Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Daha once Coronavirus kaynakli yardimlarin yanlislikla J1 ile Work and Travel yapmis kisilere verildigine dair bilgileri aktarmistik foruma...

    Ama bu konudaki bilgiler daha sonradan onemli olabilir; o nedenle farkli bir basligi olsun dedim... Yardim alan arkadaslar deneyimlerini ve cozumleri bu basliga aktarmaktan cekinmesinler...

    Normalde non-resident olan J1 vizesi sahiplerinin (WAT'cilarin) vergi bildirimi yaparken non-resident'lar icin hazirlanmis 1040NR formunu doldurup IRS'e gondermeleri gerekiyor. Fakat cogunlukla bu formu elle/bilgisayarla doldurup posta ile gondermeniz gerekiyor, cunku Turbotax, H&R block gibi siteler bu formu degil, bunun resident'lar icin olan 1040 versiyonlarini gonderiyor IRS'e. Eger hizlica siteler uzerinden gonderirseniz resident'lar icin olan 1040 veya 1040EZ formunu gondermis oluyorsunuz... IRS, bu form yanlisligindan dolayi WAT yapmis olan kisilere stimulus check gondermis...

    (Eger yukarida belirtilen vergi bildirimi hazirlama sitelerini kullaniyorsaniz, 1040-NR'nin gonderildigine siz emin olmalisiniz, bu sizin sorumlulugunuzda olan bir durum)

    J1 ogrencilerinin kendilerini 'resident' gibi gostermeleri kendi yaptiklari bir hata. Eger daha sonra ABD'ye tekrar gelmek istiyorsaniz ya da vize almak istiyorsaniz bu konuda dikkatli olmalisiniz ve gelismeleri takip etmelisiniz..

    IRS'in bu konuda ne yapacagini bilmiyoruz, normalde bu kisiler almamasi gereken bir parayi almis oluyorlar, cunku non-resident'lar; ama IRS bu konuda bir sey yapmamayi da tercih edebilir, bu kisileri teker teker inceleyip uygunsuz bulduklarini geri de alabilir... Sizin de bildiginiz gibi IRS'in isi su an basindan askin... Belki daha sonra bir aciklama yaparlar.

    Herhalde olabilecek en kotu sey IRS'in bankalarla konusup bu paralari geri almasi ve parayi geri alamadigi kisilerin bilgilerini DOS'a iletmesi... IRS, Hazine Bakanligina bagli, konsolosluklar ise Disisleri Bakanligina (Departmen Of State)... Normalde IRS sizin vizeniz uzerinde bir yetkiye sahip degil, ama bu bilgilerin daha sonra vize gorusmelerinde degerlendirilmesi icin bu kisilerin isimlerini DOS'a verebilirler; o nedenle bu konuda bir gelisme yasanana kadar J1 vize sahiplerine bu parayi harcamamalarini tavsiye ederim. Olabilecek en kotu seyi yazdik, olabilecek en iyi sey ise IRS'in bu konuda hicbir sey yapmamayi tercih etmesi; o durumda bu paralari dilediginiz gibi harcayabilirsiniz tabii 🙂

    Bu konudaki bilgi ve gelismeleri bu baslik altinda paylasmaya calisacagim, lutfen siz de aynisini yapin...


  • IRS'in su anda bu konuyla ugrasmasi biraz zor gorunuyor ama ozellikle Temmuz ayindan sonra bu gibi yanlisliklari duzeltme egilimine girebilir.

    Normalde, IRS kisilerin vergi borclari icin banka hesaplarina bloke koydurabilir. Ve hatta vergi borcunu tahsis etmek icin kisilerin paychecklerine bile ulasabilir.


  • @crazycells bizim gibi coronavirus sonrası ABD ye yeni giriş yapıp hala iş bulamayanlar IRS e bildirim zamanı geldiğinde ne yapacak? net bir şey söyler misiniz?


  • Merhaba ,1040NR formunu Elle doldurup taratip mail olarak mi IRS e atacagiz yoksa posta yoluyla mi ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Murat-Elgün, içinde söyledi: WAT ogrencileri ve Federal Yardim (CARES Act) problemi

    Merhaba ,1040NR formunu Elle doldurup taratip mail olarak mi IRS e atacagiz yoksa posta yoluyla mi ?

    Elle veya bilgisayarda doldurup ciktisini alip sonra posta ile IRS'e gonderebilirsiniz. E-mail olarak gonderemezsiniz maalesef.

    Eger tax-file sitelerini kullaniyorsaniz 1040-NR formunun doldurulduguna ve gonderildigine emin olmalisiniz, cogunlukla bunu ya doldurmuyorlar ya da gondermiyorlar. Fakat dogru formun gonderilmesi konusunda sorumluluk size ait.

    Where To File

    • Eger odeme yapmiyorsaniz su adrese:

    If you are not enclosing a payment, mail Form 1040-NR to:
    Department of the Treasury
    Internal Revenue Service
    Austin, TX 73301-0215
    U.S.A.

    • Eger odeme yapiyorsaniz su adrese:

    If enclosing a payment, mail Form 1040-NR to:
    Internal Revenue Service
    P.O. Box 1303
    Charlotte, NC 28201-1303
    U.S.A.

    gondermelisiniz... Eger resident iseniz bu formu (1040-NR) kullanmamalisiniz.

    Su durumlarda resident oluyorsunuz;

    • Green Card sahibi veya
    • Eger 2019 yilinda en az 31 gun ABD'de bulunduysaniz ve 2017, 2018 ve 2019'da toplamda en az 183 gun ABD'de bulunduysaniz (bu formul soyle: 2019'da bulundugunuz gunlerin tamami + 2018'de ABD'de bulundugunuz gunlerin 1/3'u + 2017'de ABD'de bulundugunuz gunlerin 1/6'si 183 gunu gecmeli) o durumda IRS sizi 'resident' kabul ediyor.

    Aciklamalar icin:

    Form:

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @somebody, içinde söyledi: WAT ogrencileri ve Federal Yardim (CARES Act) problemi

    @crazycells bizim gibi coronavirus sonrası ABD ye yeni giriş yapıp hala iş bulamayanlar IRS e bildirim zamanı geldiğinde ne yapacak? net bir şey söyler misiniz?

    Bu yil 2019 icin vergi bildirimi yapiliyor, eger 2020 yilinda girip calisirsaniz ve para kazanirsaniz bunun bildirimini 2021 yilinda Nisan 15'e kadar yapmalisiniz.


  • merhabalar, bazı arkadaşlarımın banka hesaplarına para yattı (1200$). bir arkadaşıma da elden çek geldi, vergi iadesi alırken gelen çeklerden. fakat biz vergi iadesi işlemini bir avukat vasıtası ile yaptık, bu yüzden avukat formu falan nasıl doldurdu gönderdi bir fikrimiz yok. şimdi bu paralar ne olacak? başına gelen veya bilgisi olan varsa ve bilgi verebilirse sevinirim.


  • @monsieur En uygunu isleminizi yapan avukata ulasip, ona sormak.

    Bu mumkun degilse, asagidaki linkden sansinizi deneyin:

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @monsieur, içinde söyledi: WAT ogrencileri ve Federal Yardim (CARES Act) problemi

    merhabalar, bazı arkadaşlarımın banka hesaplarına para yattı (1200$). bir arkadaşıma da elden çek geldi, vergi iadesi alırken gelen çeklerden. fakat biz vergi iadesi işlemini bir avukat vasıtası ile yaptık, bu yüzden avukat formu falan nasıl doldurdu gönderdi bir fikrimiz yok. şimdi bu paralar ne olacak? başına gelen veya bilgisi olan varsa ve bilgi verebilirse sevinirim.

    bu tur islemler yaptiktan sonra, kendi kayitlariniz icin "araci" olarak kullandiginiz kisiden tum belgelerin kopyasini istemeyi adet edinmelisiniz 🙂

    Sayin @MySea 'nin cevabina katiliyorum...


  • selamlar. bugün bankalara gittim fakat çek bozmadıklarını söylediler.( yapı kredi, ziraat, qnb finans, teb). covid yardım çeki alıp bozdurabilen arkadaşlar varsa veya çek bozma işlemleri ile ilgili bilgisi olan kişiler cevap verebilirse sevinirim.
    not: vergi iade çekimi yapı kredi bankası ile tahsil etmiştim.


  • tekrar merhaba. bilgilendirme amaçlı yazıyorum. çeki yapı kredi bankası'nın başka bir şubesi üzerinden bozdurdum. daha önce vergi iadesi alan arkadaşlar hangi bankadan çekini bozdurdu ise o bankadan işlemlerini yapmasını tavsiye ediyorum.
    Selamlar


  • Merhaba iyi akşamlar
    Net bir yanıt bulamadığım için burdan yazmak istedim.
    Biraz geç olsada J1(1 yillik ve HR Bloklari ile yapmistim Taxturnu) vize sahipleri için gönderilen ilk çekin ödemesini iade olması kesin olarak karar kılındı mı acaba? Ya da nasil ve nereye geri ödeme yapabiliriz ki diğer vize başvurularında sorun yaşamamak adına.
    Tesekkurler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kubrag, içinde söyledi: WAT ogrencileri ve Federal Yardim (CARES Act) problemi

    Merhaba iyi akşamlar
    Net bir yanıt bulamadığım için burdan yazmak istedim.
    Biraz geç olsada J1(1 yillik ve HR Bloklari ile yapmistim Taxturnu) vize sahipleri için gönderilen ilk çekin ödemesini iade olması kesin olarak karar kılındı mı acaba? Ya da nasil ve nereye geri ödeme yapabiliriz ki diğer vize başvurularında sorun yaşamamak adına.
    Tesekkurler

    Sorunuzu bu basliga tasidim ama tam olarak belirtmemissiniz, o nedenle sorup emin olayim.

    Hangi J-1 programindan bahsediyorsunuz? WAT mi?


  • @crazycells Merhaba.
    WAT ile ayni kategoride mi emin degilim cunku katilmis oldugum program Turizm Calisanlarina ozel 1 yillik bir trainee programi idi.


  • @crazycells @kubrag Internship programı olsa gerek..


  • @hayallerabd evet dogrudur

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kubrag, içinde söyledi: WAT ogrencileri ve Federal Yardim (CARES Act) problemi

    @crazycells Merhaba.
    WAT ile ayni kategoride mi emin degilim cunku katilmis oldugum program Turizm Calisanlarina ozel 1 yillik bir trainee programi idi.

    Eger 1 yilliksa o durumda siz zaten resident oluyorsunuz. Son vergi yilinda 183 gunden uzun kalinca ABD'de vergi islemleri icin IRS sizi resident olarak kabul ediyor. ABD'ye giris cikis tarihlerinizi hatirlatir misiniz?

    Eger resident olarak vergi bildirimi yaptiysaniz, o paralarin geri verilmeme ihtimali var.


  • @crazycells 16 Haziranda 2019 da giris yapmistim 1 nisan 2020 de dönmüştüm koronodan dolayı. Vergı bildirimi yaptığım zaman burdan okuduklarıma göre bendeki evrakları kontrol ettiğimde 1040 formu doldurulmuş.(HR bloklarindan yardim almıştım.)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kubrag, içinde söyledi: WAT ogrencileri ve Federal Yardim (CARES Act) problemi

    @crazycells 16 Haziranda 2019 da giris yapmistim 1 nisan 2020 de dönmüştüm koronodan dolayı. Vergı bildirimi yaptığım zaman burdan okuduklarıma göre bendeki evrakları kontrol ettiğimde 1040 formu doldurulmuş.(HR bloklarindan yardim almıştım.)

    Bu durumda kanimca paraya hak kazanmis oluyorsunuz zaten, yani sizden geri istenmeme ihtimali oldukca yuksek. Zaten resident olmussunuz 2019'da 183 gunden fazla ABD'de kalarak...


  • @crazycells tesekkur ederim bilgilendirme icin


Benzer Başlıklar

  • 29
  • 3
  • 35
  • 8
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

109
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum