Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @ayvalik10 zaten florida başlığında tecrübesi yazıyor yeterli o.


  • Tampa guzeldir hojdur ama bane na 🙂


  • Yogun istek uzerine 🙂 Florida basligindaki postumu buraya da kopyalayayim :))

    Tampa ya gelmemizdeki ana neden burada çocukluk arkadaşımın yaşıyor olmasıydı. Eğer burası olmasaydı 2 alternatif daha vardı kafamda San Diego California (baska bir arkadaşımın orda yasaması nedeniyle) ve Austin Texas (Can Çolpan'ın youtube videolarının gazi ve nispeten yasam maliyetinin az olması, Türk popülasyonunun olması nedeniyle). Neyse sonuç olarak neredeyse 4 senedir Tampa Florida da yaşıyoruz. 79 dogumluyum. Çocuksuz bir aileyiz. Su ana kadar yaptığım isler Amazon warehouse elemanlığı , pizza delivery , uber , lyft . Son olarak da artık tek isim Amazon DSP Driver ( yani Türkçesi Mercedes Sprinter tarzı kapalı kasa van araçlarla günde max 300 paket veya max 200 ayrı adrese amazon paketleri dağıtıyorum) olarak çalışmaktayım.
    Biz Tampa da Westchase olarak adlandırılan bir semtinde yaşıyoruz. Burasını şehir merkeziyle karşılaştırırsak daha kırsal ve yeşilliği bol bir yer olarak tanımlayabiliriz. Sessiz sakin insanların birbirine saygılı olduğu bir yerleşim yeri olduğunu söyleyebilirim. İsim gereği Tampa - St Petersburg - Pinellas - Palm Harbor - New Port Richey - Lutz -Holiday - Safety Harbor - Clearwater bölgelerinde girmediğim sokak kalmadı desem yeridir. Halen de burayı seçmekle ne kadar doğru bir karar verdiğim konusunda fikrim değişmedi. Çünkü daha güzel yerler olması yanında çok daha kotu yerler mevcut mahalle mahalle insan profili değişiyor. Her yer ne yazık ki yasadığımız yer kadar güzel değil.

    Sevdiğim Şeyler

    -12 ay sadece sort tshirtle geçirebilirsiniz. Benim sadece bir (rakamla 1) tane pantolonum var o da Türkiye'den getirdiğim mavi jeans. 🙂 Toplasan 4 senede 15 -20 gün giymemişimdir. Is kıyafetim bile şort.

    -Bu bölgede Amerika'nın en iyi plajları bulunmakta St Petersburg Beach ve Clearwater Beach . Plajlar çok güzel temiz pudra şekeri kıvamında inanılmaz güzel kumu var ancak bizim ege denizindeki yüzme keyfi hiçbirinde yok. Amerikalılar da zaten yüzmüyorlar denize girip içecekleriyle öyle duruyorlar. Evet duruyorlar. Deli gibi sağa sola yüzen sadece ben ve esim 🙂

    -Yine yakın cevrede denizden hariç su sporları yapabileceğiniz Spring (Rainbow Spring benim favorim) adi verilen tatlı su kaynakları bulunmakta. Buralarda ege denizi tadını yakalayabilirsiniz her ne kadar akarsu olsa da.

    -Senenin en fazla 3 ayı kış oluyor onda da sabah ayazı oluyor. 3 dereceden daha asagisini görmedim öğlen gene sıcaklık 18-19 dereceleri buluyor.

    -İlk bulduğum is haftada 20 saatlik part time amazon warehouse elemanlığı ve pizza delivery isleriyle esim çalışmasa da kiramızı ve temel ihtiyaçlarımızı karşılar duruma gelmiştik. Bu iki is de hemen hemen asgari ücretin saatlik 3-4$ fazlasına tekabül ediyordu buradan yasam maliyetinin çok fazla olmadığını çıkarabilirsiniz.

    -Trafik sadece günün belli saatleri oluyor o da gideceğiniz mesafeye göre yolculuk surenizi max 5-10 dakika değiştiriyor. Benim günlük is için 21 mil (35km) tek yon yolum var 28-31 dk arasında varıyorum hiç bir gün şaşmaz.

