Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

H-1B isveren degisimi


  • Merhaba,
    A enstitusunden Haziran 2022'ye kadar gecerli H-1B vizem var, M entry, ilk 3 yillik term. Temmuz 2021'de B enstitusune gecicem. Iki is arasina 12 gunluk gap var. Yeni LCA Nisan 2021'de onaylandi. Uzerinde petitioner olarak A enstitusu gorunen mevcut vizemi kullanarak bu 12 gunluk gap sirasinda giris cikis yapabilir miyim, geri donuste I-797 ve job letter'i de custom officer'a sunarak? Tesekkurler


  • @vokur7, içinde söyledi: H-1B isveren degisimi

    Merhaba,
    A enstitusunden Haziran 2022'ye kadar gecerli H-1B vizem var, M entry, ilk 3 yillik term. Temmuz 2021'de B enstitusune gecicem. Iki is arasina 12 gunluk gap var. Yeni LCA Nisan 2021'de onaylandi. Uzerinde petitioner olarak A enstitusu gorunen mevcut vizemi kullanarak bu 12 gunluk gap sirasinda giris cikis yapabilir miyim, geri donuste I-797 ve job letter'i de custom officer'a sunarak? Tesekkurler

    Sayın @vokur7,
    ABD’ye her giriş bir risktir. Bu işlemleri genelde şirketin avukatları yürütürler. Yeni şirketinizin onayını almadan bu donemde seyahat riskli bir durum yaratacaktır. Ayrıca ABD dışında takılı kalmanız durumunda isiniz ve vizeniz de riske girecektir. O yüzden onlarla koordineli çalışmanız esastır. Ayrıca genelde yeni isinizin de eski isinizle ayni alanda ve benzer olması gerekir.
    Teşekkürler.


Benzer Başlıklar

  • N-400 Adres ve Calisma Gecmisi

    Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    123 Bakış
    G
    @Claudia-J-Muslu Cok tesekkur ederim. Postalar, faturalar vs. eski adresine gitti ve ABD'ye donus yaptiginda oradan teslim almisti. Sanirim bu durumda o adresi devam ettirmemiz uygun olur o zaman. Tesekkur ediyorum.
  • EB2 NIW en fazla ne kadar sürer?

    Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    152 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @vedat-Halitoğlu, içinde söyledi: EB2 NIW en fazla ne kadar sürer? @Rosesy keşke premium yapsaydınız hiç değilse bu kadar kaygılanmazdınız. Ben premium yaptım başvurunun ilk haftası onaylandı. Ücret düşündürücü oluyor ama bu kadar beklemekten bence daha iyidir. Hayırlısı olsun hakkınızda. Sayin @Rosesy, buugn itibari ile USCIS tahminlerine gore I-140in EB2 NIW kategorisinden onayi 26.5 ay surmektedir. Vize numarasi mevcuttur. Sureniz doldu( 26.5 ay) ise hemen onalyi alabilmeniz gerekir. Basvuru tarihinizden itibaren 26.5 ay gecmedi ise daha sonuc almamaniz normaldir. Surec devam ederken de hizlandirma talebinde bulunabilirsiniz. Detayli bilgi icin bu linke bakiniz. https://www.uscis.gov/forms/all-forms/how-do-i-request-premium-processing. I-907 formu ile hizlandirma yapabilirsiniz, sonucu 45 gunde alma ihtimaliniz yuksektir ve ekstradan 2,965 USD odemeniz gerekecektir. Hizlandirma yaparsaniz basvurunuzu bir ust hizlandirilmis kategoriye gecirmis olursunuz ( Avukatinzdan talep sekliniz bu sekilde olacaktir "upgrade the petition to premium processing").
  • N-400 Formu Adres Beyani

    Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    125 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @pistolstar, içinde söyledi: N-400 Formu Adres Beyani Merhaba, 2019 yilinca GC aldim ancak 2021 Aralik ayi itibariyla Continuous Residency saglayabildim. 2026 Haziran ayinda 4 years + 6 months kuralindan faydalanip vatandaslik basvurusu yapmayi planliyorum. Formda son 5 yilda ikamet ettigimiz adresleri beyan etmemiz isteniyor. Bu durumda 2021 Haziran ayindan baslamam gerekecek. 2021 Haziran - Aralik aylari icerisinde ABD disinda olmam dolayisiyla ABD disindaki bir adres yazabilir miyim? Yoksa ABD'de ikamet ettigim ya da USCIS'e bildirdigim en son adresi mi kullanmami onerirsiniz? 2023 tarihinde de ABD disina 5 aylik bir seyahatim oldu, ABD ile baglarimi kopartmadim ancak o donemde devam ettirdigim bir kira kontratim da yok, yine bu surec icin ABD'deki en son adresimi mi yoksa ABD'de disindaki adreslerimi mi yazmaliyim? N-400'e ABD disinda bir adres beyan edilmesinin basvurunun elenmesi ihtimalini arttirdigini okuyorum. Ne yapmaliyim? Sayin@pistolstar, N400 basvurularinda ABD adreslerini beyan etmeniz dogru olur. Ikametgahiniz degisti ise, ABD disina alindi ise, zaten istisna kurallarina tabi degilseniz vatandasliga basvurmamaniz gerekir. ABD disinda 5 ay kalip ABDde adresiniz kalmadi ise bu durum size zorluk yaratacaktir. Ayrica son degisikliklerden sonra vatandaslik icin iyi vatandas olma durumunu ve ABDde yasama suresini daha cok delillerle gostermenizi tavsiye ederiz. Bakiniz https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/policy-alerts/08.15.2025-Restoring_a_Good_Moral_Character_Evaluation_Standard_for_Aliens_Applying_for_Naturalization-Policy_Memorandum_FINAL.pdfv Ayrica yine yeni degisikliklere gore vatandaslikla ilgili vermis oldugunuz butun bilgilerin ev ziyaretleri ile kontrol edilmesi durumu olabilir. Bu nedenle basvuruda gereken butun sartlari gerceklestirmeden basvurmanizi tavsiye etmeyiz.
  • J1 ile ABD'de iken bir işverenin sponsor olması

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    333 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Sharian, içinde söyledi: J1 ile ABD'de iken bir işverenin sponsor olması Şuanda J1 vizesi ile amerikadayım ve ikinci işimdeki birisi kendi şirketiyle bana sponsor olabileceğini söyledi. Bunun için; 1- Bunun için izlemem gereken süreç ve başvurmam gereken vize türü nedir? 2- Bu sürecin tamamlanması ne kadar zaman alıyor? Ayrıca bunun dışında merak ettiğim bir soru daha var. Amerikada change of status sürecinde veya olası red durumunda geri Türkiye'ye dönersem ve sonrasında bir Avrupa ülkesi için vizeye başvurmak istersem ilgili Avrupa ülkesi konsolosluğu bunu görebiliyor mu? Ve görüyorsa bu bana sorun oluşturur mu? Sayin @Sharian, sirketin size hangi tur vize veya yesil kart icin sponsor olacagina bagli olarak izlenecek surec farkli olacaktir. Genelde sirket kendi avukatini secer ve siz onunla calisirsiniz. Bu surec vize turune veya yesil kart basvuru kategorisine gore degisik zamanlarda tamamlanir. Bazi kategorilerde ekstra ucret odeyerek 2 hafta icinde cevap alabilmek de mumkundur (premium processing).
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum