Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • 5 Ekim'de vizeye giren arkadaşım, vizeniz onaylandı kağıdını aldí. Bugün yani 6 Ekim'de konsolosluktan gelen mail ise 20 gün içinde DS-5535 kodlu Supplemental Questions for Visa Apllicant isimli 3 sayfalik formu mail yoluyla göndermesi istendi. Form:

    bağlantı metni

    Ayrıca mailde bu islemden önce şurada bilgiyi göndermemiz söyleniyor, fakat konuya tam vakıf olabilmiş değilim.

    Please submit this information via the web Contact Form listed below:

    bağlantı metni

    Hangi adımları izlememiz gerektiği ve formun doldurulması konusunda yardımlarınızı bekliyoruz, benzer durumda bir çok arkadaş var sanırım. Şimdiden teşekkürler


  • haydaa bizde diyorduk 2018 de vizeler sorunsuz veriliyor . bu nerden çıktı 😞


  • Yarın pasaport boş olarak gelirse yanında bir kağıt gönderilecek.O kağıtta yönlendirme yapılır. DS-5535 belgesini en kısa sürede hazırlayın.
    AP gibi duruyor.
    son paylaştığınız link Ankara konsolosluğu iletişim linki. DS-5535 doldurduktan sonra bu belgeyi o linkten gönderebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @soul-calibur formu doldurup verilen linkteki "ek" kismindan konsolosluga ulastirabilirsiniz. Ek bilgi ve arastirma gerekmis bir nedenden dolayi, boyle durumlar genelde birkac hafta icinde konsoloslukta sonuclaniyor ama eger daha uzun surerse NVC'ye idari islem icin gonderilmis olabilir. Sayin @orhanvegs sanirim bu konuda birkac gun icinde bir konu post edecek. Formu gondermeden konuyu bekleyebilirsiniz.


  • @crazycells cevaplar icin size ve orhanvegs'e çok tesekkurler.Kafamıza takılan iki soru var:

    1. ds3555'deki 4 ve 6. Sorudaki if not already provided in your application, kısmı sanirim ds260da yazdiysaniz tekrar yazmaniza gerek yok anlamina geliyor, yani bu durumda biş birakmamiz gerekiyor değil mi?

    2. Konsolosluğun submit etme linkinde subject kısmında hangi seçeneği seçmeliyiz? Question kısmına ne yazmalıyız?

    Yardımlarınız için çok teşekkürler. İyi geceler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @soul-calibur what is the status of my immigrant visa case'i secebilirsiniz. zaten hepsini gocmenlik birimi okuyor. Aynen dediginiz gibi, "already provided on DS260 form" diye yazabilirsiniz o kisimlara...


  • @soul-calibur arkadaşınız uzun süre yurt dışında kalan ve Ya fazlaca yurt dışına seyehat eden birisi miydi ? Ya da daha önce ABD vizesi alırken AP ye kalmış ya da Red yemiş miydi ?


  • @soul-calibur DV2018 AP durumu içinde söyledi:

    5 Ekim'de vizeye giren arkadaşım, vizeniz onaylandı kağıdını aldí. Bugün yani 6 Ekim'de konsolosluktan gelen mail ise 20 gün içinde DS-5535 kodlu Supplemental Questions for Visa Apllicant isimli 3 sayfalik formu mail yoluyla göndermesi istendi. Form:

    bağlantı metni

    Ayrıca mailde bu islemden önce şurada bilgiyi göndermemiz söyleniyor, fakat konuya tam vakıf olabilmiş değilim.

    Please submit this information via the web Contact Form listed below:

    bağlantı metni

    Hangi adımları izlememiz gerektiği ve formun doldurulması konusunda yardımlarınızı bekliyoruz, benzer durumda bir çok arkadaş var sanırım. Şimdiden teşekkürler

    Sebep tam olarak nedir?

    İsim benzerliği mi, yurtdışı seyahatleri mi tahmininiz var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @birol konsolosluk bir sebep belirtmiyor, bilginize.


  • Herkese selam,

    Ben de çok sevimli olmayan bir vesileyle aranıza katıldım.

    DV2018 kazananı olarak eşimle mülakata gittik. Enteresan bir şekilde benim(ana başvuru sahibi) vizem onaylandı ama kendisinin vizesi AP sürecine takıldı. Herkesin konuştuğu aşırı kibar ve tatlı bayan 2 kere ''Endişelenmeniz gereken bir şey yok. Bizim tarafımızda birkaç işi halletmemiz gerekiyor.'' dedi. Süre olarak sorduğumda da yaklaşık olarak 1 ay gibi bir süreden bahsetti. Biz de paşa paşa çıkıp evimize geldik. Artık beklemedeyiz...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @zanny gecmis olsun, bol sans surecinizde. Eger adli sicil kaydiniz temizse ve ABD'nin istemeyecegi biri degilseniz 🙂 olumlu sonuclanacaktir zaten. Bazi bilgileri ya da belgeleri onaylatma geregi duymus olabilirler.


  • @crazycells Teşekkürler 🙂 Peki sizce bana verilip eşimin idari sürece alınması normal midir? Yani benim ilk tahminim evli çiftleri ya beraber kabul ederler ya da reddederler gibiydi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @zanny Normal. Eger cekilisi kazanan kisi idari isleme kalsa idi, hickimse vize alamazdi herkes beraber kalmis olurdu AP'ye. Fakat kazanan kisinin AP surecine kalmasina gerek yok o durumda sadece esler kaliyor.

    Sizin durumunuzda olacagini hic sanmiyorum ama sadece bilgi amacli soyluyorum, kazanan kisinin vize alip, esinin vize almamasi durumu da olabilir. Ya herkes alacak, ya da hickimse almayacak diye bir durum yok. Tabii tekrardan soyleyeyim sizin durumunuzun boyle bir durum oldugunu hic sanmiyorum 🙂


  • @crazycells Doğru diyorsunuz. Eşim babasıyla aile işi yapıyor. Görevli ne iş yaptığını sorunca o da tüm açıklığıyla anlattı: ''Boya firmaları için boya olabilecek ham madde kimyasallar üretiliyor. '' Bu kadar paranoya olan bir zamanda buradaki ''kimyasal'' kelimesinden bir şekilde uyuz olmuş olabilirler mi? Belki işle ilgili detaylı bilgi istenebilir?


  • Aklıma gelen bir konu daha. Eşim Amerika'da doğum yaptı ve dolayısıyla 2 yaşındaki oğlum ABD vatandaşı. Buna istinaden oradaki hastaneye ya da devlete borç takıp takmadığımızı bile araştırıyor olabilirler. (Bu durumda belki bana da AP süreci başlatırlardı belki ama yine de ihtimal olabilir)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @zanny pek sanmiyorum. Bence birkac belgeyi onaylatmalari gerekiyor olabilir. Bence telaslanacak bir durum yok, yakin zamanda olumlu haber alirsiniz 🙂


  • @crazycells DS-5535'i yolladık bugün eşim için. Birkaç sorum var; fikrinizi merak ediyorum. Yolladığımız formda iki şeyi yazmayı unutmuşuz:

    1. sosyal medya hesaplarından Linkedin'i eklemeyi unutmuşuz.

    2 Ek olarak; bütün pasaportların bilgileri isteniyor. Eşimin sonradan aklına geldi. En eski pasaportunu yazmayı unuttuk ama pasaportu zaten şu anda bulamıyoruz. Dolayısıyla numarasını yazamayacaktık.

    Bu bilgiler doğrultusunda formu tekrar yollasam mı sizce yoksa iki tane yollamak daha kötü bir izlenim mi bırakır?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @zanny Esinizin eski pasaportunda ABD vizesi var miydi?


  • @crazycells evet vardı. Amerika'ya giriş de var fakat tam olarak 17 sene önce olduğu için pasaportun tarihi 15 sene önce geçmişti. O yüzden de bulamadık hiçbir şekilde.

    Bana en mantıklısı transparan bir şekilde bu bilgileri de belgeye yazmak gibi geliyor. 2. kere yollamak daha ağır basıyor, siz ne dersiniz?


  • Şans eseri pasaport numarasını da bulduk. Tekrar yolladım sabah güncellenmiş formu. 2. kere yolladım diye sorun yapmazlar umarım ama açıklamayı da yaptım email'da zaten.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

107
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum