Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @GC_dream, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    @crazycells, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    @GC_dream, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    @crazycells o zaman bir soru daha sorma hakki dogdu bana 🙂 peki her iki eş de eğitim için gidecekse gitmeden önce her ikisi içinde f1 vizesine başvuru mu daha mantıklı yoksa daha sonradan f2 vizesini f1 vizesine mi cevirmek mi daha garanti?

    bilemiyorum, iki durum da yerine gore mantikli olabilir 🙂

    @crazycells bir sene dil kursu daha sonrada master yapmayı düşünüyoruz ikimizde. Sponsor firmamız var, fakat sponsorluga hak kazanmak için kesinlikle master yapmamız gerekiyor. Bu yüzden riske atmak istemiyorum, en garanti yolu seçmek istiyoruz.

    Kendi durumunuza gore dusunup en iyisi hangisiyse o sekilde hareket etmelisiniz. Onemli olan planin problemli ya da yapay gorunmemesi, dedigim gibi iki plan da yerine gore mantikli olabilir. Siz kendi amaclariniza gore hangisini yapacaginiza karar vermelisiniz. Zaten amaclariniz ve basvurunuz inandirici olursa vizeyi alirsiniz.


  • @crazycells Amacimiz su an icin kesinlike dil kursu sonrasinda master yada mba yapmak. Vizede buna inandirmak nasil olacak onu bilemiyorum iste. 7 yilldir ozel sirkette calisiyorum, isim geregi ingilizce cok onemli. Esimin kendisine ait avrupada lojistik firmasi var. Firmanin geliri her ikimizede sponsor olabilecek seviyede. Avrupa vatandasligimiz var. Avrupada bir cok ulkede turstik geziler duzenledik. 2009 yilinda ikimizde WAT programiyla amerikada bulunduk, hatta esim iki defa wat programina katildi. Valla durumumuzu anlattim cik isin icinden cikabilirsen😃 Ikizimizde ayni anda f1 basvurusu mu ! yada once ben f1 basvurusu yapip,1 ay sonra esimde f1 basuvurusu yapsa! ( isi geregi ingilizcesini gelistirmek ve benim yanimda olma istegi) yada esimin f2 ye basvuru yapmasi, sonradan statu degisikligi. Sence durumumuza gore hangisi mantikli geliyor?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @GC_dream, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    @crazycells Amacimiz su an icin kesinlike dil kursu sonrasinda master yada mba yapmak. Vizede buna inandirmak nasil olacak onu bilemiyorum iste. 7 yilldir ozel sirkette calisiyorum, isim geregi ingilizce cok onemli. Esimin kendisine ait avrupada lojistik firmasi var. Firmanin geliri her ikimizede sponsor olabilecek seviyede. Avrupa vatandasligimiz var. Avrupada bir cok ulkede turstik geziler duzenledik. 2009 yilinda ikimizde WAT programiyla amerikada bulunduk, hatta esim iki defa wat programina katildi. Valla durumumuzu anlattim cik isin icinden cikabilirsen😃 Ikizimizde ayni anda f1 basvurusu mu ! yada once ben f1 basvurusu yapip,1 ay sonra esimde f1 basuvurusu yapsa! ( isi geregi ingilizcesini gelistirmek ve benim yanimda olma istegi) yada esimin f2 ye basvuru yapmasi, sonradan statu degisikligi. Sence durumumuza gore hangisi mantikli geliyor?

    Siz kendi hayatinizi ve amacinizi daha iyi biliyorsunuz benden 🙂 o nedenle kendi dogal amaclariniza gore hareket ederseniz, eminim hic sorunla karsilasmazsiniz 🙂


  • @crazycells Merhaba, Bir sorum olucaktı. Çifte vatandaşım, yabancı pasaportla da Türkiye'den F1 vizesine başvuru yapılabiliyor diye biliyorum. Doğru mudur bu?
    Doğruysa ekstra olarak istenen belgeler var mıdır? Yada hangi evraklar isteniliyor diye sorim? Cevapların için şimdiden çok teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @GC_dream, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    @crazycells Merhaba, Bir sorum olucaktı. Çifte vatandaşım, yabancı pasaportla da Türkiye'den F1 vizesine başvuru yapılabiliyor diye biliyorum. Doğru mudur bu?
    Doğruysa ekstra olarak istenen belgeler var mıdır? Yada hangi evraklar isteniliyor diye sorim? Cevapların için şimdiden çok teşekkür ederim.

    Evet, yasadiginiz ulkeden basvuru yapabiliyorsunuz. Ekstra belge gerektigini sanmiyorum.


  • @crazycells, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    @GC_dream, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    @crazycells Merhaba, Bir sorum olucaktı. Çifte vatandaşım, yabancı pasaportla da Türkiye'den F1 vizesine başvuru yapılabiliyor diye biliyorum. Doğru mudur bu?
    Doğruysa ekstra olarak istenen belgeler var mıdır? Yada hangi evraklar isteniliyor diye sorim? Cevapların için şimdiden çok teşekkür ederim.

    Evet, yasadiginiz ulkeden basvuru yapabiliyorsunuz. Ekstra belge gerektigini sanmiyorum.
    İsim denklik belgesi vs gerekebilir mi acaba? Yabancı pasaportum ile Türk kimliğimdeki isimler farklı. @crazycells


  • @Yeşilkart-Forum, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    (F/M) AKADEMİK VEYA DİL ÖĞRENCİSİ / MESLEKİ VEYA AKADEMİK OLMAYAN ÖĞRENCİ VİZELERİ

    Genel olarak, onaylanan bir eğitim kursuna katılmak üzere ABD'ye gelecek olan kişiler için bir Öğrenci Vizesi gereklidir.

    Öğrencinin devam etmeyi planladığı ABD deki okulu kabul sonrasında öğrenci, Öğrenci ve Değişim Programı Bilgi Sistemine (SEVIS) kaydedilecektir. SEVIS I-901 harcının yatırılması ve ilgili imzaların atılması ile ilgili talimatlar okul tarafından SEVIS sistemi üzerinden verilecektir. Okul, gerekli I-20 form(larını) oluşturmak için asıl başvuru sahibinin adının yanı sıra birlikte seyahat etmeyi planladığı aile bireylerinin adlarını da SEVIS sistemine girecektir. Her bir aile üyesi kendi I-20 formunu almalıdır. Aile üyelerinin asıl başvuran ile birlikte başvurmaması halinde, asıl vize sahibinin okulu tarafından düzenlenen orijinal I-20 formunun bir nüshası istenecektir. Daha fazla bilgi için ABD Göçmenlik ve Gümrük İdaresi (ICE) Öğrenci ve Değişim Programı (SEVP) web sitesini ziyaret ediniz.

    Devam eden öğrenciler, öğrenci durumlarını sürdürdükleri ve SEVIS kayıtları güncel olduğu sürece diledikleri zaman yeni vize başvurusu yapabilir. Devam eden öğrenciler ayrıca dersleri başlamadan önce diledikleri zaman Birleşik Devletlere girebilirler.

    Forum Tavsiyeleri:

    F1 vizesi, ABD'de akademik bir programa (master/doktora/sertifika vb. programlara) baslayacak ogrenciler ve dil egitimi alacak ogrencilerin aldigi bir vize turudur.

    M1 vizesi, ABD'de mesleki bir egitim programina katilacak ogrencilerin aldigi bir vize turudur.

    F ve M vizelerine okullardan alacaginiz I-20 belgesiyle basvuru yapmalisiniz. 2017 mali yilinda Turkiye'de 5594 tane F vizesi ve 118 tane M vizesi basilmis (kaynak).

    Eger master, doktora vs. gibi akademik programlara basvuru yapiyorsaniz F vize sonrasi mezun olduktan sonra alaninizda is bulabilmeniz icin 1 yillik OPT aliyorsunuz, bu size alaninizda calisma firsati sagliyor. Eger STEM (bilim, teknoloji, muhendislik veya matematik) alaninda master ya da doktora yapiyorsaniz OPT 2 yila cikiyor. Eger bu surecte bir is bulabilirseniz ABD'de OPT sonuna kadar kalabiliyorsunuz, bu surecte statu degistirebiliyorsunuz ve calisma vizelerine gecis yapabiliyorsunuz, ya da basarilarinizi gostererek Is Sponsorlu Gocmenlik icin basvuru yapabiliyorsunuz (sirket sizin icin basvuru yapiyor).

    Basvuru Asamalari:

    1. F1 ya da M1 vizesini alabilmek icin oncelikle bir egitim programindan kabul almaniz ve okulun sizin icin I-20 formu duzenlemesi gerekiyor. Daha sonra okul, bu I-20 formunu size gonderecek ve siz de konsoloslukta F1 veya M1 vize basvurusu yapacaksiniz. Bu I-20 belgesi olmadan vize basvurusu yapmaniz mumkun degil.

    Zaten vize islemleri icin gereken bilgi ve belgeleri okul da size bildirecek ama asama asama ozetlemek gerekirse,

    • Okuldan kabul
    • ABD Ogrenci Bilgi Sistemine SEVIS kaydi yapip ucret odeme (okul gerekli bilgileri saglayacak)
    • Okulun istedigi ucretleri odeme ve okulun I-20 formu hazirlamasi
      (eger esiniz veya cocugunuz varsa ve sizinle F2 veya M2 vizesiyle ABD'ye gelecekse onlara da I-20 duzenleyecekler)
    • F1/M1 icin DS-160 online vize basvuru formunu https://ceac.state.gov/CEAC adresinden doldurmak (F2/M2 vizesi alacak diger aile uyeleri de ayrica bir DS160 formu doldurmali)
    • https://ais.usvisa-info.com/ adresine girip, DS160 formunun kodunu belirterek bir randevu tarihi almak
    • Sitedeki yonlendirmelere gore vize ucretini odemek
    • Yine ayni siteden vizenin kabul olmasi durumunda pasaportun gonderilebilmesi icin bir PTT adresi secimi
    • Konsoloslukta F1/M1 mulakatina girmek
    • Red durumunda pasaportu geri almaniz, kabul olmasi durumunda pasaportun vizenin basilmasi icin konsoloslukta kalmasi ve sonradan belirttiginiz adrese gonderilmesi
    • Vize tarihinize gore ABD'ye giris

    2. Diger gocmen olmayan vizelerde oldugu gibi maddi birikiminiz bu vize turu icin de oldukca onemli. ABD'de bulundugunuz sure boyunca ya masraflarinizi kendiniz karsilayabilmelisiniz, ya da karsilayacak bir sponsor bulmalisiniz. Ozellikle Master/Doktora programlarinda size burs verilecekse ya da harcamalar okul, tez hocasi ya da baska bir kurum tarafindan karsilanacaksa bunlar da okul I-20 hazirlarken belirtilmeli. Eger dil okulu, sertifika programlarina vs. basvuru yapiyorsaniz ve kendi kaynaklarinizi kullanacaksaniz hem okul, hem de yasam masraflarinizi karsilayabilecek kadar birikime sahip olmalisiniz. Kendi masraflarinizi karsilayacaksaniz sunlari goz onunde bulundurmalisiniz:

    • okul ucretleri: okula kayit ucretiniz, kac ay egitim almak istediginize gore program ucreti (dil veya meslek okullari/sertifika programlari icin genelde kendiniz oduyorsunuz, master/doktora programlari icin genelde okul sponsor oluyor; fakat durumunuza gore tabii ki degisiklik gosterebilir; onemli olan ABD'de kalacaginiz sure icinde maddi sikinti yasamayacaginizi gosterebilmek)

    • yasam ucretleri: bulunacaginiz sehirde okul bir ev veriyorsa orada konaklama ucreti, eger vermiyorsa okulun cevresindeki bolgelerde bir oda kiralama ucreti, yine bu sehirdeki beslenme masraflari... Bunlari standart olarak soylemek cok mumkun degil, cunku okulu sececeginiz sehire gore cok degisiklik gosterebilir, internetten o sehirde yasam ucretlerini arastirabilrisiniz.

    • saglik sigortasi: bu konuda yine okulla irtibata gecip, onerdikleri yerleri ve fiyatlari ogrenebilirsiniz. Bazi durumlarda okul sigorta yapiyor, bazi durumlarda sizin yapmaniz gerekiyor. Ben daha once ABD'ye J1 vizesi alirken su siteyi kullanmistim: https://www.isoa.org/
      Aylik aylik sigorta yapmak mumkun, F/M/J vizeleri ve OPT icin bu siteyi kullanabilirsiniz. Bu site zaten vizeler icin gerekli sartlari bildiklerinden size ona gore policeler sunuyorlar. Eger sizin kullandiginiz baska siteler varsa yine cekinmeden bu konuda belirtebilirsiniz.
      (ekleme: soyle bir site de mevcut https://www.internationalstudentinsurance.com/)

    • Turkiye'den ABD'ye gidis-donus ucak bileti de sezonuna gore ortalama $700 - $1200 arasinda degisiyor , gitmeyi dusundugunuz tarihlere gore su konuyu inceleyerek tahmini bir miktar bulabilirsiniz

    • Eger dil okuluna basvuru yapacaksaniz; dil okulu masraflari, konaklama ve diger maliyetler icin su konuya da goz atmayi unutmayin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/287/abd-de-dil-okulu-fiyatları-konaklama-i20-ve-diğer-maliyetleri

    3. Vize gorusmesinde dikkat etmeniz gereken onemli noktalar:

    Master, doktora gibi egitim programlari icin bu kosullar daha rahat olabiliyor (ozellikle de ciddi ve taninmis programlardan kabul alirsaniz) ama genel olarak vize alabilmek icin;

    • Kesinlikle dogru vize turune basvuru yapmalisiniz, eger akademik bir programa ya da dil okuluna basvuru yapiyorsaniz F1 vizesine, mesleki bir programa basvuru yapiyorsaniz M1 vizesine basvuru yapmalisiniz
    • Ulkenizle olan sosyal, egitim, is, aile gibi baglarinizin guclu oldugunu ve ulkeye geri donmeyi planladiginizi gostermelisiniz.
    • ABD'de kalacaginiz sure boyunca yetecek kadar maddi birikiminizin oldugunu gostermelisiniz (yukarida ayrintili acikladim)
    • Basvuru formlarinda kesinlikle dogru ve tam bilgiler vermelisiniz
    • Mulakat sirasinda konsolosun sorularina ciddi ve tam cevaplar vermelisiniz, hem gideceginiz okul hakkinda, hem de sehir hakkinda onceden kisa arastirmalar yapabilirsiniz

    4. B1 vizelerinin aksine, ABD Disisleri Bakanligi F1 vizeleri icin ulke ulke red oranlarini vermiyor. Fakat dunya geneli yapilan basvurulara bakarsak, su resmi kaynaga dayanarak yapilan 608.631 basvurunun, 393.573'unun kabul edildigini gorebiliriz. Bu da ~%65'lik bir kabul orani demek, lakin master/doktora gibi diger akademik programlarin da F1 vizesi aldigini ve bu programlara basvuran ve kabul alan ogrencilerin cok daha yuksek oranla vize aldigini unutmamak lazim. Yani dil okulu icin F1 basvurusu yapanlarin kabul orani kanimca %65'ten dusuktur. Fakat yine de dusuk bir oran degil bu...

    @crazycells merhaba, nufus kayit ornegi, sabik kaydi vs gibi evraklar gerekmiyor mudur? yoksa yanlis konu uzerinden mi bakiyorum?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @GC_dream, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    @crazycells, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    @GC_dream, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    @crazycells Merhaba, Bir sorum olucaktı. Çifte vatandaşım, yabancı pasaportla da Türkiye'den F1 vizesine başvuru yapılabiliyor diye biliyorum. Doğru mudur bu?
    Doğruysa ekstra olarak istenen belgeler var mıdır? Yada hangi evraklar isteniliyor diye sorim? Cevapların için şimdiden çok teşekkür ederim.

    Evet, yasadiginiz ulkeden basvuru yapabiliyorsunuz. Ekstra belge gerektigini sanmiyorum.
    İsim denklik belgesi vs gerekebilir mi acaba? Yabancı pasaportum ile Türk kimliğimdeki isimler farklı. @crazycells

    Evet, tum isimlerinizi kayit altina almalisiniz. Oyle yaparsaniz zaten alacaginiz belgelerde su ulkedeki ismi X Y Z 'dir diye not dusuluyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @GC_dream, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    @Yeşilkart-Forum, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    (F/M) AKADEMİK VEYA DİL ÖĞRENCİSİ / MESLEKİ VEYA AKADEMİK OLMAYAN ÖĞRENCİ VİZELERİ

    Genel olarak, onaylanan bir eğitim kursuna katılmak üzere ABD'ye gelecek olan kişiler için bir Öğrenci Vizesi gereklidir.

    Öğrencinin devam etmeyi planladığı ABD deki okulu kabul sonrasında öğrenci, Öğrenci ve Değişim Programı Bilgi Sistemine (SEVIS) kaydedilecektir. SEVIS I-901 harcının yatırılması ve ilgili imzaların atılması ile ilgili talimatlar okul tarafından SEVIS sistemi üzerinden verilecektir. Okul, gerekli I-20 form(larını) oluşturmak için asıl başvuru sahibinin adının yanı sıra birlikte seyahat etmeyi planladığı aile bireylerinin adlarını da SEVIS sistemine girecektir. Her bir aile üyesi kendi I-20 formunu almalıdır. Aile üyelerinin asıl başvuran ile birlikte başvurmaması halinde, asıl vize sahibinin okulu tarafından düzenlenen orijinal I-20 formunun bir nüshası istenecektir. Daha fazla bilgi için ABD Göçmenlik ve Gümrük İdaresi (ICE) Öğrenci ve Değişim Programı (SEVP) web sitesini ziyaret ediniz.

    Devam eden öğrenciler, öğrenci durumlarını sürdürdükleri ve SEVIS kayıtları güncel olduğu sürece diledikleri zaman yeni vize başvurusu yapabilir. Devam eden öğrenciler ayrıca dersleri başlamadan önce diledikleri zaman Birleşik Devletlere girebilirler.

    Forum Tavsiyeleri:

    F1 vizesi, ABD'de akademik bir programa (master/doktora/sertifika vb. programlara) baslayacak ogrenciler ve dil egitimi alacak ogrencilerin aldigi bir vize turudur.

    M1 vizesi, ABD'de mesleki bir egitim programina katilacak ogrencilerin aldigi bir vize turudur.

    F ve M vizelerine okullardan alacaginiz I-20 belgesiyle basvuru yapmalisiniz. 2017 mali yilinda Turkiye'de 5594 tane F vizesi ve 118 tane M vizesi basilmis (kaynak).

    Eger master, doktora vs. gibi akademik programlara basvuru yapiyorsaniz F vize sonrasi mezun olduktan sonra alaninizda is bulabilmeniz icin 1 yillik OPT aliyorsunuz, bu size alaninizda calisma firsati sagliyor. Eger STEM (bilim, teknoloji, muhendislik veya matematik) alaninda master ya da doktora yapiyorsaniz OPT 2 yila cikiyor. Eger bu surecte bir is bulabilirseniz ABD'de OPT sonuna kadar kalabiliyorsunuz, bu surecte statu degistirebiliyorsunuz ve calisma vizelerine gecis yapabiliyorsunuz, ya da basarilarinizi gostererek Is Sponsorlu Gocmenlik icin basvuru yapabiliyorsunuz (sirket sizin icin basvuru yapiyor).

    Basvuru Asamalari:

    1. F1 ya da M1 vizesini alabilmek icin oncelikle bir egitim programindan kabul almaniz ve okulun sizin icin I-20 formu duzenlemesi gerekiyor. Daha sonra okul, bu I-20 formunu size gonderecek ve siz de konsoloslukta F1 veya M1 vize basvurusu yapacaksiniz. Bu I-20 belgesi olmadan vize basvurusu yapmaniz mumkun degil.

    Zaten vize islemleri icin gereken bilgi ve belgeleri okul da size bildirecek ama asama asama ozetlemek gerekirse,

    • Okuldan kabul
    • ABD Ogrenci Bilgi Sistemine SEVIS kaydi yapip ucret odeme (okul gerekli bilgileri saglayacak)
    • Okulun istedigi ucretleri odeme ve okulun I-20 formu hazirlamasi
      (eger esiniz veya cocugunuz varsa ve sizinle F2 veya M2 vizesiyle ABD'ye gelecekse onlara da I-20 duzenleyecekler)
    • F1/M1 icin DS-160 online vize basvuru formunu https://ceac.state.gov/CEAC adresinden doldurmak (F2/M2 vizesi alacak diger aile uyeleri de ayrica bir DS160 formu doldurmali)
    • https://ais.usvisa-info.com/ adresine girip, DS160 formunun kodunu belirterek bir randevu tarihi almak
    • Sitedeki yonlendirmelere gore vize ucretini odemek
    • Yine ayni siteden vizenin kabul olmasi durumunda pasaportun gonderilebilmesi icin bir PTT adresi secimi
    • Konsoloslukta F1/M1 mulakatina girmek
    • Red durumunda pasaportu geri almaniz, kabul olmasi durumunda pasaportun vizenin basilmasi icin konsoloslukta kalmasi ve sonradan belirttiginiz adrese gonderilmesi
    • Vize tarihinize gore ABD'ye giris

    2. Diger gocmen olmayan vizelerde oldugu gibi maddi birikiminiz bu vize turu icin de oldukca onemli. ABD'de bulundugunuz sure boyunca ya masraflarinizi kendiniz karsilayabilmelisiniz, ya da karsilayacak bir sponsor bulmalisiniz. Ozellikle Master/Doktora programlarinda size burs verilecekse ya da harcamalar okul, tez hocasi ya da baska bir kurum tarafindan karsilanacaksa bunlar da okul I-20 hazirlarken belirtilmeli. Eger dil okulu, sertifika programlarina vs. basvuru yapiyorsaniz ve kendi kaynaklarinizi kullanacaksaniz hem okul, hem de yasam masraflarinizi karsilayabilecek kadar birikime sahip olmalisiniz. Kendi masraflarinizi karsilayacaksaniz sunlari goz onunde bulundurmalisiniz:

    • okul ucretleri: okula kayit ucretiniz, kac ay egitim almak istediginize gore program ucreti (dil veya meslek okullari/sertifika programlari icin genelde kendiniz oduyorsunuz, master/doktora programlari icin genelde okul sponsor oluyor; fakat durumunuza gore tabii ki degisiklik gosterebilir; onemli olan ABD'de kalacaginiz sure icinde maddi sikinti yasamayacaginizi gosterebilmek)

    • yasam ucretleri: bulunacaginiz sehirde okul bir ev veriyorsa orada konaklama ucreti, eger vermiyorsa okulun cevresindeki bolgelerde bir oda kiralama ucreti, yine bu sehirdeki beslenme masraflari... Bunlari standart olarak soylemek cok mumkun degil, cunku okulu sececeginiz sehire gore cok degisiklik gosterebilir, internetten o sehirde yasam ucretlerini arastirabilrisiniz.

    • saglik sigortasi: bu konuda yine okulla irtibata gecip, onerdikleri yerleri ve fiyatlari ogrenebilirsiniz. Bazi durumlarda okul sigorta yapiyor, bazi durumlarda sizin yapmaniz gerekiyor. Ben daha once ABD'ye J1 vizesi alirken su siteyi kullanmistim: https://www.isoa.org/
      Aylik aylik sigorta yapmak mumkun, F/M/J vizeleri ve OPT icin bu siteyi kullanabilirsiniz. Bu site zaten vizeler icin gerekli sartlari bildiklerinden size ona gore policeler sunuyorlar. Eger sizin kullandiginiz baska siteler varsa yine cekinmeden bu konuda belirtebilirsiniz.
      (ekleme: soyle bir site de mevcut https://www.internationalstudentinsurance.com/)

    • Turkiye'den ABD'ye gidis-donus ucak bileti de sezonuna gore ortalama $700 - $1200 arasinda degisiyor , gitmeyi dusundugunuz tarihlere gore su konuyu inceleyerek tahmini bir miktar bulabilirsiniz

    • Eger dil okuluna basvuru yapacaksaniz; dil okulu masraflari, konaklama ve diger maliyetler icin su konuya da goz atmayi unutmayin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/287/abd-de-dil-okulu-fiyatları-konaklama-i20-ve-diğer-maliyetleri

    3. Vize gorusmesinde dikkat etmeniz gereken onemli noktalar:

    Master, doktora gibi egitim programlari icin bu kosullar daha rahat olabiliyor (ozellikle de ciddi ve taninmis programlardan kabul alirsaniz) ama genel olarak vize alabilmek icin;

    • Kesinlikle dogru vize turune basvuru yapmalisiniz, eger akademik bir programa ya da dil okuluna basvuru yapiyorsaniz F1 vizesine, mesleki bir programa basvuru yapiyorsaniz M1 vizesine basvuru yapmalisiniz
    • Ulkenizle olan sosyal, egitim, is, aile gibi baglarinizin guclu oldugunu ve ulkeye geri donmeyi planladiginizi gostermelisiniz.
    • ABD'de kalacaginiz sure boyunca yetecek kadar maddi birikiminizin oldugunu gostermelisiniz (yukarida ayrintili acikladim)
    • Basvuru formlarinda kesinlikle dogru ve tam bilgiler vermelisiniz
    • Mulakat sirasinda konsolosun sorularina ciddi ve tam cevaplar vermelisiniz, hem gideceginiz okul hakkinda, hem de sehir hakkinda onceden kisa arastirmalar yapabilirsiniz

    4. B1 vizelerinin aksine, ABD Disisleri Bakanligi F1 vizeleri icin ulke ulke red oranlarini vermiyor. Fakat dunya geneli yapilan basvurulara bakarsak, su resmi kaynaga dayanarak yapilan 608.631 basvurunun, 393.573'unun kabul edildigini gorebiliriz. Bu da ~%65'lik bir kabul orani demek, lakin master/doktora gibi diger akademik programlarin da F1 vizesi aldigini ve bu programlara basvuran ve kabul alan ogrencilerin cok daha yuksek oranla vize aldigini unutmamak lazim. Yani dil okulu icin F1 basvurusu yapanlarin kabul orani kanimca %65'ten dusuktur. Fakat yine de dusuk bir oran degil bu...

    @crazycells merhaba, nufus kayit ornegi, sabik kaydi vs gibi evraklar gerekmiyor mudur? yoksa yanlis konu uzerinden mi bakiyorum?

    Genelde gerekmiyor, ama ilgili oldugunu dusundugunuz tum belgeleri mulakata goturmenizi tavsiye ederim.


  • Merhabalar, yaklaşık 2 ay önce annem ve kız kardeşim greencard ile amerikaya yerleşti ve 24 yaşında olduğum için 3 aylık bir süreden dolayı ben bu haktan faydalanamadım. Ben de öğrenci vizesi ile gidip eğitimime devam etmek ve annemin benim için yapacağı greencard başvurusunu eğitimim sırasında geçirmek istiyorum. Community college ile vize alma şansım 4 yıllık bir üniversiteye göre daha zor olur mu ve daha önce yurt dışına çıkmamam bu durumda bi etki yaratır mı? Community college ile vize alan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @omko12, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    Merhabalar, yaklaşık 2 ay önce annem ve kız kardeşim greencard ile amerikaya yerleşti ve 24 yaşında olduğum için 3 aylık bir süreden dolayı ben bu haktan faydalanamadım. Ben de öğrenci vizesi ile gidip eğitimime devam etmek ve annemin benim için yapacağı greencard başvurusunu eğitimim sırasında geçirmek istiyorum. Community college ile vize alma şansım 4 yıllık bir üniversiteye göre daha zor olur mu ve daha önce yurt dışına çıkmamam bu durumda bi etki yaratır mı? Community college ile vize alan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

    Gocmenlik isteginiz devam ettigi surece ogrenci vizesi almaniz zorlasacaktir. Girmesi daha zor universitelere kabul alirsaniz, basvurunuzun daha ciddi gorunecegini dusunuyorum ben de...


  • @crazycells Bilgilendirme için teşekkürler fakat şu an halihazırda benim adıma yapılan bir göcmenlik basvurusu bulunmuyor, daha dogrusu sizin söylediğiniz gibi öğrenci vizesi almamı zorlaştıracağını düşündüğümüz için öncelik f1 vizesi ile ABD'ye gidip orada göçmenlik için başvuru yapmak.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @omko12, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    @crazycells Bilgilendirme için teşekkürler fakat şu an halihazırda benim adıma yapılan bir göcmenlik basvurusu bulunmuyor, daha dogrusu sizin söylediğiniz gibi öğrenci vizesi almamı zorlaştıracağını düşündüğümüz için öncelik f1 vizesi ile ABD'ye gidip orada göçmenlik için başvuru yapmak.

    Butun aileniz yakin zamanda ABD'ye goc etmis 🙂 Basvuru yapmasaniz da, isteginiz oldugunu anlamak zor degil 🙂


  • Merhaba:
    ●Dil okuluna gitme amacıyla F1 vizesine başvuracağım.
    ●LSI Newyork dil okulundan İ.20 belgesini aldım.
    ●40 yaşındayım ve İnşaat Mühendisiyim.
    ●Kendime ait bir mühendislik firmam var. (A.Ş)
    ● Hedefim Dubai ve Katar bölgesinde mühendislik altyapılı danışmanlık işleri almak ki bunun için yazılı, sözlü ve teknik ingilizcenin ileri düzey olması gerekiyor.
    ● Mezun olduğum üniversitede eğitim dili %100 ingilizce idi. Ancak konuşmam yetersiz düzeyde...
    ●Amerikaya greencard ile gidip 5 yıldır orada yaşayan bir kardeşim var.
    Bu şartlar altında F1 vizesini alma şansım nedir?
    Vize görüşmesinin olumlu geçmesi için önerileriniz nedir?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @otekesa, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    Merhaba:
    ●Dil okuluna gitme amacıyla F1 vizesine başvuracağım.
    ●LSI Newyork dil okulundan İ.20 belgesini aldım.
    ●40 yaşındayım ve İnşaat Mühendisiyim.
    ●Kendime ait bir mühendislik firmam var. (A.Ş)
    ● Hedefim Dubai ve Katar bölgesinde mühendislik altyapılı danışmanlık işleri almak ki bunun için yazılı, sözlü ve teknik ingilizcenin ileri düzey olması gerekiyor.
    ● Mezun olduğum üniversitede eğitim dili %100 ingilizce idi. Ancak konuşmam yetersiz düzeyde...
    ●Amerikaya greencard ile gidip 5 yıldır orada yaşayan bir kardeşim var.
    Bu şartlar altında F1 vizesini alma şansım nedir?
    Vize görüşmesinin olumlu geçmesi için önerileriniz nedir?

    Oncelikle bol sanslar, bence amaciniz makul ve olumlu; fakat kardesinizin ABD'de yasiyor olmasi dosyaniza negatif yansiyabilir. Iki turlu de sonuclanabilir basvurunuz.

    Kardesinizin orada olmasini degistiremezsiniz, bu konuda kesinlikle yanlis bilgi de vermemelisiniz. Dolayisiyla sanirim bu sekilde basvurmak disinda yapabileceginiz bir sey yok.


  • @crazycells ilginiz için teşekkür ederim. Kardeşimin A.B.D.'de olması orada kalabilirim ihtimali yarattığı için mi, dezavantajlı bir durum dediniz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @otekesa, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    Crazycells ilginiz için teşekkür ederim. Kardeşimin A.B.D.'de olması orada kalabilirim ihtimali yarattığı için mi, dezavantajlı bir durum dediniz?

    evet, kacak kalmak isteseniz kardesinizin orada olmasi isinizi kolaylastiracagi icin...


  • @crazycells, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    @otekesa, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    Crazycells ilginiz için teşekkür ederim. Kardeşimin A.B.D.'de olması orada kalabilirim ihtimali yarattığı için mi, dezavantajlı bir durum dediniz?

    evet, kacak kalmak isteseniz kardesinizin orada olmasi isinizi kolaylastiracagi icin...

    @crazycells;
    ● Peki bu kardeşimin orada olması durumunun negatif etkisini minimize edecek birşey yapılabilir mi? (Örneğin farklı bir şehire gitmek gibi...)
    ● Vize görüşmesinde nasıl bir tavır takınmalı noktasında önerileriniz nedir?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @otekesa, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    @crazycells, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    @otekesa, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    Crazycells ilginiz için teşekkür ederim. Kardeşimin A.B.D.'de olması orada kalabilirim ihtimali yarattığı için mi, dezavantajlı bir durum dediniz?

    evet, kacak kalmak isteseniz kardesinizin orada olmasi isinizi kolaylastiracagi icin...

    @crazycells;
    ● Peki bu kardeşimin orada olması durumunun negatif etkisini minimize edecek birşey yapılabilir mi? (Örneğin farklı bir şehire gitmek gibi...)
    ● Vize görüşmesinde nasıl bir tavır takınmalı noktasında önerileriniz nedir?

    Bilemiyorum maalesef, butun gecmisiniz onemli olacak vize gorusmesinde, konsolosun yorumu ona gore degisebilir. Bu konuda yonlendirme yapmamayi tercih ederim, ne yapabilecegini en iyi bilen kisi sizsiniz. Eger planinizda bir seyler "anormal" gorunurse zaten vize alma ihtimaliniz dusecektir.


  • Teşekkür ederim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

77
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum