DV2021 Bekleme Odası
-
@metn SEN BOŞ VER KOMPLE GİR ASKER OL, BÖLÜM NEYDİ ?
-
@Nothing-Man grafik tasarım mezunuyum. Lisede bilgisayarlı muhasebe. maddi birikim ihtiyacı duyduğum için yedek astsubay istiyorum.
-
Mülakatlarda sorulan “orada ne iş yapmayı düşünüyorsunuz” ile lise veya üzeri mezuniyeti olmayanlarda aranan meslek şartı farklı şeyler. İlki mülakatta hemen hemen herkese soruluyor zaten, nereye yerleşeceksiniz ne iş yapacaksınız vs klasik sorular. Diğeri ise mezuniyet şartını sağlayamayanlardan kanıtlayıcı belgelerle birlikte son 5 yılın 2 yılında söz konusu geçerli mesleği yaptığını kanıtlaması bekleniyor.
-
@metn Grafik tasarımın iş olanaklarını bilmiyorum maalesef, ama astek sonra teymen,sınavlar falan var kazanırsan yükselme şansın var, askeriyede, Abd işi de bir yandan devam eder,kura çıkarsa bakarsın yoluna çıkmazsa devam.
-
mülakatta ne iş yapacaksınız, genel bir soru yani merhaba nasılsın gibi, lise altındaysa da zaten önemli oluyor.
-
@Nothing-Man green card işi olmazsa, yedek ast geldikten sonra polisliğe başvururum hocam. Türkiye’de bütün mesleklerin iş imkanı yok gibi, dayı sahibi değilseniz.
-
@metn yani usa de yap bence hiç olmazsa 1 yılda vatandaşlığı veriyor (tabi şartları bilmiyorum da)
-
@metn Polis olunmaz bu ülkede, ben olmazdım, ki olmadım da.O niyetiniz varsa bekçi olun o en azından evin yurdun nerede ise orada.maaş olarak da çok fark yok aralarında.
-
@haymatlos_ abd gitmeden yurt dışından asker alıyor mu ? gc kazanmadan.
-
@Nothing-Man bilmem kazanırsa en azından o daha hızlı ve geliri olan iş olurdu dışardan alır mı bilmiyorum
-
@haymatlos_ abd de askerlik güzel meslek vs okumana falan da yardımları oluyor sanırım gc çıkarsa o konulara bakarım sanırım, şuan pek araştırmadım.bilgim yok benim de
-
@Nothing-Man haklısınız ama askerde farklı değil hocam. Hele karacı ya da jandarma of diyorum
-
@Nothing-Man öyle olsa keşke çok güzel olur
-
@aysegul ne is yapacaksin orada dendiginde soyledigin meslek sacma gelirse mulakati yapana derse o isle orda zor vermiyorum sana vize ne olucak elenicezmi
-
@Nothing-Man en iyisinden sigorta, ücretsiz üniversite, ev yardımı, gıda yardımı + maaş. Amerika’da asker değerli gerçekten.
-
@Nothing-Man polislige bekcilige girmek cok zorlasti cok ragbet var hele bekcilige daha fazla
-
@metn keşke jandarma olsan :) Jandarma çok iyi ve rahat kısa dönem jandarma yaptım.Asker de neden ne yaptığını biliyorsun bir yerde polis bana çok saçma geliyor.Gereksiz insanlarla uğraşması ve doğuda artık asker gibi kullanılmaları bir çok şey neyse siyasete kayar bu konu :)
-
Arkadaşlar, benim mülakat ile ilgili aklıma takılan bir soru var.
1-Kalacağımız yerin 1-2 haftalık bir otel/airbnb rezervasyonu olması sorun teşkil ediyor mu? Yani, kalıcı bir yer olması şartı var mı?
2-Üni mezunlarına iş şartı yok denmiş yukarıda, yani kesin bir iş bulamadan da ülkeye giriş yapmana izin veriliyor mu?Teşekkürler
-
@metn aynen olabilitesi var, ki burada ki mesleğimiz zaten eğiyim almadan orada değersiz, en azından uniden bir bölüm okuna bilir veya baska bir konuda uzmanlaşıla bilir.
-
@cek polislik yine olabilir ama bekçi için dayı şartı var diye biliyorum.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
45
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum