Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • ben olsam ali cihan in dedigi gibi transfer ogrenci surecine girer okulumu tamamlarim.bu dunyada etiket herseydir. sen bi lisans mezunu ol.dereceni amerikadan alman cok arti saglayacaktir. denklik fln hoc girme o muhabete. ha farkli brans istiyorsan en fazla 2 sene master yaparsin, hem kendi alanina kayarsin hem de etiketini yukseltirsin. egitimini yarida birakmak gibi bir sey asla dusunme bence.

    arkadaslar yorum yapmis istemedigin meslegi neden okuyorsun diye de allah askina te de kac insan istedigi meslegi okuyabiliyorda 16 17 yasindaki bir genc ile bu sekilde konusabiliyorsunuz. adam bi soru sormus , cevap disinda her sey var.

    alinan hic bir egitim bosuna degildir, elbet bi sekilde hayatta karsilik bulur.


  • Turkiye’de hatiri sayilir bir okulun Bilgisayar Muhendisligi bolumunden mezun oldum. Amerika’da hatiri sayilir bir teknoloji sirketinde yazilim muhendisi olarak calisiyorum. Is basvurumda/kabulumde universitemin prestijinin bir onem tasidigini dusunmuyorum. Yazilim muhendisligi sektorunde duzgun firmalar etiketten ziyade kisinin gecmiste yaptigi islere bakiyor, kisinin yeteneklerini olcuyor. Eger okulunu okudugunuz meslegi yapmayacaksaniz ozellikle Amerika’da diplomanizin bence bir degeri yok.

    Hamis; Etiket, itibar, statu gibi 1. versiyon konulari Turkiye’de birakip usulca Amerika’ya suzulup 2. versiyon islerle ugrasmaya baslamali..


  • @runtothehills, içinde söyledi: Türkiyede üniversiteyi bırakıp gitmek

    Merhaba ben bir konu hakkında kişisel görüşünüzü almak istiyorum
    şuan türkiyede 3. sınıf mechanical engineer ögrencisiyim ve lotodan greencard çıktı okulu bırakıp amerikaya yerleşmeyi düşünüyorum diploma denkliği olmadıgı için sizce burdaki okulu 1.5sene daha okuduktan sonra diploma almak bana bir artı saglar mı amerikada meslegi yapmayı düşünmüyorum üniversite bitse bile. re entry yapmam gerekçek seneye bitirmek için ve gözümde çok büyüyor.Amerikada yaşayanlara sormak istiyorum türkiyede ki diplomanız size bir artı sağladı mı orda ya da olmayanlar bir eksikliğini hissettiniz mi?

    Selamlar ben yeni gördüm bir de ben cevap vereyim. Türkiyedeki diplomalar geçersiz diye bir durum yok aslında. Denklik veren de tek bir kurumda yok. Burada odaklanmanız okuduğunuz bölümle ilgili Amerika da iş olanakları nasıl ve siZin bu işte be kadar iyi olduğunuz önemli. Eğer iş bulabilme ihtimaliniz var ise bölümü bitirip burada işe girme olasılığınız var. burada yapmanız gereken iş olanaklarını araştırmak ve kendinizi geliştirmek. İş bulduktan sonra zaten eğer iş veren denklik isterse ve hangi kurumu kabul ediyorsa ona göre işlem yaprasınız. Eşim anestezi teknikeri diyorum keşke 4 yıllık hemşirelik okusaydı on numara olurdu diyorum. Çünkü 4 yıllık eğitimini bırada kullanabilirdi o zaman.


  • Yapman gereken : re entry permit ile gidişini 2 yıl ertele ve okulu bitir bu sırada sabah akşam amerikan tv izleyerek ingilizce de geliştir.

    Seçenek A- okulu bitirmeden hemen amerikaya gittin diyelim. gidip orda sıradan işler yaptın mutlu olmadın ve geri döndüğünü düşünelim. geri döndüğünde de berbat bir ortamda bulacaksın kendini çünkü diploman bile yok.

    Seçenek B - okulu bitirdin amerikaya gittin. orda kendi işini yapma ihtimalin bile var. kendi işini yapmadın ve geri türkiyeye döndün diyelim. süper ingilizcesi olan bir makine mühendisisin. iş imkanın daha fazla.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

113
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum