Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
21.4k 1.6k 1.7m 1.5k

  • Herkese Merhaba,

    Heyecan dorukta tabi hepimizde. Umarım en çok isteyenlere ve ihtiyacı olanlara çıkar. Kazanamayanların vebali kazanıp da gitmeyen, şartlara düzgün bakmadan katıldığı için ret olanların boynunda kalıyor.

    Böyle durumlarda zaman çok yavaş aktığı için ben de kendi hikayemi ve çekilişe katılma motivasyonumu yazmak istedim.

    Ben işim gereği 2010 yılında B1/B2 vizesi aldığımdan beri düzenli olarak ABD'ye seyahat ediyordum. Toplam giriş/çıkışım 15'i bulmuştur. Ağırlıkla California seyahatlerim oldu. Ayrıca Georgia, Tennessee, Nevada eyaletlerinde de bulundum. En son 2020 Ocak ayında pandemi sebebiyle kısıtlamalar başlamadan hemen önce oradaydım. Pandemi sürecinde vizem bittiği için mülakatsız yenileme yaptım. Şu anda 2031'e kadar geçerli B1/B2 vizesi sahibiyim.

    İtiraf etmem gerekirse ABD’ye ilk seyahatimde çok büyük hayal kırıklığı yaşamıştım. Otobüs duraklarında yatan evsizler, (affedersiniz) sidik kokan ünlü Hollywood Sunset Bulvarı, junkielerin kullandığı toplu taşıma, insanların sizi cebinizdeki paraya göre değerlendirildiği sahte yüzleri ile koskocaman bir hayal kırıklığıydı.

    Ancak yıllar içerisinde gide gele algılamayı becerebildiğim kadarı ile olumsuz gördüğüm her şeyin arkasında sebepler olduğunu ve aslında dürüst, vergisini veren ve topluma katkı sağlayan vatandaşların hayatlarının en üst düzeyde yaşamasını sağlamak için bilinçli tercihler olduğunu gördüm.

    Benim anladığım kadarıyla ABD dürüstlük ve çalışkanlık üzerine kurulmuş ve başarılı olmuş bir ülke. Ancak zaman içerisinde bu dürüstlükten faydalanmaya çalışan kurnazlara ve tembellere karşı kendi koruma reflekslerini geliştirmişler. Dolayısıyla toplum kaynaklarından mümkün olan en azını sisteme katkısı olmayan asalaklara harcıyorlar ve bu sayede kendi hayatlarını da olabilecek en üst düzeyde yaşıyorlar. Ayrıca bu refleksler devletlerinin de çok güçlü olmasını sağlıyor.

    Bizim ülkemiz ise maalesef bu durumun tam zıttı olarak karşımıza çıkıyor. Kurnaz ve tembellerin sistemi köküne kadar sömürdüğü, dürüst ve namuslu insanların enayi haline getirildiği çarpık bir toplum olduk. Bunun sonucu olarak da kurnazlık yapmadan, başkasının hakkına girmeden yaşamaya çalışan herkes olması gerekenden çok daha zor bir hayat yaşamak zorunda kalıyor.

    Burada gördüğüm tüm isyan ve serzenişlerin temelinin de bu konuya bağlı olduğunu düşünüyorum. Maalesef etik değerleri olmayan ve en az kendi kadar toplumun faydasını düşünmeyen insanlardan oluşan (kurnazlar cumhuriyeti) toplumların hepsinin ortak sorunu bu ve asla sürdürülebilir değil.

    Ben artık bu düzen içerisinde var olmaya çalışmaktan çok yorulduğum ve evladımın bu bataklıkta bocalamak yerine emeğinin karşılığını çakallık yapmak zorunda olmadan elde edebildiği bir hayat yaşaması için bu çekilişe katıldım. 45 yaşındayım ve benim için orada düzen kurmak asla kolay olmayacak. Ama ben buna hazırım çünkü mükafatı büyük. Umarım kazanarak yasal bir çalışma izniyle ABD’ye girme şansına erişirim.

    Herkese bol şans.


  • İSTANBULDAN ALMANYAYA YERLEŞTİK

    ŞİMDİ GREEN CARD'TA CIKARSA DEGMESINLER KEYFIMIZE =) HEYECANLA BEKLEMEDEYIZ =)


  • @Elvis-Lider-Kanbur kanbur ailesi hoşgeldiniz altına çektiniz bmw yaldır yaldır gezin bakalım

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Taiga dvprogram.state.gov sitesine girersen bu resmi yazıyı görebilirsin.

    2023 Entrant Status Check
    DV-2023 Entrants may enter their confirmation information through the link below starting at noon (EDT) on May 7, 2022. The DV-2023 registration period opens on October 6, 2021, and closes on November 9, 2021. DV-2023 Entrants should keep their confirmation number until at least September 30, 2023.


  • Bugün Büyük Gün
    Arkadaşlar hepimiz için hayırlısı olur umarım 👍🏻
    4 saat 42 dakika...


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba, bu 7'inci yada 8 'inci başvurum. hiç birinde greencard çıkmadı.
    Kardeşimle birlikte başvurduk umarım çıkar. gına geldi artık :( ama pes etmek yok..


  • Bu seneden sonra pasaport zorunluluğu kaldırılıyor değil mi ? Doğru mu biliyorum bilenler aydınlatabilir mi ?


  • DV2022'de çıkmamıştı. İlk kez başvuranlara çıkmıştı. Bu sefer ilki gibi heves etmiyorum. Umarım bu kez bana da çıkar. Son 4 saat 35 dk.


  • @Yasin-Söylemez benim 23. başvurum :) Çıkma ihtimali çok düşük, ortalam %1 ihtimale bel bağlamamak lazım. Çalışma izni alınabilecek diğer yolları da düşünmek gerekli.


  • Büyük gün geldi. 🎉 Herkese bol şans diliyorum.


  • 4 saat 30 dakika kaldı Allah kim çok istiyorsa ona nasip etsin aminn


  • Beklenen gün geldi çattı, hakkımızda hayırlısı olsun. Bu foruma emek veren herkese teşekkürler. Heyecanımızıda, üzüntümüzüde beraber burada yaşıyoruz. Herkesin derdi ortak, amacı ortak. @semavi Kadir abi de yayın açsa tam olacak 🙂


  • pasaport zorunluluğu kalkmamalı diyip dv 2020 odası ne zaman açılacak saat 21.00 gibi mi


  • @Emrah-Sipahi Yazınız çok güzel.


  • konu uçuyor :) heyecan dorukta 😄

  • ⭐⭐

    @FreeMen, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Beklenen gün geldi çattı, hakkımızda hayırlısı olsun. Bu foruma emek veren herkese teşekkürler. Heyecanımızıda, üzüntümüzüde beraber burada yaşıyoruz. Herkesin derdi ortak, amacı ortak. @semavi Kadir abi de yayın açsa tam olacak 🙂

    Aksilik olmazsa açacağım demişti.


  • @isocan hocam bence size çıksa bile vize vermezler çünkü bu kadar şanssız birisi bizim ülkemize uğursuzluk getirir savaşa falan sürükler diyerek reddederler.şaka şaka:)


  • @flz, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Hyller sari bez olmadan olmaz🤣🤣

    @Hyller sari bez miiiiii? Bosverin cikarsa abd’den star spangled mutfak bezi aliriz😂


  • Akşam 7 bu sayfadan kontrol ediyoruz ahali

    https://dvprogram.state.gov/


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    208k Bakış
    istanbuladamiI
    @Onur-AKYILDIZ Selamlar, DV 27 yi son derece sıkışık bir takvime şu anda koymazlar ama belirtilen değişiklikler DV 28 ve sonrası için gayet mantıklı olabilir. Hatta istenen başvuru ücretinin artacağını düşünüyorum. Haa DV 27'yi bir borç olarak görüp bir takvim yılına sıkıştıracaklarsa eğer bunu DV 28 ile birlikte yapabilirler(ihtimal tabi). Bu arada ABD'nin başında Trump amca olduğu sürece herhangi bir sebeple yapılacak bir göçmenlik için her zaman stres oluşacaktır ve somut bir şeyler yapılmayacaktır. Trump sıkıntı
  • DV2025 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    17k
    1
    36 Oy
    17k İleti
    1m Bakış
    ayvalik10A
    @kaanada84 yanlış başlıkta bu soruyu soruyorsun sana buradan kimse cevap yazmaz çünkü her sorunun sorulacağı başlık bulunmaktadır. Bu aşağıdaki sayfayı okursan aklında olan olmayan tüm soruların cevabını bulacaksın. https://yesilkartforum.com/forum/topic/7664/dv2026-2026-green-card-lotosu-aşamaları/16504
  • DV2020 bekleme odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
  • DV2019 bekleme odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    8k
    6 Oy
    8k İleti
    3m Bakış
    delikadir54D
    @nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

43

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum