Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

bosanma sonrasi DV sureci

• Ben green card i kazandim ds 260 i doldurup kendi adıma gönderdim fakat su an evliyim sonbaharda bosanacagim esim adina bisey doldurup göndermedim bi sıkıntı olur mu ve mulakat tarihinde hem medeni halim hem soyadim degismis olacak bi problem ile karşılaşır mıyım? Bana bu iki soru da yardımcı olur musunuz lütfen 🙏🏻

• @Duygu07, içinde söyledi: bosanma sonrasi DV sureci

Ben green card i kazandim ds 260 i doldurup kendi adıma gönderdim fakat su an evliyim sonbaharda bosanacagim esim adina bisey doldurup göndermedim bi sıkıntı olur mu ve mulakat tarihinde hem medeni halim hem soyadim degismis olacak bi problem ile karşılaşır mıyım? Bana bu iki soru da yardımcı olur musunuz lütfen 🙏🏻

Sayın @Duygu07
    Formları doldurduğunuz tarih itibari ile bilgilerin doğru olması gerekir. Yani doldurduğunuzda henüz evli iseniz, kendinizi evli olarak bildirmeniz gerekir. Her ne kadar boşanmayı düşünüyor olsanız da boşanma gerçekleşmeden hukuken evli olduğunuz için doldurduğunuz zaman durumunuz ne ise formların da onu yansıtması gerekir. Mülakat tarihine kadar boşanmış olursanız boşanma ilamınızla durumu açıklayabilirsiniz. Eğer mahkeme sureciniz başlamış ancak sona ermemiş ise yine mahkeme işlemlerini gösteren belgelerle durumunuzu anlatmanız mümkündür. Bu belgelerin İngilizce kopyalarını da yeminli tercümandan yaptırmanızda çok fayda olacak ve bu konuda olabilecek bir gecikmeyi engelleyecektir. Elinizde durumunuzu açıklayan belgeler olduğu surece bu soruları mülakatta asabilirsiniz.
    Teşekkürler.

• @Duygu07 Bana sanki mülakatta eleneceksiniz gibi geliyor. Çünkü boşanma davaları öyle 2 celsede bitmiyor Türkiye'de. Hem boşansanız bile ayrıntılı nüfus kayıt örneğinde boşanma tarihi çıkıyor ancak ben Konsolosluk görevlilerinin bunu dert etmeyeceği düşüncesindeyim. Tüm dosyanın bir örneğini verirsiniz, dilekçe yazarsınız, bizim davamız önceden başlamıştı o yüzden yazmadım dersiniz, bence kötü karşılamazlar. Eğer İstanbul konsolosluğundaki o takıntılı adam denk gelirse eler :D ama o akıcı İstanbul türkçesi konuşan kadın denk gelirse halinden anlar.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    12 İleti
    879 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ysmguller, içinde söyledi: EB5 Ankara Randevu Süreci @Claudia-J-Muslu Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.merak ediyorum ben ve kızım bu bekleme sürecinde turist vizesine başvurabilirmiyiz ve bu başvuru EB5 vizemizi olumsuz etkiler mi ? Teşekkürler 🙏 Sayin@ysmguller, bizim tavsiyemiz once turist vizesi onayi aldiktan sonra EB-5e basvurmaktir. Ancak sizde zaten EB5 basvurusu yapildigi icin duruma bakmakta yarar olacaktir. EB-5 gocmen vizesi oldugu icin turist vizesi almak istediginizde bunu neden istediginiz ve ABDye giderseniz doneceginize emin olmak isteyeceklerdir. Turist vizesinden olumlu yanit almama ihtimaliniz yuksektir. Biz durumunuzu inceleyip ABD ve TC ile baglariniza baktiktan sonra size genelde basvurun veya basvurmasaniz daha iyi olur gibi bir degerlendirmede bulunuyoruz. Bilginize sunar mutlu yillar dilerim.
  • I-751 Asamasinda Bosanma

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    8
    0 Oy
    8 İleti
    323 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Redblue, içinde söyledi: I-751 Asamasinda Bosanma Merhabalar. Yaklaşık 2.5 senedir, Amerika'da yaşıyorum. 4 sene once Amerikan vatandaşı olan esimle evlendik. Amerika'da yasamaya karar verip, Turkiye'de Green Card basvusurunda bulunduk ve bir problem çıkmadan, kart normal surecinde geldi. Ardından Amerika'ya yerleştik ve koşullu Green Kartimin suresi doldu. Yine normal surecinde eksiksiz olarak başvurduk ve başvurunun uzerinden yaklaşık 5 ay gecti. sorum: "Check Case Processing Times" sayfasında I-751'i seçtikten sonra "Field Office or Service Center" olarak nereyi seçeceğimi bilmiyorum. Receipt number MSC olduğu icin davanın Missouri Service Center'da oldugunu düşünüyorum ama seçenekler arasında bu yok. sorum: Esimin bipolar bozukluk problemi var ve evde sürekli psikolojik şiddet (bazen fiziksel şiddet ama erkek oldugum icin savusturabiliyorum) goruyorum. Bir kaç DR buldum fakat DR'lara da ilaçlara da devam etmedi. Beni sürekli evden kovuyor ama birkaç gun-hafta sonra kendine geldiginde özür diliyor. (Ev onun) Öncelikle gidecek yerim olmadiginda buna hakki var mi ve beni yasal olarak, zorla ya da polisle evden çıkarabilir mi? Bu ara benden boşanmaya karar verdigini söyleyip hakaret icerikli mesajlar atıyor su an Turkiye'deyim ve islerimin basına donmem gerekiyor (home-office). Son sorum ise; bu asamada boşanırsak I-751 surecim nasıl etkilenir ve ne yapmam gerekir? Cok teşekkürler... Sayın @Redblue, sorularınızın cevapları aşağıdadır. Madem receipt numberınız var durumunuzun ne zaman karara bağlanacağını bilmek için kullanacağınız adres budur. https://egov.uscis.gov/casestatus/landing.do Aile hukuku problemleri eyalet hukukuna tabi olup o eyaletin kanunlarına bağlıdır. Hangi eyalette iseniz oradaki bir aile hukuku avukatına danışmanız gerekir. Başvurunuzu VAWA başvurusuna çevirme ihtimaliniz olabilir. Ama bunun için ABDde bulunmanız gerekir. VAWA ile ilgili bilgilere buradan bakabilirsiniz. Bu başvuru için eşinize ihtiyacınız yoktur. https://www.uscis.gov/green-card/green-card-eligibility/green-card-for-vawa-self-petitioner Boşanma durumunda I-751 için waiver istemeniz gerekecektir. Bu prosedürü avukat aracılığı ile yapmanızı tavsiye ederim.
  • RFE sonrasi bekleme suresi

2
    0 Oy
    2 İleti
    396 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @mazk2104, içinde söyledi: RFE sonrasi bekleme suresi Merhaba, FO Newark ve dosyama NBC bakiyor. Uscis 145-150 gun kadar once esimin bana sponsorlugu hakkinda bizden ek kanit istedi. Biz de yolladik. 150 gundur hicbir yanit yok. Onaylamis olsalardi belki calisma iznimi almis olabilirdim. Bu 150 gunluk surecte 90 gun gectikten sonra 2 kere 30 gunluk sorusturma talebinde bulundum yine de kimse bakip cevap vermedi. Dosyami kimse acmamis bile 150 gunde. Ben ne yapacagim ? Sponsorlukla baglantili olan I485 onaylanmadikca ben calisma iznimi de alamiyorum. Bir suru is ve para da kacirdim. Nasil bir yol izlemem gerek ? Sayın @mazk2104 öncelikle her şeyi doğru gönderdiğinize emin olmak gerekir. Soruşturma talebine cevap verilmesi için USCISin öngürmüş olduğu sürelerin dışında olmanız gerekir. Newark için bekleme süresi 12-24 aydır. Buradan bakınız https://egov.uscis.gov/processing-times/ Bu nedenle 150 günde cevap alamamanız çok normaldir. 24 aya kadar cevap almayacaksınız! Şartlarınız uygun ise hızlandırma talebinde bulunabilirsiniz. https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-1-part-a-chapter-5. Eyalet senatörünüze başvurabilirsiniz. USCISin hatası sözkonusu ise Ombudsmana başvurabilirsiniz. https://www.dhs.gov/topics/cis-ombudsman. En çabuk sonucu almak için bütün bu yolları avukat yardımı ile de kullanabilirsiniz.
  • Vatandaslik Sureci Hakkinda

2
    0 Oy
    2 İleti
    296 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ecemari, içinde söyledi: Vatandaslik Sureci Hakkinda Merhabalar, Ben vatandaslik basvuru sureci hakkinda aklima takilan bir durum var. 2014 senesinden beri Green Card sahibiyim, eylul ayinda vatandasliga basvuracagim. Is sebebiyle 1 ay once Florida eyaletine tasindim ancak bundan once hep Ohio'da ikamet ediyordum, banka hesabim vs. hala orada. Vatandaslik basvurusunu Ohio uzerinden yapmam mumkun mu? Zaman ayirdiginiz icin simdiden tesekkurler! Sayın @ecemari, Resmi ikametgâhınız neresi ise başvuruyu oradan yapmanız gerekecektir. Eğer ikametgâhınızı değiştirmedi iseniz Ohio’dan başvurabilirsiniz ancak işlemler uzun sürdüğü için muhtemelen başvurunuzu Florida’ya transfer etmeniz gerekecektir. Bütün işlemler ve iletişim için güvenebileceğiniz bir adres vermeniz gerekecektir. Ayrıca son üç veya beş yılın vergi beyanları da gerekecektir. Adres değişikliklerini bildirmeniz gerekmektedir. Online vatandaşlık başvuruları daha çabuk ilerlemektedir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k