Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Dolar Çıldırdı

Gündem ve Sohbet
2.9k 269 261.4k 202

  • @BelmaSarvan direk söylemek ağır itham olur ki bunu açıkça alanen söylemek yine suç kapsamına girer buna bağlı olarak ben kendi düşüncemi paylaştım çünkü her ATM USD çekilmiyor belirli ATM den çekiliyor 2-3 defa ATM'ye gittiğimde USD çekemediğim için bankalardan denedim fiili olarak yine çekemediğim için ben kendimce önlem aldım saklamak için imkanınız yok ise o riske değmez sonuçta el koyma durumu olursa çekmek isteğiniz zaman $ değil belirlenmiş sabit kur üzerinden size ₺ ödenmesi durumudur olası bir ABD seyahatinde bankadaki $ varlığınızın ₺ karşılığı cebinizde olur


  • @ugurfbtr desene bu günler iyi günlerimiz.Allahım herkesin yardımcısı olsun demekten başla bir şey gelmiyor aklıma

  • ⭐⭐⭐

    @clourpoint, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @ugurfbtr sakıncaların varsa iyi yapmışsın.aklın bankada olacağına paran yastık altında dursun.

    Abi öyle ama mülakatta parayı elden gösteremeyeceğiz ki. Hayatın her safhası risk değil mi zaten. Kimin garantisi var ki yarına çıkmaya bu kadar plan yapıyoruz.


  • @fetihy işte orası benide düşündürdü.parayı bankadan başka yerde gösteremeyiz.bekle bakalım belki başka bir çıkış yolu bulunur.olmadı bankaya yatırırız yapacak başka bir şey yoksa.Hayırlısıyla gc bir çıksında gerisi kolay dert etme bukadar

  • ⭐⭐⭐

    @clourpoint, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @fetihy işte orası benide düşündürdü.parayı bankadan başka yerde gösteremeyiz.bekle bakalım belki başka bir çıkış yolu bulunur.olmadı bankaya yatırırız yapacak başka bir şey yoksa.Hayırlısıyla gc bir çıksında gerisi kolay dert etme bukadar

    Teşekkür ederim abicim sağolun. İnşallah gc çıkar diye ümit ediyoruz


  • "Dolar bizim paramiz ama sizin sorununuz "
    Nixon
    😑


  • @Tolgahan, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    "Dolar bizim paramiz ama sizin sorununuz "
    Nixon
    😑

    Cok yerinde ve dogru bir tespit :)


  • En son ki Turkiye raporunda, bence en can alici cumle su:

    Turkey's rating would likely be downgraded if there was an increasing likelihood that the current balance of payments pressures were going to deteriorate into a full-blown crisis. In such an event, the government could try to conserve scarce FX assets by imposing restrictions on foreign-currency outflows that affect sovereign creditors as well.

    Su andaki odemeler dengesindeki baskilar nedeniyle, busbutun bir kriz ihtimali yuksek ve bu yeniden Turkiye'nin notunun asagi dogru gitmesine neden olacaktir. Boyle bir durumda ise Turk hukumeti cok az olan doviz varliklarini korumak adina disariya doviz cikisi uzerine kisitlamalar getirebilir ve bu da bagimsiz alacaklilari da etkiler.

    Yani "durum daha da kotuye gidebilir ve Turkiye'ye yatirim yaparsaniz, paranizi geriye cikartamayabilirsiniz" demek istiyor. Boyle bir durumda yatirim gelir mi hic Turkiye'ye?


  • @MySea yatırım gelmesini bırak olanlarda paralarını borsadan çıkarıp kaçıyorlar.yabancı yatırımcının geri dönmesi uzun aylar alabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Dolay beydeki çıldırma belki de esas bundan sonra olacaktır 😒😒
    7,79 an itibariyle..


  • Aslinda hazinenin ve maliyenin Cuma gunu yapmaya calistigi olay suydu: MB faiz oranlarini 2 puan arttirdi. BDDK ise bankalarin yurtdisindaki swab islerinde TL lehine kisitlamalari gevsetti. Bununla yurtdisindan TL ye yonelme bekliyorlardi. Ayni zamandada iceride faizler artti diye doviz bozdurma ve TL ye yonelme durumunu beklediler. Boylece biraz $ gelecekti ve MB reservelerini biraz olsun doldurabilecekti veya biraz rahatlayacakti.

    Etkisi ise $ uzerinde, Cuma gunu icin sadece 7.70 den 7.62 ye hafif bir esneme oldu. Bugun itibariyle tekrar tirmanisa devam etti ve 7.80 lerde su anda. Yani hem ic hemde dis piyasalar bu hamleyi yemedi.

    Eger yabanci finans forumlarini ve haberlerini takip ederseniz, buyuk bir cogunluk Turkiye'de devaluasyon bekliyorlar ve USD/TL paritesinin en az 14-15 bandina cikacagini tahmin ediyorlar.

    Bu Turkiye icin yuksek pahalilik ve enflasyon, sirket ve isyeri iflaslari ve yine daha yuksek issizlik demek oluyor. Malesef tum gostergeler ve veriler gidisatin bu yonde oldugunu gosteriyor.


  • @MySea (birinde artırım+birinde gevşetme)+(TL yönelme)x(içerde faiz uyanık kerizleri-MB milyar dolar beklentisi)=hem iç hem dış piyasalar bu hamleyi yemedi🤘 Borsa son 10dk maça dahil olması bekleniyor...bn sizin yorumlarınızdan rahatsızım ve kendinizi gereksiz afiş ettiğinizi düşünüyorum.çünlü ya bilgi verin işe yarasın yada insanları geri götürmeyin.


  • @mahmutenis Uzgunum ben yatirim uzmani degilim. O nedenle kimseye tavsiye veya danismanlik yapamam.

    Yazdiklarim sadece benim okuduklarim ve izlediklerim dogrultusunda durum degerlendirmesi.


  • @MySea evet yeterince açıklayıcı oldu.


  • @MySea Azerbaycan'daki savaş ihtimalide cabası. Eger ciddi bir savaş olursa Türkiye sessiz kalmaz. Ben kendi ülkemden ev almaktan bile vazgeçtim yabancı yatırımcı ne yapsın


  • @jamel86 Evet malesef Dogu Akdeniz'deki tansiyon ve simdi de Kafkas'lardaki savas durumu Turkiye icin her yonden etkileyici faktorlerden.



  • bence bir paralel evren kapısı falan buldular bunların yaşadığı dünya ile bizimki aynı gibi değil


  • Degerli bakanımızın' maaşınızı dolarla mı alıyorsunuz, dolar sizi ne ilgilendiriyor ' sözü hakkında ben 3 gün aralıksız küfredebilirim.


  • Ülkemizin jeopolitik konumu tam adrenalin manyaklarına göre. Daha düne kadar bir şey yokken şimdi Azerbaycan - Ermenistan savaşı var.


Benzer Başlıklar

  • Domestic violence

    Gündem ve Sohbet
    7
    0 Oy
    7 İleti
    266 Bakış
    M
    @John-Hargen @John-Hargen, içinde söyledi: Domestic violence Merhaba. Öncelikle sorunuza genel bir çerçevede cevap vermeye çalışacağım. ABD vatandaşlığı sürecinde tutuklanma veya hakkında şikâyet bulunması tek başına otomatik olarak vatandaşlığa engel değildir. USCIS (Göçmenlik Dairesi) başvurularda en çok şu unsurlara bakar: Mahkûmiyet kararı (conviction) olup olmadığı Kişinin gerçekten suçlu bulunup bulunmadığı Son yıllarda “iyi ahlaki karakter” (Good Moral Character) şartını karşılayıp karşılamadığı Eğer dava sonunda suçlu bulunmazsa, bu durum genellikle vatandaşlığa başvuruda ciddi bir engel oluşturmaz. Ancak yine de: Tutuklanma mutlaka başvuru formunda belirtilmelidir USCIS dava ile ilgili ek belge isteyebilir Devam eden davalar süreci daha detaylı incelemeye neden olabilir Bu süreçte en önemli konu, başlangıçtaki iddialar değil mahkemenin nihai kararıdır. Eğer gerçekten bir mahkûmiyet çıkmazsa, bu çoğu durumda vatandaşlık için engel sayılmaz; ancak her dosya bireysel olarak değerlendirilir. Genel olarak ABD vatandaşlığı değerlendirmelerinde “iyi ahlaki karakter” kavramı sadece sabıka kaydına bağlı değildir, kişinin genel davranışları ve yasalara uyumu da dikkate alınır. Bu tür durumlarda en doğru değerlendirme, dosyanın tüm detaylarına bakılarak yapılır. Çok teşekkür ederim vermiş olduğunuz değerli bilgiler için. Umarım güzel bir sonuç çıkar ve oğlum da vatandaşlık başvurusunu yapar.
  • 2 Oy
    4 İleti
    172 Bakış
    SharmS
    Bitişik Yazılan Birleşik Kelimeler -a, -e, -ı, -i, -u, -ü zarf-fiil ekleriyle bilmek, vermek, kalmak, durmak, gelmek ve yazmak fiilleriyle yapılan tasvirî fiiller bitişik yazılır: düşünebilmek, sevebilmek; alıvermek, gülüvermek; uyuyakalmak; gidedurmak, yazadurmak; çıkagelmek, süregelmek; düşeyazmak, öleyazmak vb. Kurallı birleşik eylemler her zaman bitişik yazılır. Yeterlik (Yeterlilik) Fiili: “-ebilmek” fiiliyle yapılır. Fiile “gücü yetme, başarma” anlamı katar. İzin isteme, izin verme, olasılık gibi anlamlar da katabilir. Arabayı tek başıma itebilirim. (Gücü yetme) Gidebilir miyiz? (İzin isteme) Gidebilirsiniz, (izin verme) Bugün yağmur yağabilir. (Olasılık) Bu birleşik eylemin olumsuzluğu değişik biçimlerde yapılabilir: gelebilirim: gelemem, gelmeyebilirim, gelemeyebilirim görebilirsin: göremezsin, görmeyebilirsin, göremeyebilirsin Bu kullanımlarda bazen isteğe bağlı, bazen istek dışı olasılık anlamı görülebilir: Yarın, bir işim çıkarsa gelemeyebilirim. (İstek dışı olasılık) Bu konuya değinmeyebilirim. (İsteğe bağlı olasılık) https://tdk.gov.tr/icerik/yazim-kurallari/bitisik-yazilan-birlesik-kelimeler/
  • 3 Oy
    354 İleti
    20k Bakış
    S
    ....desenize adamlari kapidan kovuyorlar,bacadan iceri giriyorlar, buyuk rakkamlarla deportlar yapilmis,bir zamanlar 11 milyon illegal gocmen var diye duymustum,her yil 100 bin atsalar kolay kolay temizliyemezler,eh koca amerikada bazi isleri yapacak elemanlarda lazim onuda kacaklar yapiyorlardir.
  • 23 Nisan Kutlu Olsun

    Gündem ve Sohbet
    11
    8 Oy
    11 İleti
    654 Bakış
    SerappS
    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Geleceğimiz çocuklarımızda, emanetimiz emin ellerde. Bu bayramı armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyorum. [image: 1776932711781-img_3500-resized.jpg]
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

53

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum