Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Nothing-Man sanırım üzüntü ve sinirden doğru anlatamadım. istanbulda 3 kardeş ekonomik sıkıntı için intihar etti . 1 kardeş çalışıyor diğerleri işsiz.dün akşam bir aile intihar etti 2 çocuk bir anne bir baba. polisler baba çocuk el ele bulmuşlar.


  • İntahar olayları olayları üzücü altında yatan sebepler tam olarak aydınlatılması gerek, kardeşlerden biri çalışıp diğerlerine bakıyor, ve ben ölürsem ne olacak diğerleri demiş belkide toplu intahar yok o planladı. Bunlar çok üzücü ama nedenleri bilmek lazım.
    bizim ülke de bir olay oluyorsa (farklı) aynı haberi o ara 10 kez 20 kez görürüz haberlerde diğer aileyi okumadım ama kelebek etkisi gibi.


  • @Nothing-Man ürünlerin ithal fiyatları ve üstüne konan vergileri inceleyin hangi ülkede çep telefonu üretilir hepsinin uzak doğuda fabrikalari var ordan ülkelere ithal ediliyor.en basit doğalgaz benzin ,bu ürünlerin vergilerine bakın. ürettimiz şeyleride ucuza alamıyoruz taşıma maliyeti ambalaj maliyeti bu vergilerden dolayı artıyor.


  • @Nothing-Man İçimi rahatlattınız teşekkürler:)


  • @birumut Şimdi hemen hemen tüm telefonlar çin, telefon dışında kalan araba vs o ülkelerde üretiliyor başka local yerlere de fabrika açılıyor. X bir telefon abd de ayrı fransa da ayrı ingiltere ayrı fiyata alırsınız, her ülkede vergi var yani.bizim ülkemiz de neden böyle bizde verginin vergisi var da ondan, bu bugün mü oldu ? 30 yaşındayım bildim bileli böyle.siz benden büyüksünüzdür siz de daha önceki dönemleri söylersiniz artık.
    Bizim ülkemiz de halk zengin devlet fakir olarak litaratürdedir.
    bu halk kelimesi ali mehmet hasan hüseyin değil genel tabi.3 kişi zenginsede halkdır.geri kalanı istatistik.civar ülkelere bakın hangisinde son model otobüs kullanan var bir örnek mesela ?
    bizim sıkıntımız kendimizi dev aynasında görmek , ha bide devletin haddinden fazla yolsuzluk yapması.(yolsuzluk yok dediğiniz bir ülke var mı şuan ? )

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Nothing-Man bulgaristana gidenler biizm 1990 yılında kullandığımız otobüsler varmış. Japonya cep telefonları açılan kapaklı motorola telefonlar. Yani diğer topluluk parayı kendi sağlık ve yemeklerine harcıyorlar. Diğer yaşamları aletlere para yatırmıyorlar


  • aynen bunu diyorum abi,


  • birde bununla övünen bir halk var maalesef.

  • ⭐⭐⭐

    tüketim çılgınlığı her zaman vardı ama son dönemde tavan yaptı 17 sene kadar önce. kredi kartı ve krediler in hayatımıza girmesiyle her şeye ulaşılırlık kolaylaştı. herkese köşe başlarında , sokak başlarında , pazar girişlerinde , avm lerde her yerde kredi kartı verildi. benim sözünü ettiğim durum şudur aslında çalışan birinin elinde nerdeyse 5 tane kredi kartı verildi her biri 1k yada 5k limitli.

  • Yasaklı

    Kaç defa başvurduğumdan emin değilim. 5 ya da 6 oldu. Arada atladığım yıl ve yıllar var. Bir sene saçma bir inat yüzünden başvurmamıştım mesela. Üniversite zamanı ya çıkmaz ama ya çıkarsa mantığı ile başvurmuştum. Ama artık bir zaruret halini aldı. Sorun İngilizce'yi yeteri kadar bilmemem ve üniversite mezunu olduğum halde kalifiye bir insan olmamam. Yoksa kendi şansımı kendim yaratabilirdim. Ancak maalesef böyle bir imkanım yok. O yüzden GC benim için en uygun seçenek.

    Kız arkadaşıma DV2019 ile ilk başvurusunda çıktı. Ben yerine başvurmuştum. Sırf şansımı ikiye katlamak için. Ama tahmin edin ne oldu? GC almadı. Bakın alamadı demedim. ALMADI. O yüzden hani bazı arkadaşlar diyor ya, gitmeyecekler ya da tereddüt edecekler başvurmasın diye. Birinci elden tanık olmuş ve etkilenmiş biri olarak fazlasıyla hak veriyorum. Sana ne diyebilirsiniz, ancak ben zaten kendi şansımı artırmak için onun yerine başvurmuştum yoksa onun ne işi olurdu.

    Gözlerimle görmesem sonuç ekranını bana hala şehir efsanesi gibi gelecekti.

    Belki saçma bir inanç ama ben ilk başvurularda şansın daha yüksek olduğu düşünmekle beraber tamamrn rastgele olduğuna inanmıyorum. Başvuru sonrası verilen confirmation numarası bile ismin soyismin belli harflerini karıştırarak bir kombinasyon oluşturuyor. Neye göre seçiyorlar bilmiyorum. Ama birinin ilkinde kazanabilmesi bir başkasının 15-20 defa kazanamamasını düşününce..

  • ⭐⭐

    @katafalk evlenelim başvuralım demedin yani 🙂 en azından belki iterdi onu bu istek abd ye doğru

  • Yasaklı

    @haymatlos_, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @katafalk evlenelim başvuralım demedin yani 🙂 en azından belki iterdi onu bu istek abd ye doğru

    Dedim hocam demez miyim? Ki evliliğe en azından birkaç yıl içinde karar vermiş biri olarak. Gemileri yakalım gidip sıfırdan başlayalım 🙂 O, telli duvaklı davullu zurnalı düğün istedi. Ben ise birikimimi bunlara harcarsam zaten borçlanacağımı, bu durumda zaten gidemeyeceğimizi söyledim.
    Canı sağolsun ama yolu da açık olsun 🙂

  • ⭐⭐

    @katafalk benimde ilk başvuru geçmiş yıllarda oğlumun uygun resmi yok diye yapmamıştım bu yıl yaptım ilklere çıkar diyorsun ya belki çıkar bilmiyorum


  • @Oktay-İbiş Abi 2000 öncesi bir yokluk durumu vardı doğru.Çocukluk yıllarım her şey değerli ve pahalı idi.Eve bir şey alınınca kullanırken dikkatli olmak zorundaydık, keza bisiklet falan her çocukta nerede olsun 🙂
    Fakat bir aile 3 5 bir şey biriktirir.Amcasından dayısından vs borç alır ev alırdı. 2-3 yıla da borcu biterdi.Bugün kim ev alabilir bu sürede ? veya kim kime para verir ?


  • @katafalk geçmiş olsun,üzdün. Ben olsam ha tamam derdim.Nolcak ? düğün yerine nikah belki de hadi düğün salonu olsun bunun birde geri dönüşü vardı altın vs.

  • Yasaklı

    @Nothing-Man Ben ona bel bağlayamam ki 🙂 Velev ki öyle en fazla hasarı azaltırdı. Ki her İkimiz de gariban aileleleriz. Aşiret falan değiliz 🙂 Her iki taraf da haklı kimseyi suçlamıyorum. Geçmiş gitmiş bir şey artık yapacak bir şey yok. Önümüzdeki çekilişlere bakacağız :)))


  • @Nothing-Man birumut bence çok iyi özetlemiş. aslında anlaşaılmayacak şey yok 😉


  • @Nothing Man @birumut sayfayı yenilememişim 🙂


  • @asilelif Merhaba sizi çok iyi anlıyorum fakat ben yazılan örneğe istinaden bir insanın şartları ne olursa olsun bir şeyi gerçekten istiyor ise elde etmek için mutlaka bir yolunu bulacağını ifade etmek istedim. Bu aslında pasaport fiyatlarının yüksek olması sebebi ile başvuruların azalacağı ihtimaline bir karşı tez olarak yazılmışı. Burası birbirini tanımayan birçok kişinin aynı amaç doğrultusunda görüşlerini, bilgilerini, sorularını paylaştığı bir forum. Tabi ki yanlış anlamalar, farklı düşünceler olacaktır. Sonuçta bazen karşılıklı konuşurken yanlış anlaşılmayan bir cümle yazı diline yada okumaya bağlı olarak yanlış anlaşılabiliyor. Bu yüzden bir şeylere çok takılmamak ve kırılmamak gerektiğini düşünüyorum. En azından ben öyle yapmaya çalışıyorum ☺️İyi haftasonları.

  • ⭐⭐

    @Famel sizede iyi hafta sonları


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

146
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum