(F/M) Öğrenci Vizeleri
-
Merhabalar, yaklaşık 2 ay önce annem ve kız kardeşim greencard ile amerikaya yerleşti ve 24 yaşında olduğum için 3 aylık bir süreden dolayı ben bu haktan faydalanamadım. Ben de öğrenci vizesi ile gidip eğitimime devam etmek ve annemin benim için yapacağı greencard başvurusunu eğitimim sırasında geçirmek istiyorum. Community college ile vize alma şansım 4 yıllık bir üniversiteye göre daha zor olur mu ve daha önce yurt dışına çıkmamam bu durumda bi etki yaratır mı? Community college ile vize alan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
-
@omko12, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri
Merhabalar, yaklaşık 2 ay önce annem ve kız kardeşim greencard ile amerikaya yerleşti ve 24 yaşında olduğum için 3 aylık bir süreden dolayı ben bu haktan faydalanamadım. Ben de öğrenci vizesi ile gidip eğitimime devam etmek ve annemin benim için yapacağı greencard başvurusunu eğitimim sırasında geçirmek istiyorum. Community college ile vize alma şansım 4 yıllık bir üniversiteye göre daha zor olur mu ve daha önce yurt dışına çıkmamam bu durumda bi etki yaratır mı? Community college ile vize alan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
Gocmenlik isteginiz devam ettigi surece ogrenci vizesi almaniz zorlasacaktir. Girmesi daha zor universitelere kabul alirsaniz, basvurunuzun daha ciddi gorunecegini dusunuyorum ben de...
-
@crazycells Bilgilendirme için teşekkürler fakat şu an halihazırda benim adıma yapılan bir göcmenlik basvurusu bulunmuyor, daha dogrusu sizin söylediğiniz gibi öğrenci vizesi almamı zorlaştıracağını düşündüğümüz için öncelik f1 vizesi ile ABD'ye gidip orada göçmenlik için başvuru yapmak.
-
@omko12, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri
@crazycells Bilgilendirme için teşekkürler fakat şu an halihazırda benim adıma yapılan bir göcmenlik basvurusu bulunmuyor, daha dogrusu sizin söylediğiniz gibi öğrenci vizesi almamı zorlaştıracağını düşündüğümüz için öncelik f1 vizesi ile ABD'ye gidip orada göçmenlik için başvuru yapmak.
Butun aileniz yakin zamanda ABD'ye goc etmis :) Basvuru yapmasaniz da, isteginiz oldugunu anlamak zor degil :)
-
Merhaba:
●Dil okuluna gitme amacıyla F1 vizesine başvuracağım.
●LSI Newyork dil okulundan İ.20 belgesini aldım.
●40 yaşındayım ve İnşaat Mühendisiyim.
●Kendime ait bir mühendislik firmam var. (A.Ş)
● Hedefim Dubai ve Katar bölgesinde mühendislik altyapılı danışmanlık işleri almak ki bunun için yazılı, sözlü ve teknik ingilizcenin ileri düzey olması gerekiyor.
● Mezun olduğum üniversitede eğitim dili %100 ingilizce idi. Ancak konuşmam yetersiz düzeyde...
●Amerikaya greencard ile gidip 5 yıldır orada yaşayan bir kardeşim var.
Bu şartlar altında F1 vizesini alma şansım nedir?
Vize görüşmesinin olumlu geçmesi için önerileriniz nedir? -
@otekesa, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri
Merhaba:
●Dil okuluna gitme amacıyla F1 vizesine başvuracağım.
●LSI Newyork dil okulundan İ.20 belgesini aldım.
●40 yaşındayım ve İnşaat Mühendisiyim.
●Kendime ait bir mühendislik firmam var. (A.Ş)
● Hedefim Dubai ve Katar bölgesinde mühendislik altyapılı danışmanlık işleri almak ki bunun için yazılı, sözlü ve teknik ingilizcenin ileri düzey olması gerekiyor.
● Mezun olduğum üniversitede eğitim dili %100 ingilizce idi. Ancak konuşmam yetersiz düzeyde...
●Amerikaya greencard ile gidip 5 yıldır orada yaşayan bir kardeşim var.
Bu şartlar altında F1 vizesini alma şansım nedir?
Vize görüşmesinin olumlu geçmesi için önerileriniz nedir?Oncelikle bol sanslar, bence amaciniz makul ve olumlu; fakat kardesinizin ABD'de yasiyor olmasi dosyaniza negatif yansiyabilir. Iki turlu de sonuclanabilir basvurunuz.
Kardesinizin orada olmasini degistiremezsiniz, bu konuda kesinlikle yanlis bilgi de vermemelisiniz. Dolayisiyla sanirim bu sekilde basvurmak disinda yapabileceginiz bir sey yok.
-
@crazycells ilginiz için teşekkür ederim. Kardeşimin A.B.D.'de olması orada kalabilirim ihtimali yarattığı için mi, dezavantajlı bir durum dediniz?
-
Crazycells ilginiz için teşekkür ederim. Kardeşimin A.B.D.'de olması orada kalabilirim ihtimali yarattığı için mi, dezavantajlı bir durum dediniz?
evet, kacak kalmak isteseniz kardesinizin orada olmasi isinizi kolaylastiracagi icin...
-
@crazycells, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri
Crazycells ilginiz için teşekkür ederim. Kardeşimin A.B.D.'de olması orada kalabilirim ihtimali yarattığı için mi, dezavantajlı bir durum dediniz?
evet, kacak kalmak isteseniz kardesinizin orada olmasi isinizi kolaylastiracagi icin...
@crazycells;
● Peki bu kardeşimin orada olması durumunun negatif etkisini minimize edecek birşey yapılabilir mi? (Örneğin farklı bir şehire gitmek gibi...)
● Vize görüşmesinde nasıl bir tavır takınmalı noktasında önerileriniz nedir? -
@crazycells, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri
@crazycells;
● Peki bu kardeşimin orada olması durumunun negatif etkisini minimize edecek birşey yapılabilir mi? (Örneğin farklı bir şehire gitmek gibi...)
● Vize görüşmesinde nasıl bir tavır takınmalı noktasında önerileriniz nedir?Bilemiyorum maalesef, butun gecmisiniz onemli olacak vize gorusmesinde, konsolosun yorumu ona gore degisebilir. Bu konuda yonlendirme yapmamayi tercih ederim, ne yapabilecegini en iyi bilen kisi sizsiniz. Eger planinizda bir seyler "anormal" gorunurse zaten vize alma ihtimaliniz dusecektir.
-
Teşekkür ederim.
-
@crazycells 2020 Mart ayı gibi nihayet F1 vizesine başvuracağım. Kendimce ( umarım mantıklıdır ) artık GC çekilişlerinde pasaport şartı olduğu için takibininde kolay olacağını düşünerek bu sene GC'ye başvurmadım. Eğer bu sene GC'ye başvursaydım 2020 Mart ayındaki F1 mülakatını etkiler miydi?
-
@Majezik hiç zannetmiyorum, çekilişe başvurup b1/b2 vizesi de alan var F1 vizesi de
Dv lottery sadece bir çekiliş, büyük loto gibi, sadece şansını deniyorsun -
@Majezik, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri
@crazycells 2020 Mart ayı gibi nihayet F1 vizesine başvuracağım. Kendimce ( umarım mantıklıdır ) artık GC çekilişlerinde pasaport şartı olduğu için takibininde kolay olacağını düşünerek bu sene GC'ye başvurmadım. Eğer bu sene GC'ye başvursaydım 2020 Mart ayındaki F1 mülakatını etkiler miydi?
direkt olarak etkileyecegini sanmiyorum.
-
F1 vizesi için DS-160 doldurulurken, amerika'da ikamet edeceğim adres soruluyor. Buraya DOES NOT APPLY yazabilir miyiz? Vize almak için bir adres olmak zorunda mı?
-
@tetra132, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri
F1 vizesi için DS-160 doldurulurken, amerika'da ikamet edeceğim adres soruluyor. Buraya DOES NOT APPLY yazabilir miyiz? Vize almak için bir adres olmak zorunda mı?
Ogrenci vizesiyle giris yaptiktan sonra nerede kalmayi dusunuyorsunuz? O bilgileri forma yazabilirsiniz.
Adres sart degil, ama adres olmamasi duruma gore olumsuz da algilanabilir.
-
@crazycells anladım. Universitenin önerdiği bazı yurt adresleri vardı. Kalmayı düşündüğüm adresi yazarım. F1 vizesi ile girişte aynı adresi gümrük memuruna da bildirmem gerekli mi?
-
@crazycells anladım. Universitenin önerdiği bazı yurt adresleri vardı. Kalmayı düşündüğüm adresi yazarım. F1 vizesi ile girişte aynı adresi gümrük memuruna da bildirmem gerekli mi?
Eger sorarsa soylersiniz, ama sormadan soylemenize gerek yok.
ABD'ye girdikten sonra yaptiginiz adres degisikliklerini suradan bildirebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/667/amerika-da-adres-degisikligi-yapmak-uscis-ar-11-form
-
@crazycells teşekkürler sayın admin. Ayrıca DS-160 formunda şöyle bir soru vardı? ''Has anyone ever filed an immigrant petition on your behalf with the United States Citizenship and Immigration Services'' Anladığım kadarıyla bu soru işverenlerin çalışanları için yaptığı başvuru. Green Card bu sorunun konusuna girer mi sizce?
-
@crazycells teşekkürler sayın admin. Ayrıca DS-160 formunda şöyle bir soru vardı? ''Has anyone ever filed an immigrant petition on your behalf with the United States Citizenship and Immigration Services'' Anladığım kadarıyla bu soru işverenlerin çalışanları için yaptığı başvuru. Green Card bu sorunun konusuna girer mi sizce?
is veren veya aile, ikisi de olabilir. Eger birileri sponsor olup Green Card basvurusu yaptiysa ona gore cevap vermelisiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
10
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum