Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • ABD de polisin gorevi insanlarin guvenligini saglamak ve tehlike aninda yardimci olmak. Suc islemediyseniz veya yardim icin cagirmadiysaniz, polisle normalde muhattap olmazsiniz.


  • Uzun yillardir ABD'deyim ve simdiye kadar 2 defa polisle muhattap oldum.

    Ilki Florida'daydi, Exxon Mobil de calisirken, devamli kahve icmeye yanimiza geliyorlardi.

    Ikincisi ise, Delaware de kaza yapmistim. Polisi ben cagirdim ve iste kaza raporu falan filandi.


  • Almanya'dayken de iki defa polisle muhattap oldum.

    Birisinde arkadaslarla discodan donuyorduk. Biraz alkolde almistik. Arkadas arabayi kullaniyordu, stop sign da gecmis. Polis de orada pusuda bekliyormus. Durdurdu. Amerikaliyiz falan deyip, ehliyetleri gosterince, bir daha olmasin dedi ve evlere de yakiniz deyince, ceza yazmadan sadece uyari ile birakti.

    Ikincisinde ise esimle bir aksam baska sehirdeki arkadas gezmesinden donuyorduk, tam otobana cikmistik, sirenleri acip arkamizdan geldi. Durduk. Sarisin bir kadin polisdi. Otobana cikmadan once sola donulmez denen yerden dondunuz dedi. Sign gormedim dedim. Nereden gelip, nereye gittigimizi sordu. Alkol var mi diye sordu. Beni alkol icin alete uflettirdi ve sonrada ok sorun yok, iyi geceler dedi gonderdi.


  • Bu ileti silindi!

  • @tfnsylmz

    @tfnsylmz, içinde söyledi: Polis Korkusu

    Irkci, asshole polis var midir, illa ki vardir ama %99 nasil davranirsaniz oyle karsilik alirsiniz. Ben 3 kere polis tarafindan cevrildim cesitli sebeplerle (cam filmi, stop sign'da tam olarak durmama ve su an hatirlayamadigim bir diger sebepten). Ucunde de sakince kenara cektim, camlari indirdim, birinde aksam karanligiydi icerideki isigi yaktim, ellerim direksiyonda bekledim. Karsilikli olarak konusmalarim hep "sir" pronounce uyla gecti hem benim tarafimdan onlara hem onlar tarafindan bana. Licence, insurance sorduklarinda cuzdanim arka cebimde, ya da glovebox'ta ise onceden uyararak alabilir miyim diye sordum ki silaha falan uzaniyorum sanmasinlar aniden diye. Hic bir cevirmede hatali oldugum halde ticket bile yemedim.

    Sonuc olarak polisler de isini yapiyor ve Turkiye'dekinden cok farkli herkesin kolayca silaha ulasabildigi ve polise saldirinin cok oldugu bir ulke burasi. Youtube'da onlarca video var en basit bir trafik cevirmesi polisin ya da karsidaki kisinin olmesiyle cok kolay sonuclanabiliyor. Yapmamiz gerekenleri yapip normal ve saygili davranirsak polisle sorun yasamamiz cok dusuk ihtimal.

    Hatta sunu da ekleyeyim, su an isim sebebiyle devamli tiras oluyorum vs. O donem yeni gelmistim ingilizcem nispeten daha zayif ve sert aksanliydi. Esmer tenliyim ve uzun sakalim da vardi. Racial profiling icin de cok uygun bi tipim vardi yani.


  • @MySea Yazdıklarınıza bakılırsa bence polislerle çok muhattap olmamanız takdir edilesi, demek ki vatandaşlık görevlerinizi hakkıyla yerine getiriyorsunuz 🙂 Youtube üzerinden takip ettiğim bir kanal var Audit the Audit isimli. Orada izlediğim polisin bodycam kayıtlarından dolayı böyle bi endişe ortaya çıkmıştı içimde, bu yüzden konuyu açma ihtiyacı hissettim ama herkes sağolsun endişelerimi büyük ölçüde giderdiniz 🙂

  • ⭐⭐

    ...yasadiginiz ulkenin kanunlarina saygi duyup kurallara uydukca basiniza bir sey gelmez korkacak bir sey yok,australya polisi sokakta kimse ile sohbet etmez samimi olmaz,hep ciddiyetini korur,amerika polisde oyle dir.polislerin durdurup arama yapma ve alko testi yapma yetkileri vardir,boyle durumlarda karsi koymamak lazimdir.


  • @Ali-Özdemir Aslinda biraz da sans olayi 😊 Eskiden gencken ve cocuk yokken cok da fazla takmiyorduk diyelim.


  • ben uber yaptigim icin 6 kere felan muhattap olmusumdur. gerci hepside benim hatamdi olsun ;))) bir kere ona cok yakin dondum islem yaparken ona cevirdi uyarmak icin. bir kere yanlis donus, bir kere hiz cezasi, bir kere telefonla oynuyordum hayirdir yolda dalgalaniyorsun diye cevirdi, bir kere yol cevirmesi vardi durayim mi diye soruyordum saka anladi gidiyorlarmis, en sonuncusu komik onda birine hafifce arkdan vurmustum. karsi tarafin sigortasi ehliyeti yoktu onun iicin polis cagirdim. kiz ustune ambulans ve itfayiyede cagirmis. olaylar karisti felan, baktim kiz numara yapmaya basladi ambulans gelince. polis geldi sormaya basladi aha dedim beni alirlar herhalde diyordum. kadin polislerdi dedim bu kiz numara yapiyor bu kadarlik bir durum yok diye. polis maske takiyordu iste dediki maske taktigim icin sen benim guldugumu gormuyorsun dedi. boyle seyler oluyor dedi. sana ceza yazmiyorum gariban dedi bu herhalde. ambulas gitti oteki poliste geldi muhabbet ettik biraz. kizlarda guzel kizlardi bende muahbbeti uzattim :))))))) birde oteki hiz cezasinda polisle konusurken dedim sen buraya tuzak kurmussun ondan bu cezayi yedim diye. tam turk isi erketeye yatmis ceza kesiyordu. ben seviyorum buradaki polisleri genelde yardimci olmaya calisiyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    bu videoyu mutlaka seyredin


  • @gkhanfeez Okuduklarınızı keyifle okudum gerçekten. O kız, ehliyetsiz ve sigortasız olduğu için kendini mağdur çıkarmaya çalışmış gibi 😄


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

132
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum