Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    ....bu gunlerde australyanin bir kac eyaletinde delta variant var,bitti denilen yerlerde bas gosteriyor....benim oturdugum bolge belediyesi canterbury-bankstown diye gecer,iki belediye birlesti,bizim buralarda durum kotu.arap kokenlilerin cok oldugu bir bolge,vaka sayisida kabariyor,bir kac can kaybi var,,,bu bolgede polis cok ve devamli gezip milleti ikaz ediyorlar uyariyorlar,askeriyeden 300 tane kadar askerde polislere yardimci oluyor...austos ayida lock down ile gececek gibi gorunuyor..

    ....erken saatlerde uyandim tv haberlerine baktim,basbakanimiz amerika birlesik devletleri baskani biden den asi yardimi istiyor,amerika depolarinda 500 milyon asi varmis.
    .oturdugum bolgede araplar cok, yine haberlere bakiyorum benim eve 2 km mesafede birini aksam kafasindan vurmuslar, bes dakika sonra guildford adli bolgede baska birini vurup oldurmusler, araplar bir birleriyle cete savaslari yapiyorlar,uyusturucu ticareti icindeler,liderleri kenardan idare ediyor genclerde tetikcilik yapiyorlar.

    ..yakin bir sehirde bir genc is yerine telefon edip test oldum pozitif ciktim ise gelemiyecegim diyor,is yeri sahibi telaslaniyor,is yeri kapaniyor ilaclaniyor,diger elemanlar teste gonderiliyor, daha sonra pozitifim diyen delikanli telefon edip negatif ciktim ise geliyorum diyor,ama kendini mahkemede buluyor.ise gitmemek icin pozitifim diye yalan atmis.
    ..kizimin calistigi qantas hava yollari var, bir hayli elemanini isden cikarmisti, ic hatlarda biraz hareketlenme vardi,gecen hafta 2500 elemanina iki ay odemesiz izin verdi.
    ....emekli oldugumuz icin maasimiz geliyor,ama binlerce is yeri gecici olarak kapandi,zincirleme her sey birbirine bagli,ekonomi buyuk darbe yedi.

    ..yine haberlerde vardi amerikanin united hava yollari butun personelinin asi olmasini istiyormus,asi olmiyana is vermiyecekmis galiba.

  • ⭐⭐

    .australyada ilk beyazlarin yerlesimleri 1782 yilinda olmustur 11 gemilik filo hem mahkumlari hemde askerleri filan getirmistir,,,,geriye baktigimiz zaman australya devletinin 240 yillik bir gecmisi olmus oluyor.Avrupanin bir cok sehirlerinde ki sokaklarda yapim bina sekilleri cok degisiktir,roma, venice, amsterdam,paris,her sehirde degisik bir yapilanma ve mimari tip vardir acayip acayip kedilerine has binalar,cok eski kiliseler hukumet binalari, eski saraylar filan....

    .gezmek icin sydney sehrtine gelirseniz oyle avrupa tarzi eski binalar ve sokaklar gormek cok zordur yoktur.en eski ayakta kalan bir bina 1816 yilinda yapilmistir.eski bir veya iki katli binalar..sydneyin bazi ic bolgelerinde bazi sokaklarda terrace denen evler vardir,birbirine yapismis iki katli evler ust katlarinda balkonlari vardir,balkonunda demir isleme korkuluklari filan,bu evlerden birini alip yikipda yenisini yapamak isterseniz yapamazsiniz, domino taslari hepsi birbirine yapisiktir,belki koca sokagi satin almak gerekir..yine bazi eski muhitler ve carsilari vardir,kowboy filmleri cevirmek icin amerikaya gitmeye luzum yoktur, tam texas vari evler dukkanlar.

    ......sydneyde ilk tren seferi 1855 yilinda baslamistir, central istasyonundan parramatta denilen kasabaya kadar 18, 20 km lik yol....simdiyse sehirin her bolgesine tren seferleri var,bazi bolgelere yeni yeni hatlar aciliyor.kara yollari olarak muhitler arasina baglanti yollari yhapiliyor.

  • ⭐⭐

    ....delta variant virusu devamli yayiliyor,neyseki can kaybi cok degil,hukumet butun tedbirleri aliyor,,,,trade sektoru tamamen durdurulmustu, galiba bu gunden itibaren ise basliyacaklar, tabi her uc gunde bir test olmalari isteniyor, trade derken insaat isleriyle ugrasanlar tamirciler, sanatkarlar filan.eyalet ici seyahat de yasak...byron bay diye uzakta guzel bir tatil cenneti var, yasaklara uymayan biri pozitifmis oraya emlak bakmaya gitmis ve virusu baskalarina bulastirmis,butun kasaba test oluyor,australya insaninin %95 i kurallara uyar,cok az bir gurupda adam sende bana bir sey olmaz gibi davraniyor..... 3 hafta evvel 3500 kisi sydney sehir icinde yasaklara karsi gosteri yaptilar, bazilari polisle catisti,polis kameralardan gosteri yapanari tesbit etmeye calisiyor, bir kac kisiye 1000$ Ceza verildi bir kar kisiyi mahkemeye verdi....
    .iki aydir okullar kapali,ogretmenler evlerinden talebelerine bilgisayar uzerinden ders veriyorlar,belediye hudutlarindan disari cikmak yasak,oglum birbucuk km otede oturuyordu, senenin basinda biraz daha uzaga tasindi,cok degil ama belediye sinirlari degisti, 6 haftadir ne kendisini ne de torunlari gorebiliyorum.alis veris icin marketede gidilecekse bir kisi gidecek deniliyor,yeterki virus gitsin her seye katlanmaya raziyiz.

  • ⭐⭐

    ..bu gunlerde virusden baska yazacak fazla bir sey yok....tum eyaletde kapanma var, tedbirler cogaltildi, cezalar yukseldi,milletin cogu asi oluyor, bu hafta icinde polonyadan bir milyon doz pfizer asisi geldi...muhim gorevde olanlara ve yas guruplarina gore pfizer asisi yapiliyor yaslilar icin hala astrazenece denen asi yapiliyor.bu cumartesi gununden itibaren sahisin baska bir bolgede evi veya bahcesi filan varsa ozel izin alip gidecek.luzumsuz yere belediye hudutlarindan disar cikmak yasak...
    ..bizim mekanik tamirci ustasi biraz uzaga tasindi. pink slip almam lazim yani araba muayeneden gececek.... yakinda ki bir karakola telefon edip, boyle boyle mekanik tamircime gidebilirmiyim dedim, yok arkadasim en yakinindaki tamirciye git dediler.
    .....yakinda bir tamirci vardi ona gittim iran kokenliymis,fazla incelemeden verdi pink slip i bende arabanin ruhsatini gunu gelmeden yeniledim.

    ..aqustralya corona virusunu cok az can kaybiyla atlatti, bu gunlerde delta hizla insanlara bulasiyor,her kosede test istasyonlari var, pozitif sayisi cogaliyor.....corona basladigi gunden bu gunlere kadar can kaybi 1000, son bes alti haftadir can kaybi 50 filan.....en cok can kaybi victoria eyaletinde melbourne sehrinde olmustu, genellikle yaslilarin bakim evlerinde cok kayip yasanmisti..melbourne sehri 200 gundur kapanma icinde,orda da can kaybi olmasin diye tum tedbirler aliniyor.

  • ⭐⭐

    ..son iki aydir 12 belediye bolgesinde okullar kapatildi,dun aksamki haberlerde eyalet valisi,25 ekimde okullari acmayi dusunuyoruz dedi.....sydney ve eyaletin bazi bolgelerine yasaklar ve lock-down devam ediyor, aksam 9 dan sonra sabah 5,00 e kadar sokaga cikma yasagi var.gecen pazar gunu bir kilisede uzun saatler ayin yapiyorlar,afrikali bir tarikat gibiler, polis geliyor herkese 5, er bin dolar ceza yaziyor, baska bir salak evde nisan yapiyor,eve misafir almak yasak..

    ...nsw bizim eyalet pozitif viruslu sayisi 13,000, ulke capinda 48.000, devamli testler ve asilar yapiliyor.tam monotonluk icine girdik ama ne yapalim.belediye hudutlarindan disari cikmak yasak, 5 km mesafede ekzerzis yuruyus yapabiliriz,bir kac gundur yurumeyide durdurdum, ne olur ne olmaz....sansli oldugumuz sey can kaybinin cok az olmasi,ekseri yasli insanlar oluyorlardi son bir iki hafta icinde 30 yasin altinda bir iki kisi virusden yasamini yitirdi....kendinize dikkat ediniz kaliniz saglicakla.

  • ⭐⭐

    .sydneyden selamlar...
    bu gun 5 eylul pazar gunu oglen saatlerine yaklasiyoruz,....eylulun ilkpazar gunu australya yeni zellanda ve galiba papua new gine de babalar gunu olacak, iste dunyada sadece 3 devlet bu tarihte babalar gununu kutluyorlar..
    ..oglum ve torunlarla telefonda gorustuk,babalar gununu kutladilar,boyle gunlerde babalar gunude bayramlar gibi yavan geciyor. iki aydir yuzlerini gordugum yok, yasaklar devam ediyor.hemen hemen butun calisanlar asi olmaya mecbur ediliyor,yani asi olmazsan ise gelme denilecek duruma geldik....

    ..delta variant virusu hizla yayiliyor,durdurulmasi imkansiz gibi,ne varki ilk corona-19 gibi hemen can kaybina sebeb olmuyor. australya capinda viruslu sayisi 59,951...en buyuk rakkam benim yasadigim nsw eyaletinde genellikle sydney sehrinde pozitif sayisi 32.323...ikinci sirada victoria eyaleti var,onunda melbourne sehri bas sirayi cekiyor. orda toplam pozitif sayisi 22,759..... geri kalan rakkamlarida diger eyalet ve territorilere bolmek lazim, diger eyaletler daha tedbirli davranip en ufak seyde sinirlarini kapatip virusu kontrol altinda tutmak istiyorlar.....

    viruslu tesbit edilen kisiler evlerde karantinada kaliyorlar, agir olurlarsa hastanelere yatiriliyorlar.vucuddaki normal bir hastalik gibi doktorlar recete yazamiyorlar.ulke capinda toplam can kaybi 1036 bunada sukurler olsun....12 belediye bolgesinde okullar kapali bir cok yasaklar var,gelecek henuz mechul,ise gidemeyenlere devlet haftalik para oduyor,ne kadar dayanabilir allah bilir....
    .....eylul ayi ilkbaharin ilk ayidir,bizde ilk bahara girmis olduk,cuma ve cumartesi biraz yagmur yagdi, en azindan cimenlerimiz ciceklerimiz biraz su yuzu gorduler.
    .kalin saglicakla

  • ⭐⭐

    australia buyuk bir ada ve kitadir,eyaletlere bolunmustur,birbirlerine uzak mesafelerde eyalet bas sehirleri vardir.....vatandaslar seyahatlerde ucak kullanirlar,ailece bir yere gitmek isteyenler kendi vasitalarini kullanirlar....sehirler arasi mesafeler uzaktir,sydney sehrinden kendi arabamizla adelaide sehrine gitmek istesek 1500-1600 km yol yapmamiz gerekir, yine perth sehri sydneye 4000 km uzakliktadir...

    ....her ulkede oldugu gibi burdada sehirler arasi otobus seferleri vardir,bazi bolgelere her gun otobus kalkar,bazi bolgelere haftanin belli gunlerinde....en meshur otobus sirketlerinin isimleri firefly ve greyhound dur greyhound cok eski firmadir,eyaletler arasi servisleri vardir....ucak ve otobus haricinde tren servisleri vardir, ama eyaletler arasi limitlidirler, yani bir kac guzergah vardir......sydney den hareket edip adelaide ve ve perth sehrine giden tren vardir.......adelaide sehrinden hareket edip darwin sehrine giden tren vardir,bu hat asagidan yukari dogru kitayi bir uctan diger uca gecmek gibidir bir cok yerleri col olabilir uzun bir yolculukdur.

    .....sydneyden deniz sahiline yakin olarak baska bir hat queensland eyaleti uzerinden cairns sehrine gider galiba 3000 km ya yakin yol oldugunu tahmin ediyorum. queensland eyaletinde ic bolgelere giden bir kac hat da vardir.

    ..ghan express diye bir tren seferi vardir, tamamen turistikdir bir kac gunluk seyahat ,yatakli ve yemekli,tabi fiatida 2500 dolardan baslar....indian pacific diye diger bir tren turu, sydneyden perth sehrine gider 12 gunluk tur,kimi yerde otellerde kalinir bir nevi kultur turudur,,,,turkiyede turlar ucuzdur,australyada ege akdeniz tipi tur yapmak cok masraflidir.

  • ⭐⭐

    karsi komsumun evi 6 hafta evvel 900,000 australya dolarina satildi,bindik bir alamete gidiyoruz nereye.

    alt metni

  • ⭐⭐

    @sir-altan, içinde söyledi: Avustralya hakkinda bilgiler ve deneyimler

    karsi komsumun evi 6 hafta evvel 900,000 australya dolarina satildi,bindik bir alamete gidiyoruz nereye.
    [img]https://i.imgur.com/LB90r8y.jpg[/img]

    900 bin çok değil mi? Bahçesi mi büyük yoksa şehir merkezine mi yakın?

  • ⭐⭐

    @uzaysan, içinde söyledi: Avustralya hakkinda bilgiler ve deneyimler

    @sir-altan, içinde söyledi: Avustralya hakkinda bilgiler ve deneyimler

    karsi komsumun evi 6 hafta evvel 900,000 australya dolarina satildi,bindik bir alamete gidiyoruz nereye.
    [img]https://i.imgur.com/LB90r8y.jpg[/img]

    900 bin çok değil mi? Bahçesi mi büyük yoksa şehir merkezine mi yakın?

    ....evin 600 m2 arsasi var ama duzensiz,duplex yapilmaya elverisli degil,mesafe sehir merkezine 26 km uzakta,muhit sahane bir muhit degil,lakin ev fiatlari aldi basini gidiyor,sokagin basinda baska bir ev 1,1 milyona satildi....arsa diye bir sey yok,millet mecburen ne bulursa butcelerine gore aliyor,kimi tamir yapiyor, kimi yikip yeni ev yapiyor.,yilbasindan evvel oglum benden 8-9 km uzakta iki katli ev aldi,1,444 milyon odedi...yeni yetisen nesile allah kolaylik versin diyorum


  • @sir-altan Benimde büyük bahçeli okyanus manzaralı dublex bir ev alma hayalim var. Lakin astronomik ev fiyatlarını görünce daha uzun süre sadece hayallerimde kalacak gibi görünüyor.

  • ⭐⭐

    ...her yil federal hukumet emeklilerin maaslarina bir veya iki defa zam yapar.ulkede 2milyon580 bin emekli varmis..ulke nufusuna gore her 10 kisiden biri emekli olmus oluyor......bir kac gun evvelki haberlerde yine emekli vatandaslarin maaslarina zam yapilacagi soyleniyordu/yaziliyordu,benimde dikkatimi cekti,evli ve cocuksuz aileler icin$22,40 cent....bekar yalniz yasiyan emekliler icinde 14,80$....evli aile icin iki haftada 1458,60$ yillik toplam olarak 37,926,60$ emeklilerden vergi kesilmiyor......single emekli icinde iki haftalik $967,50..senelik olarakda 25.155$...eylul 20 den itibaren gecerli olacakmis.21 eylude bizim maas gunu,her iki haftada bir emekli ve issizlik maaslari banka hesaplarimiza gelir.....hesabini bilen insanlar icin tabi evleri kira degilse,emekli maasi bol bol yeter.


  • @sir-altan İstatistiklere bakınca Dünya genelin de nerdeyse her ülkede emekli insan sayısında yüksek miktarda artış olduğu ve yaşlanan nüfusla birlikte emekli sayısının her geçen gün arttığı gözüküyor. Ve bir çok uzman emekli sayısının artmaya devam etmesi durumunda emeklilik yaşının çok daha yüksek yaşlara çekileceğini hatta emeklilik sisteminin bir çok ülkede iflas edeceğini bu sistemin uzun vadede devam etmesinin mümkün olmadığını söylüyor. Siz bir emekli olarak ne düşünüyorsunuz?

  • ⭐⭐

    @kotpantelon, içinde söyledi: Avustralya hakkinda bilgiler ve deneyimler

    @sir-altan Benimde büyük bahçeli okyanus manzaralı dublex bir ev alma hayalim var. Lakin astronomik ev fiyatlarını görünce daha uzun süre sadece hayallerimde kalacak gibi görünüyor.

    ....arkadasim buyuk sehirlerde australya icin yaziyorum,okyanuz manzarali ev, duplex ,daire almak,milyoner isidir,cok pahalidirlar,birde belediyelere arsa degeri uzerinden evlerden vergi alirlar,oyle muhitlerde vergileride coktur.
    .australya buyuk kita, sydney ile brisbane sehiri arasi1000 km kadar bur nesafede deniz kenarlarinda okyanus manzarali yuzlerce kasaba var,tabi evlerde ucuz olabilir ne varki is imkanlari cok azdir,emekliler icin problem olmaz.
    ....sydneye yakin terrigal diye bir kasaba var deniz kenari,100 km uzaklikta, yegenimin yazligi vardi satti iki katli mustakil ev aldi denize 600 metre, fiatini soylemiyor ama 1.6 ile 2 m arasi oldugun tahmin ediyorum.buyuk sehirlere yakin kasabalarda bile emlak pahaliligi var. var.

  • ⭐⭐

    ....VAD....Queensland eyaleti hukumeti valuntary asisted dying kanununu onaylamis, yani cok hasta ve umitsiz kisilerin doktor yardimiyla hayatlarina son vermeleri,tabi bir cok kurali var,hasta kisiye en cok bir yil omur bicilmis olmasi gibi..gercek adi euthanasia,bazi ulkelerde yapiliyordu..

    .....sehirlerde virusden dolayi yasaklar var,sokaklarda maskesiz dolasmak yasak.eski bir basbakanimiz var,adam kitliginda basbakan olmustu,kisa bir zaman sonra devrildi,sporcu adamdi, gecenlerde bisikletine atlamis sydneyde dolasmaya cikmis, biriside maskesiz oldugunu gorup hemen resmini cekip polise gondermis,polisde eski basbakana 500 dolarlik ceza gondermis.

    ....corona hala devam ediyor ulke capinda 80,400 kisi yapilan testlerde pozitif cikmis can kaybi sayisi 1128, cok kisa bir zaman icinde bazi devletlerden moderna isimli asi gelmek uzere.milletin %70 i asilanirsa yasaklarin cogu kalkacak gibi..dunya capinda pozitif vaka sayisi 219 milyon,can kaybi ise 4,55 milyon.

    ....foxtel isimli parali tv sirketi avrupa maclarini yayinliyordu,bir iki yil evvel maclarin yayin hakkini optus adli sirket aldi, app,avrupa kupalari maclari ingiltere maclari dunya ve avrupa kupasi maclari filan izliyorduk,,bir kac hafta evvel avrupa sampiyonlar ligi avrupa ligi,birde uefa avrupa conference diye yeni bir kupa duzenlenmis olmali,bu defa stan adli sirket bu maclari yayinlama haklarini almis,iki haftadir avrupa kupa maci izliyemedim,tabi stan sirketide parali bedava bir sey yok.bir kac app e para odemek biraz zor oluyor..

  • ⭐⭐

    ..amerikada north kuzey taraflarina gidilince mevsim sartlari degisir ,kutuba dogru gidildigi icin sert mevsimler yasanir.australyada kuzey tarafina gidilince burdada mevsim degisikligi olur kuzeye gidildikce ekvatora dogru gidilmis olur ve daha sicak mevsimler yasanir.

    sydney sehrininde kuzey ve guney vardir, kuzey taraflarinda 180 km uzakta newcastle sehri vardir,kalabalik nufusludur,,,90 -100 km sahilden guneye gidildiginde wollongong adli sehir vardir, eyaletin 3 uncu ulkenin 10 uncu buyuk sehri,bize gore buyuk 300 bin nufuslu sehir buyuk sayiliyor.sydneyden wollongong a giderken bir kac kilometre cok dik bayir vardir giderken inilir donuste cikilir,bayirin yakinlarindada yuksek bir tepe vardir, orman ici millet pik nik yapmaya gelir.
    ..wollongong da eskiden kucuk bir sanayi sehriydi, cok buyuk demir celik isletmesi vardi, hala durur ama eskisi kadar insan calisirmi bilmiyorum,oralardan gecerken bacalardan duman ciktigini gorurum...

    .civarlarda cok cok komur madenleride vardir.bir iki limani oldugunu dusunuyorum,kargo gemileri tankerleri geliyor.,bazi turk ailelerde wollongong da yasiyorlar.sehir icinde bir iki plaji vardir, bir tanesi tam pik nik yeridir,etini baligini al ve gel hem agac altinda dinlen hemde denizde yuz,okyanus kiyisidir, deniz dalgalidir, cok uzun yillar evvel iki aile buraya pik nik yapmaya geliyorlar bir tanesinin 10 yasindaki oglu dalgalara kapilip gidiyor,bir kac gun sonra cesedi bulunmustu.wollongong dada bir kac koy vardir sakin denize girilecek yerleri vardir, karavan parklari vardir..bu gunlerde sehir gittikce dagaldi yani buyudu ve buyuyor yeni yerlesim yerleri aciliyor.sehirden ilerde albion park diye bir yer vardir,kucuk ucaklar icin hava alani vardir ayni zamanda rehberle ucaklardan parasutle atlanir....

    wollongong dan 40-50 km oteye gidilince kiama adli kucuk sirin bir kasaba vardir,hafta sonlari millet degisiklik olsun diye buralara gelirler kahce icerler,kasabanin carsinin sonuna dogru cikmaz sokaga girilir bu sokak bir tepeye cikarir, yuksek ve ruzgarli tepe bir kosede deniz feneri vardir, tepenin alt kisimlarinda deniz kenarinda yurunur,yine uzun yillar evvel bir kac hindistanli aile buraya geliyorlar,sakin sakin deniz kenarinda yururken koca bir dalga geliyor ve cogunu denize cekiyor ,galiba 4-5 kisi hayatini kaybetmisti.beklenmedik bir anda beklenmedik aci bir olay...deniz fenerinin oldugu yer yukesk kayaliktir araba parki yapilmistir,biraz ilerde blowhole diye bir yer vardir,cok yaklasilmaz kayalarin icinde kocaman bir kuyu dusununun asagida bir yerde kuyunun dibinde magara agzi gibi buyuk bir delik var,cok kuvvetli dalga geldigi zaman kuyunun icinden yukari su fiskirtiyor sular 25 metreye kadar cikiyor,buraya devamli turist gelir. blowhole icin you tube den yukleme yapmayi deneyecegim,bazi seyler cok basittir ama deneme yapmayinca zor gelir.

  • ⭐⭐

    .bu gunlere amerika ve australya fransa hukumetini darilttilar fransa australya elcisini geri cagidi..australya hukumeti fransa ile 60 milyar dolarlik denizalti anlasmasi yapmis veya yapmak uzereymis,fikir degistirip kararlarini iptal etmisler iste o yuzden fransada kuplere bindi...
    ..amerika, australya ingiltere,canada,yeni zellanda,bunlara bes eye bes goz denir, hepsi birbirlerine kuzen sayilirlar,buyuk kuzenleri amerikayi her zaman dinlerler.....

    .australyanin deniz kiylarinda cok kayalik mevkiler vardir denizin cekildigi zaman kayalar meydana cikar, geri geldigi zaman bazi kayalar deniz icinde kaybolurlar.balik tutmaya merakli kisiler cogu zaman bu kayalarin ustunden sopa ile misinalarini savururlar,bir seferinde bende gece baligi icin gitmistim, yuksek yerden keci yolu gibi yerden yuruyup asagiya kayalara indik....kayalar uzerinde yapilan balikciliga rockfishing denir.....rockfishing tehlikelidir,gel git olaylarini bilmeyenler icinde cok tehlikelidir, kaya uzerinde misinayi kontrol ederken koca bir dalga gelip balikciyi alir goturur,tahminime gore her yil 10 a yakin rockfishing balikcisi hayatlarini kaybediyorlar.


  • @sir-altan Merhabalar Altan abi senin yazdıklarını okuyunca insanın Avustralya ya gidip yerleşesi geliyor. Keşke bir yolunu bulsam da bende Avustralya da yaşayabilsem.

  • ⭐⭐

    .daha evvel goldcoast isimli sehirden yukarda bahsetmistim,kendi cekmis oldugum resimleri foruma yuklemekte problem yasadigim icin yukliyemiyorum,baska bir alternatif olarak video yuklemeyi deniyorum,yuklemis veya yukleyecek oldugum videolar foruma zarar verecekse lutfen ikaz ediniz.asagida gold coast bolgesinin videosu kendim 5 defa gitmistim galiba en son 10 yil evvel gittim,amerikanin miamisi gibi bir bolgedir,miamiye benzer ama ispanyolca konusulmaz.

  • ⭐⭐

    @kotpantelon, içinde söyledi: Avustralya hakkinda bilgiler ve deneyimler

    @sir-altan Merhabalar Altan abi senin yazdıklarını okuyunca insanın Avustralya ya gidip yerleşesi geliyor. Keşke bir yolunu bulsam da bende Avustralya da yaşayabilsem.

    Doğası kötü. Ayakkabına çıyan giriyor. Lavabodan yılan çıkıyor. Envai çeşit zehirli örümcek. Belki internetin abartmasıdır ama ne zaman redditte Avustralya ile ilgili post görsem rahatsız oluyorum. Tüylerim diken diken oluyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

107
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum