Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    Amerika'daki silahlı saldırı haberlerinden sonra Türkiye'deki olanlardan bir kaçını da ben bırakayım şuraya.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Türkiye'den gitmek için alın size sebep yorumlar başlı başına yeterli ve her geçen gün daha da kötüye gidiyoruz.

  • ⭐⭐

    Birisi newman’i etiketlesin 🙂

  • ⭐⭐

    Türkiye'de kadın olmaktan, cinsiyet ayrımcılığın her yerde çok belirgin olmasından, erkek egomanyası ve ataerkil toplumun baskısından, kadını koruyamamak ve herhangi bir önlem almaması ve almak istemeyişinden, gece yarısı dısarıda olmasının tecavüz nedeni sayılması ve toplumca 'o saatte ne işi var! ' düşüncesinden, hergün eşinin, babasının, akrabasının veya hic tanımadığı bir erkeğin şiddetine, tacizine maruz kalan kadınların durumundan dolayı ve bircok toplumsal deformasyondan defolup gidiyoruz herseyimizi bırakıp!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Arkadaslar, lutfen kiskirtici soylemlerden kacinalim.


  • Sadece kadinlar degil ki, sozde bazi vakiflarda, kurslarda falan cocuk istismarlari, tecavuzleri ve siddet saymakla bitmez.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Edelweiss, içinde söyledi: Kadın Cinayetleri

    Birisi newman’i etiketlesin 🙂

    newman tarafından topluca eksilendik olamaz 😃

  • ⭐⭐⭐⭐

    @crazycells, içinde söyledi: Kadın Cinayetleri

    Arkadaslar, lutfen kiskirtici soylemlerden kacinalim.

    kışkırtıcı bir söylem olduğunu düşünmüyorum günümüz türkiyesinin gerçekleri sayın @crazycells daha bunlar birde görünen yüzü cemaatler ve vakıflara girersek ohhoooo ben sadece sayın @newman ın sanki türkiye cennet amerikadan kaçın tarzındaki propagandasına ithafen yazdım.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Din kulturdur.bu kultur bizde oldugu surece ilkokul mezunu kristina ausbildungla kazandigi ucyuz euronun sadece iki eurosuyla weihnachtsmarktta sarabini sosisini gulerek yerken.benim iki dil bilen kara sacli aysem 2500tl maas aliyor dogalgaz parasi icin kocasiyla kavgaya tutusup olduruluyorsa batsin o din batsin o ulke

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @Calibraturbo, içinde söyledi: Kadın Cinayetleri

    İmam sosisi yiyecegime domuz sosisi yerim.bu yuzden meerica. bu kadar.isteyen banlatsin beni

    😃 gene coşmuşsun 😃

  • ⭐⭐⭐⭐

    ama konuyu saptırmazsan sevinirim konun başlığı Kadın Cinayetleri. Şiddete yönelik şeyler paylaşırsan mutlu oluruz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Rhonster sizin yazdiginizdan bahsetmiyordum sayin @Rhonster 🙂 sayin @Edelweiss 'in sayin @newman 'i etiketleme cagrisindan bahsediyordum 🙂

    Size katiliyorum.


  • @HockeyUmpire2 bizim toplumumuza kadınların çok çok emeği olmasına rağmen toplumdaki yerleri bilinmiyor. Kadının adı gerçekten yok. Bunda herkes sorumlu. Daha bugün Şule Çet'in katili ceza aldı; ama ne zorla, ne kadar sosyal medya baskısı ve uğraşıyla. Yazık ki ceza aldığına sevinir haldeyiz. Bir yandan da acaba gerçekten ceza aldı mı, göstermelik mi, ne yapıp edip gözden uzak bir şekilde rahat bir ortamda bulundururlar mı gibi düşünmeden edemedim. O kadar güvensizim adalete maalesef. Belki de ceza herkese nasılsa o şekilde uygulanıyordur bilemiyorum ancak benim algım maalesef bu yönde. Daha bir önceki duruşmada hükümlünün annesinin kızınıza sahip çıksaydınız deyişini hatırlıyorum. Aklım almıyor...

    Başlık kadın cinayetleri ama şiddete yönelik şeyler paylaşıp kederimizden birbirimizi mi yiyelim ne yapalım sayın @Rhonster ? (: faydalı olması açısından bazı düşüncelerimi yazayım.

    Ben otobüste, metroda, herhangi kamusal alanda denk gelirsem üşenmeden ve uygun bir dille açıklamaya çalışıyorum. Bazen forumda da denk geliyorum. Bazı bildiklerimi buraya da yazayım, çünkü başka türlü bazı şeyler düzelmeyecek.

    Bana göre her şey dil ile başlıyor. Çok güzel bir dilimiz var ve gerekli anlamları karşılayabilecek kelimelerimiz var. Örneğin dili yanlış kullanmak kadınların toplumdaki yeriyle ilgili sorunları derinleştiriyor. Bir kadın ben bir bayanım diyor mesela, otobüste yer verilmesini bekliyor. Diyorum ki bayan değil kadınsınız. Kadın kelimesi bizde ayıpmış gibi bir algı var. Kadın demek cinsel deneyimle bağdaştırılıyor ve toplum içinde bilinçaltının da etkisiyle bayan diye kullanıyor insanlar.

    Bayan, Bay'dan türemiş bir kelimedir. Bunlara san denir. İngilizcedeki Mr. ve Mrs. gibi. Dilimizde bu bay ve bayan sanlarına ihtiyacımız olduğunu da düşünmüyorum. Hanım ve bey kelimelerini biz bu amaç için kullanıyoruz aslında. Birine nasıl erkek diyorsak kadına da kadın diyeceğiz, bu kadar basit. Bir de kız kelimesi var, bu da cinsel deneyime göre kullanılıyor. Kız çocuğu veya oğlan çocuğu deriz, bu doğrudur. Kadın kelimesi biyolojik cinsiyeti ifade etmez (bunun için dişi kelimesini kullanırız), bu kelime kadın kişisinin toplumsal cinsiyetidir. Siz bu kelimeden utanırsanız, bunu ayıp bir şey gibi görürseniz zaten kendi kendinizi ikinci plana atmış oluyorsunuz.

    Kadınlara yönelik bir dille yazdım ama tabii ki bunlara hepimiz dikkat edeceğiz. Bir kadın da masa taşıyabilir, bir kadın da evde matkap kullanabilir, priz tamir edebilir. Bu gibi şeyleri hayatımızın içine yerleştirdikçe bir şeyler düzelecektir. Zaman alacak belki ama hiçbir şey yapmamaktansa bazı adımlar atmak daha doğrudur bana göre

  • ⭐⭐⭐⭐

    @azuleverde, içinde söyledi: Kadın Cinayetleri

    şıp kederimizden birbirimizi mi yiyelim ne yapa

    gerçekleri yazalım yeterli hepimiz böyle hissettiğimiz için göç etme çabasında değil miyiz ?


  • @Rhonster sayın @Rhonster çok açık yazmamış olabilirim, biraz daha açıklamaya çalışayım. Gerçekleri yazmak güzel ama burayı sadece gerçeklerle doldurmayıp ne yapabiliriz üzerine de yazalım demek istemiştim. Yazdıklarımı da bunun bir örneği olarak yazmıştım

  • ⭐⭐⭐⭐

    @azuleverde, içinde söyledi: Kadın Cinayetleri

    @Rhonster sayın @Rhonster çok açık yazmamış olabilirim, biraz daha açıklamaya çalışayım. Gerçekleri yazmak güzel ama burayı sadece gerçeklerle doldurmayıp ne yapabiliriz üzerine de yazalım demek istemiştim. Yazdıklarımı da bunun bir örneği olarak yazmıştım

    Onu da kastettiğinizi biliyorum yapılacak elbet çok şey vardır ama bu bireysel alınabilecek bir karar değil bence yönetimdekilerin bir kaç senelik bir çözümden ziyade 10 20 sonra meyvesini vermeye başlayacak bir çözüm üretmeleri gerekir. Ben kafamda Türkiye'yi bitirdiğim için kafa yormuyorum artık eskiden kafayı yerdim böyle şeylerden dolayı artık gayet sakinim bireyler düşünüp bencil olmayı öğrendim artık.


  • @azuleverde güvensizliğinizin aynısı bende de var, birçoğumuzda var, twitterda cezayı okuduğumda “dur daha yargıtayı var bu işin, şimdi milletin gazını alıp oradan döndürüp halletmezler inşallah” diye geçirdim içimden. Nitekim hemen akabinde sanığa “iyi hal” indirimi uygulandığını okudum... “iyi hal”.. içim ezildi.. giden canı da bir kenara bıraktım, kendimi anneciğinin yerine koydum.. sanık avukatlarının yaptıkları ahlaksızca savunmalarla bile aklını yitirmemiş, aklına mukayyet olmuş kadına zorla aklını kaybettirecekler, iyi hal nedir Allah aşkına..
    Kadın olmak gerçekten çok çok zor bu ülkede.. Kimse kalkıp dünyanın farklı yerlerinden örnekler falan vermeye kalkmasın rica edeceğim.. Bugün öldürülen Ceren in kamera görüntülerine rastlarsanız bir bakın lütfen, güvenlik kamerasının birinde arkaya doğru bir bakmaya çalışması var, belli takip edildiğinin farkında ürkerek bakıyor.. bu hissi bilmeyen kadın yok bu ülkede, yok.. empati yapmaya çalışın, dışarı çıktığımız günlerin bazılarında mutlaka bu durumu yaşıyoruz özellikle bazı semtlerde.. yaşanan tedirginliği, akla gelen türlü senaryoları, hızlı adımları bir düşünün, yaşanan korkuyu.. sadece yolda yürümek bile bazen çok korkutucu bizim için..
    Bir kadıncağız, 23 kez şikayetçi olup son dilekçesinde öldürülmemi mi bekliyorsunuz birşeyler yapmak için diyor, ve çok değil 2-3 gün önce haberlere çıkıyor, nasıl öldürüldüğü..
    neyse, susmam lazım bu konularda malesef “artık” hakim olmak zor kendine..
    Kadın sözcüğü konusunda da altına imzamı atarım, elinize sağlık yazı için👍🏻 Bayan nedir ayrıca ya 😏

  • ⭐⭐

  • ⭐⭐⭐

    17 yılda 15.000 kadın katledilmiş!!! Savaş ya da salgın hastalık değil bu.
    Sadece kadın olduğu ve sadece hayır dediği için reddettiği kocası, eski kocası, sevgilisi, babası, patronu, eniştesi, komşusu ya da hiç tanımadığı biri tarafından sadece kadın olduğu için katledildi.
    Tabi bu cinayetleri işleyenlerin gönülleri rahat!
    Nasıl olsa Hafifletici nedenler var, iyi hal var, bilmem kimin bilmem nesi olmanın verdiği rahatlık var, namus var yaa ortada namus var, üstelik çarşı izni bile var!!
    Başımızda kadının tek kariyeri annelik olmalı diyen diyen devlet büyükleri var!
    Bu ülkede çocukluğundan itibaren, kadına ve kadın olmaya dair tüm konular erkekler tarafından dikte ediliyorken, hiç bir şeyinde değişmeyeceği aşikâr!!


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

87
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum