Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-2 vs H1-B vizeleri

• Merhabalar,
    Size EB-2 vizesi hakkında ufak bir sorum olacak, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    Ben şu anda Türkiye'de occupational therapist olarak çalışmaktayım. NBCOT aracılığı ile eğitim denkliğimi alıyorum, haziranda board sınavına gireceğim. Board sınavı sonrasında NBCOT bize "Visa Credential Verification Certificate" veriyor. USCIS* sayfasında bu certificate ile EB-2 vizesi alabileceğimi gördüm. H1-B alınan durumlarda mevcut. Employer ile hangi vizeye başvuracağım konusu çok karışık. Bu konu hakkında sizin bir bilginiz var mı?
    Şuan Türkiyede master derecem ve 6 yıllık kesintisiz iş deneyimim mevcut.

• Muslu Law Firm

@zombiee, içinde söyledi: EB-2 vs H1-B vizeleri

Merhabalar,
    Size EB-2 vizesi hakkında ufak bir sorum olacak, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    Ben şu anda Türkiye'de occupational therapist olarak çalışmaktayım. NBCOT aracılığı ile eğitim denkliğimi alıyorum, haziranda board sınavına gireceğim. Board sınavı sonrasında NBCOT bize "Visa Credential Verification Certificate" veriyor. USCIS* sayfasında bu certificate ile EB-2 vizesi alabileceğimi gördüm. H1-B alınan durumlarda mevcut. Employer ile hangi vizeye başvuracağım konusu çok karışık. Bu konu hakkında sizin bir bilginiz var mı?
    Şuan Türkiyede master derecem ve 6 yıllık kesintisiz iş deneyimim mevcut.

Sayın @zombiee,
    Fizik tedavi uzmanları hızlandırılmış yeşil kart hakkına sahiptirler. Vize ile gelebileceğiniz gibi direkt yeşil kart ile de gelme ihtimaliniz olabilir. H-1B alabileceğiniz bir çalışma vizesidir. EB-2 direkt yeşil karta başvuru yoldur. Bu iki linke bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/news/alerts/uscis-updates-guidance-for-schedule-a-occupations, https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-6-part-e-chapter-7
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• J2 vizesinden H1B vizesine gecis

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    152 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @cengizzhan, içinde söyledi: J2 vizesinden H1B vizesine gecis Merhaba, 2 yil kuralini waive ettirdikten sonra calistigim kurum H1B icin change of status yapti. Approval notice elimize bu hafta ulasti. Yilsonunda veya Nisan ayinda Turkiye ziyaret etme planimiz var, ve H1B vizesi olmadigindan konsolosluktan randevu alarak vizeyi almamiz gerekiyor. Burada gorusme olmadan H1B vizesini alabilir miyim? Interview waiver icin ayni kategoride mi vizeye sahip olmam gerekiyor. Ayrica J2 vizesi haricinde turist vizemde mevcuttur. Tesekkurler, Sayin@cengizzhan, ABDye girisi mutlaka H1B vizesi ile yapmaniz gerekir, aksi halde burada calisamazsiniz. Bu nedenle ABD disina ciktiginizda H1B vizesini konsolosluk veya elcilikten temin etmeniz gerekecektir. H1B icin genelde gorusme gerekmektedir. Vize icin hizlandirilmis gorusme isteyebilirsiniz. H1B alan avukatiniza sorup mulakatsiz alip almayacaginizi ozel durumlariniza bakarak kontrol edebilirsiniz.
  • 0 Oy
    5 İleti
    327 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Johny-Bravo, içinde söyledi: J1 (Trainee) vizesiyle 2. iş yapmamın EB3 sürecine etkisi nedir ? Merhabalar, 2023'un basinda J1 (trainee) vizesiyle Abd'ye geldim. Daha once de 3 defa Work And Travel programiyla gelmistim. Suan trainee olarak calistigim sirketin greencard icin bana sponsor olma durumu soz konusu. Normalde WAT yaptigim zamanlar J1 vizesiyle 2. is yapabiliyorduk. Ben buradayken Turkiye'de deprem oldu ve ailemde bundan etkilendi. Ben de o an detayli arastirma yapmadan J1 vizesine guvenerek aileme maddi destek saglamak adina haftasonlari 2. is yapmaya basladim. Eger sirket bana sponsor olursa, greencard surecinde yapmis oldugum 2. isin olumsuz etkisi olur mu ? 18 ay vizem var suan 7. ayin icerisindeyim ve 2.5 aydir 2. is yapiyorum. (Yapmak zorundayim. ) Sirket sponsor olmayi kabul ettigi takdirde, islemleri vize surem dolmadan ne kadar once baslatmamiz gerekir ? Bu konuda benim onlari yonlendirmem lazim. Sirket Florida'da, sizin hukuk firmanizla calismak icin Florida lisansli bir avukat olmaniz zorunlu mu ? Sirketi, islemler icin size yonlendirebilir miyim ? Surecin bir avukatla takip edilmesi gerektigini biliyorum. Sayin @Johny-Bravo, sirket sponsor olursa genelde bir an once sureci baslatmaniz uygun olur ancak J-1inizin veya onceki J-1lerinizin 2 yil ulkenize donus mecburiyeti var ise oncelikle o sarti kaldirmaniz iyi olur. Gocmenlik icin ABDnin herhangi eyaletinde ruhsatli bir avukat ile calisabilirsiniz. Eger vizeniz 2. ise izin vermiyorsa, J-1 anlasmanizda boyle bir bilgi var ise, o zaman ABDde statu degisikligi yolu ile yesil kart almama ihtimaliniz cok artar.
  • EB-1B başvuru şartları

5
    0 Oy
    5 İleti
    242 Bakış
    R
    Çok teşekkür ederim Claudia Hanım. Bilgiler için sağolun.
  • AOS vs Consular Processing

5
    2 Oy
    5 İleti
    1k Bakış
    ModeratorM
    @hüseyin Bu bolumu kullanmak icin net bir sorunuz olmali: https://yesilkartforum.com/forum/topic/2324/sorularınızı-sormadan-önce-okumalısınız
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k