    Cevrede çok güzel bisiklet yolları var Upper Tampa Bay Trail - Pinellas Trail gibi. Bunun yanında çoğu yolun sağında bisiklet şeridi bulunuyor.

    Gün içinde envaı çeşit hayvan görebilirsiniz gittiğiniz bölgeye göre değişmekle beraber. Red Cardinal (burda otusune hasta oldugum kipkirmizi tuyleri olan bir kus), Amerikan Agackakani , akbaba, dogan, sahin, sincap, karaca, su samuru, kunduz, yilan, manatee, yunus ve tabii ki floridanin olmazsa olmasi Timsah (Alligator). HEr gun disarda olduğumdan ben bunları gördüğümde halen izlemekten keyif alıyorum.

    Aklıma gelen sevdiğim şeyler bu şekilde . Gelelim sevmediklerime.

    Florida da cockroach denilen böcekler var bu arkadaşların yetişkinleri işaret parmağı büyüklüğünde olabiliyor. Yerleştiğimiz ilk apartmanda komsunun pasaklılığı nedeniyle baya bir çekmiştik bunlardan. Tamamen kurtulmanız zor bazı çözümler var ama yine de ara sıra çıkıyorlar ev böceği değil klimalı ortamda yasayamıyorlar ama gördüğünüzde sizi hoplatmaya yetiyor 🙂
    Yağmur mevsimi : temmuz ve ağustos ayı burada yağmur mevsimidir genelde. Yani ayni gün hem 40 derecelere varan sıcak ve bir anda bardaktan boşalırcasına yağmur, 5-10 dk sonra da sokakların kupkuru olduğunu görebilirsiniz. Yaptığım is sebebiyle ayni gün donuma kadar 2 kere ıslanıp 2 kere kupkuru olduğumu biliyorum 🙂 .
    Yağmurlar azaldığında ise Kasım ayına kadar suren Hurricane mevsimi baslar. Ilk senemizde Tennessee eyaletine kadar kaçmıştık gece yarısı telefonlarımıza gelen alarm nedeniyle. Hurricane mevsiminde basının abartması nedeniyle günlük benzin - sise su - temel ihtiyaç kitliklari yaşanabilmekte.
    Bu 3 konu da benim burası ile ilgili sevmediğim ya da alışamadığım şeyler. Daha spesifik sorularınız olursa kullanıcı adimi etiketlerseniz cevap vermeye çalışırım. Çok takip edemiyorum ne yazık ki.

  • ⭐⭐⭐⭐

    The city hasn’t suffered a direct hit by a strong hurricane since the 1921 Tampa Bay Hurricane, kısaca 1921 yılından bu yana hiç bir fırtına direk olarak Tampa'yı vurmamış. yakınından filan geçmiş hep ama etkisi yok değil tabi tekrar söyleyeyim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Average years between direct hurricane hits.(usually within 40 to 80 subjective miles )
    (14h)once every 10.64 years bu da ayrı bir veri ortalama 11 yılda bir direk vuruyormuş. 40 ile 80 mil arası olayını tam anlayamadım ama 😃 ingilizcem yetmedi ona 😃

  • ⭐⭐⭐⭐

    En son olarak Kasım 2020 de 50 mil ötesinden saatte 65 mil hızla geçip gittim bir fırtına.


  • bu sinkhole'ler genellikle tampa bölgesinde görülüyo.
    oturtuğumuz evle birlikte toprağın içine gömülmek de var.

  • ⭐⭐⭐

    @ziyaku tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederiz. Bizim için çok kıymetli... Bir gün Tampa da görüşebilmek dileğiyle 🙏


  • Hocam bu Florida'nın böcek meselesi nedir biraz bilgi verir misin? Facebook gruplarında acayip acayip böcekler paylaşıyorlar her yere yayılmış. Acaba bizi gelmekten vazgeçirmeye mi çalışıyorlar diye şüpheleniyorum artık.


  • @denizkaya 1034 cesit bocek varmis Florida'da.


  • @MySea of böcekler ve timsahlar...


  • @ziyaku çok güzel anlatmışsınız çok teşekkür ederiz. İlk gittiğiniz de yerleştiğiniz apartman neresiydi acaba? Bize güzel, sakin ve uygun mahallede bir condo önerebilir misiniz? Ayrıca Tampa ile ilgili bir kaç sorum olacak müsaadenizle,

    • Uzak durun dediğiniz mahalleler / bölgeler takribi nerelerdir acaba?
    • Uygun ve güvenli bir mahallede/bölgede eşyalı/eşyasız bir condo ya da apartment önerebilir misiniz?
    • İlk defa geleceklere yaptığınız bu işlerden hangisini önerirsiniz? (Amazon warehouse elamanı mı yoksa araç ile kargo dağıtımı mı yoksa daha farklı bir iş mi?)
    • Tampa'da ikinci el araç almak istersek sahibinden değil de galariden, uygun ve güvenilir bir galeri tavsiyeniz var mıdır?
    • Biraz daha üst katlarda kalınsa (3. kat 5. kat vs) bu böcek sorunlarından biraz olsun kurtulma imkanı var mıdır? Yoksa 15. katta bile karşınıza çıkma ihtimali mevcut mudur?
    • İlk gelecekler için Tampa'yı biraz daha anlatabilir misiniz?

    Yanıt verebilirseniz çok memnun olurum. Malum bire bir Tampa'da yaşamış/yaşayan birini bulmak çok zor. Teşekkürler


  • @Ghost aynı şekilde tüm soruların yanıtlarını merak ediyorum bilgilendirebilecek olan varsa sevinirim Ocak 2022 de taşınacağız


  • @basaknaz hayırlı olur umarım. Bol şans yeni hayatınızda. Evet bu sorular ilk defa gidecek hemen hemen herkesin ilk etapta kafasında oluşabilecek sorular. Orada yaşamış/yaşayan forumdaşların yardımlarını bekliyoruz 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @basaknaz @Ghost aşağıdaki video da tampa da yaşayan serhatın videosu var. Ayrıca apartman olmak üzere tüm ikamet çeşitlerine bakabileceğiniz siteyi de ekliyorum ana sayfasından istediğin şekilde seçeneği seçip daha sonra alttaki kutucuğa tampa yazarsan sağda 3 çizgili yerden de kaç odalı istiyorsun gibi seçenekleri seçince inanılmaz diğer sitelerde olmayan evleride gösteren kapsamlı bir sitedir. Aşağıya resmini bıraktım

    https://www.apartmenthomeliving.com

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • @ayvalik10 bilgilendirme için teşekkür ederim. Evet ben de bu siteyi kullanıyorum. Fakat her yerin artı ve eksi yorumları oluyor. Hangisi gerçekçi emin olamıyorum. O sebeple gidip yaşamış ve "ben şu condoda kaldım gerek yönetimi gerek kirası gerek güvenli oluşu.. her şeyiyle çok memnundum" diyebileceğiniz yerleri merak etmiştim açıkçası. Evet bu sitede başka yerlerde olmayan apartmetlar mevcut ama bu apartmentların ismini apartmentratings'e yazdığımda o beğendiğim condonun aslında çok negatif yorumlar aldığını, kalanların çok pişman olduklarını ve tavsiye etmediklerini görüyorum. Bu sebeple birebir orada kalmış birinden condo tavsiyesi arıyorum. Videoyu izleyeceğim Teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ghost google maps bulduğun condo evini yazarsan orada çok daha güncel yorumları bulabilirsin

  • ⭐⭐

    ah florida üzümlü kekim 🥺


  • @ziyaku merhaba ben onumuzdeki aralik ayinda tampaya yerlesmeyi planliyorum. Ilk defa gelecek oldugum icin yerlesim yeri ve is imkanilari kolayligi konusunda bir tavsiye verebilir misiniz? Insan ne kadar netten bakip arastirsa da orada yasayan birinin tecrubelerinin cok daha faydali olacagina inaniyorum.


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 115
  • 7
  • 659
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

128
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum