Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Cocuklarin vatandas olmasi

• Merhaba
    @Claudia-J-Muslu ve @Yusuf-Saraçoğlu
    Su an vatandaslik surecindeyim ve interview tarihim gelecek ay icinde. Saniyorum interview i gecersem yemin etmem Mart ayini bulacak ve kizim 18 yasini gecmis olacak. Kizimin vatandasligi icin gecerli tarih formun dolduruldugu tarih midir? yoksa resmi olarak vatandas olunan tarih yemin tarihi midir?
    Cevabiniz icin tesekkur ederim.

• @enesserhat, içinde söyledi: Cocuklarin vatandas olmasi

Merhaba
    Su an vatandaslik surecindeyim ve interview tarihim gelecek ay icinde. Saniyorum interview i gecersem yemin etmem Mart ayini bulacak ve kizim 18 yasini gecmis olacak. Kizimin vatandasligi icin gecerli tarih formun dolduruldugu tarih midir? yoksa resmi olarak vatandas olunan tarih yemin tarihi midir?

Ikinci olarak N400 formunda varis tarihlerimden birisini yanlislikla 4 gun sonrasi yazmisim. Interview de duzeltmek icin bisey demem gerekiyor mu?

• @enesserhat, içinde söyledi: Cocuklarin vatandas olmasi

Merhaba

@enesserhat, içinde söyledi: Cocuklarin vatandas olmasi

@enesserhat, içinde söyledi: Cocuklarin vatandas olmasi

Merhaba

Ikinci olarak N400 formunda varis tarihlerimden birisini yanlislikla 4 gun sonrasi yazmisim. Interview de duzeltmek icin bisey demem gerekiyor mu?

Sayın @enesserhat,
    Çocuklar (18 yaşın altındakiler) belli şartlarda otomatik olarak ABD vatandaşlığını kazanırlar. İlk olarak çocuğun ABD’de yaşıyor olup olmadığı konusu önemlidir. Eğer çocuk yurtdışında doğmuş ancak ABD’de sizinle yaşıyor ise Göçmenlik ve Vatandaşlık Kanunu madde 320’ye tabidir ancak eğer çocuk yurtdışında doğmuş ve yurtdışında yaşıyor ise çocuk Göçmenlik ve Vatandaşlık Kanunu madde 322ye tabidir. Çocuğunuzun ABD’de sizinle yaşıyor olduğunu varsayarsak çocuğun en az bir ebeveyni ABD’li olursa (örneğin sizin ABD vatandaşı olmanız gibi), çocuk 18 yaşın altında ise, çocuk yeşil kart sahibi ise ve çocuk ABD’de fiziki ve hukuki velayet sahibi ile beraber yaşıyor ise otomatik olarak ABDli olur. Bütün şartların tamamlanmış olması gerektiği için sizin vatandaşlığınız henüz kazanılmadı ise kızınız vatandaşlığı otomatik olarak kazanamaz. Kısacası formun doldurulduğu tarih değil sizin vatandaş olduğunuz tarih önemlidir. Ancak bütün anlattığım detaylara baktıktan sonra kızınızın durumu açıklığa kavuşur. İkinci sorunuza gelince N400 görüşmesinden önce doğru tarihleri bildirmeniz önemlidir. Interview henüz başlamadan benim bir düzeltme yapmam gerekiyor deyin ve doğru tarihleri yetkili size soru sormaya başlamadan iletin.
    Teşekkürler.

• @Claudia-J-Muslu Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim

Benzer Başlıklar

• Green card mulakatinda sabıka kaydi olmasi

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    351 Bakış
    mirayysfM
    @Claudia-J-Muslu çok teşekkür ederim o zaman sonuçlar açıklanınca yardım almak da fayda var riske atmak istemiyorum çünkü.
  • 0 Oy
    2 İleti
    213 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ira, içinde söyledi: Evlilik yolu ile reşit olan çocuğa green cart çıkarmak Merhaba, Abd vatandasi ile gecen ay evlendim, fakat resmi nikahtan 18 gun once buyuk kizim 18 yasina girmis oldu . AOS islemlere baslarken onun adina i130 formu dolduramicagimizi ogrendik ve su an ne yapmamiz lazim. Amerikaya B2 turist vizesi ile girdik ve su an yasal kalma sureyi astik .Ben Green card aldiktan sonra ona basvuru yapabiliyormusum , fakat bunca zaman o illegal nasil kalacak? Ve boyleyken Ben ona basvuru yapabilecekmiyim? Tesekkurler Sayın @ira, ABD’de reşit olma yaşı çocuklar açısından 21 yaştır, 18 değil. O yüzden genelde normalde yapabileceğiniz bütün prosedürleri 21 yaşın altındaki ortak çocuğunuza yapabilmeniz gerekir. Ancak üvey çocuklar için yani bu ikinci evliliğiniz ise ve kızınız yeni esinizden değil ise (stepchildren), esinizin kızınızla bağlantısının 18 yaşından önce başlamış olması durumunda, esinizi kızınıza da başvuruda bulunabilir. Esinizle evliliğinizin kızınız 18 yaşından önce gerçekleşmiş olması durumunda esiniz kızınıza başvurabilirdi. Eğer bu mümkün değilse siz kızınıza başvurabilirsiniz, ancak öncelikle yeşil kartı almanız gerekecektir. Yasadışı kalma olayını çözmek mümkün olabilir. Ancak bu konu detaylı olduğu için size tavsiyem hemen bir göçmenlik avukatı ile görüşmeniz olur. Zaman krizinizin aleyhine isliyor. Kısaca, kızınız eğer uzun sure ABD’de hukuka aykırı kalmadı ise (180 günden az olmak serti ile) kızınıza başka bir vize alıp giriş yaptırmak gerekecektir. Tabii ki bu bile zor olacağı için bir göçmenlik avukatı ile çalışmanızı tavsiye ederim. Kriziniz ABD’de ne kadar uzun müddet hukuka aykırı kaldı ise seçenekler o kadar azalacaktır. Teşekkürler.
  • Vize aldiktan sonra dogan abd vatandasi olmayan cocuk

5
    0 Oy
    5 İleti
    437 Bakış
    Yusuf SaraçoğluY
    @ahmetemre, içinde söyledi: Vize aldiktan sonra dogan abd vatandasi olmayan cocuk İyi günler bir sorum olacakti. Ben 2019 greencard talihlisiyim ve cok sukurki 26 temmizda vizemi aldim fakat eşim hamile oldugu icin benimle vize gorusmesine gelemedi 7 agustostada cocugum dogdu yani ben vizemi aldiktan sonra cocugum dogdu bu durumda cocugum icin ayri bir vize almama gerek varmi Sayın @ahmetemre, Sorularınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Bu aşamada gerekli ve yeterli cevaplar verildiği için konuyu kilitliyorum. Teşekkürler.
  • Çocuk Velayeti

5
    0 Oy
    5 İleti
    1k Bakış
    M
    Sayın @Claudia-J-Muslu Çok teşekkür ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k