Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Abd'ye bir gidip yerleşebilsem, bir daha tatil matil istemem söz! Küçük plastik leğen alır, suyla doldurur, içine otururum. Valla yani dert değil. Allah'ım duy bunları 🙏😄


  • Herseyin hayirlisi

  • ⭐⭐ Yasaklı

    birgidebilsem ismimi cismimi degiştirecem.Tatile gittigim ülke almanya felan olur daha dogusuna gitmem


  • @haymatlos_ yetmiyor, bir de kahkaha patlatıyor, dalga geçer gibi..


  • Gidebilsek, tatile düzenli gelirim ben ya, yani gelmek isterim heralde, bir kere anacığım var, onu ne kadar çok görsem kâr, ayrıca İstanbul u özlerim ben, gelirim yani imkanlar el verdikçe, ayrıca çocuklarım buraları bilsin görsün isterim, o kadar kopuk büyütmem, çünkü benim kopup gitmek istediğim köklerim veya bu topraklar değil, kokuşmuş düzenden tiksindim artık, daha önce bir arkadaşa verdiğim bir cevapta muz cumhuriyeti mi burası demiştim, aslında orada lafın gelişi söylemiştim, ve yine aslında artık neredeyse muz cumhuriyetine vardık sayılır.. neyse yine konuyu uzattım sorry.. gittik de tatili kusur kaldı 🤪😂😂😂

  • ⭐⭐⭐

    doğduğum büyüdüğüm bu topraklara ne kendim nede evlatlarımın yabancı olmasını istemem asla. ama evlatlarımın daha iyi bir eğitim alıp kendilerini her anlamda daha donanımlı olmasını ve eğitmeleri geliştirmeleri babaları olarak en büyük dileğim. aynı şekilde onların evlatlarıda topraklarını atalarını bilsinler unutmasınlar gitsinler gelsinler. elimden ve imkanlar el verdiğince her sene gelip 1 kaç hafta tatilimi yapmak isterim. tabi bunlar şu an hayal. polemik olsun diye yazmadım...


  • @Oktay-İbiş polemik olmaz Oktay Bey niye olsun, herkes fikrini hayalini planını paylaşmayacaksa ne anladım ben bekleme odasından 👍🏻


  • @haymatlos_


    h yumurta hesabı yok asgari ücretle lüks telefon alınır mı diyenler çay simit hesabı yapanlar bu ülkenin insanlarının hakkı değilmi bazı şeylere sahip olmak abd 50 bin olan araba bizde 500 bin tl .ülkenin sorunu vergiyi tahsil edemem benzine arabaya sigaraya telefona bindir ordan tahsil et.


  • @Passion çok abartmamış mısın 🙂 2 yanında 2 okyanus olan ülke leğen nedir 😃


  • @Mrfirat Sanırım beni yanlış anlamışsınız. Ben “Neden asgari ücretlinin elinde bu telefon var” demedim. Asgari ücretli biri bu telefonu istediği için sahip olabiliyorsa bu da demek oluyor ki gerçekten göç etmek istiyorsa pasaport ücretlerinin yüksek olması onu engellemeyecektir. Mutlaka bir yolunu bulup o pasaportu çıkarır.


  • @asilelif Israrla herkes tek bir cümleye takılmış. Ben bunu bir eleştiri olarak yazmadım örnekleme yaptım. Yazının önce ki iletillerini takip ederseniz daha net anlayacağınızı düşünüyorum. Bu bir tercih meselesi ve kimseyi ilgilendirmez ( telefon/vs sahibi olmak) . Ayrıca tabi ki her son model telefonun fiyatının aynı olmadığının farkındayım.

  • ⭐⭐

    @Famel öncelikle merhaba evet konuşmalar ne kadar telefon üzerinden gitmiş olsada asıl mesele şu herkes buradan gitmek istiyor buna doktoruda dâhil askeri ucretliside dahil ben bu formun içerisindede bir sürü askeri ücretli insan olduğuna inaniyorum ve kimse kimsenin yasam koşullarının nasıl olduğunu bilmiyor. Ben gene söylüyorum sizlerede sonuna kadar hak veriyorum evinde yiyecek ekmeği olmayıp cebinde pahalı cep telefonlarıyla dolaşan var mı inanıyorum ki var ama ben zaten telefondan ziyade askeri ücretliler yazılarak verilen genellemeyi doğru bulmuyorum. Ben askeri ücretli değilim ama olsaydım askeri ücretiyle baslayan her örneğe kırılabilirdim. Amacım kimseyle tartışmak kimseyi kırmak sizleri eleştirmek yada inatlaşmak asla değil lütfen yanlış anlaşılmasın. Umarım anlatmak istediğim noktayı anlatabilmişimdir.


  • @Mrfirat Ortalama bir işte eş ile birlikte çalışılabiliyorsa ve keyfi giderlere makas atılabiliyorsa yine de toparlanma süreci uzun sürmez diye düşünüyorum. Tek maaşın (Çocukta var ise) zaten giderleri karşıladığı bir ülkede geçinebilmek çokta rahat olmayacaktır sanırım. Yanlış mı düşünüyorum?

  • ⭐⭐⭐

    laf lafı açar derler ya buda öyle bir şey oldu sanırım. kimse telefona yada asgari ücrete takılmadı ama ülke ortalaması kazanç seviyesi biraz üstü veya yakın. asgari ücretlileri kötülemek yada aşşağılamak gibi asla bir düşünceye sahip değilim olmamda asla. ben market sahibiyim veresiye defterinden tutunda ödemeyip kaçanına varana kadar. telefon sadece örnek olarak verildi bunu kötü amaçlı olarak yazmadık çizmedik. anlatılmak istenen ülkede tüketim çılgınlığı var ve hep şu mantık onun var neden benim yok genellemiyorum ama görünende bu maalesef. mesela maaşını çekip kredi kartına yatırıp hepsini 1 saat dolanıp tekrar geri çeken insanlar biliyorum yada 1 ekmeğe kredi kartı uzatanlar yetmiyor çünkü kira elektrik doğalgaz yiyecek içecek giyecek vs bunlarıda küçümseme olarak yazmıyorum kimse yanlış anlamasın anlatılmak istenen hayat pahalı giderler çok ama ben bir insanın elinde x markalı 3bin 5bin tl lilik telefon gördümmü biraz garipsiyorum bunuda kendi çevremde olan insanlar için konuşuyorum az çok o kişinin durumunu biliyorum. velhasılı kelam isteyen istediğini kullanır alır beni alakadar etmez ama ortada görünen bir gerçek var Türkiye Gerçekleri.


  • @Oktay-İbiş Ülkemizin özeti asgari ücrette değil ''ALIM GÜCÜNDE'' saklı. Asgari yada yüksek maaş ne farkeder ki kazancına göre alım gücün olmadiktan sonra. Birim olarak diğer ülkelere oranla ağır yaptırımlara maruz kaldık, kalıyoruz ve malesef kalacağız da. Her geçen gün daha da kötüye gitmesi cabası.

  • ⭐⭐⭐

    @Hasan-HASAR asgari ücret işin görünen tarafı görünmeyen tarafı alım gücünü düşüren üretimsizlik köydeki vatandaşı büyükşehire çeken sorunlar. bunlar derin mevzular bugün sakin bir gün aksiyonsuz bir gün yaşamak istiyorum 🙂 yazdıkça yazasım geliyor 😉


  • günaydın bu konu uzaaar gider bence, hepimiz de ülke şartlarını biliyoruz.Tek sorun görüş, farklılığı bütçesinin yetmediği bir alım külfetinin altına girmek.
    Buda her insan gördüğünü isteye bilir gibi bir konuya bağlanmış.(kısmen doğru bakış açısına göre, ama bende o zaman x pahalı bir araba gördüm gücüm yok alırsam mutlu olurum ama öderken boğulurum diye düşünmeden almalımıyım a gidiyor aklım)
    örnek olarak gıda, eğitim,sağlık, konut vs örnekler verseniz sonuna kadar her denilene katılırım zaten, konu telefondan açılınca olmuyor işte.Keyfe giriyor 🙂


  • 2 gün önce istanbuda bugünde antalyada aile olarak intihar edenler oldu.altında yatan olay işsizlik çaresizlik baba oğul el ele ölü bulunmuşlar okuduğumda bir baba olarak içim sızladı.ekonomik kriz bu şekilde devam ederse bu tarz olaylar artacaktır.aileler içinde huzursuzluklar dahada çoğalacak.cebinde paran yok niye alıyorsun ayranın yok içmeye ... gibi sözler yeni nesillere işlemez anlamazlar sen ayağını yorganına göre uzat dersin o bakamıyacaktın niye yaptınız der .bilgiye ulaşmanın kolay olduğu sosyla medya ile birbirine özentinin tavan yaptığı dönemlerde yaşıyoruz.temel ihtiyaçlarının stam anlamıyla ağlanamadığı bir ülkede telefon bilgisayar tablet gibi ürünlere ulaşmayı zorlaştıran hükümetler halkı değil birilerini düşünüyor.sınıflar arasındaki fark artıyor birileri altın tozlu et yerken diğeri eti yılda bir görüyor .önümzdeki dönemlerin savaşları sınıflar arası olacağını söylüyor. bir çok ülkede halk hükümetlere karşı eylemler yapıyor bu belki ilk ayağı olabilir.
    birilerinin çıkarları için halkın çıkarını yok sayıyorlar.örnek uber lift gibi bir sistem ülkemizde yapılsa bir çok kişiye hem sürekli iş hem devamlı iş olur.amozon flexin bir değişiğini hepsi burada ve trendyol yapıyor.
    işin özeti bize uydurulan tüketim çok tasarrfu yok yalanları ile en alt sınıfın sadece nefes alsın bize kölelik yapsın ,vergi versin ,sandıkta oy versin isteniyor.batı ülkelerinin en kolay şekilde ulaştığı şeyler bizim için neden lüks sayılsın .


  • @birumut ne demek istediğinizi hiç anlamadım,, sanırım henüz afyonum patlamadı


  • batı ülkeleri üretiyor, ondan ucuz biz tüketen bir milletiz


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum