Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • 10 aydır AP deyiz, avukatımız writ of mandamus öneriyor. Writ of mandamus yapmış veya bilgi sahibi olan biris var mı acaba? 😕

  • Muslu Law Firm

    @Elif-Chavez, içinde söyledi: Writ of Mandamus

    10 aydır AP deyiz, avukatımız writ of mandamus öneriyor. Writ of mandamus yapmış veya bilgi sahibi olan biris var mı acaba? 😕

    Sayın @Elif-Chavez ,
    AP ile administrative processingde(Admin.P.) olduğunuzu düşünüyorum. Ancak tam açıklamadığınız için emin olamıyorum. Cevaplarımı Admin. P.de ve konsolosluk işlemlerinde olduğunuz düşüncesi ile veriyorum. Admin.P. nin ne kadar süreceği kişinin durumu ile ilgili olup değişebilmektedir. Genelde konsolosluklardaki Admin.P. durumları normal şartlarda (COVID oncesi) altı ay içinde çözülmekte idi. Biz genelde bu durumdaki müvekkillerimize öncelikle altı aylık sureci beklemeyi tavsiye etmekte idik. Eğer Admin.P. durumu 6 ayda çözülmedi ise ondan sonra değişik yollara başvurmakta idik. Öncelikle problemin ne olduğunu öğrenilebilirseniz ne şekilde bir çözüme gidileceğini belirlemek kolaylaşacaktır. Bu konuda Kongre yardımı da istenebilir. Writ of mandamusun sizin durumunuza uygun olup olmadığını bilemiyorum. Bu yöntem askıda kalan vatandaşlık başvurularını harekete geçirmek için çok etkilidir ancak Admin.P. için pek etkili değildir.
    Writ of mandamus size istediğiniz sonucu vermeyebilir. Writ of mandamus sadece ilgili makamı bu konuda bir işlem yapmaya zorlayan bir davadır. Mahkeme davayı kabul edebilir veya red edebilir. Mahkeme davayı kabul etse bile sonuç konsolosluk yetkilisini bir işlem yapmaya zorlamaktır. Bu sonuç olumlu veya olumsuz olabilir. Writ of mandamus isteyebilmek için talep ettiğiniz konuda net bir hakkiniz olduğunu, hakkinizi vermeyen makamın bu konuda bir işlem yapması gerektiğini ve bu konuda başka bir çözüm yolunuz olmadığını (bütün yolları tüketmiş olduğunuzu) göstermeniz gerekir. Genelde konsoloslukların takdir yetkisi çok geniştir. Özellikle konu ABD’nin güvenlik isleri ve terörle ilgili konuları içeriyor ise Admin.P.ler çok uzayabilmektedir. ABD’nin neresinde olduğunuza bağlı olarak bazı mahkemeler konsoloslukları işlem yapmaya zorlayabilmektedir, ancak çoğu mahkeme konsolosluk islerine karışmamayı “Konsolosluk işlemleri mahkemeler tarafından tekrar incelenemez” kuralı gereği tercih etmektedirler. Sizin durumunuzun detaylarına baktıktan sonra ne yaparsanız en çabuk ve en olumlu sonuç alacağınız belirlenebilir.
    Teşekkürler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

76
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum