Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Arkadaş merhaba, üzerine biraz düşündükten ve mülakat süreçlerimiz bittikten sonra NC - Charlotte şehrine taşınmaya kesin karar verdik. 17 Ocak için uçak biletlerimizi de aldık. Aslında ilk planımız 3-4 haftalık bir Airbnb tutup bu süreçte ev aramaktı fakat gitmeden önce bir yer kiralayabilirsek hem Green Card ve SSN teslimi için kolaylık olur hem de ehliyet, banka hesabı gibi işlemlerde ekstradan adres ile ilgili koşuşturma yapmamış oluruz diye düşünüyorum. Ayrıca kedimizle beraber geleceğiz onun için de direkt geçici de olsa bir eve yerleşmek daha iyi olacaktır 🙂

Tabi credit History'miz ve aktif olarak işimiz olmadığı için normal bi ev sahibinden ev kiralamak mümkün olmayacaktır fakat şirketlerin kiraladıkları Condo gibi yerlerden 6 ay veya 1 yıllık sözleşme yapabiliriz, burayı geçici olarak düşünürüz. Bu bölgede yaşayan arkadaşlardan ricam acaba bildiğiniz güvenilir bir emlakçı veya Condo kiralayan şirket bilgisi paylaşabilir misiniz?

Sanırım @FreeWoRLD hocam siz NC'da yaşıyorsunuz, forumda başka oralarda yaşayan varsa da siz bilirsiniz 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@Ben-Batur Öncelikle bir Airbnb kiralayıp çevreyi tanımanız ve iş imkanları konusunda araştırma yapmanız daha iyi bir seçenek. Bu süreçte belki de North Carolina'nın veya Charlotte’un size uygun olmadığını fark edebilirsiniz.

Airbnb’de konaklarken, sarı zarftaki adresi kanıt olarak göstererek bir banka hesabı açabilirsiniz. Bu nedenle hemen bir ev tutmak yerine, önce bölgeyi daha iyi tanıyarak karar vermeniz daha sağlıklı olacaktır.

Şimdiden hayırlı olsun.

• ⭐⭐⭐

@Ben-Batur Ne yazık ki bilgim yok. Tüm kiralama işlemlerini apartman veya ev yönetimine direk başvurarak yaptık, yani websiteleri üzerinden. Herhangi bir emlakçı, aracı ile işlem yapmadık.

• Yasaklı

Bu ileti silindi!

• @Ben-Batur Bulursanız paylaşır mısınız lütfen :).Biz de aynı yerden ev arıyoruz..

• @Senem-Yukselen, içinde söyledi: North Carolina

@Ben-Batur Bulursanız paylaşır mısınız lütfen :).Biz de aynı yerden ev arıyoruz..

Bu yöntemin çok güvenilir olmadığına karar verip 1 aylık airbnb tuttuk şimdilik fakat irtibatta kalalım 17 ocakta Charlotte'ta olacağız, daha sonrasında gelecekseniz yardımcı oluruz tabi 🙂

• @Ben-Batur Tekrar vizeniz hayırlı olsun, yerleşme süreci ve sonrasında her şey gönlünüzce olsun. Biz de Raleigh-Durham-Cary civarına yerleşmeyi düşündüğümüz için yaptığım araştırmalarda rastladığım bir emlakçıyı size bildirmek isterim. Kendisi ile irtibatım veya tanışıklığım yok.
    https://nilrealty.choiceresidential.com/
    Belki şimdi ya da ileride size yardımcı olur.

• @Ben-Batur En mantıklısı bu evet .Biz Kanada'dayız ve çocukların yarı yıl tatilinde geçmeyi planlıyoruz..Yani,20 Aralık-6Ocak arası..Ama belirleyici konu ev bulmuş olmak.Deli gibi ev arayışındayız.Bizde de bir gelişme olursa,haberleşiriz 🙂

• @Ertan-Turgun Merhaba,paylaştığınız linkten Nil Hanım'a yazmıştım,aradı konuştuk.Ev bakıyor şu anda bizim için.Çok teşekkürler 🙂

• Son kararımız 20 Aralık'ta Raleigh'de olmak. Görüşmek üzere sayın forum üyeleri 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@samedt, içinde söyledi: North Carolina

Son kararımız 20 Aralık'ta Raleigh'de olmak. Görüşmek üzere sayın forum üyeleri 🙂

20 Aralık mı?
    Sağlık kontrolünden sonraki 6 ay içinde ABD'ye giriş yapmanız lazım.
    Yoksa tarihi yanlış mı yazdınız?

• @Serapp heyecandan efendim 20 ocak 😅😅🙏😇

• ⭐⭐⭐⭐

@samedt, içinde söyledi: North Carolina

@Serapp heyecandan efendim 20 ocak 😅😅🙏😇

Heyecan normaldir😀 Green Card süreci herkesi biraz telaşlandırıyor 😊 20 Ocak çok iyi bir tarih, iyi yolculuklar şimdiden! ✈🎉"

• Merhaba arkadaslar,
    North Carolina'da, Raleigh/Cary bölgesinde ki kiralik evimi devretmek icin birilerini arıyorum. Ev 2 yatak odalı, 2 banyolu bir daire, 3 katlı bir binanın ikinci katında. Daire, evcil hayvan dostudur ve kapalı garaj seçeneği bulunmaktadır. Kira bedeli 1.673 $'dır. Kompleks, spor salonu, yüzme havuzu, tenis kortu, çocuk parkı sunmaktadır ve ayrıca marketler ve restoranlara yakın bir konumda yer almaktadır. Cary, NC'de, Research Triangle içinde, Morrisville'a yakın bir yerde olup, bölgedeki en iyi okulların bulunduğu bir alanda yer almaktadır. Talebin en yuksek oldugu bolgelerin basinda gelmektedir. Yakın zamanda işimden ayrıldım ve taşınmam gerekiyor. Komplexin adı Bell Preston Reserve Apartments, internetten bu ismi arayarak sitesinde detayli bilgi bulabilirsiniz.

• Bir suredir de formu ihmal ettim ama, ozellikle Raleigh/Cary/NC hakkinda sorusu olan arkadaslar varsa cevaplamaya calisirim. Bir yildir bu bolgede kaliyorum, Okul, ehliyet, is ile ilgili tecrubelerim var.

Herkese kolayliklar diliyorum.

• @Ertan-Turgun @Senem-Yukselen Hayirli olsun arkadaslar, kolayliklar dilerim. Yaklasik 1 yil NC de yasadim.Guzel bir bolge. Hersey gonlunuzce olsun.

• @Sabutay Merhaba, Ben bir yildir Cary'de yasiyorum. Is nedeniyle yakinda tasinacagim ama okulla ilgili olarak West Cary Middle School'u onerebilirim. Bizim kiz bu okula gidiyor. Okulun akademik basarisi yuksek. Nedeni ise bu bolgede cok fazla nitelikli gocmen var. Muhtemelen cocuklarin egitimine ozen gosteriyorlar. Katildigimiz bir toplantida okulun siralamasinin NC deki tum okullar arasinda 20 oldugunu soylemislerdi.

Greatschool web sayfasini kontrol edebilirsiniz. Genellikle yuksek puanli okullan iyi okullar, akademik basari icin ozellikle test skoruna goz atmalisiniz.

Raleigh civarinda da guzel okullar var ama ben kendim hic arastirmadim, sadece arkadaslardan duydum. O bolgeyide arastirabilirsiniz.

Ama yine de iyi bir okulun sans oldugunu dusunuyorum. Baska bir eyalette de 1 yil yasadim ve puani bile olmayan bir okula gonderdim cocuklari. Cunku ev secimi yapamadik, kiralayabilecegimiz tek alternatifi tuttuk. Ama okul harikaydi. Hala zaman zaman greatschool sitesinde puani varmi diye kontrol ediyorum ve hala yok.

• @dil Arkadaslar, bu arada benim mevcut kontratim 5 Haziranda bitiyor. Yani isteyen kontrati uzatir, isteyen 5 haziranda cikabilir. Bu sekilde kisa sureli ev arayan var ise benimle iletisime gecebilir. Genellikle 6 aydan kisa ev kiralamk zor.

• @dil okul ve ehliyet konusunda bilgi severebilirmisiniz

Benzer Başlıklar

• 22
  • 28
  • 127
  • 68
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

131

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |