Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese merhabalar,

    Ben gocmenlik avukati Yasin Akalan. Oncelikle herkese iyi bayramlar diliyorum.

    Public Charge kuralı ile birlikte cogu Green Card başvurusuna ek olarak doldurulması zorunlu tutulan I-944 formu ile ilgili bilmeniz gerekenler nelerdir? Bu baslikta I-944 formunu anlatacagim...

    Asagidaki video'yu izleyip altindaki aciklamalari okuyabilirsiniz.

    Bu form, gercekten de emek isteyen ve Green Card basvurularini zorlastirmis bir form. 24 Subat 2020 itibariyle neredeyse butun Adjustment of Status (AOS), yani ABD icindeki Green Card basvurularinda zorunlu hale getirildi. Tabi az da olsa istisnasi var.

    Formun amacini cok basitce "sizin Amerikan devletine ileride ekonomik olarak yuk olup olmayacaginizi anlamak" diye belirtebiliriz. Dolayisiyla hayatinizla ilgili pek cok detay formda soruluyor. Siz ve ev halkinizin mal varligi, geliri, borclari, vergi beyaninda bulunup bulunmadigi, bulunduysa ne kadar gelir beyan ettigi vb bircok soru mevcut formda...

    Bu sorularin disinda onemli noktalardan bir tanesi de daha once food stamps, medicaid gibi yardimlardan faydalanip, faydalanmadiginiz... Bu tur sosyal yardimlardan yararlandiysaniz veya herhangi bir ülkede iflas ilan ettiyseniz isiniz biraz zor daha zor olacaktır maalesef.

    Bunun haricinde saglik sigortanizin olup olmadigi, sigortaniz yoksa bir saglik sorunu olursa masraflarinizi karşılayacak mal varliginizin olup olmadigina da bakiyorlar.

    Ek olarak da mesleğinizle ilgili sertifikalarinizi saymanizi ve bunlarin birer kopyasini göndermenizi istiyorlar. Bunlar İngilizce degilse tercüme edilmesi gerekiyor. Ayrica yabanci dil, Ingilizce veya başka bir dil eğitiminizi ve bilginizi gösteren TOEFL, IELTS gibi sinav sonuclari, dil kursu sertifikalari vb yine forma yazilmali ve bir fotokopisi paketinizle beraber gönderilmeli. Yine bunlar İngilizce degilse tercüme edilmeli.

    Bu formda en problemli gordugum iki konuyu sona sakladim:

    • İlki: KREDI RAPORU ve KREDI SKORU

    Sizden bir kredi raporu isteniyor ve kredi skorunuz soruluyor. Ancak birçok kisinin problemi bir Social Security Number(SSN)'nin olmamasi. Peki bu kişiler bu soruda ne yapacak? Bu kisilere ben normalde sunu tavsiye ediyorum ve I-944 formunun talimatlarinda sizden de istenen bu:
    Birkaç kredi raporu veren kurum var. Bunlardan birinden bu kisinin hakkinda bir kaydimiz yoktur diye yazi alip gonderebilirsiniz. Fakat buna gerek gormeyen bazi yabanci avukat arkadaslar da var. Ben muvekkilimden sadece sosyal guvenlik numaram yoktur diye yeminli ifade alip gonderiyorum diyen de var. Bence bu başvurularda sorun yasanma ihtimali var. Bu fikirdeki avukatlarin basvurularinin henuz sonucunu görmüş degiliz. Hicbir sorunla karsilasmamak icin kredi raporu veren kurumlardan bu sekilde bir yazi alip basvurunuza eklemenizi tavsiye ederim..

    • Ikincisi: YURTDISINDAKI EGITIMINIZ

    Diyelim ki Turkiye'de lise, universite veya yuksek lisans okudunuz ve su an Amerika'dasiniz. Sizden istenilen liseden itibaren Amerika disindaki butun okullarinizdan diploma ve alabildiklerinizden transcriptlerinizi toplayip bunlarin bir nevi amerikadaki denkliği ile ilgili yazi almaniz. I-944 talimatlarinda bir siteye yönlendirmiş ve o sitede birçok kurum listelenmiş. Bunlari inceleyip begendiginiz ile calismanizda fayda var.

    Bazilari cok pahali, bazilarinin cok zor talepleri var: mesela, Turkiyedeki universitenizden transcriptinizi kapali ve muhurlu bir zarf ile sizin eliniz değmeden direk o kuruma postalanmasini isteyenler var. Dolayisiyla bu denklik işlemleri biraz problemli olacak maalesef. Bu kisim biraz emek ve zaman alacaktir...

    Genel olarak I-944'teki durum bu, ben olabildiğince neler yapilmasi gerektigini kisaca aciklamaya calistim ama gorulecegi uzere bu formla beraber isler cok zorlasti. Bu yüzden Green Card basvurusunu hazirlarken en basindan itibaren alaninda uzman bir avukat ile calismaniz cok önemli. Cunku bir yanlis yapildigi takdirde yanlisinizin duzeltilmesi cok zor olabilir veya hic düzeltilemeyebilir.

    Sorulariniz icin websitemden randevu alabilirsiniz. Ayrica lutfen Facebook, Instagram ve Youtube’dan abone olmayi unutmayınız. Tekrar herkese iyi bayramlar diliyorum. Saglicakla kalin.

    Ayrıntılı bilgi icin akalanlaw.com sitesinden randevu alabilirsiniz.
    Instagram: https://instagram.com/akalanlaw
    Facebook: https://www.facebook.com/akalanlaw/

    Yasin B. Akalan, Esq.
    Akalan Law Firm, PLLC
    [email protected]
    (201) 591-4356

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Yasin-B-Akalan elinize saglik Yasin Bey, harika oldu bu konu...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tuchi @mystery88 @ocun-bucun-0 @mydream I-944 formuyla ilgili olarak bu yeni basligi incelemeyi unutmayin arkadaslar.


  • @crazycells, içinde söyledi: I-944 formunu doldururken nelere dikkat edilmeli?

    @tuchi @mystery88 @ocun-bucun-0 @mydream I-944 formuyla ilgili olarak bu yeni basligi incelemeyi unutmayin arkadaslar.

    Teşekkür ederim. Az önce izledim. Şu diploma denkliğiyle ilgili transkript işlemleri sinir bozucu oldu benim için. Elimde transkript var ancak kapalı ve mühürlü zarfta olması gerektiği belirtiliyor. Aile sponsonsorluğundan GC alırsam daha rahat bir 3 yılım var dersem şu an rahatım. Ama çekilişle çıkarsa biraz işler karışacak. Birileri bulunacak, vekalet verilecek.... Neyse düşünmeyeyim şimdiden. 🙂


  • Konuda destekleriniz için teşekkürler.

    Denklik için başvuracak arkadaşlar, ben myiee firması ile iletişime geçtim, virüs dolayısıyla taratılmış döküman kabul ediyorlar. Ayrıca okuldan mühürlü vs herhangi birşey istemediler. Bu hafta içinde belgeyi hazırlamış olmaları gerekir, sizleri haberdar ederim.


  • @tuchi Bilgilendirme için teşekkür ederim. Firmayı bir kenara not ettim. Mühürlenmiş zarf içerisinde transkript istememelerine kendi adıma sevindim. 🙂


  • @tuchi, içinde söyledi: I-944 formunu doldururken nelere dikkat edilmeli?

    Konuda destekleriniz için teşekkürler.

    Denklik için başvuracak arkadaşlar, ben myiee firması ile iletişime geçtim, virüs dolayısıyla taratılmış döküman kabul ediyorlar. Ayrıca okuldan mühürlü vs herhangi birşey istemediler. Bu hafta içinde belgeyi hazırlamış olmaları gerekir, sizleri haberdar ederim.

    Kurumun web sitesini inceledim. Normalde kapalı ve mühürlü zarfta istiyorlar transcripti. Sanırım sizinde belirttiğiniz gibi koroaya özgü bir durum şu an istememeleri. Üç üç buçuk yıl sonra bana lazım olacak belgeyi fırsattan istifade şu an hazırlatsam mı diye düşünüyorum ama bu feda da acaba zamanı geldiğinde ne bileyim biz yenisini istiyoruz derler mi diye de endişe etmiyor değilim. Biraz daha araştırmaya devam...

    img.png


  • @tuchi, içinde söyledi: I-944 formunu doldururken nelere dikkat edilmeli?

    Konuda destekleriniz için teşekkürler.

    Denklik için başvuracak arkadaşlar, ben myiee firması ile iletişime geçtim, virüs dolayısıyla taratılmış döküman kabul ediyorlar. Ayrıca okuldan mühürlü vs herhangi birşey istemediler. Bu hafta içinde belgeyi hazırlamış olmaları gerekir, sizleri haberdar ederim.

    Sayın @tuchi şu detaya dikkat ettiniz mi acaba :

    "IEE does not typically complete evaluations based on scanned academic documents; however, due to the COVID-19 pandemic, IEE has decided that it is in the best interest of our clients, staff, and community to make a temporary exception to this policy. All evaluations completed based on the COVID-19 documentation requirements will be labeled “Provisional”, and the acceptance of these evaluations are at the full discretion of the receiving institution or agency."

    myiee'nin web sitesinde covid-19 ile ilgili sayfada orjinal belgeler olmadan kişilere verilecek belgelerde geçici ibaresinin olacağı ve bu belgelerin kabul edilip edilmeyeceğinin de denkliğin verileceği kurumun insifiyatinde olduğu belirtiliyor. Yine aynı sayfada belirtilen bilgilere göre eğer 6 ay içerisinde orjinal belgeler myiee ye iletilirse ücretsiz olarak provisional ibaresinin olmadığı denklik belgesinin ücretsiz olarak müşteriye verileceği belirtiliyor.


  • @mydream eğer şuan gerekli değilse orjinali elinizde olmayan belgeler ile denklik almayın bence. Dediğiniz gibi benim bulduğum 6 ay içinde gönderilmesi halinde ücretsiz güncelliyor belgeyi. Konuştuğum üst düzey bir USCIS danışmanı en kısa zamanda yapabileceğiniz en iyi şekilde başvurun RFE almanız kötü birşey değil en azından işlemler başlamış olur demişti. Ben de yapabildiğimin en iyisini yapmaya çalışıyorum açıkcası I944 için neyin doğru neyin yanlış olduğu çok belli değil malum


  • @tuchi Haklısınız. O zamana kadar bir sürü şey değişebilir. Ve söylediğiniz gibi önümüzde I-944 ile ilgili yeterince yaşanmış örnekler yok. Zamanla olacak ama. Ve umarım yararlanabileceğim bu tecrübelerden. Aslında bende orjinal mühürlü transcript mevcut. Sadece incelediğim tüm kurumlar transcriptleri onaylı bir şekilde mühürlü zarfın içinde istiyorlar. İşte benim tek sıkıntım bu mühürlü zarf kısmı. 🙂


  • Merhabalar,

    Ben lise ve universite egitimimi Turkiye'de aldiktan sonra ABD'de master ve doktorami tamamladim. Elimde ingilizce lisans transkriptim ve diplomam var ama lise diplomami nasil alabilecegimi bilmiyorum. Sizce lise diplomasini gondermesem bir sorun yasar miyim?


  • @dream-for-a-requiem Konu ile ilgili ben üniversite denkliği almak gerekli mi lise denkliği de almak gerekir mi diye sormuştum, Yasin beyin cevabını aynen kopyalıyorum.

    "Talimatlarda lise diplomasının denkliği ile ilgili net bir şey yok ancak ben müvekkillerimin denklik başvurularında lise ve üniversite diplomalarını ve üniversite transkriptini gönderiyorum. Size de aynısını tavsiye ederim."

    Ben şahsen e devletten aldığım lise mezuniyet belgesini ve çevirisini göndereceğim çünkü bulabileceğim tek evrak o.


  • @Yasin-B-Akalan Yasin bey K1 vizesi aos sürecinde gerekli mi bu form? Soruların hiç birinin karşılığı yok Türkiyeyi göz önüne aldıgımızda örneğin kredi skoru benim yok kredim kartım yada bunun gibi şeyler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Asil I-944 basligi burasi oldugu icin AOS konusundan da bu konuya link verdim. Ayrica su baslikta da bazi bilgiler oldugu icin not olarak eklemis olayim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3341/i-944


  • @aloely mesajiniz icin teşekkürler. K1 vizesi ile Amerika'ya geldikten sonra yapılacak AOS başvurusunda da I-944 formunu doldurmanız gerekecektir. Sorulariniz olursa akalanlaw.com sitesinden 31 Temmuz'a kadar ücretsiz telefon randevusu talep edebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Guncelleme:

    Federal yargicin durdurma karari yururlukte oldugu surece USCIS, guncel olan degil eski "'public charge" kurallarini uygulayarak basvurulari degerlendirecegini acikladi.

    Bu uygulama 29 Temmuz ve sonrasinda yapilan basvurular icin gecerli olacak:

    Screen Shot 2020-08-01 at 8.44.44 PM.png


  • Konuyla ilgili 2 video paylaştım. Ilgilenenlerin izlemesini tavsiye ederim:



  • Merhaba, I-944 geri mi geldi?


  • @Omer-Tekler merhaba, NY, Connecticut ve Vermont eyaletleri hariç geri geldi ama USCIS bu konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Ayrıntılı bilgi için aşağıdaki videomu izleyebilirsiniz:


  • Merhabalar,
    I-944 ile ilgili birkaç sorum olacaktı, cevaplayabilirseniz çok sevinirim. F1 statüsündeyim şu anda.
    I-944’te 21 yaşından büyük olduğun takdirde household üyesi olarak sayman gereken kişiler arasında sana büyük derecede maddi destek sağlayanlar var. Babam ve annem oluyor bu benim için, ama kardeşlerimi yazmaya gerek yok diye tahmin ediyorum instructionlardan?
    Mal varlığı olarak ikisinin de üstüne ayrı ayrı tapular var + maaşları var, onları yazarsam belge göstermek gerekir, maaş bordrosu kolay zaten. Ama ellerinde sadece tapu kopyası ve e-devletteki belge var. Bu yeterli olur mu? Yoksa vekalet verip orjinalini mi aldırtmak lazım Türkiyeden?

    İkincisi, ikisi de tax payer değiller çünkü zaten Amerikada yaşamıyorlar. Ama bu formda defalarca tax payer olup olmadıklarıyla alakalı sorular sorulmuş. Nasıl ifade etmek gerekiyor? Other’ı seçip açıklama mı yapmalıyım?

    Sonuncusu da benim bir SSN numaram yok dolayısıyla da credit score’um da yok. Bununla alakalı soruya NONE yazıp sonra SSN alamadığıma dair bir belge provide etmem lazımmış. Bu belgeyi nereden alabilirim en kolay?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

91
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum