Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

work and travel sonrasi calisma izni

Benzer Başlıklar

• 1 Oy
    2 İleti
    229 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @bmduman, içinde söyledi: Vatandaslik sonrasi TR mal varliklari vergi yukumlulukleri Merhabalar, Ilerleyen gunlerde 5 yillik greencard sureci sonrasi vatandaslik basvurusu yapmayi planliyorum. Ancak basvuruyu yapmadan once ogrenmek istedigim sey Amerika hukumetinin TR mal varliklari uzerinde nasil bir vergi yukumlulugu uyguladigi. Ornegin miras, tasinmaz mallar vb ornekler icin vatandaslik sonrasi bir yukumlulugum oluyor mu? Veya yukumluluk sadece bildirimden mi ibarettir? Cevaplayabilirseniz cok memnun olurum. Eger bir yukumlulugum olacaksa ve bunu engellemenin yasal bir yolu var ise vatandaslik basvurusundan once yapmam gereken bir sey var ise yonlendirmenizi rica ederim. (Tasinmazin satisi, miras hakkindan feragat etme vb gibi) Sayin@bmduman, bu konuyu bir vergi uzmanina danismanizda yarar vardir. ABD vatandaslari dunyadaki butun varliklari uzerinden vergiye tabidirler. Cifte vergilendirmeyi onleme anlasmalari oldugu oranda, ABD vatandasi iki ulkedede vergiye tabi olmaz. TC ile ABD arasinda boyle bir anlasma mevcuttur. Ancak bunlar genel bilgiler olup ozel durumunuzu hem TC hem de ABD vergi sistemini anlayan bir uzman ile degerlendiriniz.
  • RFE sonrasi bekleme suresi

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    396 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @mazk2104, içinde söyledi: RFE sonrasi bekleme suresi Merhaba, FO Newark ve dosyama NBC bakiyor. Uscis 145-150 gun kadar once esimin bana sponsorlugu hakkinda bizden ek kanit istedi. Biz de yolladik. 150 gundur hicbir yanit yok. Onaylamis olsalardi belki calisma iznimi almis olabilirdim. Bu 150 gunluk surecte 90 gun gectikten sonra 2 kere 30 gunluk sorusturma talebinde bulundum yine de kimse bakip cevap vermedi. Dosyami kimse acmamis bile 150 gunde. Ben ne yapacagim ? Sponsorlukla baglantili olan I485 onaylanmadikca ben calisma iznimi de alamiyorum. Bir suru is ve para da kacirdim. Nasil bir yol izlemem gerek ? Sayın @mazk2104 öncelikle her şeyi doğru gönderdiğinize emin olmak gerekir. Soruşturma talebine cevap verilmesi için USCISin öngürmüş olduğu sürelerin dışında olmanız gerekir. Newark için bekleme süresi 12-24 aydır. Buradan bakınız https://egov.uscis.gov/processing-times/ Bu nedenle 150 günde cevap alamamanız çok normaldir. 24 aya kadar cevap almayacaksınız! Şartlarınız uygun ise hızlandırma talebinde bulunabilirsiniz. https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-1-part-a-chapter-5. Eyalet senatörünüze başvurabilirsiniz. USCISin hatası sözkonusu ise Ombudsmana başvurabilirsiniz. https://www.dhs.gov/topics/cis-ombudsman. En çabuk sonucu almak için bütün bu yolları avukat yardımı ile de kullanabilirsiniz.
  • 1 Oy
    4 İleti
    543 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Eshotcan, içinde söyledi: ABD Vatandaşı çocuğum üzerinden ABD'de oturma izni alabilir miyim? ABD Vatandaşı çocuğum üzerinden ABD'de oturma izni alabilir miyim? @Yusuf-Saraçoğlu @Claudia-J-Muslu şimdiden çok teşekkür ederim. Sayın @Eshotcan, Çocuğunuz 21 yaşında olduğunda sizin adınıza yeşil kart başvurusunda bulunabilir. 21 yaşından önce bu mümkün değildir. Teşekkürler
  • Re entry izni

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    1 Oy
    2 İleti
    293 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @asel, içinde söyledi: Re entry izni Merhaba, 2019 dv talihlisi olarak onay aldık ve vizemiz elimize ulaştı. Ocak ayının ortasında (6 ay dolmadan) giriş yapacağız. Sonrasında da haziran yada temmuz gibi yerleşmeyi planlıyoruz. ilk giriş yaptıktan sonra ikinci girişi 7-8 ay sonra yapabiliyor muyuz? Ana talihli eşim ve işlerinden dolayı re entry çıkartmak istiyor, re entry izni çıkması işlemler için ne kadar süre USA da kalması gerekir? Re entry çıktıktan sonra Türkiyede çalışmaya devam ederse USA hükümeti türkiyedeki, geliri üzerinden bir vergi kesecek mi? Green card için bir vergilendirme var mı? Yoksa GC sahipleri eğer başka bir ülkede çalışmaya devam ederlerse o zaman mı vergi ödüyorlar gelirleri üzerinden. Giriş çıkış yapanların çok vergi ödediğini ve bundan dolayı GC lerini kendilerinin iptal ettiğini duydum doğru mu? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler, Sayin @asel, Öncelikle tebrikler. İlk girişinizi yaptıktan sonra ABD dışında altı ayı geçirmeden bir giriş daha yapmanız ideal olacaktır. Ancak genelde ikinci girişi ABD çıkışınızdan itibaren bir yıl geçmeden yaparsanız green cardinizi kaybetme ihtimaliniz düşüktür. Re entry permit alıp çıkış yaparsanız bu size ABD’ye iki yıl sure ile girmeme hakki verir. Yine de yuzde yuz garanti degildir. Re entry işlemlerinin sonuçlanması uzun sürse de eğer çabuklaştırılmış reentry permit prosedürünü uygularsanız ki bunu en iyi avukatlar yapabiliyor en çabuk genelde üç haftalık bir surede ABD dışına çıkabilirsiniz. Re entry permitiniz sonra gelse de o size postalanabilir. Vergi konusunda danışmanlık vermiyorum. Ancak Turkiye’de gelir kazanıyor olmanız ve Türkiye’de çalışıyor olmanız green cardinizla çelişecektir. Çünkü green cardi alma nedeni ABD’de yasamak ve çalışmaktır. Turkiye’de çalışıp yasamaya devam ettiğiniz ortaya çıkarsa bu durum size problem yaratacaktır. ABD vatandaşı olduktan sonra dilediğiniz yerde yaşayıp çalışabilirsiniz. Ancak green card ile başka bir ülkede yasamak ve çalışmak green cardi kaybetme ihtimalini artırır ve risk teşkil eder. Re entry permit bu riski en aza indirir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k