2020 de uscis officelerinin açıldığını sosyal medya hesaplarından gördüm bugüne kadar da yeni randevu bugün gelir yarın gelir diye bekledim hiçbir yazı gelmedi.dün I-765 ve I-131 ile ilgili ekte bilgilerinize sunduğum evraklar tarafıma posta ile ulaştı. İzninizle,Buna göre sormak istediğim sorular şunlar. 1)bana biometrik randevu verilemediği için mi EAD kart yerine bu evraklar gelmiş oldu.? 2)Biometrik randevu için bana bir türlü yeni tarih verilmediğini Uscise nasıl bir yöntemle anlatabilirim? 3)Ekte bulunan I-765 notice ile SSN alabilirmiyim? Yanıtlarınız ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürlerimi sunarım. [image: 1596812504184-257d6da7-6c96-49ee-9d25-4afbd9238f5e-resized.jpeg] [image: 1596812504042-9f18a482-f25b-4dd2-bd17-90ac01ae7347-resized.jpeg] Sayın @seznec , USCISte ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Bunlardan biri de yeşil kart ve EAD kartlarının basımı ile ilgilidir. Washington Posttaki bu yazıda da basılması gereken ne kadar çok kartın basılmadığı açıklanmaktadır. https://www.washingtonpost.com/opinions/how-the-trump-administration-is-turning-legal-immigrants-into-undocumented-ones/2020/07/09/15c1cbf6-c203-11ea-9fdd-b7ac6b051dc8_story.html Bunun ile ilgili hem USCISe şikâyette bulunmanız hem de Ombudsman yardımı kullanmanız gerekecektir. Kongre üyenizin yardımını da isteyebilirsiniz. USCISe online ulaşıp problem bildirebilirsiniz. Onlardan cevap alamayınca bunun kanıtı ile beraber Ombudsmani kullanmanız gerekir. Hem websitemde http://amerikavatandas.com/tr/anasayfa/ hemde facebook sayfamda https://www.facebook.com/musluhukuk Ombudsman yardımı ile ilgili bilgi paylaştım. Onlara bakabilirsiniz. Son sorunuzu Social Security Administrationa yönlendirmeniz gerekir. Onların prosedurleri farklı olabiliyor. Onlara buradan ulaşabilirsiniz. https://www.ssa.gov/ Özellikle Ombudsman yardımı konusunda danışmanlık görüşmesi alabilirsiniz. Teşekkürler
  • Kira kontratı hakkında

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    1 Oy
    2 İleti
    261 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @sash, içinde söyledi: Kira kontratı hakkında Merhabalar, 1 haziran itibari ile NJ de bir siteden 5 aylığına 500dolar depozit ve aylık 2100$ dan ev kiraladım. 30ekimde biten kontratımı kasım sonu çıkacağım için aylık kontrat olarak 2800dolardan değiştirdim ve kasım20 gibi aysonu 30unda daireyi boşaltacağımı bildirdim ve turkiyeye doneceğimi bildirdim, bana 1 ay onceden haber vermem gerektiği ve aralık 20ye kadar kira ödemem gerektiği bildirildi ve herhangi bir kolaylık sağlanmadı (kontratta 1ay onceden haber verilmesi gerektiği yazıyormuş ancak herhangi bir cezai veya ödeme miktarı yok), ben daireyi 30unda boşalttım ve anahtarı teslim ettim . Bana aralık 20 gibi 1800 dolarlık odeme bilgisi emaili atıldı , 500 dolar depoziti ve birkaç masrafı hesaplayarak benden 1300 dolar gibi bir ödeme yapmam istendi . ABD de yaşamıyorum ve şu an için yerleşme planım yok. Kredi skorum 700 gibi gorunuyor ve ABD bankasında da bir miktar birikimim de var. Daireyi boşalttıktan sonraki 20 gün için ödemeyi yapmayı düşünmüyorum, hukuki olarak maruz kalacağım durumlar neler olabilir , bu ödemeyi yapmamamın bana nasıl bir zararı olabilir ? Yanıtınız için teşekkur ederim. @Claudia-J-Muslu Sayın @sash, Kira konusu eyaletten eyalete farklı kanunlara tabii bir konudur. Sizin oturduğunuz yer NJ olduğu için kira kontratı NJ kanunlarına bağlı olarak yorumlanacaktır. NJ kanunları ile ilgili herhangi bir beyanatım yoktur. Ancak genel prosedür ile ilgili olarak eğer ev sahiplerine ABD dışına gideceğinizi ve bir indirim yapmazlarsa ödemeyi yapamayacağınızı bildirirseniz genelde size hem indirim yapmayı hem de borcunuzu taksitli ödemeyi kabul ettirebilirsiniz. Ayrıca baronuzun landlord-tenant kliniği varsa bazen gönüllü eyalet avukatları da konu ile ilgili ücretsiz danışmanlık verebiliyorlar. Konu göçmenlik konusu olmadığı ve NJ kanunlarını ilgilendirdiği için daha fazla bilgi veremiyorum. Teşekkürler.
  • Vatandaslik Sureci Hakkinda

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    299 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ecemari, içinde söyledi: Vatandaslik Sureci Hakkinda Merhabalar, Ben vatandaslik basvuru sureci hakkinda aklima takilan bir durum var. 2014 senesinden beri Green Card sahibiyim, eylul ayinda vatandasliga basvuracagim. Is sebebiyle 1 ay once Florida eyaletine tasindim ancak bundan once hep Ohio'da ikamet ediyordum, banka hesabim vs. hala orada. Vatandaslik basvurusunu Ohio uzerinden yapmam mumkun mu? Zaman ayirdiginiz icin simdiden tesekkurler! Sayın @ecemari, Resmi ikametgâhınız neresi ise başvuruyu oradan yapmanız gerekecektir. Eğer ikametgâhınızı değiştirmedi iseniz Ohio’dan başvurabilirsiniz ancak işlemler uzun sürdüğü için muhtemelen başvurunuzu Florida’ya transfer etmeniz gerekecektir. Bütün işlemler ve iletişim için güvenebileceğiniz bir adres vermeniz gerekecektir. Ayrıca son üç veya beş yılın vergi beyanları da gerekecektir. Adres değişikliklerini bildirmeniz gerekmektedir. Online vatandaşlık başvuruları daha çabuk ilerlemektedir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

43

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum