Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2020 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
9.9k 757 2.9m 185

• Merhaba case numaram 21binlerde ve geçen hafta perşembe günü evrak maili aldım. Şuan evrakları e devletten hazırlıyorum fakat evraklar malum Türkçe olan evraklar bu evrakları ingilizce olarak mı göndermeliyiz veyahut hangileri ingilizce olmalı ona göre yeminli bir tercüme bürosu arayamaya baslicam @crazycells yardımcı olabilirseniz sevinirim

• @oez aralık ayında mülakata girecekler için rakam 8.600 olarak sınırlandı zaten. Sonrası için umarım dediğiniz gerçekleşir. Ben endişe etmeye başladım çünkü

• ⭐⭐⭐

@Bugra35, içinde söyledi: DV2020 bekleme odası

Merhaba case numaram 21binlerde ve geçen hafta perşembe günü evrak maili aldım. Şuan evrakları e devletten hazırlıyorum fakat evraklar malum Türkçe olan evraklar bu evrakları ingilizce olarak mı göndermeliyiz veyahut hangileri ingilizce olmalı ona göre yeminli bir tercüme bürosu arayamaya baslicam @crazycells yardımcı olabilirseniz sevinirim

Evraklar türkçe ve ya ingilizce kabul ediliyor.
    Sadece sabıka kaydınız var ise bununla ilgili kararı tercüme ettirmeniz gerekir.

• @cato Her ne kadar herkes süreç ile ilgili sadece kendi fikirlerini üretse de her yıl kendi içinde değerlendirilmeli.

Ancak, Dünya'da ve Türkiye'de seçilen kişi sayılarına baktığınızda geçen yıldan (2019) büyük bir farklılık yok. Dolayısıyla şimdilik sadece case numberlar büyük görünüyor. Hatta bu yıl ilave 5000 vize daha verildiği düşünüldüğünde herkesin current olmaması için tek engel tüm kazananların süreçlerine devam etmesi (Bunun da mümkün olmadığı geçen yılların istatistikleri ile ispat ediliyor) Sonuç olarak endişe etmeyin.

"britsimonsays" kendi web sayfasında aralık ayında biraz yavaş artış olacağını belirtmişti. Kendisi yeni yıl ile birlikte daha hızlı yükselişler olacağını bildiriyor. Ayrıca bizim excel listesine baktığımızda 10bin, 11bin, 14-18bin, 23bin, 25bin, 27 bin vb. gibi bazı rakam aralıklarında daha az dosya görünüyor. Bu her ne kadar siteye kayıtlı ve TR bazlı bir liste olsa da genellemeye imkan sağlayabilir. Bu rakamların yaklaşması ile beraber hızlı yükselişler bekliyorum ben.

• @Bugra35, içinde söyledi: DV2020 bekleme odası

Merhaba case numaram 21binlerde ve geçen hafta perşembe günü evrak maili aldım. Şuan evrakları e devletten hazırlıyorum fakat evraklar malum Türkçe olan evraklar bu evrakları ingilizce olarak mı göndermeliyiz veyahut hangileri ingilizce olmalı ona göre yeminli bir tercüme bürosu arayamaya baslicam @crazycells yardımcı olabilirseniz sevinirim

Yanlis basliktasiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2163/dv2020-mulakat-deneyimleri/

• @oez current olursam bu mesajınıızı saklayıp teşekkür için size mesaj atmayı ihmal etmeyeceğim 🙂

• @cato Umarım tüm kazananlar vizesine kavuşur. Özellikle aralık ayında açıklanacak (Şubat mülakatı) bülten tüm gidişat hakkında bilgi verecek diye düşünüyorum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@oez ocak ayını ne yaptın artık bir yıl 11 ay mı oldu 🙂 aralık bülteni ocak mülakatı için açıklanır

• @oez bu arada dv2019 ve dv2020 drive dosyalarını inceledim "......10bin, 11bin, 14-18bin, 23bin, 25bin, 27 bin vb. gibi bazı rakam aralıklarında daha az dosya görünüyor........" demiştiniz . bende inceledim ama bir fark göremedim . ben mi yanlıs anladım

• @cato bu yılın 10 binlerinde 7 dosya, 11binde 5 dosya, 14-18bin arası 24 dosya gibi. Ama mesela sadece 19binlere baktığınızda 15 dosya görünüyor.

Bu yıl ile geçen yıl arasında şöyle bir fark var. Geçen yıl herkes excel dosyasına işlenmemiş. Bu yıl için bir arkadaş 70 kişiyi listeye kendisinin eklediğini yazmıştı.

• @oez size katılıyorum, ileriki bültenlerde daha güzel rakamlar göreceğimize eminim

• Merhaba, bir sorum olacak. Case no. eu20XXX olan bir başvurunun ds 160 larını daha gönderemedik. Yakın bir zamanda doldurduk bitirdik,fakat bu seferde submit edemedik. Submite bastığımız zaman kırmızı bir ok ile case no. ya işaret ediyor ve submit etmiyor

• @Mustafa-Ismail-Yazıcı 2020EU25238 şeklinde yazıp submit edin
    2020EU000025238 yazarsanız hata verecektir

• Evrak maili almayan bi ben kaldım herhalde..

• @Muhtaradana anladım, teşekkürler!

• @ozN bizde almadik hala

• MEİL SAPIGI OLDUK GELDİMİ DİYE

• @oez tesekkurler cevabınız için 🙂

• Merhaba arkadaşlar (Evli olmayan talihliler için)

Kentuckyden gelen evraklara nasıl cevap verilir?

Şimdi bize gereken evraklar nedir?
    Onları söyleyelim

1)Pasaportun ön yüzü fotoğrafı olan kısım(Passport

2)Evlilik cüzdanımızın yazılı olan kısımları(evli olanlar için) (Marriage Certificate)

3)Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi (Police Certificate)

4)Vukuatlı nüfus kaydı (Birth Certificate)

5)Varsa boşanma belgeleri

1. Askerlik durum belgesi (Military Record)

7)Mahkeme Kayıtları(Court document) Eğer mahkeme tarafından herhangi bir suçtan suçlu bulunduysanız

1. Varsa bir yıl ya da altı aydan fazla yaşadığımız ülkelerden alınmış polis belgesi
      (Bu süre hangi ülkede yaşadığınıza göre değişir)
      Örn. İngiltere'de 6 ay kalmışsanız istenirken birçok ülkede bu süre 1 yıldır

Hali hazırda bir dış ülkede 6 aydır yaşıyorsanız,Police certificate (adli sicil) almak zorundasınız

Bazı verilmeyen ülkeler hariç, bu deneyimler için➡

Police Certificate

https://yesilkartforum.com/forum/post/361

Evet şimdi ilk iş olarak evrakları hangi programla taratacağız bu programın ismi
    Microsoft Office lens (Playstore ve Apple store) dan bu uygulamayı indirebilirsiniz

Uygulamayı indirdikten sonra

İlk önce pasaportunuzun ön sayfasını tarıyoruz

Bundan sonra tek bir birey için evli olmayan biri için anlatıyorum daha sonra evli Evli ve Çocuklu bir birey için nasıl evraklarımızı hazırlayacağız bunu anlatmaya çalışacağım

Uygulamayınasıl kullanacağız

İlk önce sadece Pasaportun resimli fotoğraflı olan Ön yüzünü Office lens uygulamasını açıp kırmızı karenin içerisinde tutarak pasaportumun ön yüzünü çekiyoruz

Ondan sonra bu dosyayı uygulama seçeneklerinden PDF olarak kendi bulutuna kaydediyoruz

Uygulama üzerinde PDF mi istiyorsunuz yoksa resim mi formatında mi istiyorsunuz soruyor biz pdf olarak istiyoruz

Uygulama ilk önce kendi bulutuna kaydediyor ondan sonra kayıtlı bulut'tan üzerine tıkladığınız anda telefonunumuzun download kısmına pasaportunuzun ön yüzü pdf formatında iinmiş oluyor bu şekilde pasaportunuzun ön yüzünü taramış olduk

Ondan sonra e-devlete gidiyoruz
    e-devletten ilk önce Vukuatlı nüfus kayıt örneğini alacağız bunun için arama kutucuğuna vukuatlı nüfus kayıt örneği yazsak yeterli Vukuatlı nüfus kayıt örneğini seçtikten sonra

nüfus kayıt örneği tipine kişi, aile ve nüfus aile diye üç seçenek çıkacak karşımıza Normalde bekarlar için kişi veya aile seçmemiz yeterli(bu seçeneklerde sadece sizin bilgileriniz çıkıyor)

Kişi ve Aile seçersek sadece size ait bilgiler çıkacak

Nüfus aileyi seçerek hem sizin hem anne ve baba bilgileriniz çıkar,
    biz daha kapsamlı istersek nüfus aile seçeneğini seçebilirleriz ama hem kişi seçeneği hem de aile seçeneği bekarlar için uygundur ama istiyorsanız nüfus aile seçebilirsiniz

Aşağıdaki seçeneklerde eski eşi listeleme diye soracak ona evet diyeceksiniz

Vukuatlı mı istiyorsunuz diyecek ona da evet diyeceksiniz

Belgenin nereye verileceği soruyor

Burada kuruma ibraz seçebilirsiniz kuruma ibraz seçince

Sizden kurum adı isteyecek ona da Kentucky consular Center yazıyoruz

Bunu da yazdıktan sonra sağ alt tarafta sorgula seçeneği çıkacak sorgula ya da bastıktan sonra direk bir ekran çıkacak Bilgilerinizi bu ekrandan PDF olarak bilgisayarımıza ya da telefonumuza indirebilirsiniz

Bundan sonra arşiv kayıtlı adli sicil belgesi alacağız bu işlemleri hem telefonumuz üzerinden hem de bilgisayar üzerinden yapabiliriz e-devletten ilgili kısma girdikten sonra

Kurum türü soracaklar size

kurum türünü yabancı

daha sonra belgenin neden verileceği yazıyor, Burada arşiv kaydı içeren seçeneğini seçiyoruz

belgenin nereye verileceğini seçiyoruz

Buraya kentucky consular Center yazıyoruz

En son İngilizce seçip daha sonra sorgula diyoruz

Sorgula ekranında çıkan dosya indir seçeneğine basıp dosyamızı pdf olarak indiriyoruz

Daha sonra bekarlar için askerlik durum belgesi alacağız

Normalde Türklerden askerlik durum belgesi istemiyorlar Ama gelen evrak talep e-mail inde arkadaşlarımız askerlik durum kaydı ile ilgili bir bilgi görünce onu almak istiyor

Eğer hiç askerlik yapmamış ya da tecilli iseniz bu belgeyi hiç almanıza gerek yok askerlik yaptıysanız bu belgeyi temin edebilirsiniz

Onun için arama kutucuğuna askerlik durum belgesi yazıyoruz bunun için bir seçenek seçmemize gerek yok askerlik durum belgesi yazdıktan sonra ilgili sayfaya giriyoruz sonra yeni belge oluştur diyoruz

Karşımıza çıkan ekrandan PDF olarak bilgilerimizi indiriyoruz,

Evet şimdi boşanma belgeniz ya da herhangi bir suçtan hüküm giymiş isek mahkeme kayıtları dışında bütün belgelerimiz hazır Bunlar ekstra belge olduğu için bu konuya başka post altında değineceğiz

Şimdi ben Microsoft office lens uygulamasıyla Pdf olarak pasaport bilgilerimizi nasıl taratacağımız ile ilgili bilgi vereyim o konuya biraz az değindik

Şİmdi Office lens uygulamasını indirdikten sonra sizden bir Microsoft hesabı isteyecekler Outlook ya da Hotmail hesabı olur diye tahmin ediyorum ben outlook hesabından girmiştim

Outlook hesabından giriş yaptıktan sonra uygulamayı açıyoruz uygulamaya açtıktan sonra hemen kamera kısmı açılıyor zaten, burada belge kısmı seçtikten sonra uygulamanın işleyişini hemen orada anlarsınız kırmızı karenin içerisine pasaportumızın bilgi içeren kısmı fotoğraf ve tüm yazılı bilgilerinin hepsini gösterecek şekilde kırmızı karenin içine alıyoruz ondan sonra okeye basıyoruz

Okey bastıktan sonra kendi bulutuna indiriyor (internetim izin açık olması lazım) kendi bulutuna aktarım yaptıktan sonra belgenin üzerine bir kere bastığımızda Kendi telefonumuza pdf dosyası iniyor

Bekarlar için başka bir belgeyi almanıza gerek yok diğer belgeleri e-devletten indirdik şimdi bunların hepsini telefonumuza yada bilgisayarımızda bir dosyanın içine atıyoruz

Ondan sonra şimdi vukuatlı nufus kayıt(birth certificate) belgesini adlandıralım

2020EU00025238_Muhammet_Serhat_Karadag_Birth_Certificate.pdf

olarak yeniden adlandırıyoruz, eğer pc(bilgisayar) da yapıyorsak bu işlemi adlandırmada kısmında Certificate.pdf olarak adlandırmamıza gerek yok Certificate den sonra bir şey yazmıyoruz, yukarıdaki örnek yazı mobilden(telefonsan yapanlar için geçerli)

Aynı şekilde
    Adli sicil kaydımızı

2020EU00025238_Muhammet_Serhat_Karadag_Police_Certificate.pdf

Askerlik durum belgemizide

2020EU00025238_Muhammet_Serhat_Karadag_Military_Record.pdf

Pasaport belgemizi

2020EU00025238_Muhammet_Serhat_Karadag_Passport.pdf

Olarak adlandırıyoruz

Bunların hepsini adlandırdıktan sonra
    Email hesabımıza giriyoruz

Gönderen kısmına kendi email adresimizi

Alıcı kısmına [email protected] yazıyoruz

Konu kısmına sadece

2020EU00025238

Yazdıktan sonra

Email içeriğine Dosya ekle butonuna basarak tamamını pdf olan dosyalarınızı aktarıp

Gönder tuşuna basıyoruz.

• Bu mesajın başında dediğim gibi bu (evli olmayanlar) için hazırlanmış bir liste

Extra belge olarak

Boşanma

Bir suçtan hüküm giymişse bu evrakların İngilizce yeminli tercümeleri

ve son olarak

Yurtdışında hali hazırda 6 aydır yaşayan için istenen, o ülkeden istenmiş polis belgesi(adli sicil)

Veya yurtdışında ( süresi ülkelere göre değişmekle) 1yıldan fazla yaşamışsanız, o ülkeden almanız gereken polis kaydı

Bu yukarıda saydığım belgeler için, başka bir yazı hazırlıyorum

Ayrıca evliler için hem kadın hem erkek için değişen belge alma yöntemlerini anlattığım başka bir içerik daha hazırlıyorum

Şu anda çalıştığım için metni ya gün içinde hazırlar yayınlarım yada gece

Bu konuda arkadaşlarım kusura bakmasın lütfen

Benzer Başlıklar

• DV2024 Sohbet Odası

31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    21k
    1
    42 Oy
    21k İleti
    2m Bakış
    batuhannulusoyyB
    @Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
  • 4 Oy
    120 İleti
    13k Bakış
    J
    dv2021de kazanıp trump ve biden politikaları nedeniyle(covid miş yersen ) vize mulakatına bile gidemeyip dv2023e basvurdum gene bekliyorum.uzunbir aradan sonra 9.sayfaya dusen konuyu buldum canlandırdım.beklemeye devam.avrupadaki vatandaslık ıslemlerımde bekliyo onumuzdekı sene ya ab ya abd.
  • DV2018 Bekleme Odası

6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k