Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba Arkadaşlar,
    Hepimizin bildiği gibi Türkiyede bulunan ABD konsoloslukları kapalı ve ne zaman açılacakları da meçhul. Fakat aşağıdaki linkte Sofya için bekleme süresini 1 gün olarak veriyor.
    Sorum şu başka bir ülkede bulunan konsolosluktan H1B vizesi alabiliyormuyuz ?
    İlginiz için teşekkür eder sağlıklı günler dilerim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    bu konu baska bir başlıkta ifade edildi ya da açıklandı mi bilmiyorum ancak; konuyu oldukça güzel açıklayan bir makale var. incelemenizi öneririm;

    özellikle şu kısmı iyi incelemenizi tavsiye ederim;

    "Consular Shopping Bar"
    Under § 222(g) of the Immigration and Nationality Act (I.N.A.), a person who was issued a nonimmigrant visa in the past, entered the United States on the basis of that visa, and then stayed in the U.S. beyond the period of time authorized, cannot apply for further nonimmigrant visas except in their country of nationality, unless extraordinary circumstances exist. This is referred to as the "consular shopping bar."

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Erdoğan-Çelik, içinde söyledi: Başka Ülkeden Vize Almak

    Merhaba Arkadaşlar,
    Hepimizin bildiği gibi Türkiyede bulunan ABD konsoloslukları kapalı ve ne zaman açılacakları da meçhul. Fakat aşağıdaki linkte Sofya için bekleme süresini 1 gün olarak veriyor.
    Sorum şu başka bir ülkede bulunan konsolosluktan H1B vizesi alabiliyormuyuz ?
    İlginiz için teşekkür eder sağlıklı günler dilerim.

    Normalde sadece o ulkede yasiyorsaniz, oradaki konsolosluklarda vize basvurusu yapabiliyorsunuz. Aksi durumda konsoloslar basvurunuzu kabul etmiyor.

    Ama ozel veya acil bir durumunuz oldugunu dusunuyorsaniz o durumda o ulkedeki ABD konsoloslugu'na email ile sormaniz iyi bir fikir olabilir, eger durumunuzu makul bulurlarsa basvurunuzu degerlendirmeye alabilirler.

    Ayrica su anda pandemi dolayisiyla 14 gunluk karantina suresini tum konsolosluklar uyguluyordur diye dusunuyorum. ABD konsoloslugu da baska bir ulkeden Turkiye'ye girdiyseniz ilk 14 gun boyunca karantinada kalmaniz gerektigine dair bilgiyi emaillerine ekliyor. Ayrica su an pandemiden dolayi hicbir konsoloslukta normal bir vize sureci yasandigini dusunmuyorum, o nedenle baska ulkeden dosyalari alma konusunda cok da istekli davranacaklarini sanmiyorum, bilginize. Eger acil bir durumunuz varsa o durumda Turkiye'deki ABD konsolosluklari da dosyalari inceliyorlar.


  • Avrupa ülkesinde bir süredir bulunurken abd vizesi almak daha kolay olur mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @HeyDouglas, içinde söyledi: Başka Ülkede Vize Başvurusu Yapmak

    Avrupa ülkesinde bir süredir bulunurken abd vizesi almak daha kolay olur mu?

    Her konsolosluktaki atmosfer biraz farkli oluyor ve bu durum vizelerin verilme oranlarini etkiliyor. Hangi ulkedesiniz bilmiyorum, ama suradan bulundugunuz ulkedeki vize verilme istatistiklerini inceleyebilirsiniz:

    Eger istatistikler Turkiye'dekinden daha iyiyse o ulkede basvuru yapmaniz daha iyi olabilir. O ulkedeki konsolosluga ulasip basvuru yapip yapamayacaginizi da sormalisiniz, bazen konsolosluklar basvuru icin o ulkede oturum izni isteyebiliyorlar.


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 1
  • 5
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

65
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum