Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2019 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
7.7k 553 3.1m 122

• @hsndmn Hocam naptın yaaa zaten depresyonda dipleri oynuyoruz 😅 Üstüne sagoyla deştin bizi

• @vecihi Model olanı diyorsunuz değil mi? Hatta gidip gitmemekte kararsız gibiydi ilk başta. Şans mıdır yoksa belli kriterlere göre çıkma ihtimali değişiyor mu bunu bilmemize maalesef imkan yok.

• Kimse yanlış anlamasın türkiye deyince adamların aklına ırak iran ermenistan gibi yerler geliyor hatta harita da türkiyenin nerde oldugunu bilmeyen amerikalılar abd çok seye bakıyor aslında sordugu 7 soruda analiz ediyor evli oluşu kaç çocuk oldugu hangi ülkede doğdugu hangi ülkede yasadıgı eğitim durumu kaç yasında oldugu bunun haricinde yurt dışına daha önceleri çıkanların daha şanslı oldugunu düşünüyorum

• @wwinter Çok garip bir his sürece hiçbir şekilde olumlu olumsuz müdahale edemiyoruz o ufak ihtimal için beklemekten başka elimizden bir sey gelmiyor bu da elimizi ayağımızı bağlıyor. Muhtemelen çekiliş sonuçları bellidir ama beklemek zorundayız. Ben de her gün "Acaba çıkacak mı?" diye hem kendimi hem de sevdiklerimi bunaltıp duruyorum. 🙁

• Bence arkadaşlar ihtimal 1 2 falan değil. Foto çift başvuru gibi hatalı başvuranları eledikten sonra ikinci bir eleme daha yapılıyor. Yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi evli oluşunuzdan kaç çocuğunuz olduğu vs eleme yapıldıktan sonra kalanlar arasında çekiliş yapılıyor . Hatta çekilişte daha uygun gördükleri adaylara düşük cn veriyorlar. Böyle düşünmemin sebebi çevremde bir kere çıkıp abd ye gitmeyip bir sonraki sene yine gc çıkmış olması bu kadar düşük ihtimalli bi çekilişte bu kadar şanslı değildir herhalde ve çekilişin bu kadar uzun sürmesi .

• @ali-hiex başvuru formunda, daha önce yurtdışına çıkıp çıkmadığımızın sorulduğunu hatırlamıyorum.

• Ben daha önce Amerika’da bulunmuştum. Sizce olumlu bir etkisi olur mu olmaz mı?

• @gurelo Görülen ihtimal %1 2 gibi rakamlar ancak benim de merak ettiğim nokta bunların ne kadarı hatalı resim ya da mükerrer başvuru oluyor. Bunu bilme imkanı olsa keşke.

• Bu ileti silindi!

• @totoro Evet bana da öyle geliyor.

• peki bu amerika dışında gidebileceğimiz ülkeler varmı buna benzer çekilişler yapan? ben araştırmalarım sonucu bulamadım belki szi biliyorsunuzdur

• @vecihi DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

peki bu amerika dışında gidebileceğimiz ülkeler varmı buna benzer çekilişler yapan? ben araştırmalarım sonucu bulamadım belki szi biliyorsunuzdur

Evet Kanada’ya gitmek için Express Entry var, oranın başvuru formu, onu doldurabilirsiniz .

• Bu ileti silindi!

• @totoro benZer durumlardayız kardeşim. Umarım bu kez kalıcı gideriz🙏🏻🙏🏻

• @wwinter kanada iyide pek içime sinmiyor hayallerim hep amerikaydı, yenizelanda veya avusturalyada olailirde kanadaya pek içim sinmiyor :)sanki beni almaya dünden razılarda kanadaya burun kıvırıyorum :)

• Bu ileti silindi!

• @totoro inşallah çıkar sanada , umarım hepimize çıkar

• @ekpr Valla arkadaşın totemine ayak uydurayım dedim :) Sen giderken adımlarını sayarım heyhat 😊 Bu gc işi çok bunalıma soktu beni bir an önce açıklansa da kazandık mı kaybettik mi öğrensek

• Arkadaşlar keşke kanada olsa. Emin olun Amerikadan daha avantajı bir ülke. Şartlarını az sonra araştıracağım. @wwinter teşekkürler.

• Gelin guzel bir deney yapmis olalim. Deneyin kobayi ise benim :)

Deney konusu ise cekilislere mudahale oluyor mu soru isareti.
    Bu benim 8.ci basvurum eger yanlis hatirlamiyorsam. Asagida size 7 senelik basvurumda hangi statude oldugumu, simdi yani son basvurumda ne tur ozelliklerle basvurduguma bakalim;

ilk 7 Sene statum;

• Bekar
    • Tek yurt disi cikisi 2000-2003 arasi F1 vizesi ile ABD
    • 1 kez F1 vize basvurusu reddi (2003 yili)
    • 3 kez B1/B2 vize basvurusu reddi (2015 veya 2016)

Son Sene Basvurudaki Degisiklikler

• Evli
    • Cocuklu
    • Bir kac Schengen vizesi ile 5-6 avrupa ulkesi is seyahati
    • Ilk basvuruda 10 senelik B1/B2 vizesi onayi
    • 2017 Ekim ayindan itibaren halen ABD'de L1 uzman transfer vizesi ile ailecek yasam (3+2 senelik vize)
    • ABD'de yasadigim bolgenin ortalama gelirinden yuksek kazanc
    • Yas 34
    • Esim ve ben evli olarak GC basvurusu (Sans 2 kati)

Bakalim bu sene sonuclari ne olacak. Eger bu sene bana cikarsa, ozaman bu cekilisin rasgele oldugu konusunda suphe duymaya baslayacagim. Cikmazsa zaten bir aksilik olmamasi durumunda isyeri araciligi ile GC basvurum baslayacak. Bakalim ne olacak...

NOT: Konu eglence amaclidir :)

Benzer Başlıklar

• DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    201k Bakış
    K
    @turkeycel 27 icin bitti artık. Boşuna polyanna olmaya gerek yok. Ama inşallah 28 açılır ekimde
  • DV2019 Geç Başvuru Hakkında

4
    0 Oy
    4 İleti
    311 Bakış
    entelmanE
    Önümüzdeki bültene olmasa da sonraki 2 bültene yetişme şansınız hala var. Bir an önce DS260 formunu doldurup süreci takip edebilirsiniz.
  • DV2020 Sonuç Odası

682
    2 Oy
    682 İleti
    112k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
  • green card DV2019 sorularım

4
    0 Oy
    4 İleti
    787 Bakış
    crazycellsC
    @mertcan-ekmekci green card DV2019 sorularım içinde söyledi: Merhaba arkadaşlar DV 2019 talihlisiyim yaşım 25 birkaç sorum olucaktı fikirlerinizi söyleyebilirseniz sevinirim belki forumda vardır cevapları ama ben bulamadım burdan sorma gereği duydum 1- Numaram 198XX lerde sizce ortalama kaç ay daha beklemem gerekir ve beni mülakat için ankaradaki konsolosluğa çağırmaları 2019 un nisan mayıs aylarını bulurmu veya şubat mart gibi gidebilirmiyim abd ye sizce ortalama bi süre söylenecekse benim tr de kafadan 8 ayım daha var denilebilinir mi abd ye gitmeden? 2- Biliyorsunuz bedelli askerlik çıktı ben de faydalanabiliyorum yasadan sizce amerikaya gitmeden askerliği 21 gün aradan çıkartmak mantıklı mı yoksa abd de 3 sene yaşayip dövizli mi yapmak daha mantıklı? Diğer bir sorumda ds 260 da askerliğimi yapmadığımı belirtmiştim şimdi yaparsam konsoloslukta yaptığımı söyleyince yalan beyana girmez değil mi? 3-Bedelli kışladayken o 21 günün içerisinde beni konsolosluğa çağırma ihtimalleri varmıdır çünkü böyle bir durumda askerliği bırakıp konsolosluğa gidemeyeceğim için sıkıntıya gireceğimi düşündüm sizce bunun olma ihtimali yok denecek kadar az mıdır yoksa bu sebepten dolayı bedelli yapmamalı mıyım? Teşekkürler DV2019 sureciyle ilgili sorularinizi ilgili konuda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/524/dv2019-2019-green-card-lotosu-asamalari
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k