Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-1A vs. EB-2 vizeleri

• Merhabalar, benim Employment Based Green Cardlar hakkinda sorum vardi. EB1A(EA) ve EB2(NIW) vizelerine basvuru yaparken hangisini sececegime nasil karar vermeliyim?

Kendimden bahsetmek gerekirse H1B'yle Amerika'ya 4 ay once geldim, doktorum (MD) ama diplomami Turkiye'den aldim, burada bir hastanede arastirmaci olarak calisiyorum, doktorluk yapmiyorum. Calistigim enstitu bana sponsor olamayacagini soyledi ve bir avukata yonlendirdi, isleri boyle yapiyorlarmis kendileri; ama ben nedense yabanci avukata cok isinamadim, o nedenle surecleri kendim arastirmak istedim. Su an benim icin erken sanirim, H1B vizem 3 yillik ve su an CV'mi guclendirmeye calisiyorum, ama sitenizden EB'ler konusunda bilginiz oldugunu gordum Claudia Hanim, o nedenle sizin fikirlerinizi merak ettim bu iki vize hakkinda. Simdiden cok tesekkurler.

• Muslu Law Firm

@comanchero EB-1A vs. EB-2 vizeleri içinde söyledi:

Merhabalar, benim Employment Based Green Cardlar hakkinda sorum vardi. EB1A(EA) ve EB2(NIW) vizelerine basvuru yaparken hangisini sececegime nasil karar vermeliyim?

Kendimden bahsetmek gerekirse H1B'yle Amerika'ya 4 ay once geldim, doktorum (MD) ama diplomami Turkiye'den aldim, burada bir hastanede arastirmaci olarak calisiyorum, doktorluk yapmiyorum. Calistigim enstitu bana sponsor olamayacagini soyledi ve bir avukata yonlendirdi, isleri boyle yapiyorlarmis kendileri; ama ben nedense yabanci avukata cok isinamadim, o nedenle surecleri kendim arastirmak istedim. Su an benim icin erken sanirim, H1B vizem 3 yillik ve su an CV'mi guclendirmeye calisiyorum, ama sitenizden EB'ler konusunda bilginiz oldugunu gordum Claudia Hanim, o nedenle sizin fikirlerinizi merak ettim bu iki vize hakkinda. Simdiden cok tesekkurler.

Merhaba Sayın @comanchero,
    EB-1 ve EB-2 göçmen vizesi, yeşil kart başvurularıdır. Bazen nitelikleriniz birden fazla kategoriden başvuru yapmanıza imkân tanır. Sizin durumunuz böyle görünmektedir. Bu durumda bakmanız gereken konulardan biri bekleme sureleridir. Bunlar her ay değişmekte olup bunları vize bülteninden takip edebilirsiniz.
    Vize bültenine bu linkten ulaşabilirsiniz: https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin.html
    Bekleme suresi olmayan veya en az olanı tercih etmeniz yeşil kartınızı daha çabuk almanıza yardım edecektir. Bunun dışında avukatınızın alması gereken bir takım önemli stratejik kararlar olacaktır. EB1 başvuruları kendi içinde alt kategorilere ayrılır. EB1 olağanüstü yetenek (extraordinary ability) kategorisinden başvuruyor iseniz her ne kadar ABD’de çalışmaya devam etme niyetiniz olması gerekse de, bir is teklifiniz veya işvereniniz olmasına gerek yoktur. Ancak EB1in seçkin profesor veya araştırmacı (outstanding professor or researcher) kategorisinden başvuru yapacaksanız is teklifi mecburidir. EB2 kategorisinde genelde bir is teklifi ve Is Bakanlığından (Department of Labor) alınması gereken bir is onayı (labor certification) gerekmektedir. Is onayını bertaraf etmek için NIW (national interest waiver) diye adlandırılan bir is onayı feragat prosedürü yapmanız gerekecektir. Sizin detaylı durumunuza, bekleme surelerine, is teklifiniz olup olmadığına baktıktan sonra sizin için en çabuk ve olumlu kararı verecek kategoriden başvuruyu yapmak gerekir.
    Teşekkürler.

• @claudia-j-muslu verdiginiz bilgiler icin cok tesekkurler Claudia Hanim.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    5 İleti
    327 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Johny-Bravo, içinde söyledi: J1 (Trainee) vizesiyle 2. iş yapmamın EB3 sürecine etkisi nedir ? Merhabalar, 2023'un basinda J1 (trainee) vizesiyle Abd'ye geldim. Daha once de 3 defa Work And Travel programiyla gelmistim. Suan trainee olarak calistigim sirketin greencard icin bana sponsor olma durumu soz konusu. Normalde WAT yaptigim zamanlar J1 vizesiyle 2. is yapabiliyorduk. Ben buradayken Turkiye'de deprem oldu ve ailemde bundan etkilendi. Ben de o an detayli arastirma yapmadan J1 vizesine guvenerek aileme maddi destek saglamak adina haftasonlari 2. is yapmaya basladim. Eger sirket bana sponsor olursa, greencard surecinde yapmis oldugum 2. isin olumsuz etkisi olur mu ? 18 ay vizem var suan 7. ayin icerisindeyim ve 2.5 aydir 2. is yapiyorum. (Yapmak zorundayim. ) Sirket sponsor olmayi kabul ettigi takdirde, islemleri vize surem dolmadan ne kadar once baslatmamiz gerekir ? Bu konuda benim onlari yonlendirmem lazim. Sirket Florida'da, sizin hukuk firmanizla calismak icin Florida lisansli bir avukat olmaniz zorunlu mu ? Sirketi, islemler icin size yonlendirebilir miyim ? Surecin bir avukatla takip edilmesi gerektigini biliyorum. Sayin @Johny-Bravo, sirket sponsor olursa genelde bir an once sureci baslatmaniz uygun olur ancak J-1inizin veya onceki J-1lerinizin 2 yil ulkenize donus mecburiyeti var ise oncelikle o sarti kaldirmaniz iyi olur. Gocmenlik icin ABDnin herhangi eyaletinde ruhsatli bir avukat ile calisabilirsiniz. Eger vizeniz 2. ise izin vermiyorsa, J-1 anlasmanizda boyle bir bilgi var ise, o zaman ABDde statu degisikligi yolu ile yesil kart almama ihtimaliniz cok artar.
  • 0 Oy
    2 İleti
    250 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @emredncc19, içinde söyledi: B1/B2 vizem varken F1 vizesine başvurursam B vizem iptal edilir mi? B1/B2 vizem mevcut amerikaya daha once 1 kez giris yaptım F1 vizesine basvurmak istiyorum. F1 vizesinden red alirsam B1/B2 vizemi iptal edebilirler mi? Tesekkurler Sayin @emredncc19, evet bu bir olasiliktir. F1 vizenize basvururken red gerektirecek bir neden olmamasina dikkat edin. Bu konuda yardim alabilirsiniz. Ayrica basvurdugunuz okula da dikkat edin. Bazi okullarin adi redde neden olabiliyor. F1 vizesi red olursa direkt olarak B1/B2 iptal olur diye bir durum yoktur, ancak konsolosluk yetkilileri boyle bir karara da varabilirler. Ayrica B1/B2 vizeniz gecerli kalsa bile, ABD'ye giriste sorun yasama ihtimaliniz vardir. Cunku giristeki gocmen polisi sizin F1 reddinizi gorur ve hatta konsoloslugun konu ile ilgili notlarini da gorur, ve bununla ilgili ekstra sorular sorup sizi ABD'ye almayabilirde.
  • 0 Oy
    2 İleti
    634 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @yenihayaletadam, içinde söyledi: EB-2 ile amerika da lastikçi dükkanı açarak/devralarak yatırımcı vizesi alabilir miyiz? Merhaba, benim sorum vardı benim arkadaşım Türkiye de lastik tamiri bakımı yapıyor büyük araba küçük araba fark etmiyor. Bunu amerika da dükkan açarak/devralarak yatırımcı vizesi ile yapabilir mi? Bu iş için direk yatırımcı vizesi alabilir miyiz? bunu denemek mi mantıklı yoksa turist ile direk oraya gidip oradan devralarak yine de yatırımcı vizesine geçebilir miyiz? Varsayalım kurduk diyelim bir veya iki kişi çalışamak için oraya davet edebilir miyiz? veya 3 ortak açabilir miyiz? Teşekkür ederim. Sayin@ @yenihayaletadam, yatirimci vizesi devir veya yeni is kurma yolu ile alinabilir. Arakadasinizin ozgecmis, is tecrubesi, Ingilizce durumu gibi konulara bakmadan bunun kendisi icin mumkun olup olamaycagini belirtemeyiz. Turistik vize veya kisa sureli is vizesi ile gelip 90 gun sonrasinda yatirimci vizesine gecis duruma gore mumkun olabilir. Sirket eger belli bir seviyeye ulasirsa, lastik tamircisi kisilere yesil kart sponsoru olabilir. Calisma daveti genelde olmaz. Durumunuzu detayli degerlendirmek gerekir sonrasinda en uygun yontem belirlenir.
  • B2 Turist Vizesinden F1 Ogrenci Vizesine Gecis

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    552 Bakış
    V
    @Claudia j,Muslu, Tesekkurler vermis oldugunuz bilgiler icin. :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k