DV2021 Bekleme Odası
-
@Cupzen Evet evet biliyorum Green Bay Packers :D deli gibi takip ediyorlar cidden futbol ile çok alakam yok ama kim bilir olur da gider isek zevkler ve renkler değişebilir :D
-
@nilfersev cidden tebrikler kararınızdan ötürü , siz bir adım atın hayat zaten pozitif olarak karşılığını veriyor. Yeter ki sabit kalmayalım.
-
@caglarcan houston nasıl merkez
-
@haymatlos_ :) Hersey yolunda dostum. İlk not, Houston'a Amerika demeyelim, direkt Meksika. 1 haftadir arabayla , tek tek doğu daki eyaletleri geziyorum. Şimdi Chicago'dayim, aklimda 2-3 yer belirledim yaşamak için.(Austin-Dallas-Nashville) Gelecek olanlara fikir vermesi açısından paylasimlarimi ilgili başlıklara atacağım. 1500 mil civarı araba kullandım, emeğe saygı. :)
-
her zaman sonuçta aklımda bu şehirlerde var ama hem iş hem ekonomi olarak uygun olsun çekiliş çıkarsa hazırlanayım :))) sabahın bu saatinde rahatsız ettim kusura bakma @caglarcan
-
@caglarcan Hayırlı yolculuklar bol bol resim çekin :) merakla bekliyorum görüşlerinizi ;)
-
@delikadir54 teşekkür ederim vermiş olduğun bilgi ve deneyimlerin için. bende şimdi kanunlara baktımda....
https://www.uscis.gov/family/family-us-citizens/provisional-unlawful-presence-waivers
Yukarıdaki siteye sizlerde bakabilir misiniz? doğru mu anlıyorum acaba uygunluk şartlarında eğer dv lottery programında seçilirseniz I-601 formu doldurarak unlawful presence' tan kurtulunabilir mi.? Tabi ki green card çıkarsa tabi.
teşekkür ederim. -
@guluguluvakvak ben amerikadaki 2 -3 avukata sordum onlarin dilinden soyledim size
-
@guluguluvakvak, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Herkese selam,
Grubun yeni üyesi ve dv lottery 2021 başvuranı olarak teknik bir bilgiye ihtiyacım var.
B1/B2 Turist vizesi ile 20 Kasım 2018 yılında Amerikaya New York şehrinden giriş yaptım Gümrük görevlisi 6 ay kalış hakkı verdi.
Çeşitli nedenlerden dolayı Türkiye' ye gelmek için 10 Kasım 2019 da ise Los Angelestan çıkış yaptım. Los Angelestan çıkış yaparken TSA görevlilerine pasaportumu uzattım.(Çıkış işlemleri için) pasaportumu kendi bilgisayarında okutarak 2 saniye bile geçmeden hoşçakalın diyerek pasaportumu geri verdi.
Bu durumda ben sorgulanabilir miyim diye kasıyorken sınır görevlisi hiç bir şey demedi ve pasaportu verdi. Çünkü overstay yapmıştım(1 yıldan az şekilde). ve 3 yada 5 yıl Amerikaya giremem gibi bir durumdan bahsediyordu bütün forumlar. Yani ne vizem iptal edilmişti Sınır görevlisi tarafından ne de bir açıklama yapılmıştı.
Bende bu durumdan yararlanabilir miyim diye; Tekrardan Los Angeles' a gitmek için 2 aktarmalı uçak bileti aldım.16 Ekim için ve her şey normal gidiyordu. İstanbul Havalimanından yola çıktım. ve Amsterdam a geldim. Amsterdam transit alanda tekrar check in yaptırmak için sıraya girdim. Ve sıra bana geldi sırada bileti vereceğini zannettiğim anda check in görevlisi vizeniz şuandan itibaren iptal olmuştur dedi ve ilk uçakla İstanbul a geri gitmeniz gerekmektedir dedi. Tabi ben orada çöktükçe çöktüm. Çünkü bir daha nasıl vize alırım alsam da girişte sıkıntı yaşarmıyım vs. vs. vs...
Aradan 10 saat geçti Ankara Büyükelçiliğinde de visa revoked adlı bir mail geldi. Bende hemen Büyükelçiliğe yazdım. Yeniden vize başvurusu yapsam sorun olur yada üzerimde herhangi bir giriş yasağı bulunuyor mu diye. Büyükelçilikten gelen cevap ise tekrardan vize başvurusu yapabilirsiniz. Ama giriş yasağının olup olmadığını göremiyoruz dediler.
Bende yeni bir sayfa açmak için DV Lottery' ye başvuru yaptım.
Sorum ise; 2021 DV Lottery eğer ki bana çıkmış olur ise mülakatta sorun yaşar mıyım çünkü DS260 formunda soruyor overstay yapıldımı diye.
Veya bu durumu nasıl çözebilirim.
Şimdiden çok teşekkür ederim.180 gunden fazla ABD'de unlawful olarak kalmissaniz, ciktiginiz andan itibaren 3 yillik ban, eger 1 yildan fazla unlawful olarak kalmissaniz 10 yillik ban'i baslatmis oluyorsunuz, bilginize.
Bu ban, size cikis yaptiginizda gorevli tarafindan soylenmez ya da pasaportunuza isaret konulmaz. Ancak bu 3 ya da 10 yillik ban suresi sirasinda tekrar giris denemesinde bulunursaniz uygulanir.
-
@ALi-BaLanan-0, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Geçmiş dönemde yapılan başvuruları daha sonrasındaki çekilişte gc kazanırsak konsolosluk görür mü?
-
@caglarcan evet haklısınız . Belki de sorun bizim bakış açımızdır dedik açımızı değiştirdik. Önümüzde karar vermek için kocaman 1 yıl var. Bakalım hayat bize neler göstericek
-
@ALi-BaLanan-0 Sorunuzun amacını anlamadım, red alan başvurudan mı bahsediyorsunuz ?
-
@nilfersev umarım her şey gönlünüzce olur.Tebdil-i mekanda ferahlık vardır.Size iyi gelir umarım.
-
@Nothing-Man, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@ALi-BaLanan-0 Sorunuzun amacını anlamadım, red alan başvurudan mı bahsediyorsunuz ?
Bu sene hatalı bilgi girdim çıkmaz. Seneye başvurduğumda eğer çıkarsa sen geçen sene yanlış girmişsin deyip konsoloslukta red yermiyim onu sordum
-
@ALi-BaLanan-0 bir problem olmaz o red değil yanlış başvuru olur zaten, yanlış girdiğiniz nokta neresi ?
-
@ayvalik10 DS260 Formu , değişmeyen birşeymi ? mesela bu sene başvuru için pasaport eklendi ya, DS260 a da herhangi bir ekleme ya da çıkarma yapılıyor mu?
doldurup alıştırma yapmakta fayda var sanırım ;) -
Bu sene başvuru yapan sayısı belli oldu mu?
-
günaydın arkadaşlar usa ye iyi uykular :)
-
@profaxes, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Bu sene başvuru yapan sayısı belli oldu mu?
tahminim 1,5 yada 2 civarıdır
-
@MuradVURAL sadece sosyal medya isimlerin eklendi o kadar.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
36
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum