Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-2 vs H1-B vizeleri

• Merhabalar,
    Size EB-2 vizesi hakkında ufak bir sorum olacak, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    Ben şu anda Türkiye'de occupational therapist olarak çalışmaktayım. NBCOT aracılığı ile eğitim denkliğimi alıyorum, haziranda board sınavına gireceğim. Board sınavı sonrasında NBCOT bize "Visa Credential Verification Certificate" veriyor. USCIS* sayfasında bu certificate ile EB-2 vizesi alabileceğimi gördüm. H1-B alınan durumlarda mevcut. Employer ile hangi vizeye başvuracağım konusu çok karışık. Bu konu hakkında sizin bir bilginiz var mı?
    Şuan Türkiyede master derecem ve 6 yıllık kesintisiz iş deneyimim mevcut.

• Muslu Law Firm

@zombiee, içinde söyledi: EB-2 vs H1-B vizeleri

Merhabalar,
    Size EB-2 vizesi hakkında ufak bir sorum olacak, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    Ben şu anda Türkiye'de occupational therapist olarak çalışmaktayım. NBCOT aracılığı ile eğitim denkliğimi alıyorum, haziranda board sınavına gireceğim. Board sınavı sonrasında NBCOT bize "Visa Credential Verification Certificate" veriyor. USCIS* sayfasında bu certificate ile EB-2 vizesi alabileceğimi gördüm. H1-B alınan durumlarda mevcut. Employer ile hangi vizeye başvuracağım konusu çok karışık. Bu konu hakkında sizin bir bilginiz var mı?
    Şuan Türkiyede master derecem ve 6 yıllık kesintisiz iş deneyimim mevcut.

Sayın @zombiee,
    Fizik tedavi uzmanları hızlandırılmış yeşil kart hakkına sahiptirler. Vize ile gelebileceğiniz gibi direkt yeşil kart ile de gelme ihtimaliniz olabilir. H-1B alabileceğiniz bir çalışma vizesidir. EB-2 direkt yeşil karta başvuru yoldur. Bu iki linke bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/news/alerts/uscis-updates-guidance-for-schedule-a-occupations, https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-6-part-e-chapter-7
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• EB-2 NIW Başvurusu Hk.

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    398 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @caez87, içinde söyledi: EB-2 NIW Başvurusu Hk. Merhaba Claudia Hanım, Yüksek lisans ve doktoramı İngiltere'de tamamladıktan sonra hali hazırda Türkiye'de akademisyen olarak çalışmaktayım. CV'm ve diğer faaliyetlerimle EB-2 NIW için yeterli olabileceğimi düşünerek bu vize türüne başvurmayı düşünüyorum. Başvuruyu Türkiye'den yapacağım. Araştırdığım kadarıyla başvurunun ilk aşamasında I-140 formu, başvuru dosyası olarak oluşturulacak portfolyo ve vize ücreti olan 700 Dolar'ın ödeneceği kart bilgilerini içeren G-1450 formu bir araya getirilip bir dosya ile ABD'de ilgili Göçmen Ofisi'ne yollanacak. Fakat burada bir hususu anlayamadım, 700 Dolar'lık fee için muhakkak ABD menşeili bir bankanın kredi kartı bilgilerini girmemiz mi gerekiyor? Ben Amerika'da yaşamadım sadece B1-B2 vizem var geçerli 2 kez gidip geldim haliyle kredi kartım yok istesem de çıkaracağımı sanmıyorum. Buna dair bir çözüm yok mudur? İkinci olarak B1-B2 vizesi ile girip ABD içinden başvuru yapabilir miyiz bu imkan var mıdır? Yapabiliyorsak sonucu ABD'de bekleyebiliyor muyuz ve bu sürede çalışma iznimiz oluyor mu? Çok teşekkür ediyorum. Sayin @caez87, daha once sorunuzu atlamisim. Kusura bakmayin gecikmeli bir cevap oluyor. Odemeyi kredi karti ile yapmak zorunda degilsiniz. Degisik odeme yollari vardir. Odeme yontemleri sunlardir " You may pay the fee with a money order, personal check, cashier’s check or pay by credit card using Form G-1450, Authorization for Credit Card Transactions. If you pay by check, you must make your check payable to the U.S. Department of Homeland Security. " linki de budur https://www.uscis.gov/i-140 filing fee kismina bakabilirsiniz. ABDden bir avukat ile calisirsaniz avukat odemenizi yapabilir, ya da ABDde bir tanidiginiz var ise size bu yontemler icin yardimci olabilir. Bu basvuruyu ister TCden ister ABDden yapabilirsiniz, ancak turistik olarak gelirseniz genelde 90 gun gecmeden bir niyet degisikligini kabul etmedigimiz icin ve riskli olabilecegi icin bu basvuru genelde giristen 90 gun sonra yapilabiliyor. Basvuruyu suresinde yaparsaniz ve sartlariniz uygun ise bunu ABD icinde de bekleyebilirsiniz. Bu sure zarfinda calisma izniniz olmuyor.
  • O-1B yada EB-1 vizeleri

2
    2 Oy
    2 İleti
    336 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @artem, içinde söyledi: O-1B yada EB-1 vizeleri Merhabalar Öncelikle böyle bir danışma sayfası oluşturduğunuz için çok teşekkür ederim. Türkiyede yaşıyorum, mesleğim airbrush ressamlığı. Mesleğim hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse ; motosikletlerin, kaskların, sürat teknelerinin vb araçların üzerine oto boyası ile tasarladığım deseni çiziyorum. Türkiyede bu mesleği yapan çok nadir kişilerden biriyim benim bildiğim iki kişiyiz. Amerikada bilinen bir meslek fakat yapan kişi sayısı çok az. Türkiyede birçok iş yaptım, gazete, dergi, tv ve internet röportajlarım var. İşime amerikada devam etmek istiyorum. O-1B ve EB1 vizelerini araştırıyorum. Size sormak istediklerim ; O1B deki sponsor yada iş teklifi kendi iş grubumdan mı olması gerekiyor yoksa, herhangi bir şirket aracımın dışına resim yaptıracağım diyede USCIS e başvuru yapabiliyormu? O-1B vizesinde 3 yıllık bir iş planı mı sunmam gerekiyor yoksa 2 aylık bir iş süreci içinde 3 yıllık çalışma vizesi verilir mi? Sponsor iş bulma konusunda yardım alabilmem mümkün mü? Yada farklı meslek gruplarına göre değişebildiği söylendiği için EB-1 vize türü benim için uygun mu? Şimdiden çok teşekkürler. Sayın @artem , Öncelikle sizin detaylı CVnize bakmak gerekir ve hangi kriterli yerine getirdiğinizi değerlendirmek gerekir. EB-1, O-1Bnin de daha üstünde bir yetenek gerektirir. O-1B vizesine genelde kendiniz başvuramazsınız, EB-1 ise hem direkt green card başvurusudur hem de koşulları yerine getiriyor iseniz kendi kendinize sponsor olabildiğiniz bir başvuru turudur. Yani EB-1 için sponsor kendiniz olursunuz ve bir işverene ihtiyacınız yoktur. O-1B vizesine sizin için bir işveren veya işveren için çalışan bir acenta başvurabilir. O-1B vizesine bazı durumlarda kendinizin kurduğu bir şirket de başvurabilir. Yani bir şekilde sizin yine kendinizi sponsor etme imkânınız olabilir ama bu cok daha zordur. Kendi alanınızda ne kadar başarılı olduğunuz, ABD’de is potansiyeliniz, ödüller kazanıp kazanmadığınız, ne kadar para kazandiginiz gibi konular önemlidir. Eğer bu isi yaparken Türkiye’de kendi firmanız aracılığı ile yapıyorsanız ve bu firma en az son 3 yıldır faaliyette is eve durumu iyi ise, firmanızın ofisini ABD’de açmak yolu ile kendinizi buraya transfer vizesi ile de transfer etmeniz mümkün olabilir. Sorularınızın cevabına gelince, is teklifi bir işverenden veya işverenin çalıştığı bir acenteden gelebilir. Teklifi görmeden bir şey söylemek mümkün değildir. Genelde birden fazla bağlantınız ve isiniz olacağını göstermeniz gerekir. Isin gerçek ve devamlı olması gerekir. Sadece bir kerelik ve iki ay sürecek bir is için bu vizeyi almanız hayli zor olur. Is bulma konusunda da yönlendirme alabilirsiniz. EB1 vizesi kriterleri için lütfen bu linke bakiniz. Bu linkteki 10 kriterden en az 3 veya daha fazlasına uymanız durumunda EB1 başvurusundan olumlu sonuç alabilirsiniz. https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/permanent-workers/employment-based-immigration-first-preference-eb-1 Gördüğünüz üzere buradaki kriterlerden bazısı alanınızdaki ulusal ve uluslararası ödüller almış olmanız, sizin hakkınızda önemli miktarda yazılı basın olması ve unlu olmanız, sizin diğer meslektaşlarınıza göre daha fazla ücret kazanmanız gibi kriterlerdir. Teşekkürler.
  • F1 den J1 vizesine gecis

2
    1 Oy
    2 İleti
    275 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @coolmystics, içinde söyledi: F1 den J1 vizesine gecis Merhaba, Benim esim su an Amerika'da F1 vizesiyle doktora ogrencisi ve ben de F2 vizesiyle onunla birlikte yasiyorum. F2 vizesiyle benim calisma imkanim olmadigi icin esim vizesini F1 den J1 e degistirmeyi dusunuyor. Eger J1 vizeyi alirsa ve mezun olurken "2 yil Amerika disinda yasama sartini" waive etmek isterse, basvuruda bir sikinti cikar mi? Mezun olduktan sonra Amerikada calismayi dusundugu icin bu soru bizim icin kritik. Sayın @coolmystics, Bu konu o kadar basit bir konu değildir. Bir çözüm size başka problemler yaratabilir. İki vizenin de kendine göre avantaj ve dezavantajları vardır. 2 yıl yasama şartı ile J1 vizesi almak tercih edilen bir opsiyon değildir. Onun yerine alabileceğiniz başka vizeler olup olmadığını değerlendirmeniz sizin için daha avantajlı olabilir. Esinizin J1 ve 2 yıl Amerika dışında yasama şartı olması mezuniyetten sonra alacağı is tekliflerini de olumsuz şekilde etkileyecektir. Teşekkürler.
  • EB-1A vs. EB-2 vizeleri

3
    1 Oy
    3 İleti
    878 Bakış
    C
    @claudia-j-muslu verdiginiz bilgiler icin cok tesekkurler Claudia Hanim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k