Turkiye icin secilme orani %1 varsayarsak...Linux Test
-
- deneme
-
@caglaror Turkiye icin secilme orani %1 varsayarsak...Linux Test içinde söyledi:
@oradaki Coook yillar once Tubitak efsane bir kurum iken cikarttigi (cevirtip bastirdigi) bir kitap vardi. Kabaca nukleer enerjiyi savunsa da bendeki onemi, bana ogrettigi (mih gibi zihnime caktigi) istatistik ve olasiliklar olgusudur. "Cok gec olmadan" Bernard L. Cohen. Hayatta olasiliklara yer acmamiz gerekiyor. Sonra sonuclari beklemeliyiz.
Cok mizahi bir yaklasim ama mukemmel bir matematik izah, "olmaz olmaz demeyin sansinizi deneyin". Sonra denemeye devam. Ama hep dedigim gibi once gitme isini kendinize kabul ettirin. Icinizdeki "acaba" suphesini tartismayi cekiliste cikma durumu sonrasina birakmayin. Gidecek misiniz? Kalacak misiniz?EDIT
Sanırım yazım yarım kalmış :)
Gitmekten yana sıkıntı yok hele bir çıksın da. -
........
-
Ben zışşştım. Deniyorum deniyorum olmuyor, sonra birşey dikkatimi çekti, 2 basamaklı sayı da hiç gelmiyor. Meğer 1 ile 10 arasıymış, eskaza benim sayı da 7. ula o bile çıkmadı ya defaten denememe rağmen :)
Hile yok dimi bunda @gokcell pisi pisi ne psikolojimizi bozma :) -
........
-
@gokcell Turkiye icin secilme orani %1 varsayarsak...Linux Test içinde söyledi:
@dreams_usa Kac senedir cikmiyorsa bir matematiksel nedeni vardiri gosteriyor. %1 yuksek gibi gozuken olasilik sansin yoksa dusuk, sansliysan cikmasi yuksek bir olasilik :-)
Bu ilk senem, lakin şimdiye kadar hayatım boyunca hiç bir şans oyununda 1 sakız bile kazanamamış biriyim :blush:
-
........
-
@gokcell şunu da ekleyeyim. Mevzu olumsuzluk olunca şansım aşırı yaver gidiyor. Mesela şuan Türkiye de ki işsizlik yüzdesinde kendime pay buldum :blush: İşsizlik yüzdesine dahil olan şanslılardan biri de benim.
-
........
-
@gokcell Turkiye icin secilme orani %1 varsayarsak...Linux Test içinde söyledi:
@dreams_usa Farkli bir bakis acisi. Diger taraftan belkide Turkiyedeki isleri begenmiyorsundur. Vasfinla ilgili islere bakiyorsundur. Mesela Amerikaya gitsen vasfin ne olursa olsun her isi yapacaksin. Taksi soforlugu,pizza dagitmak, benzin pompaciligi vesaire. Ama Turkiyede her isi yapmaya hazirmiyiz? Mesela adam muhendis, hadi bir piza dagitsin bakalim. Adam dagitir o pizayida bizim toplumumuz o adama piza dagitma isini yakistirmaz, yadirgaz ve toplum baskisiyla o adam piza dagitmayi birakir. Belkide yanlis dusunuyorum.
@gokcell Pizza dağıtarak Amerika da ki kazancı elde edecek olsam hiç düşünmem. Amerika da ki pizza dağıtımından elde edeceğim gelir, Türkiye de kendi mesleğimi yaptığımda dahi kazanabileceğimin 3 katı neredeyse. Ve şunu da ekleyeyim ki cevabım amatörce olmasın. Burada yöneticilik pozisyonunda kazanacağım ücret ile, Amerika da pizza dağıtımından kazanacağım ücretin bana sağlayacağı yaşam standardı aynı, hatta ABD de alım gücü daha yüksek. Zira, Türkiye de yönetici maaşıyla araba almaya kalksam en az 1 yıl yemeden içmeden kazancımı biriktirmem gerekirken, ABD de hal böyle değil ;)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
53
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.0k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum