Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

GreenCard Evlilik Süreci


  • Evlilik
    greencard evlilik
    Türkiyede evlenip abd ye gelmek


  • Merhaba.

    2017 kura sonucunda greencard hakkı kazandım. bu güne kadar 4-5 defa abd ye geldim. burada şirket kurdum. fakat hep kısa süreli kaldım şimdiye kadar. son gelişimde 2 aydır buradayım sanırım 2 ay daha kalacağım.
    Türkiyeye döndüğümde düğünümüz olacak. eşim ile buraya nasıl gelebilirim. en mantıklı yolu nedir? eşime turist vizesi alıp burada evlenmek gibi fikirler geliyor. hangi yol sağlıklı olur sizce.
    şimdiden teşekkürler.

    volkan a.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • @NakloW, içinde söyledi: GreenCard Evlilik Süreci

    Evlilik
    greencard evlilik
    Türkiyede evlenip abd ye gelmek

    @NakloW, içinde söyledi: GreenCard Evlilik Süreci

    Merhaba.

    2017 kura sonucunda greencard hakkı kazandım. bu güne kadar 4-5 defa abd ye geldim. burada şirket kurdum. fakat hep kısa süreli kaldım şimdiye kadar. son gelişimde 2 aydır buradayım sanırım 2 ay daha kalacağım.
    Türkiyeye döndüğümde düğünümüz olacak. eşim ile buraya nasıl gelebilirim. en mantıklı yolu nedir? eşime turist vizesi alıp burada evlenmek gibi fikirler geliyor. hangi yol sağlıklı olur sizce.
    şimdiden teşekkürler.

    volkan a.

    Sayın @NakloW ,
    Nişanlınızla Türkiye’de düğün yaparsanız ve resmen evlenirseniz esiniz turist vizesi ile ABD’ye giremez. Nişanlınız ABD’ye ,halen nişanlı iseniz, nişanlınız olarak gelebilir ancak o zaman 90 gün içinde ABD’de evlenmeniz gerekir. Nişanlınız ABD’ye başka bir vize ile gelebilir ve burada evlenebilirsiniz (bunu detaylı açıklamak gerekir çünkü girişte göçmen niyeti olmadığını göstermek gerekebilir).Türkiye’de evlenirseniz, esiniz ABD’ye sadece konsolosluk yolu ile başvurarak ABD’ye gelebilir. Vize bülteninde bu F2 A kategorisi olarak geçer. Bu kategori su anda bekleme suresine tabii değildir. Nişanlınız ABD’de olsa idi ve bu ay evlense idiniz nişanlınız için bütün bu ay içinde statü değişikliği ile yeşil karta başvurabilirdiniz. Bu durumlarda önemli olan diğer konu esinize yeşil kart çıkana kadar sureci nerede geçirmek istediğinize karar vermektir. Çünkü bu süreçte seyahat özgürlüğünüz kısıtlanmaktadır. Size uygun olacak en mantıklı yolu belirlemek için öncelikle sureci nerede geçirmek istediğinize karar vermeniz gerekir. Size tavsiyem esinizle beraber bir göçmenlik avukatı ile görüşmeniz ve sureci ve bütün opsiyonlarınızı anladıktan sonra nerede evleneceğinize karar vermeniz olur. İkinizin de surece başlamadan önce süreçle ilgili bilgi sahibi olmanız ve seyahat özgürlüğü kısıtlamaları ile ilgili hemfikir olmanız çok önemlidir. Ayrıca alacağınız bazı kararlar opsiyonlarınızı ortadan kaldıracaktır, örneğin Türkiye’de evlenmek gibi.
    Teşekkürler.


Benzer Başlıklar

  • Greencard sahibi olarak Turk vatandasi ile evlilik yapmak

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    807 Bakış
    Yusuf SaraçoğluY
    @US_LA_Turk, içinde söyledi: Greencard sahibi olarak Turk vatandasi ile evlilik yapmak Merhabalar 7 sene once green card kazanip zaten evli oldugum eski esimle (Turk vatandasi) birlikte ABD'ye tasindik. Gectigimiz Subat 2021'de bosandik. Kendisi TR'ye dondu. Ben ABD'de Green Card ile yasamaya devam ediyorum. 2021 Ekim ayinda vatandaslik sinavim var (Umarim pandemiden oturu sinav/yemin toreni otelenmez). Sorum su; Benim 2021 sonuna dogru Turkiye'de yasayan bir Turk vatandasi ile bir evlilik yapmam soz konusu olabilir. Bu durumda kendisi de benimle burada yasamak icin kolayca bir vize, yada benim gibi greencard alabiliyor mu? Bu islem icin hizlica sonuc alabilmek ve ABD'de beraber yasayabilmek icin ne kadar sure gerekiyor. Eger vatandas olabilirsem bu surec daha kolay ilerleyebiliyor mu? Cok tesekkur eder saglikli gunler dilerim Sayın @US_LA_Turk, Vatandaş olduğunuz takdirde esinizin vize sırasına girmesi gerekmez. Onun için her zaman yeşil kart başvurusunda bulunabilirsiniz. Yeşil kartlı olduğunuzda ise esiniz sadece vize bülteninde sırası geldi ise yeşil kart başvurusunda bulunabilir. F2A kategorisi. Size linkte vize bültenini gönderiyorum. https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin/2022/visa-bulletin-for-november-2021.html Bu bilgi her ay değişebilir. Eğer evli değilseniz o zaman nişanlı vizesi ve başka opsiyonlar da olabilir. Nerede evlendiğiniz sureci ve işlemleri belirler. Bekleme suresi surece göre değişir. Sureci nerede başlatırsanız sureci de genelde orada beklemek ve sonuçlandırmak gerekir. Örneğin TCde evlendi iseniz esinizin TCde beklemesi gerekecektir, ABD’de evlenirseniz esinizin surecin sonuçlanmasını ABD’de beklemesi gerekecektir. Her durumda boşanma ilamınız ve İngilizcesi gerekecektir. Teşekkürler.
  • USCIS F2A surecinde bosanma

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    1 Oy
    2 İleti
    219 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Vartolu, içinde söyledi: USCIS F2A surecinde bosanma Green Card sahibiyim F2A surecini gecen yil baslatmistim, fakat esimle bosandik. USCIS basvurumu onaylamisti ve su an dosya NVC'de... Sureci nasil sonlandirabilirim? Herhangi bir sey yapmama gerek var mi? Ayrica bosanma kararini kullanmam gerekiyorsa, e-devletten aldigim karari kullanabilir miyim? Sayın @Vartolu , Boşandığınız için yapmış olduğunuz başvuruyu geri çekmenizde (withdraw) yarar vardır. I-130 başvurusu normalde siz boşandığınızda otomatikman sona erer. Ancak ABD yetkililerinin bunu bilmeleri gecikebilir. Bu nedenle başvuruyu geri çekmenizde yarar vardır. USCIS ve NVCye yazılı olarak boşanma kararınız ile beraber durumu iletirseniz başvuru resmen de sona erdirilmiş olur. Teşekkürler
  • Vatandaslik Sureci Hakkinda

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    297 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ecemari, içinde söyledi: Vatandaslik Sureci Hakkinda Merhabalar, Ben vatandaslik basvuru sureci hakkinda aklima takilan bir durum var. 2014 senesinden beri Green Card sahibiyim, eylul ayinda vatandasliga basvuracagim. Is sebebiyle 1 ay once Florida eyaletine tasindim ancak bundan once hep Ohio'da ikamet ediyordum, banka hesabim vs. hala orada. Vatandaslik basvurusunu Ohio uzerinden yapmam mumkun mu? Zaman ayirdiginiz icin simdiden tesekkurler! Sayın @ecemari, Resmi ikametgâhınız neresi ise başvuruyu oradan yapmanız gerekecektir. Eğer ikametgâhınızı değiştirmedi iseniz Ohio’dan başvurabilirsiniz ancak işlemler uzun sürdüğü için muhtemelen başvurunuzu Florida’ya transfer etmeniz gerekecektir. Bütün işlemler ve iletişim için güvenebileceğiniz bir adres vermeniz gerekecektir. Ayrıca son üç veya beş yılın vergi beyanları da gerekecektir. Adres değişikliklerini bildirmeniz gerekmektedir. Online vatandaşlık başvuruları daha çabuk ilerlemektedir. Teşekkürler.
  • Daca ve I-130 sureci

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    3 Oy
    2 İleti
    209 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @celik Daca ve I-130 sureci içinde söyledi: Merhabalar, kizim icin F2A basvurusu yapacagim, su an 21 yasindan kucuk ve DACA ile ABD'de yasiyor, SSN ve calisma izni var. ABD'ye girisi vize ile oldu yani lawful. Benim iki sorum var DACA statusunun F2A surecine bir etkisi var mi? F2A'yi kisaltip/uzaltmasi, olumlu ya da olumsuz etki etmesi mumkun mu? DACA statusu ile AOS yapmak mumkun mu? Yoksa Green Card almak icin Turkiye'deki konsolosluga mi gitmesi gerekiyor? Tesekkurler Sayın @celik, DACA bir statü değildir ve genelde DACA’dan green carda geçiş çok zordur. Ancak DACA’dan bazı şartların gerçekleşmesi durumunda green carda geçmek mümkün olabilir. DACA ABD Güvenlik Bakanlığının (Department of Homeland Security) verdiği takdir yetkisine bağlı olarak ABD’de geçici oturma ve çalışma iznidir. Trump hükümetinde değiştirilme ve kaldırılma ihtimali vardır. F2A surecine genelde bir etkisi yoktur. Sureci uzatıp kısaltmaz. Yeşil kart yakınlarının adjustment of status(AOS) statü değiştirme yapabilmeleri için hem ABD’ye hukuken giriş yapmış olmaları, hem hukuka aykırı surelerde ABD’de bulunmamış olmaları, hem de statü değiştirmenin diğer kurallarına uygun şartlara sahip olmaları gerekir. ABD’de bulunan kızınızın sadece ABD’ye hukuka uygun giriş yapmış olması AOS yapabileceği anlamına gelmez. ABD’de kaldığı bütün sürelerin hukuka uygun olup olmadığı değerlendirilmeli ve statü değiştirmenin diğer kurallarına uygun olup olmadığı incelendikten sonra DACA ile AOS yapıp yapmayacağı tespit edilebilir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum