Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-1A vs. EB-2 vizeleri

• Merhabalar, benim Employment Based Green Cardlar hakkinda sorum vardi. EB1A(EA) ve EB2(NIW) vizelerine basvuru yaparken hangisini sececegime nasil karar vermeliyim?

Kendimden bahsetmek gerekirse H1B'yle Amerika'ya 4 ay once geldim, doktorum (MD) ama diplomami Turkiye'den aldim, burada bir hastanede arastirmaci olarak calisiyorum, doktorluk yapmiyorum. Calistigim enstitu bana sponsor olamayacagini soyledi ve bir avukata yonlendirdi, isleri boyle yapiyorlarmis kendileri; ama ben nedense yabanci avukata cok isinamadim, o nedenle surecleri kendim arastirmak istedim. Su an benim icin erken sanirim, H1B vizem 3 yillik ve su an CV'mi guclendirmeye calisiyorum, ama sitenizden EB'ler konusunda bilginiz oldugunu gordum Claudia Hanim, o nedenle sizin fikirlerinizi merak ettim bu iki vize hakkinda. Simdiden cok tesekkurler.

• Muslu Law Firm

@comanchero EB-1A vs. EB-2 vizeleri içinde söyledi:

Merhabalar, benim Employment Based Green Cardlar hakkinda sorum vardi. EB1A(EA) ve EB2(NIW) vizelerine basvuru yaparken hangisini sececegime nasil karar vermeliyim?

Kendimden bahsetmek gerekirse H1B'yle Amerika'ya 4 ay once geldim, doktorum (MD) ama diplomami Turkiye'den aldim, burada bir hastanede arastirmaci olarak calisiyorum, doktorluk yapmiyorum. Calistigim enstitu bana sponsor olamayacagini soyledi ve bir avukata yonlendirdi, isleri boyle yapiyorlarmis kendileri; ama ben nedense yabanci avukata cok isinamadim, o nedenle surecleri kendim arastirmak istedim. Su an benim icin erken sanirim, H1B vizem 3 yillik ve su an CV'mi guclendirmeye calisiyorum, ama sitenizden EB'ler konusunda bilginiz oldugunu gordum Claudia Hanim, o nedenle sizin fikirlerinizi merak ettim bu iki vize hakkinda. Simdiden cok tesekkurler.

Merhaba Sayın @comanchero,
    EB-1 ve EB-2 göçmen vizesi, yeşil kart başvurularıdır. Bazen nitelikleriniz birden fazla kategoriden başvuru yapmanıza imkân tanır. Sizin durumunuz böyle görünmektedir. Bu durumda bakmanız gereken konulardan biri bekleme sureleridir. Bunlar her ay değişmekte olup bunları vize bülteninden takip edebilirsiniz.
    Vize bültenine bu linkten ulaşabilirsiniz: https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin.html
    Bekleme suresi olmayan veya en az olanı tercih etmeniz yeşil kartınızı daha çabuk almanıza yardım edecektir. Bunun dışında avukatınızın alması gereken bir takım önemli stratejik kararlar olacaktır. EB1 başvuruları kendi içinde alt kategorilere ayrılır. EB1 olağanüstü yetenek (extraordinary ability) kategorisinden başvuruyor iseniz her ne kadar ABD’de çalışmaya devam etme niyetiniz olması gerekse de, bir is teklifiniz veya işvereniniz olmasına gerek yoktur. Ancak EB1in seçkin profesor veya araştırmacı (outstanding professor or researcher) kategorisinden başvuru yapacaksanız is teklifi mecburidir. EB2 kategorisinde genelde bir is teklifi ve Is Bakanlığından (Department of Labor) alınması gereken bir is onayı (labor certification) gerekmektedir. Is onayını bertaraf etmek için NIW (national interest waiver) diye adlandırılan bir is onayı feragat prosedürü yapmanız gerekecektir. Sizin detaylı durumunuza, bekleme surelerine, is teklifiniz olup olmadığına baktıktan sonra sizin için en çabuk ve olumlu kararı verecek kategoriden başvuruyu yapmak gerekir.
    Teşekkürler.

• @claudia-j-muslu verdiginiz bilgiler icin cok tesekkurler Claudia Hanim.

Benzer Başlıklar

• SB1 vizesine uygunluk hakkinda

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    152 Bakış
    H
    @Claudia-J-Muslu cvp verdiğiniz için cok teşekkür ederim
  • E-2 Vizesi ve mahkumiyet

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    277 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @BuseKumova, içinde söyledi: E-2 Vizesi ve mahkumiyet Merhaba, eşim 1998 yılında emniyeti suistimal suçundan 1 yıl hapis cezası alıyor ve para cezasına çevriliyor, 2020 yılında bu cezanın uzlaştırma kapsamına girdiğini öğreniyor ve uzlaştırma ile dava ortadan kalkıyor. E-2 Vizesine başvuracağımız için bu konuyu anlamaya çalışıyoruz. Arşiv kayıtlı adli sicil kaydında herhangi bir kayıt yok. Ancak bunu belirtmemiz lazım diye düşünüyorum. Üzerinden çok uzun süre geçmesinin konsolosluk değerlendirmesinde bir etkisi var mıdır, zaman aşımı gibi ? Teşekkürler. Sayin@BuseKumova, evet bu durumu belirtmeniz gerekecektir. Arsivli adli sicil kaydinda kayit olmamasi bunu degistirmez. Mahkeme karari ve sonucunu Ingilizceye tercume ettirmeniz gerekecektir. Bazi suc ve cezalarin gocmenlige olumsuz etkisi bulunmaktadir. Bu durumlarda bazen waiver prosdururunu de ektradan yapmak gerekmektedir. Suc ve cezanin detaylarina bakmadan surece etkisini belirlemek mumkun degildir. Gocmenlikte suc ve cezalar daha kapsamli degerlendirildigi icin zamanasiminin sucu belirtmemek gibi bir etkisi yoktur.
  • EB-2 NIW Başvurusu Hk.

2
    0 Oy
    2 İleti
    400 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @caez87, içinde söyledi: EB-2 NIW Başvurusu Hk. Merhaba Claudia Hanım, Yüksek lisans ve doktoramı İngiltere'de tamamladıktan sonra hali hazırda Türkiye'de akademisyen olarak çalışmaktayım. CV'm ve diğer faaliyetlerimle EB-2 NIW için yeterli olabileceğimi düşünerek bu vize türüne başvurmayı düşünüyorum. Başvuruyu Türkiye'den yapacağım. Araştırdığım kadarıyla başvurunun ilk aşamasında I-140 formu, başvuru dosyası olarak oluşturulacak portfolyo ve vize ücreti olan 700 Dolar'ın ödeneceği kart bilgilerini içeren G-1450 formu bir araya getirilip bir dosya ile ABD'de ilgili Göçmen Ofisi'ne yollanacak. Fakat burada bir hususu anlayamadım, 700 Dolar'lık fee için muhakkak ABD menşeili bir bankanın kredi kartı bilgilerini girmemiz mi gerekiyor? Ben Amerika'da yaşamadım sadece B1-B2 vizem var geçerli 2 kez gidip geldim haliyle kredi kartım yok istesem de çıkaracağımı sanmıyorum. Buna dair bir çözüm yok mudur? İkinci olarak B1-B2 vizesi ile girip ABD içinden başvuru yapabilir miyiz bu imkan var mıdır? Yapabiliyorsak sonucu ABD'de bekleyebiliyor muyuz ve bu sürede çalışma iznimiz oluyor mu? Çok teşekkür ediyorum. Sayin @caez87, daha once sorunuzu atlamisim. Kusura bakmayin gecikmeli bir cevap oluyor. Odemeyi kredi karti ile yapmak zorunda degilsiniz. Degisik odeme yollari vardir. Odeme yontemleri sunlardir " You may pay the fee with a money order, personal check, cashier’s check or pay by credit card using Form G-1450, Authorization for Credit Card Transactions. If you pay by check, you must make your check payable to the U.S. Department of Homeland Security. " linki de budur https://www.uscis.gov/i-140 filing fee kismina bakabilirsiniz. ABDden bir avukat ile calisirsaniz avukat odemenizi yapabilir, ya da ABDde bir tanidiginiz var ise size bu yontemler icin yardimci olabilir. Bu basvuruyu ister TCden ister ABDden yapabilirsiniz, ancak turistik olarak gelirseniz genelde 90 gun gecmeden bir niyet degisikligini kabul etmedigimiz icin ve riskli olabilecegi icin bu basvuru genelde giristen 90 gun sonra yapilabiliyor. Basvuruyu suresinde yaparsaniz ve sartlariniz uygun ise bunu ABD icinde de bekleyebilirsiniz. Bu sure zarfinda calisma izniniz olmuyor.
  • EB Vizesi ve Süreç

3
    1 Oy
    3 İleti
    294 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @uyelken, içinde söyledi: EB Vizesi ve Süreç Merhaba, Amerika'da kurduğum bir startup'um var. EB vizesi ile greencard alıp işimi yürütmek istiyorum. Şuanda halihazırda turist vizem de var. Yüksek lisansımı yaptım doktora eğitimime devam ediyorum. Daha önceden şuan çalıştığım alanla ilgili dünya genelinde öğrenci yarışmalarına katıldım dereceler aldım, ek olarak Amerika konferanslarında akademik makaleler yayınladım. EB1 vizesine başvurabileceğimi düşündüm ancak riskli olabilir gibi geldi. Onun yanında EB3 vizesine başvurmak istersem de ordaki firmamın sanırım benim adıma başvuru yapması gerekiyor. Ek olarak da oranın işsizlik verilerini sunması ve bana daha yüksek maaş verebileceğini göstermesi gerekiyor. EB-3 ile devam edilmesi gerekse firmanın mali gücünü nasıl göstermesi gerekiyor ve bunun yanında bu işsizlik verilerinin lehime olması çok zor bir durum mu? Son olarak bu süreçleri bir avukat yardımıyla yürütmenin maliyeti ne oluyor? Sanırım 15 gün içinde sonuçlanması için hizmet de alınabiliyor konsolosluktan bu süreç genelde 15 günde sonuçlanabiliyor mu bu şekilde yapıldığında. Teşekkürler Sayın @uyelken, EB1 kategorisinin de türleri vardır. Buraya bakabilirsiniz. https://www.instagram.com/p/CWWLmGBv5OB/ EB-3 icin ise sirketin belli bir maaşı size verebileceğini kanıtlaması gerekiyor. Şirketin yıl sonu kar/zarar raporu bunun icin gösterilebilir. Bazi vize kategorilerinin başvuru sonuçlarını 15 günde alabilirsiniz. Bunun için 15 günde sonuçlanan premium processing başvurusu yapılabilir. Bu başvuru sadece belli vize türleri için yapılabilir. Buradan detaylara bakabilirsiniz. Bunun için genelde ekstradan bir 2500 USD vermek gerekir. https://www.uscis.gov/i-907 Avukatlık maliyetleri serbest piyasa ekonomisi sistemi içinde her avukat tarafından belirlenir. Bu maliyet değişecektir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k