DV2019 bekleme odası
-
@vecihi valla sabah akşam hayal dünyasındayım inşallah gerçekler öpmez :) işin şakası kendimizi çok üzmememiz lazım bir tane basketbolcu amerikaya gidecem diye havalimanında delirmiş her gün oralarda geziyormuş Allah kimsenin başına vermesin. Saplantı çok berbat bir olay.
-
Başımıza bir de erken seçim çıktı iyi mi😁
-
@wwinter Şimdilik listemizde Oregon, California, Texas, Washington var. Doğu, Orta ve Kuzeyi hiç düşünmedik. Ama vizeyi aldıktan sonra oturup etraflıca plan yapacağız. Onları da burada paylaşırım. Tabii vizeyi alabilirsek :/
-
ne zaman başvuruyoruz ekim 15 mi ?
-
@levent-k değişiyor 1 Ekim de takip etmeye başlayın. Başvuru yapmış olsanız bile başvurular bitene kadar takip edin bir değişıklik var mı diye.
-
-
@vecihi Açıkçası hazır değilim ancak sonuçlar yaklaştıkça iyice olmayacağını kabullenmeye çalışıyorum. 😓 Kötüye hazır olayım da iyisi çıkarsa ne âlâ.
-
Arkadaşlarkonu dışı ama birşey sormak istiyorum. Malum genel seçim erken tarihe alındı. 24 haziranda seçime gidilecek. Ben 17 haziran - 7 temmuz arası amerikada olacağım için oy kullanamayacağım. Acaba orada konsoloslukta kullanabilmem mümkün mü yoksa orada yaşıyor olmam mı gerekiyor. 2 oy 2 oydur önemli bir konu. Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim teşekkürler
-
Mümkün değilmiş araştırmalarım sonucu sağlık olsun :(
-
Arkadaşlar kafama takılan birşey var. Diyelim ben bu gün turist vizesine başvurdum. Vizem onaylandı kalktım o vizeyle gittim amerikaya. Daha sonra GC açıklandı. Kazandık farzet Case number diyelim 35 binlerde. Amerikada olduğum için yine case numarasının gelmesini mi beklemeliyim GC almak için. Yoksa numarayı beklemeden işlemlerim bitermi orada. Yani bu case numarası sadece vize almak için gerekli gibi geldi bana vizen varsa case numarasından yırtma durumu varmı? Sıra gelmediğinden dolayı hak kaybı olayı bu şekilde çözülebilir mi ki??
-
@ekpr bende kendimi kötüye hazırlıyorum, herşey kötüye gidiyor zaten, Allah sonumuzu hayır etsin.
-
@Captain turist vizesi ve GC vizesi farklı vize türleri olduğundan dolayı numaranızı bekleyip mülakata girmeniz gerekli .Turist vizesi size çalışma ve oturma izni vermiyor . Eğer dediğiniz gibi olsa numarası yüksek olan herkes turist vizesine başvururdu .
-
Piyango zımbırtılarından hiç bir zaman şanslı taraf olmasam da, hayatım boyunca çoğu zaman 4 ayak üstüne düştüm. Şansımın son kez Amerika için iyi gitmesini istiyorum. Sonrasında hayatımı önemsiz şeyler adına şanssız bir adam olarak geçirmeye razıyım. Bir insanın ortalama ömrü 70 sene ise ortalama 44 sene vaktim var. Gelecek nesillerimin kesinlikle Türkiye'de bulunmasını istemiyorum. Bu yüzden kararım da yıllardır net. Türkiye'de çocuk istemiyorum. Evlenecek isem bir gün, çocuk konusunda kesin bir anlaşma yapmam lazım. Bu kadar fedakar bir adamken inşallah Allah yüzüme güler de şu küçük armağanın verilecekler listesine adımı yazar. Uzun zamandır kendime bakıyorum da, robot gibiyim. Sabah kalk, arabaya bin, işe git, yemek ye, eve gel, pc de takıl, yat. Haftasonları da spor ve sosyal yaşam. Klasik yıllardır sistemim bu şekilde ilerliyor. Aklımda bir çok şey olduğu halde bu ülkede bunları gerçekleştiremiyorum. Bir diğer şikayetim de medeniyetin olmaması, pazarlıkçı müşteriler, dedikoducu insanlar, hayatıma müdahale vs. vs.
Babam eskiden aşçıydı. Biz çocukken haftasonları yemek yapardı. Merak eder izlerdim. Soğan doğra, patates soy vs. vs. işler buyururdu. Bende bu şekilde alıştım. Ne olur ne olmaz diye bir kursa kayıt olup m.e.b onaylı belgesini de aldım. Eğer olur da gidersem bir otel bulup aşçılık yapmayı düşünüyorum. Daha ortada fol yok yumurta yok eyalet araştırması içine girmişim. Bu da ayrı bir komedi. Kendimden bildiğim için inşallah en az benim kadar arzulayan herkese bu piyango vurur. Sol tarafta, sağ tarafta gc'siz kardeşlerim. :)
-
@captain İşlemler için süreniz yetmeyecektir. O nedenle gelmeniz en mantıklısı olur. GV vizesi verirken diğer vizeler iptal ediliyor.
-
@gözde amerikada duruma göre vize değişim durumu varya mesala turist olarak gittin orada okumaya karar verdin vizen öğrenci vizesine çevriliyor vb. gibi bir şey GC için geçerli değil o zaman
-
@caglaror bu işlemler amerikada yapılmıyormu yani mulakat yerini amerika olarak belirtsek gir çık yapmak zorunlu mu?
-
@captain case numaranız mülakat tarihinizi belirler, mülakata girmeden GC vizenizi alamazsınız. Dünyanın neresinde olursanız olun mülakata dosya numarasının gerektirdiği sıra ile girersiniz.
Mülakatın asıl amacı Amerika'ya giriş vizesi vermek değil, GC vermektir. Dediğin gibi olsa imkanı olan herkes kazandığını öğrenir öğrenmez Amerikaya uçar (hazır turist vizesi olan ben dahil) ve GC'sini alır. Ama o şekilde işlemiyor...
-
@asilcenk evet öyleymiş amerikada AOS yapılabiliormuş ama öncelikle CN nin current olması lazımmış. Numara aktif olmadan başvurulamıyormuş öğrenmiş olduk
-
@captain DV2019 bekleme odası içinde söyledi:
Arkadaşlar kafama takılan birşey var. Diyelim ben bu gün turist vizesine başvurdum. Vizem onaylandı kalktım o vizeyle gittim amerikaya. Daha sonra GC açıklandı. Kazandık farzet Case number diyelim 35 binlerde. Amerikada olduğum için yine case numarasının gelmesini mi beklemeliyim GC almak için. Yoksa numarayı beklemeden işlemlerim bitermi orada. Yani bu case numarası sadece vize almak için gerekli gibi geldi bana vizen varsa case numarasından yırtma durumu varmı? Sıra gelmediğinden dolayı hak kaybı olayı bu şekilde çözülebilir mi ki??
Ayrintili bilgi icin su konuyu inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-dv-almak -
@air_technic DV2019 bekleme odası içinde söyledi:
Arkadaşlarkonu dışı ama birşey sormak istiyorum. Malum genel seçim erken tarihe alındı. 24 haziranda seçime gidilecek. Ben 17 haziran - 7 temmuz arası amerikada olacağım için oy kullanamayacağım. Acaba orada konsoloslukta kullanabilmem mümkün mü yoksa orada yaşıyor olmam mı gerekiyor. 2 oy 2 oydur önemli bir konu. Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim teşekkürler
Eger yurtdisi secmen kutugune kayitliysaniz gumruk kapilarinda oy kullanabilirsiniz ama sizin zamaninda konsoloslukta basvuru yapmaniz imkansiz gibi.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
37
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum