Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

• @salih2825 Şimdiden hayırlısı olsun, gayet güzel bir şekilde hazırlanmışsınız sürece.tebrikler.

• @salih2825 @kivo orada yaşıyor hatta frisco david honda da satış temsilcisi. Ayrıca ablanla konuş eğer oluyorsa seni kendi paketlerine dahil etsinler. Aile bireyi olduğun için tek değil de aile paketine koyabilirlerse çok daha büyük avantajlı olur.

• ⭐⭐⭐

@Semihmete, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

@ayvalik10 Ev kiraladınız 6 aylık = 6 *1000$=6000$ + 2000$ depozito oldu toplam 8000$ + Araba aldınız minimum 3000$ toplam oldu 11000$, 6 ay iş bulamadın oldu toplam 17000 $ yani kişi başı minimum 20 bin $ zaten aklı başında aile sahibi biri cebine koyar gider🤷‍♂️sigorta zaten mecbur oldu Artık 10 bin $ ona yazdim! Uçak bileti minimum 2 bin $ ..Benim Fikrim Tek kişi için minimum 30 bin $ bankada göstermek lazım, 2 kişi için 50 bin $ , yok ev tapusu araba ruhsatı bunlar boş bence! Sonuçta biz göç edeceğiz turist vizesi başvurmuyoruz! Konsolosluk sen rezil olma ABD de diye bu miktarları istiyor zaten🤷‍♂️🤷‍♂️

Bu konuda sayın @salih2825 , @ugurksknbck ve @Nothing-Man görüşlerine katılıyorum.
    Belirttiğiniz miktarların çok altına onay alan arkadaşlarımız oldu. Bu durumda teziniz ve ya öngörünüz geçersiz kılınıyor.
    Elbette bu miktarlara çıkabiliyorsanız daha iyi olacaktır süreciniz açısından. Fakat çıkamamanız durumundada onay alabilmeniz mümkün.
    Her talihlinin sürecini kendi içerisinde değerlendirmek gerekli birazda, o yüzden böyle kesin bir yargıya ulaşmak için aceleci davranmamak gerektiği kanısındayım.
    Bu görüşleride mülakata giren ve sonucunda teminatı yetersiz görülen bir talihli olarak söylüyorum.

• @ugurksknbck Kesinlikle katılıyorum bende sizin gibi düşünüyorum. @Nothing-Man dediği gibi bende ssn almadan nasıl çalışabiliriz planları yapıyorum. Bir insan zevk için belirli bir yaştan sonra hayatının tamamını değiştirmek istemez. Ama herkesin süresi biraz kendi içinde şekilleniyor abartılı yorumlardan biraz sakınmak lazım.

• ⭐⭐

@ugurksknbck Arkadaşlar benim param var diye yazmadım! Parası olmayan gidemez falanda demiyorum! Anlatmak istediğim konsolosluk böyle düşünüyor olabilir diye bir matematik hesabı yaptım kendimce ve paylaştım! Hepsi budur.Sonuçta mülakata gidip para yüzünden sıkıntı çıktığına tanık oluyoruz! Buna kendimce bir yorum yaptım be paylaştım🤷‍♂️

• ⭐⭐

@salih2825 Sizinle aynı fikirdeyim.

• ⭐⭐

@bolatmali Sonuç olarak Konsolosluk nasıl düşünüyor bunu anlamaya çalışıyoruz🤷‍♂️

• @Semihmete Semih bey umarım sizin için süreç güzel ilerler, söylediğiniz her şey tabi ki sizi bağlar ve kendi yorumunuzdur.İlk iletiniz de yorum olarak belirtmediniz diye hatırlıyorum,ama her neyse.Burada bulunan diğer adaylar ve bu süreci takip eden insanlar tedirgin, bu yılki sürecin belirsizliği ile her insanın dediğinden de etkileniyor.Sizin hesabınız elbette ki yorumunuz ama yazılan rakamlar aşırı afaki buda burada bu kadar tepki almanıza neden oluyor.

• @bolatmali, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

@CanerM, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

Merhaba ;
    Konsolosluk onayı alan tüm arkadaşlarımızı tebrik eder , yeni hayatlarında başarılar dilerim.
    AP'ye kalan arkadaşlarımızın bir an önce onay alabilmesini umut ediyorum.

Sorum :
    Bu sene , bu zamana kadar mülakata giren arkadaşlarımız içerisinde kronik bir sağlık problemi olan birisi var mıdır ?
    Varsa muayenede ve konsolosluk görüşmesinde konusu geçti mi ? Sorun oldu mu ?

Kronik hastalığınızın olması vize alabilmenize engel değil. Bunu geçmiş deneyimlerde görmüştük.
    Eğer bulaşıcı yani etrafınızdakilere zarar verebilecek bir hastalığınız varsa sorun oluşturabiliyor.

Evet biliyorum kronik rahatsızlığın geçtiğimiz yıllardaki mülakatlarda problem olmadığını ancak , zorunlu sağlık sigortası bu yıl çıktığı için tutumlarında bir değişiklik oldu mu , onu merak ettim.
    Ayrıca kronik rahatsızlığı olan birisi için sağlık sigortası ücreti çok farkediyor mu ?
    Abd'de tavsiye edilen , f/p'lı sağlık sigortaları var mıdır , mülakata gidildiğinde konsolos yetkilisine de sunabileceğimiz ?
    Ayrıca Sn. @crazycells ve Sn. @Muhtaradana'nın da yorumlarını öğrenmek isterim.
    Teşekkürler.

• ⭐⭐

@Nothing-Man Haklısınız.Stresliyiz hepimiz.

• ⭐⭐⭐

@bolatmali, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

Merhaba ;
    Konsolosluk onayı alan tüm arkadaşlarımızı tebrik eder , yeni hayatlarında başarılar dilerim.

Sorum :
    Bu sene , bu zamana kadar mülakata giren arkadaşlarımız içerisinde kronik bir sağlık problemi olan birisi var mıdır ?

Kronik hastalığınızın olması vize alabilmenize engel değil. Bunu geçmiş deneyimlerde görmüştük.
    Eğer bulaşıcı yani etrafınızdakilere zarar verebilecek bir hastalığınız varsa sorun oluşturabiliyor.

Evet biliyorum kronik rahatsızlığın geçtiğimiz yıllardaki mülakatlarda problem olmadığını ancak , zorunlu sağlık sigortası bu yıl çıktığı için tutumlarında bir değişiklik oldu mu , onu merak ettim.
    Ayrıca kronik rahatsızlığı olan birisi için sağlık sigortası ücreti çok farkediyor mu ?
    Abd'de tavsiye edilen , f/p'lı sağlık sigortaları var mıdır , mülakata gidildiğinde konsolos yetkilisine de sunabileceğimiz ?
    Teşekkürler.

Geçenlerde mülakata giren bir arkadaşımız şu site üzerinden fiyat almıştı;

https://www.visitorscoverage.com/?utm_source=Affiliate&utm_campaign=VC_Affiliate

Çocuklarının hastalığı sebebiyle böyle bir araştırma yapmışlar. Mülakat esnasında görevli sigorta hakkında araştırma yapıp yapmadıklarını sormuş. Onlarda yaptıklarını ve verilen teklifi belirtmiş sözlü olarak. İsterlerse evrağı beyan edebileceklerini söylemiş fakat görevli gerek görmemiş.
    Sigortalarda bildiğim kadarıyla Obamacare sayesinde hastalık geçmişiniz önemli değil. Bu kıstasta yaşınıza göre fiyatın artma ihtimali oluyor. (Gelir,kişi sayısı vs vs etkenler)
    Sigorta konusunda daha detaylı bilgiyi şu başlıktanda edinebilirsiniz;

https://yesilkartforum.com/forum/topic/263/healtcare-obamacare-saglik-sigortasi/9

• @Semihmete, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

@ayvalik10 Ev kiraladınız 6 aylık = 6 *1000$=6000$ + 2000$ depozito oldu toplam 8000$ + Araba aldınız minimum 3000$ toplam oldu 11000$, 6 ay iş bulamadın oldu toplam 17000 $ yani kişi başı minimum 20 bin $ zaten aklı başında aile sahibi biri cebine koyar gider🤷‍♂️sigorta zaten mecbur oldu Artık 10 bin $ ona yazdim! Uçak bileti minimum 2 bin $ ..Benim Fikrim Tek kişi için minimum 30 bin $ bankada göstermek lazım, 2 kişi için 50 bin $ , yok ev tapusu araba ruhsatı bunlar boş bence! Sonuçta biz göç edeceğiz turist vizesi başvurmuyoruz! Konsolosluk sen rezil olma ABD de diye bu miktarları istiyor zaten🤷‍♂️🤷‍♂️

hocam yazdiklarinizin coguna katilmiyorum
    1- evli olmayan bireysel giden insanlar cogunlukla ev kiralamiyor oda kiraliyor zaten bütcesini bilen insanlar ca,ny gibi pahali eyaletleri secmiyor baslangic olarak bu rakamlar cok ucuk
    2-sigorta 10k almak zorunda degilsiniz.(5-6k ya ortanin bir tık üstünde sigortalar var)işinizi bulduktan sonra iş yeri benefitlerini degerlendirebilirsiniz.
    3- ucak biletleri 2k kadar ucuk rakamlar degil illa thy ile ucmak zorunda degilsiniz.
    4- 6ay gibi işsiz kalmak zaten sizi eksiye sokar ya dilinizde bir sorun vardir yada mesleginizde! göç etmek istiyorsaniz bunlardan birisini gerçekleştirmeniz gerekiyor
    Lütfen net bir sekilde sukadar göstermek lazim vs diye insanlari yanlis yönlendirmeyin daha net bir bilgi yok.

• Youtube da beleşe sigorta beleşe şu bu yayını yapan yayıncılar oldukça daha çok vizeler için şartlar getirilir adamlar sonuna kadar da haklı maalesef.Talihli değilim adayım ama şuradakileri okudukça gördüğüm kadarıyla bedava sağlık sigortası diye youtube da yayın yapanların bu işte veballeri büyük.Alışmış beleşe ne yapsan fayda etmez.

• Bu ileti silindi!

• @Semihmete, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

katılıyorum, hatta araç ve kira çok düşük yazmışsın.

• @Passion, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

Hesap dökümü yeterli bulunmayan kişilerden istenen sponsor nasıl okuyor tam olarak? Yasal olarak abd'de yaşayan, evi, düzenli geliri olan bir tanıdığınızın olması şeklinde mi? Bir süreliğine masraflarınızı karşılamayı kabul etmesi de mi gerekiyor?

Su konuyu incelemelisiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864

• 8 Kasım günü gerçekleştirdiğimiz mülakat sonucunda eşimle birlikte vizemizi almış bulunuyoruz. Öncelikle bugüne kadar gördüğümüz en yararlı forumun yaratıcısı, usanmadan sıkılmadan bin kere sorulmuş sorulara bile bizi aydınlatıcı cevaplar veren @crazycells'e teşekkürlerimizi sunuyorum. Verdiği güncel bilgiler ve hayat kurtarıcı listeleri için@Muhtaradana'ya ve geçmiş yıllar mülakat deneyimlerini tek bir yerde derleyerek bizi büyük bir araştırma derdinden kurtaran @bolatmali'na teşekkür ederiz.

Herkesçe malum konular dışında bizim dikkatimizi çeken hususlara değinmek istiyorum.
    Eğer bir devlet kurumunda yaptırmayacaksanız aşı, aşılara bağışıklık testi gibi konularla boşuna zaman, para harcamayın. Doğrudan gidip sağlık kontrolü sırasında ne yapılıyorsa yaptırın, başınız ağrımaz.

Evlendikten sonra pasaportumu değiştirmemiştim. Bundan dolayı elenir miyim diye ecel terleri döktüm. Pasaportu değiştirip konsolosluğa gönderdim gelince değiştiririz bilgileri dediler ve öyle de oldu. DS-260 formunu sürekli açtırıp değiştirmeye gerek yok görmüş olduk, bilginize.

Sabah 08.30'daki mülakatımız için 7.50'de gittik ve içeride 4 saat kadar bekledik. Burada deneyimlerini paylaşan değerli forum üyeleriyle karşılaşmışızdır. İlk önce belgelerimizi alan Türk hanım çok yardımcıydı ilk andan moralimizi düzeltti. Mülakatımızı kırklı yaşlardaki güleryüzlü beyefendiyle yaptık. TR'deki yıllık gelirimizi, toplam malvarlığımızı, meslekte kaç yıllık tecrübemiz olduğunu, orada mesleğimizle ilgili neler yapacaklarımızı sordu. Bize sigortaya ilişkin birşey sormadı. Genel bilgimiz vardı ama poliçe örneğimiz yoktu. Vizemizin onaylandığını ve geçerli ABD turist vizelerimizin iptal edildiğini söyledi. Yine de detaylı sorular biraz terletmedi değil. Biz İngilizce konuşmaya başladığımız için mülakat İngilizce gerçekleşti. Bundan sonra iş ve ev aramaları ve orada nasıl bir hayatın bizi beklediğini merakla beklemekle ve bunlar için de forumu takiple geçecek. Herkesin hayırlısıyla vizesine kavuşmasını ve ABD'de hayal ettiği gibi bir yaşamı olmasını diliyorum.

• @CanerM, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

@bolatmali, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

Merhaba ;

Sorum :

Teşekkürler.

forumdaki saglik sigortasi konularini gozden gecirebilirsiniz, ayrica surada resmi site de var:
    https://www.healthcare.gov/

• ⭐⭐⭐

@lawyer40
    Tebrik ederim, çok sevindim sizler adına :)
    Yeni hayatınızda şimdiden başarılar dilerim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k