Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-1A vs. EB-2 vizeleri

• Merhabalar, benim Employment Based Green Cardlar hakkinda sorum vardi. EB1A(EA) ve EB2(NIW) vizelerine basvuru yaparken hangisini sececegime nasil karar vermeliyim?

Kendimden bahsetmek gerekirse H1B'yle Amerika'ya 4 ay once geldim, doktorum (MD) ama diplomami Turkiye'den aldim, burada bir hastanede arastirmaci olarak calisiyorum, doktorluk yapmiyorum. Calistigim enstitu bana sponsor olamayacagini soyledi ve bir avukata yonlendirdi, isleri boyle yapiyorlarmis kendileri; ama ben nedense yabanci avukata cok isinamadim, o nedenle surecleri kendim arastirmak istedim. Su an benim icin erken sanirim, H1B vizem 3 yillik ve su an CV'mi guclendirmeye calisiyorum, ama sitenizden EB'ler konusunda bilginiz oldugunu gordum Claudia Hanim, o nedenle sizin fikirlerinizi merak ettim bu iki vize hakkinda. Simdiden cok tesekkurler.

• Muslu Law Firm

@comanchero EB-1A vs. EB-2 vizeleri içinde söyledi:

Merhabalar, benim Employment Based Green Cardlar hakkinda sorum vardi. EB1A(EA) ve EB2(NIW) vizelerine basvuru yaparken hangisini sececegime nasil karar vermeliyim?

Kendimden bahsetmek gerekirse H1B'yle Amerika'ya 4 ay once geldim, doktorum (MD) ama diplomami Turkiye'den aldim, burada bir hastanede arastirmaci olarak calisiyorum, doktorluk yapmiyorum. Calistigim enstitu bana sponsor olamayacagini soyledi ve bir avukata yonlendirdi, isleri boyle yapiyorlarmis kendileri; ama ben nedense yabanci avukata cok isinamadim, o nedenle surecleri kendim arastirmak istedim. Su an benim icin erken sanirim, H1B vizem 3 yillik ve su an CV'mi guclendirmeye calisiyorum, ama sitenizden EB'ler konusunda bilginiz oldugunu gordum Claudia Hanim, o nedenle sizin fikirlerinizi merak ettim bu iki vize hakkinda. Simdiden cok tesekkurler.

Merhaba Sayın @comanchero,
    EB-1 ve EB-2 göçmen vizesi, yeşil kart başvurularıdır. Bazen nitelikleriniz birden fazla kategoriden başvuru yapmanıza imkân tanır. Sizin durumunuz böyle görünmektedir. Bu durumda bakmanız gereken konulardan biri bekleme sureleridir. Bunlar her ay değişmekte olup bunları vize bülteninden takip edebilirsiniz.
    Vize bültenine bu linkten ulaşabilirsiniz: https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin.html
    Bekleme suresi olmayan veya en az olanı tercih etmeniz yeşil kartınızı daha çabuk almanıza yardım edecektir. Bunun dışında avukatınızın alması gereken bir takım önemli stratejik kararlar olacaktır. EB1 başvuruları kendi içinde alt kategorilere ayrılır. EB1 olağanüstü yetenek (extraordinary ability) kategorisinden başvuruyor iseniz her ne kadar ABD’de çalışmaya devam etme niyetiniz olması gerekse de, bir is teklifiniz veya işvereniniz olmasına gerek yoktur. Ancak EB1in seçkin profesor veya araştırmacı (outstanding professor or researcher) kategorisinden başvuru yapacaksanız is teklifi mecburidir. EB2 kategorisinde genelde bir is teklifi ve Is Bakanlığından (Department of Labor) alınması gereken bir is onayı (labor certification) gerekmektedir. Is onayını bertaraf etmek için NIW (national interest waiver) diye adlandırılan bir is onayı feragat prosedürü yapmanız gerekecektir. Sizin detaylı durumunuza, bekleme surelerine, is teklifiniz olup olmadığına baktıktan sonra sizin için en çabuk ve olumlu kararı verecek kategoriden başvuruyu yapmak gerekir.
    Teşekkürler.

• @claudia-j-muslu verdiginiz bilgiler icin cok tesekkurler Claudia Hanim.

Benzer Başlıklar

• SB1 vizesine uygunluk hakkinda

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    152 Bakış
    H
    @Claudia-J-Muslu cvp verdiğiniz için cok teşekkür ederim
  • E-2 Vizesi ve mahkumiyet

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    277 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @BuseKumova, içinde söyledi: E-2 Vizesi ve mahkumiyet Merhaba, eşim 1998 yılında emniyeti suistimal suçundan 1 yıl hapis cezası alıyor ve para cezasına çevriliyor, 2020 yılında bu cezanın uzlaştırma kapsamına girdiğini öğreniyor ve uzlaştırma ile dava ortadan kalkıyor. E-2 Vizesine başvuracağımız için bu konuyu anlamaya çalışıyoruz. Arşiv kayıtlı adli sicil kaydında herhangi bir kayıt yok. Ancak bunu belirtmemiz lazım diye düşünüyorum. Üzerinden çok uzun süre geçmesinin konsolosluk değerlendirmesinde bir etkisi var mıdır, zaman aşımı gibi ? Teşekkürler. Sayin@BuseKumova, evet bu durumu belirtmeniz gerekecektir. Arsivli adli sicil kaydinda kayit olmamasi bunu degistirmez. Mahkeme karari ve sonucunu Ingilizceye tercume ettirmeniz gerekecektir. Bazi suc ve cezalarin gocmenlige olumsuz etkisi bulunmaktadir. Bu durumlarda bazen waiver prosdururunu de ektradan yapmak gerekmektedir. Suc ve cezanin detaylarina bakmadan surece etkisini belirlemek mumkun degildir. Gocmenlikte suc ve cezalar daha kapsamli degerlendirildigi icin zamanasiminin sucu belirtmemek gibi bir etkisi yoktur.
  • EB-2 vs H1-B vizeleri

2
    0 Oy
    2 İleti
    202 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @zombiee, içinde söyledi: EB-2 vs H1-B vizeleri Merhabalar, Size EB-2 vizesi hakkında ufak bir sorum olacak, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Ben şu anda Türkiye'de occupational therapist olarak çalışmaktayım. NBCOT aracılığı ile eğitim denkliğimi alıyorum, haziranda board sınavına gireceğim. Board sınavı sonrasında NBCOT bize "Visa Credential Verification Certificate" veriyor. USCIS* sayfasında bu certificate ile EB-2 vizesi alabileceğimi gördüm. H1-B alınan durumlarda mevcut. Employer ile hangi vizeye başvuracağım konusu çok karışık. Bu konu hakkında sizin bir bilginiz var mı? Şuan Türkiyede master derecem ve 6 yıllık kesintisiz iş deneyimim mevcut. Sayın @zombiee, Fizik tedavi uzmanları hızlandırılmış yeşil kart hakkına sahiptirler. Vize ile gelebileceğiniz gibi direkt yeşil kart ile de gelme ihtimaliniz olabilir. H-1B alabileceğiniz bir çalışma vizesidir. EB-2 direkt yeşil karta başvuru yoldur. Bu iki linke bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/news/alerts/uscis-updates-guidance-for-schedule-a-occupations, https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-6-part-e-chapter-7 Teşekkürler.
  • F1 den J1 vizesine gecis

2
    1 Oy
    2 İleti
    276 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @coolmystics, içinde söyledi: F1 den J1 vizesine gecis Merhaba, Benim esim su an Amerika'da F1 vizesiyle doktora ogrencisi ve ben de F2 vizesiyle onunla birlikte yasiyorum. F2 vizesiyle benim calisma imkanim olmadigi icin esim vizesini F1 den J1 e degistirmeyi dusunuyor. Eger J1 vizeyi alirsa ve mezun olurken "2 yil Amerika disinda yasama sartini" waive etmek isterse, basvuruda bir sikinti cikar mi? Mezun olduktan sonra Amerikada calismayi dusundugu icin bu soru bizim icin kritik. Sayın @coolmystics, Bu konu o kadar basit bir konu değildir. Bir çözüm size başka problemler yaratabilir. İki vizenin de kendine göre avantaj ve dezavantajları vardır. 2 yıl yasama şartı ile J1 vizesi almak tercih edilen bir opsiyon değildir. Onun yerine alabileceğiniz başka vizeler olup olmadığını değerlendirmeniz sizin için daha avantajlı olabilir. Esinizin J1 ve 2 yıl Amerika dışında yasama şartı olması mezuniyetten sonra alacağı is tekliflerini de olumsuz şekilde etkileyecektir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k