Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2019 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
7.7k 553 3.1m 122

  • @nevergiveup bizim normalde endişemiz yoktu. Lakin çok ağır işliyor işte tüm zamanlarım en ağırı gibi bir ortam oluşunca :) biz de hayırdır dedik.


  • @caglaror caglar abi sana california yakisir tabi ya :))) nasilsin rahat misin ins ?


  • @semavi hahaha abi takiliyorum ya :)))) houston amerikanin beynidir ya . seviyoruz houstonu :)) ama biz kuzeyliler biraz daha egoluyuz olsun okadar :PP


  • @mel evet doğru ben de kendiliğimden mail attım bi sorun çıkmadı evraklarınız tamamlandı maili geldi


  • @berkergn13 size evrak maili gelmemesine rağmen siz attınız ve bu maili mi aldınız. Numaranız kaç ve hangi evrakları gönderdiniz. Mailinizde dosya numarası falan ne belirttiniz.


  • Sayın @crazycells son dönemde forumda kcc mail gönderimleri ve case number ların current olmasına rağmen mail gelmemesi üzerine bir çok tartışma bulunmakta,yukarıda sayın @mel kcc den kendisine mail gelmemesine rağmen mail yönlendirdiğini yazmış,bu konuda forumda bir bilgi kirliliği bulunmakta,konunun aydınlanabilmesi yalnızca sizler gibi konunun ehli kişilerin bizleri yönlendirmesi ile olabilir,bizde kcc mailini beklemeden mail yönlendirelim mi?destek rica ederim


  • @yekta Henüz TRdeyiz. :) Gidince irili ufaklı, iyi kötü tüm tecrübe ve gözlemlerimi dökerim buraya. Millet bıkana yeter deyinceye kadar :) Özellikle "iki satır kod yazan" birisi olarak bakalım neler yaşayacağız. Bizden sonrakilere yol gösterecek detayları atlamadan yazmaya çalışacağım. Aslında forumda 3-4 tane çok güzel gönderi yaptılar bu konularda.
    ;)


  • @berkergn13 gecmise baktigimda maili kendiliginizden degil; spam e dusmus kcc mailini gordukten sonra attiginizi farkettim.

    Maili bekleyen arkadaslar; klise olucak ama sakin olup beklemeyi tavsiye edecegim, kendi kendimize karar verip dokumanlari atarsak , kcc nin kafasi daha cok karisabilir, yine de herkesin kendi sureci siz bilirsiniz

  • ⭐⭐

    Arkadaşlar aklıma hep bir şey takılıyor ABD ye ilk girdiğimizde dil bilmiyorsak havalimanında ki memurlarla nasıl anlaşacağız birebir yaşayan var mı bu durumu?


  • @lordbolton bu soru benim de aklıma gelmişti. Ancak abd de bulunduğum yıllarda 3 yıldır orda yaşayan ve hala 1 gram ingilizce bilmeyen türklerle tanıştım. Demekki bir şekilde yardımcı olunuyor. Benim bulunduğum tarihler 2005-2006 arası idi. Ben de gittiğimde neredeyse sıfır ingilizce vardı. Ama dil eğitimi için gitmiştim. Girişte polisin 30 kere tekrar ettiği şeyi anlamadım. Sonra can you read english dediğini anladım ve verilen formu doldurup giriş yaptım. Ama polis usanmadan 5 dk da bir tekrar etti. Çünkü sorulan soruları anlayamadım. Aksan mı pratik eksikliğimi bilemem. Sonuçta okuyup yazabiliyordum. Bunlar da yoksa birinde ne olur bilemiyorum açıkçası.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yekta Biz hayallerimize ulaşınca egoyu bir kenara bıraktık keyif almaya başladık hayattan Yekta :) zamanla sende de geçer inşallah... Daha yenisin :)


  • @the-black-eagle hım eğer forum kısaysa telefondan çevirilip yazılabilir belkide.. ama eski bir zaman dilimiymiş güncel değil.


  • @lordbolton benim bahsettiğim f1 öğrenci vizesi ile gidişim idi. Form dediğimiz de ad soyad kalacağım adres gibi şeylerdi. Bunda ise durum farklıdır. @crazycells @semavi @knnrn arkadaşlar bu süreçleri yaşadı. Zaten forumda bunla ilgili muhakkak bir deneyim yazısı vardır. Ama sorun olsa zaten çekiliş başvurusunda ingilizce şartı koşarlardı. Ehliyet sınavında tercüman alınabiliyorsa girişte de bi şekilde tercüman istenebiliyordur. Dediğim gibi o dönemlerde tanıştığım gc liler vardı. Philadelphia da ve ingilizceyi hala bilmiyordu birçoğu. Onlar girmiş diğerleride girer herhalde bir şekilde :)


  • @lordbolton DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    Arkadaşlar aklıma hep bir şey takılıyor ABD ye ilk girdiğimizde dil bilmiyorsak havalimanında ki memurlarla nasıl anlaşacağız birebir yaşayan var mı bu durumu?

    Bizim ihtiyacımız olmadı ama bizi ziyarete gelen bir yakınımız Houston George Bush havaalanında Türkçe tercüman talep etti, kısa bir beklemeden sonra tercüman sağladılar.


  • @the-black-eagle aynen tercüman istenebilir ama tercüme edecek tercüman olur mu o sıkıntı biraz, ayrıca Ehliyet sınavında tercüman istendiğini bilmiyordum çok güzelmiş ama gittiğim yerde Türkçe bir tercüman olur mu şüpheliyim biraz...

  • ⭐⭐

    @knnrn büyük havalimanların da tercüman oluyor o halde


  • @onrozr yok ben mail atmadım :) atmalı mıyız fie @crazycells e sormuştum beklememizi söylemişti


  • @lordbolton ehliyet sınavlarında türkçe tercümanlığı new jersey de musevilerin yaptığını duymuştum. Bir şekilde tarihsel anlamda türkiye ile ilişkileri olduğundan türkçe bilen çok oluyomuş. Senin benim gibi türkçe konuşan olmasa da kırık türkçeli de olsa bir tercüman muhakkak bulunur. New York da yediğim ticket için mahkemeye gitmiştik. Hatalı yere park ile ilgiliydi ve pedicab idi yani motorlu araç değil. Orada da bana verilen avukat yunanistanlıydı. Aslında türkçe bilmiyordu ama yargıca biz komşu 2 ülkenin vatandaşıyız müvekkilim ingilizce bilmiyor ama ben biraz türkçe biliyorum dedi. Ben bu sölenenleri anlayacak kadar ingilizce biliyordum ama o hiç türkçe bilmiyordu. Kasıtlı oarak ingilizce bilmediğimi söledi ve yargıcın her sölediğini ingilizce tekrarladı bana :) hatta cidden anlamadığım birşeye bişeyler söle hemen dedi ve ama ben anlamadım dedim. Bütün salonun gülüşmeleri arasında yargıç dismiss diyerek ticket ı iptal etmişti. Konumuz ile alakası yok ama yani sıkıntı yapmaya gerek yok. İşler çözülür zamanla öğrenilir :) Böle de bir anı paylaşmış olayım ben de :)


  • @lordbolton ingilizceye gerek yok merak etme :)) hersey rayina oturuyor zaten . polisler size yol yordami gosteriyor . bu arada havalimani calisanina soru sordum ben ingilizce bilmiyorum dedi kadin calisan dusun yani :))))

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Houston da türk çalışanlar var havalimanında. Yardımcı olunuyor tercüman konusunda...


Benzer Başlıklar

  • DV2026 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    9k
    30 Oy
    9k İleti
    439k Bakış
    K
    @Betül-0 Sizin cn numaranız benden küçük,ama ben sizden önce mülakata girmişim, Nisan 1 de
  • green card DV2019 sorularım

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4
    0 Oy
    4 İleti
    790 Bakış
    crazycellsC
    @mertcan-ekmekci green card DV2019 sorularım içinde söyledi: Merhaba arkadaşlar DV 2019 talihlisiyim yaşım 25 birkaç sorum olucaktı fikirlerinizi söyleyebilirseniz sevinirim belki forumda vardır cevapları ama ben bulamadım burdan sorma gereği duydum 1- Numaram 198XX lerde sizce ortalama kaç ay daha beklemem gerekir ve beni mülakat için ankaradaki konsolosluğa çağırmaları 2019 un nisan mayıs aylarını bulurmu veya şubat mart gibi gidebilirmiyim abd ye sizce ortalama bi süre söylenecekse benim tr de kafadan 8 ayım daha var denilebilinir mi abd ye gitmeden? 2- Biliyorsunuz bedelli askerlik çıktı ben de faydalanabiliyorum yasadan sizce amerikaya gitmeden askerliği 21 gün aradan çıkartmak mantıklı mı yoksa abd de 3 sene yaşayip dövizli mi yapmak daha mantıklı? Diğer bir sorumda ds 260 da askerliğimi yapmadığımı belirtmiştim şimdi yaparsam konsoloslukta yaptığımı söyleyince yalan beyana girmez değil mi? 3-Bedelli kışladayken o 21 günün içerisinde beni konsolosluğa çağırma ihtimalleri varmıdır çünkü böyle bir durumda askerliği bırakıp konsolosluğa gidemeyeceğim için sıkıntıya gireceğimi düşündüm sizce bunun olma ihtimali yok denecek kadar az mıdır yoksa bu sebepten dolayı bedelli yapmamalı mıyım? Teşekkürler DV2019 sureciyle ilgili sorularinizi ilgili konuda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/524/dv2019-2019-green-card-lotosu-asamalari
  • DV2019 Evlilik Casenumber ve Çiftte Vatandaşlık

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    16
    0 Oy
    16 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @atakanmslu DV2019 Evlilik Casenumber ve Çiftte Vatandaşlık içinde söyledi: Bir de önemli bir sorum. Benimle ilgili oluşabilecek olan herhangi bir sorun eşimin gitmesini engeller mi ? hayir, esiniz vizesini alir. Bu durumdan dolayi onun vizesi tehlikeye girmez.
  • DV2019 Kazandım yardıma ihtiyacım var.

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    13
    0 Oy
    13 İleti
    6k Bakış
    crazycellsC
    @dearosemary DV2019 Kazandım yardıma ihtiyacım var. içinde söyledi: Merhaba, babam dv2019 talihlisi, emekli ama oraya gidince yine kendi mesleğini yapmak istiyor. Ben de üniversitede İngiliz dili ve edebiyatı okuyorum. Mülakat sırasında babama ne iş yapacağı sorulunca sadece emekli olduğunu belirtmesini ve benim eğitimim için gideceğimizi söylemeyi düşünüyoruz. Sizce nasıl söylersek vizeyi alma ihtimalimiz daha yüksek olur? Eğitim için mi iş için mi? Yani babam emekliyim derse orada bir işte çalışması beklenir mi? Cevaplarsanız memnun olurum. Vize alip almamanizi sorulara vereceginiz cevaplar degil, sartlari saglayip saglamamaniz belirliyor. Gocmen vize basvurulari, diger vize basvurularina benzemiyor. Calismayi dusundugunu ama ne yapacagina henuz karar vermedigini soyleyebilir, bir sorun olmaz illaki gocmek icin bir neden belirtmenize gerek yok. Boyle bir soru da sorulmuyor zaten. @dearosemary DV2019 Kazandım yardıma ihtiyacım var. içinde söyledi: @başkan Cevap için teşekkürler. Yaşım 21 altında olacak eğer vizeyi doğum günümden önce alabilirsek, bunun bi önemi olur mu vizeyi aldıktan sonra? Ayrıca Amerika’da gideceğimiz yerde iki tane tanıdığımız var onlar bize sponsor olmayı kabul ettiler, onları mülakatta belirtsek bir faydası olur mu? Evet, vizeyi alabilmek icin maddi yeterlilik sartini da saglamaniz lazim, eger kendi maddi kaynaklariniz yeterli degilse sponsorun faydasi olur. Tek bir kisinin sponsor olmasi yeterlidir, bu konuyla ilgili olarak surayi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum