Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2019 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
7.7k 553 3.1m 122

  • @reader yarın cağ kebabı ziyafeti var 😁


  • @caglaror sağolun. Umarım bize de çıkar. Hangi Eyalete gideceksiniz?


  • @crazycells Aslında bazı danışman firmalar fiyatları çok cüzi tutup herkesi kendine çekip insanları sözde greenkart kazandıracağım derken kasten mükerrer başvuru yaptırıp kendi çevresinin şansını arttırmaya çalışıyor bile olabilir kimsenin ruhu duymaz. Olur mu olur 🤣


  • Memlekete gelmişiz vay be:) biraz daha sabır..


  • has been not selected hazırmıyız beyler :):):)


  • @vecihi valla sabah akşam hayal dünyasındayım inşallah gerçekler öpmez :) işin şakası kendimizi çok üzmememiz lazım bir tane basketbolcu amerikaya gidecem diye havalimanında delirmiş her gün oralarda geziyormuş Allah kimsenin başına vermesin. Saplantı çok berbat bir olay.


  • Başımıza bir de erken seçim çıktı iyi mi😁


  • @wwinter Şimdilik listemizde Oregon, California, Texas, Washington var. Doğu, Orta ve Kuzeyi hiç düşünmedik. Ama vizeyi aldıktan sonra oturup etraflıca plan yapacağız. Onları da burada paylaşırım. Tabii vizeyi alabilirsek :/


  • ne zaman başvuruyoruz ekim 15 mi ?


  • @levent-k değişiyor 1 Ekim de takip etmeye başlayın. Başvuru yapmış olsanız bile başvurular bitene kadar takip edin bir değişıklik var mı diye.


  • @levent-k Genellikle Ekim başı ve Kasım başı arasında oluyor. Şurayı okuyabilirsiniz.


  • @vecihi Açıkçası hazır değilim ancak sonuçlar yaklaştıkça iyice olmayacağını kabullenmeye çalışıyorum. 😓 Kötüye hazır olayım da iyisi çıkarsa ne âlâ.


  • Arkadaşlarkonu dışı ama birşey sormak istiyorum. Malum genel seçim erken tarihe alındı. 24 haziranda seçime gidilecek. Ben 17 haziran - 7 temmuz arası amerikada olacağım için oy kullanamayacağım. Acaba orada konsoloslukta kullanabilmem mümkün mü yoksa orada yaşıyor olmam mı gerekiyor. 2 oy 2 oydur önemli bir konu. Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim teşekkürler


  • Mümkün değilmiş araştırmalarım sonucu sağlık olsun :(


  • Arkadaşlar kafama takılan birşey var. Diyelim ben bu gün turist vizesine başvurdum. Vizem onaylandı kalktım o vizeyle gittim amerikaya. Daha sonra GC açıklandı. Kazandık farzet Case number diyelim 35 binlerde. Amerikada olduğum için yine case numarasının gelmesini mi beklemeliyim GC almak için. Yoksa numarayı beklemeden işlemlerim bitermi orada. Yani bu case numarası sadece vize almak için gerekli gibi geldi bana vizen varsa case numarasından yırtma durumu varmı? Sıra gelmediğinden dolayı hak kaybı olayı bu şekilde çözülebilir mi ki??


  • @ekpr bende kendimi kötüye hazırlıyorum, herşey kötüye gidiyor zaten, Allah sonumuzu hayır etsin.


  • @Captain turist vizesi ve GC vizesi farklı vize türleri olduğundan dolayı numaranızı bekleyip mülakata girmeniz gerekli .Turist vizesi size çalışma ve oturma izni vermiyor . Eğer dediğiniz gibi olsa numarası yüksek olan herkes turist vizesine başvururdu .


  • Piyango zımbırtılarından hiç bir zaman şanslı taraf olmasam da, hayatım boyunca çoğu zaman 4 ayak üstüne düştüm. Şansımın son kez Amerika için iyi gitmesini istiyorum. Sonrasında hayatımı önemsiz şeyler adına şanssız bir adam olarak geçirmeye razıyım. Bir insanın ortalama ömrü 70 sene ise ortalama 44 sene vaktim var. Gelecek nesillerimin kesinlikle Türkiye'de bulunmasını istemiyorum. Bu yüzden kararım da yıllardır net. Türkiye'de çocuk istemiyorum. Evlenecek isem bir gün, çocuk konusunda kesin bir anlaşma yapmam lazım. Bu kadar fedakar bir adamken inşallah Allah yüzüme güler de şu küçük armağanın verilecekler listesine adımı yazar. Uzun zamandır kendime bakıyorum da, robot gibiyim. Sabah kalk, arabaya bin, işe git, yemek ye, eve gel, pc de takıl, yat. Haftasonları da spor ve sosyal yaşam. Klasik yıllardır sistemim bu şekilde ilerliyor. Aklımda bir çok şey olduğu halde bu ülkede bunları gerçekleştiremiyorum. Bir diğer şikayetim de medeniyetin olmaması, pazarlıkçı müşteriler, dedikoducu insanlar, hayatıma müdahale vs. vs.

    Babam eskiden aşçıydı. Biz çocukken haftasonları yemek yapardı. Merak eder izlerdim. Soğan doğra, patates soy vs. vs. işler buyururdu. Bende bu şekilde alıştım. Ne olur ne olmaz diye bir kursa kayıt olup m.e.b onaylı belgesini de aldım. Eğer olur da gidersem bir otel bulup aşçılık yapmayı düşünüyorum. Daha ortada fol yok yumurta yok eyalet araştırması içine girmişim. Bu da ayrı bir komedi. Kendimden bildiğim için inşallah en az benim kadar arzulayan herkese bu piyango vurur. Sol tarafta, sağ tarafta gc'siz kardeşlerim. :)


  • @captain İşlemler için süreniz yetmeyecektir. O nedenle gelmeniz en mantıklısı olur. GV vizesi verirken diğer vizeler iptal ediliyor.


  • @gözde amerikada duruma göre vize değişim durumu varya mesala turist olarak gittin orada okumaya karar verdin vizen öğrenci vizesine çevriliyor vb. gibi bir şey GC için geçerli değil o zaman


Benzer Başlıklar

  • DV2026 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    9k
    30 Oy
    9k İleti
    439k Bakış
    K
    @Betül-0 Sizin cn numaranız benden küçük,ama ben sizden önce mülakata girmişim, Nisan 1 de
  • DV2022 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2021 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
  • DV2019 Kazandım yardıma ihtiyacım var.

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    13
    0 Oy
    13 İleti
    6k Bakış
    crazycellsC
    @dearosemary DV2019 Kazandım yardıma ihtiyacım var. içinde söyledi: Merhaba, babam dv2019 talihlisi, emekli ama oraya gidince yine kendi mesleğini yapmak istiyor. Ben de üniversitede İngiliz dili ve edebiyatı okuyorum. Mülakat sırasında babama ne iş yapacağı sorulunca sadece emekli olduğunu belirtmesini ve benim eğitimim için gideceğimizi söylemeyi düşünüyoruz. Sizce nasıl söylersek vizeyi alma ihtimalimiz daha yüksek olur? Eğitim için mi iş için mi? Yani babam emekliyim derse orada bir işte çalışması beklenir mi? Cevaplarsanız memnun olurum. Vize alip almamanizi sorulara vereceginiz cevaplar degil, sartlari saglayip saglamamaniz belirliyor. Gocmen vize basvurulari, diger vize basvurularina benzemiyor. Calismayi dusundugunu ama ne yapacagina henuz karar vermedigini soyleyebilir, bir sorun olmaz illaki gocmek icin bir neden belirtmenize gerek yok. Boyle bir soru da sorulmuyor zaten. @dearosemary DV2019 Kazandım yardıma ihtiyacım var. içinde söyledi: @başkan Cevap için teşekkürler. Yaşım 21 altında olacak eğer vizeyi doğum günümden önce alabilirsek, bunun bi önemi olur mu vizeyi aldıktan sonra? Ayrıca Amerika’da gideceğimiz yerde iki tane tanıdığımız var onlar bize sponsor olmayı kabul ettiler, onları mülakatta belirtsek bir faydası olur mu? Evet, vizeyi alabilmek icin maddi yeterlilik sartini da saglamaniz lazim, eger kendi maddi kaynaklariniz yeterli degilse sponsorun faydasi olur. Tek bir kisinin sponsor olmasi yeterlidir, bu konuyla ilgili olarak surayi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum