Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @caglaror
    Verdiğiniz bilgiler için öncelikle teşekkürler. Ayrieten;
    Müşteri veli nimetimiz dediğinizi oluduğum anda burada sarı taksili bıyıklı amcalar canlandı aklımda istemsizce :))


  • @bolatmali bu bilginin linkini grupta atalım sağlam bilgi 😉 teşekkürler sayın @caglaror


  • Uber yapanlar ne kadar kazanıyor saatlik Uber Eats yapanlar ne kadar ? Arada çok fark varmı

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Betfair39 Türkiye gibi değil her eyalette kazançlar farklıdır ondan sağlıklı bir bilgi olmaz mesela lyft bir yer de geçici ehliyet kabul ettiler diğer taraftan başka eyalette kardeş 1 yıl bekle deyip kabul etmediler


  • @Betfair39 Aslında lyft de uber gibi1 senelik ehliyet istiyor ama çoğu yerde geçici ehliyetle bile driver alımı yapıyor. Önceki postlarda bir arkadaşı kabul etmemişlerdi mesela. Kazançlar eyalet-şehir hatta çalıştığınız bölgeye göre değişkenlik gösterir. Çalışma süreniz ve çalışma saatlerine göre de çok değişebilir.

    Bu arada isteyen varsa lyft içn referal code gönderebilirim.


  • @ayvalik10, içinde söyledi: Uber ve Lyft Şoförlüğü

    @Betfair39 Türkiye gibi değil her eyalette kazançlar farklıdır ondan sağlıklı bir bilgi olmaz mesela lyft bir yer de geçici ehliyet kabul ettiler diğer taraftan başka eyalette kardeş 1 yıl bekle deyip kabul etmediler

    Ben california 'dayim biliyorum ayni değil.Ortalama olarak sordum herkes kendi sehrine gore cevaplayabilir.
    Sadece Uber X ile Eats arasındaki farki soruyorum


  • Degisken olmakla birlikte her gecen gun Lyft daha az kazandiriyor (oncekine gore). Bazi duzenlemeler ile iyi hizmet ile kotu hizmeti ayristirmaya calisacaklarmis. Ama totalde oncekine gore daha az kazandirdigi kesin.
    Haftada 6 gun gunde 8-12 saat calisma ile haftalik 700-1100$ kazaniyorum. Bu brut rakam. Aylik 350-400 arasi gas var. Sekeridir, suyudur, mendilidir, antibakteriyelidir vb. haric. Austin icin son derece yeterli bir rakam (saglik sigortasi haric).
    Uber yapanlar genelde Lyft de yapiyor. Bu nedenle tam zamanli rakam veremeyebilirler, ama Uber tek basina Lyft'ten bir tik fazla kazandiriyordur. Uber eats disi yemek dagitimlarinda (Favor, Postmates) bu kadar kazanamiyorsun, ama giderlerin de az (en azindan bende oyle). Paralar esit de olsa is mantiklari farkli oldugundan tercihen ikisi de es kazandiriyorsa ben RideShare islerini tercih ediyorum.
    Santa Clara ve San Jose de Lyft isi berbatti. Burasi gorece daha iyi. Yemek dagitiminda ogrenci sehri cok onemli.


  • @caglaror Austin Lyft Tecrubeleridir

    Havaalani trikleri

    • Austin de pek cok havalani vardir. Ancak bilinen ve en buyuk sivil havaalani ABIA'dir (Austin-Bergstrom International Airport) . Onemli bir nokta bu havalaninda 2 ayri terminal oldugudur. Buyuk olan ve standart olarak kast edilen Barbara-Jordan Terminali ve digeri -kucuk olan- South Terminal. Bunun onemi ise ikisinin girislerinin zit yonlerde olmasi ve bagimsiz havalanlari gibi calismalaridir. Aracla birinden cikip digerine gecmek 12-15dk kadar surer. Google ve bazi baska haritalar kullanicinin da farketmemesi sonucu default gibi South Terminali ABIA olarak secilmesine neden olur. Havalanina giden yolcudan bunu teyit etmeye calisin. Genelde ucuz -ekonomik- ucuslar South uzerinden olur. Her ikisinin de siralari ve bekleme yerleri farklidir. South Terminalin bekleme yeri ve yolcu alma kismi son derece basittir. Toplamda 100metrelik bir alan icinde beklenir ve yolcu alinir. Bu taraf basit, ama Barbara Jordan terminali biraz karmasik.
      Gecen Kasimda yolcu arrival kismindan sharedride (Lyft, Uber ve digerleri) pick-up noktasini baska bir alana tasimislar. Havalanina girdiginizde yerdeki seritlerde (lane) ve Isikli tabelalarda "Car Rental/ Car Rental Return" tabelalarini takip edeceksiniz. (Presidential Bulvarinda surekli en sol seridi takip edin ve Car Rental Return de kalin, yanlislikla otoparka girerseniz cogunda ilk 10 dk ucretsiz oldugundan aldiginiz giris kartini hemen cikip okutursaniz para odemezsiniz).
      https://goo.gl/maps/XgiKLsLq3FDi4cb68

    Tam suradaki noktada yol ikiye ayrilacak. Sagdan yukari cikan rampa Kiralik arac geri donusleri (Car Rental Return) ama dogruca giden (soldan) yol TLC, SharedRide ve Taxi pickup noktasina gider (TLC=Taxi and Limousine Commission). Zemin kat bu pickup noktalarina ayrilmistir. Ust katlar ise Car Rental sirketlerine ayrilmistir. Su noktadan binaya (otoparktir) giris yacaksiniz (saga donusle).
    Girdiginizde solda iki ana koridor (kolonlarin arasi) goreceksiniz. 4 ana bolum renklerle kodlanmistir. En dis duvar kenari (en sagdakalan) taksilere ayrilmistir. Ayni koridordaki mavi alan, sol koridordaki sari ve kirmizi alan ise sharedride araclarina ayrilmis pickup noktalaridir. Her alan 1-2-3 seklinde 3 alt alana bolunmustur. Koridorlar 100metre kadar, her renk 1-2-3 alanlari ise 2 veya 3 arac alacak kadar uzunlukta ve tek arac genisligindedir. Tabelalarla ve yerdeki renkli sinir cizgileriyle farketmenizi kolaylastirmaya calismislar ama ilk seferde farketmek zor olabilir. Kolonlarin bazi yuzeylerinde de Renkli (kirmizi, mavi ve sari) uzerinde 1-2-3 gibi bolge numaralari yazan tabelalar var. Binaya ilk girdiginiz taraflar 1 olmak uzere diger uca dogru 3e gider. Size gelen Lyft App pick-up bilgisinde -Blue 3- gibi nereden yolcuyu alacaginiz belirtilir. Navigasyonlar guncel olmadigindan sizi arrival alanina goturur ama bu bolgede navigasyonlari dinlemeyin.
    Pick-up noktasina gittiginizde (girmeden hemen once vardim secenegini secin, bina icinde GPS sinyali kayboluyor) ilgili yerde yolcu yoksa siz bekleyebilirsiniz. Yolcu arrival cikisindan sizin oraya bir gecitten yuruyerek geliyor, gelmesi zaman alabilir. Yolcuyu alinca binadan cikis yonunda cikip (girilen yerin hemen ilerisinde cikis var) harita kendisine gelinceye kadar ilerleyin. Sonrasinda haritayi takip etmelisiniz.
    Austin'e Lyft icin gelecek olanlar veya henuz gelmis olanlar bana ulasirsa cok daha detayli anlatabilirim. Video ve fotogralar daha sonra gelecek.

    • Musteri biraktiginizda birakma alaninda (departure) bir sure oyalananin, agirdan alin, Lyft rider gelis hizina gore (ve surucu zaman/para dagilimina gore) size siradan bir rider verebilir. Yani havalani bekleme sirasina girmenize gerek kalmaz. Yine de arrival alanindan cikip bir tur atip pick-up noktasina gitmeniz gerekecektir. Havalaninda navigasyonu takip etmeyin, guncel degil. Yolcuyu alip kapali alandan ciktiktan hemen sonra navigasyonu izleyebilirsiniz.
    • Austin havalani haritadan da gorebileceginiz gibi dairesel bir yol ve bagli yollar iceriyor. Alanda oteller de var ve Airport sirasina (alma-birakma) bu otellerin musterileri de dahil.
    • ShareRide icin iki bekleme alani var. (aslinda 3 ama 3. nerede bulamadim). Bekleme alani siraya girdiginizde size gelinceye kadar gidip park ettiginiz yer. Lokasyonlari belli oldugundan bu alanlar disina cikarsaniz ve 4.59dk dagelmezseniz siranizi kaybediyorsunuz. Cok yogun saatlerde yer kalmiyor ve sizi disari cikartan gorevliler gelebiliyor. Cozum biraz gezip 4 dk icinde yeniden gelmek. Lyft icinde tahmini bekleme suresi ve kac driver sirada gorulebiliyor ama bu anlik ve tahmini bir rakam cunku sira cok yavas ya da cok hizli ilerleyebiliyor (ucak gelip gelmemesine gore).
    • Bekleme alanlarindan buyuk ve uzakta olan burasi (WC, mikrodalga vb var.).
    • Kucuk bekleme alani ise burasi (ince uzun ama iki sira arac alabilen ).
      Buyukte avantaj yer bulunabiliyor, WC ve mikrodalga yakin. Kucukte avantaj havalanina kestirme gecis var, yakinda kahve vb. alacak yerler var.
    • GPS sinyali kucugun yanindan gecerken sizi que (kuyruk) kaydeder, 4dk icinde her iki alandan birinde olursaniz listede kalirsiniz. Aynisi digeri icin de gecerli.
    • Sehirden havalanina yolcu goturdugunuzde (departure) drop-off alaninda cok oyalanirsaniz gorevliler sizi uyariyor. Ama sansinizi sonuna kadar zorlayabilirsiniz.
    • Su adresten gelen ucaklara bakip siranin hangi hizla eriyecegine tahminde bulunabilirsiniz. Bazen 100 uzeri arac oluyor sirada ama ucak inmeyecek oluyor, bekleme 1 saati gecebiliyor. South terminale 2 hava yoluiniyor. Bu yuzden potansiyeli yuksek degil ve ekonomik takildiklarindan mesafeler kisa olabiliyor ve sapa alanda kaliniyor. Ama inecek ucak varsa ve ana terminal cok doluysa denenebilir. Yolunuz duserse veya yolcu gotururseniz South icin inecek ucak var mi kontrol edin ve sirada beklemenize degecekse kalin derim.

    Bonus vs Surge
    Tum shareride sistemleri pastadan en buyuk payi kapabilmek icin musteri memnuniyetine odaklanmis durumda. Bunun sartlarindan birisi de musteri cagirdiginda hizlica ona arac servis edebilmek. Musteri nedene aldirmaksizin bir parmak hareketi ile diger rakiplere yonelebiliyor.
    Bunun icin Lyft 2 temel duruma 2 farkli cozum uretiyor.

    Bonus mantigi

    Bonus verme hic bir driver olmayan ama daha onceki verilere gore cevapsiz kalinan alanlarda benzer saatlerde bir driver girerse (genelde yolcu birakmak ya da duraklamak suretiyle alana girmis olursa) ic ice iki kapali alan sunuyor, birisi (icteki) pembe, digeri (distaki) acik eflatun renkte. Ictekinde daha yuksek ucret distakinde daha dusuk ucret yaziyor. Bu alanlardan birisi icinde kalirsaniz (ictekine gitmeniz mantikli, uyarsa) duruma gore birer veye ikiser ya da 4'er cent artan sekilde size bonus veriyor. Bunun bir maksimum ust limiti var. O limite ulasinca duruyor. Ornegin icteki pembe alanda beklerseniz 4$ ile baslayip 11$ da durabilir. Uygulamadan cikmaz veya gelen ilk cagriyi red etmezseniz (kabul ederseniz) normal ride ucretine bu bonus puani ekliyor. Maksimum sinira ulasinca bolge disina ciksaniz da bu durum gecerliligini koruyor. Bu haliyle statik bir durum ve statik miktar. Bunun adi bonus.
    \Bonus alaninda bonusta maksimuma kadar duzenli artis
    Maksimum bonusa ulasildi
    Sonraki surusu kabul edin bonus sizin olsun

    Surge Mantigi

    Surge mantigi baslangicta buna benzer, ama cok fazla talep olup (olacak olup yada) yeterli surucu yoksa arz sikintisi olusan bolgelerde yine ek bir ucret verir. Buradaki fark burada surucu vardir ama yolcu sayisi daha fazladir. Arz talebi karsilamaz. Burada acik arttirma baslar. Yolcunun gidecegi guzergah ve surucunun durumuna gore ozel bir algoritma ile para miktari artar. 2 yolcudan birisi (ayni alandan alinirken- misal 10$ surge ile basladiginda) uzaga giderse surge katlanarak artar 30$ ride ise 45$ surge. Yakina gidende ise surge daha az artar 3$ ride+ 10$ surge.
    Festival, mac gibi gunlerde ve ozellikle Cuma ve Ctesi geceleri surge artar. Olaganustu durumlarda 30-40$ gorulebiliyor. Cogu durumda Lyft zararina bile olsa bunu destekliyor. Ilk durumda bonusun tamamini Lyft cebinden verir.
    Burada yolculara bildirilen ride ucretleri de artiyor. Ama Lyft de cepten de odeme yapiyor. Cunku cok fazla mutsuz musteri olasiligi var.

    Detayli -gizli ve aciklanmayan- mantiklar icin buraya bakabilirsiniz. Her halikarda algoritmaya atiyorlar topu. Acik bir bilgi yok.

    Diger Bilgiler

    • Lyft Hub bazi ucretsiz urunler (koku seysi vb.) ve indirimli urunleri alabileceginiz, dinlenmek icin ugrayabileceginiz, Lyft islemlerini-sorunlarini sorabileceginiz bir yer. Calisma saatleri degismis bunu dikkate alin.

    Surge Trigi

    UYARI: Lyftin bu trikle ilgili ban (deactivation) yaptigi soylentileri var, risk kendinize ait olacak sekilde kullanin.
    Surge genelde buyuk etkinliklerde veya gece gec saatlerde barlar bolgesi gibi yerlerde ortaya cikar. Bonus kapali alanlari olusur. Bu alanlarda cagri aldiginizda mesafe ile de baglantili olarak onerilen para artar ve srandart ride ucretine eklenir. 3$ ride ucreti icin 28$ alabilirsiniz. Yani toplam 31$. (Benim bir ornegimdi). Kisa surede cok yuksek paralar kazanilir ve neredeyse hic benzin harcanmayabilir (mesafeye bagli).
    Gelelim trik isine, Lyftin istemedigi sey sik sik uygulamayi acip kapatmanizdir. Bu tahmin/ongoru algoritmalarini gecersiz hale getiriyor ve bundan zararli cikiyor. Surge bolgesine gelmeden uygulamayi offline yapip (harita gorunmeye devam eder) surge bolgesine girip acinca yolcu aldiginizca surge mantigi isler. Yolcuyu birakmadan -bu son yolcum secenegi secip- surge disi yolcu riskini bertaraf edince (uygulama offline modda yolcuyu goturmeye ve birakmaya izin verir. Boylece yeni yolcuyu surge disindan size veremez. Sonra offline uygulama ile haritadan bakarak yeniden surge bolgesine girilir. Surge almak icin arac bolgede olmali, yolcu nereden gelirse gelsin. Uygulama online moda gecirilir. Yeniden surge icinden yolcu alinir ve bu tekrarlanir. Offline-online gecisinde limit yok hersey legal ama Lyft bunu istemiyor (Uber de).
    Bu trikten bir tik daha legal olani surge bolgesine girince hemen destinasyon vermektir. Uygulama icinde her gun en cok 6 destinasyon verme hakkiniz var. Boylece destinasyonunuz dogrultusunda size yolcu atiyor (nadiren sapittigi da var, adamlarda yok ki bizim gibi algoritmaci ). Destinasyonu surge civarinda populer bir alani verirseniz (ogrenci yurtlarinin/evlerinin bol oldugu bir yer gibi) o zaman kisa mesafede yolcuyu birakip hizlica surge icine donebilirsiniz. Donerken de yeniden surge icini destinasyon verirseniz cok daha efektif olur. Ama bunda sayi siniri 6 maalesef.

    Lyft Ucret Dagilimi Bilgisi Kalkti
    Gecen hafta sessiz sedasiz bir guncelleme ile Lyft ucret dagilimi (musteri ne oduyor, bunun ne kadari Lyft'e ne kadari sofore geliyor vb.) -earn breakings- bilgisini kaldirdi. Bu daha az seffaflik demek. Musterinin ne odedigini bilemeyecegimiz gibi bizim toplam gelirden elde edecegimiz orani da artik goremeyecegiz. Patron tavrini ortaya koyuyor.

    Musteri negatif puanlamasi hk.
    Musterilerin 5 yildiz vermesi cok onemli degil ama dusuk yildiz vermesi sizin ortalamanizi asagi cekiyor. 5 yildiz her iki taraf icin de default ayar zaten. 4.7 yildiz ve altinda surucu deaktive olma tehtidi aliyor. Diger yandan rider yildiza gore arac cagirabiliyor. Dusuk yildiz ayrica can sikici 🙂
    Cok fazla degisik karakterde yolcu tasiyoruz. Bu size ve yildizlara yansiyor. Sikayetten tutun yorumlara hersey sizin surusunuzu etkiliyor. Ayrica tip ve toplam parayi da etkiledigini soyleyebiliriz.
    Eger munferit olaylarda hakli oldugunuzu dusunuyorsaniz hemen Lyft cagri merkezini arayin ya da txt atin. Durumu izah edip son yolcudan sikayetci olun. Boylece bu yorum ve yildizlar kaldirilabilir. Ve mutlaka bu yolculara (hemen surus bitince) 1-2 veya 3 yildiz verin. Sistem garanti etmiyor ama olabildigince sizi tekrar karsilastirmamaya calisacagini soyluyor.
    Dusuk yildizli yolculari almamak da iyi bir fikir olabilir. (Yanlis duymadiysak NY de 5 yildiz altini almiyorlarmis). USA musterileri gule oynaya iyi gunler diyerek tesekkurlerle inip 3-4 yildiz cakabiliyor. Ya didinip 5 yildizi korumaya calisin ya da optimum duyarsizlikta kalin. Ben pes ettim. Arac temiz, kapidan kapiya binbir ikramla goturuyorsun verdigi yildiz 3. Kaba tabirle artik bunun gerekless oldugunu dusunuyorum.

    Cagri Kabul Orani (Acceptance Rate)
    Tum musterileri kabul ederseniz (Shared chain icindekiler dahil) kabul oraniniz 100% oluyor. Her musteri reddinizde oran dusuyor. Puan ve Acceptance Rate son 100 ride icinde oranlaniyor. Tam hatirlamiyorum ama kabul seviyeniz belirli bir oranin altina duserse yine deaktivasyon sopasini salliyor Lyft. Tersten performans degerlendirmesi bu sistemdeki baska bir can sikici olay.

    Share Ride Mevzuu
    Sozde benzer ya da ayni hat uzerindeki yolculardan shared ride (digeri duz Lyft olarak geciyor) secenler (aracin kapasitesi kadar) birbirine eklenecek sekilde birlestirilebiliyor. Son ucret acikalmasinda Lyft bunlarin zaman ve mile paralarini ayri ayri sana verdigini soylese de Lyft ride kadar olmadigi kesin. Shared ride icinde kendi sorunlari olan bir sistem. Bununla ilgili onekleri ilk sirsatta yazarak aciklayayim. Gorusuruz...

    Guncellemeler
    Yukaridaki eski bilgileri degistirmiyorum. Bazi bilgiler benim eksik tecrubelerimden bazilari da Lyft degisiklikler yaptigindan degisti iste asagida guncellemeler.

    • Shared ride zincir uzadikca avantajli hale gelebiliyor (mesafeler ekstra artiyor). Lyftin belirttigine gore her yolcu icin ayri ucret aliyorsunuz (sanki biraz dogruluk payi var gibi). Yeni promosyonlama sisteminde bir de hedef koydular, ornegin benim hedef bilgisi soyle: alt metni

    Belirli sayida ride yaparsaniz size ek paralar (promosyonlar) verecek. Sizi daha cok ride yapmak icin yollarda tutmaya calisiyor. Indir bindiri cok olan Universiteler, barlar, ismerkezleri bolgeleri icin cok iyi firsat.
    Ornegin ben haftalik 120 civari ride alan birisi olarak ek parayi garantilemis durumdayim. Win-win olayi.

    • Havaalanindaki ek bolgeyi buldum 🙂 Ana havalaninda 3 bolgeden bahsediyordum, 3. bolge ana-buyuk bolgenin hemen hemen karsisinda, kare sekilli olan alan.
      alt metni

    • Surge-Promosyon hakkinda, surge ile ilgili bilinmeyen algoritma Lyftin cagriyi yapan musterinin ozel bir alanda tutuldugu bilgisinden kaynaklaniyor olmali. Cunku ayni bolgeden aldigim iki farkli rider icin iki farkli promosyon parasi ekledi ve benim ekranimda promosyon gorunmuyordu. Ek olarak cagri nereden geldiyse Surge oranin alanina gore bir promosyon oluyor. Musteri 10dk uzakta da olsa bir surge bolgesi icindeyse size o parayi yaziyor.

    • Zincir arasindaki (ilk musteri degil) bir musteri cagriyi iptal ederse (ne olursa olsun) size odeme yapmiyor. Musteri benim yanimdaydi herif yanimdan yurudu gitti, 1-2 dk sonra da cagriyi iptal etti. Herhangi bir odeme almadim, sms ile de bilgisi geldi. Sadece shared ride icindeki ilk musterinin cagriyi iptal etmesiyle size 2-3$ gibi bir para odemesi yapiyor.
      ... aklima geldikce ekleme yapayim.

    Octopus Oyun Tableti
    Firma basvuru sirasina gore bir tablet gonderiyor. Aylik min 100ride olmasi gerekli. Yolcu oyun oynadikca size de puan veriyor. Gelen tablet kutusundan sarj aparati (cakmak gozu), kablosu, LG marka bir tablet ve koltuk basligina sabitlemek icin bir aparat cikiyor. 250 puan 25$ demek. GPS ve gomulu GSM ile geliyor (Sprint). Standart bir isletim sistemi yok, ozellestirilmis. Dogrudan oyunlarin arayuzu aciliyor. Oyunlar randomize, trivia en cok sevileniymis. Yolcu (oynayan) da puan kazaniyor ve odulluymus.
    Yolcu sayisindan ziyade oynayan sayisina dikkat ediyorlar. Kabaca ride sayisini buradan yakaliyorlar sanirim. Cografi olarak konuma ozel reklamlar cikiyor. Cok sik reklam cikmiyor. Ride sayisi dustugunde ya da sistemden memnun kalmadiginizda iade etmeniz gerekiyor.
    Seven yolcular oldugu gibi sevmeyenler de cikacaktir. Kapatma veya ses kisma basit.Dun basladim actim. Duruma gore degerlendirma yaparim. Daha once yapan arkadaslar ayda 25$ civari getiriyor demislerdi.

    Ref.: Bu bilgiler kendi tecrubelerimin yanisira @Sharm , @mhepekiz, @mutlu tecrubelerinden de faydalinalarak derlenilmistir.


  • Cok dinlendin @caglaror hadi kalk dogru calismaya 🙂


  • @mutlu Bu gunu de off gun ilan ettim 🙂 Yarin kaldigimiz yerden devam ediyoruz...

  • Yasaklı

    "Ne kazanıyorsun" en çok merak edilen konu oluyor bu başlıkta. Sabah 07.00 akşam 07.00 gibi çalışıyorum haftada 6 gün.

    1200-1500 aralığında kazancım. Ben hep "Lyft şansı versin" derim ben biraz şanslıyım galiba tek sürüşte $80-90 yapacağım sürüşleri çok yakalıyorum bir de tip konusunda da fena değil durumum günde ortalama $40-60 tip kazancım var... Sorular olursa cevaplarım


  • @caglaror bilgilendirici yazınız için teşekkür ederim, videodan ziyade buraya yazı olarak aktarmanız gerçekten çok güzel, zaman ayırıp yazmışsınız, tekrardan teşekkürler, hemen bir (yer imi) işareti koydum ki bu mesaj arada kaybolmasın, ileride bu bilgileri parayla bile vermiyecek insanlar vardır

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mhepekiz yıllık kazancından tutun ne kadar mortage ödersin diye hesaplamalar başlamıştır.


  • Yotubede bir arkadaş bu uber olayından şikayetçiydi , Kendiside uber yapıyor ancak abd geliş planının bu olmadığını , bu işin böyle çok gitmeyeceğini artık sıkıldığını , söylüyordu , adını unuttum..

    Gerçekten arkadaşlar abd bu mudur ? Bu tür getir götür işlerini ülkemizdede var.

    Videodaki arkadaş bile , türkiyedede bu işi yapardım aslında diyip hayal kırıklığını anlatıyor.. Anlıyorum ilk gidiş iş bulmak vs zor ancak 1 yıldır bu işi yapan kişi var .

    Mesleğinizi orada yapamıyor musunuz ? Ne kadar türk varsa youtubede hepsi uber falan çekiyor. Anlamıyorum gerçekten abd bu mudur ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @AgeGuns sorunu burada sormayacaksın aşağıdaki linkten sorabilirsin. Ozaman çok daha çeşitli cevapları alabilirsin.
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1944/amerika-da-tutunamayıp-geri-dönenler-var-mı


  • @AgeGuns kimsenin Amerikaya gelis amacinin uber yada lyft oldugunu sanmiyorum. Bir cogumuz Turkiye’de belli bir kariyeri arkada birakip geldik. Maalesef ki burada kimse onune kirmizi hali serip gel yarin ise basla demiyor.
    Genel kabul olarak ideal is arama suresi 3-6 aydir. Bu sureden daha kisa surede is bulursaniz sanslisiniz. Bazi arkadaslar daha gelmeden bazilari gelince is buluyor bazilari bulamiyor. Bu surec icinde yapilan harcamalar birikimleri eritiyor. Herkes faturalarini odemek icin yogun olarak calisiyor. Bir yandan da daha iyi bir is ariyor.
    Sonuc olarak bu tur isler bircogumuz icin nihai hedef degil gecis isidir. Buradaki hayata tutunmak icin boyle isler lazim yoksa gocmenlik hikayeniz cok kisa surebilir.
    @ayvalik10 burada tutunamayanlar icin linki zaten verdi. Orayi da bir okuyun. Hayat gulluk gulistanlik degil her zaman.
    Butun suruculere bol kazanclar.


  • @sigmoidalmammal, içinde söyledi: Uber ve Lyft Şoförlüğü

    @AgeGuns kimsenin Amerikaya gelis amacinin uber yada lyft oldugunu sanmiyorum. Bir cogumuz Turkiye’de belli bir kariyeri arkada birakip geldik. Maalesef ki burada kimse onune kirmizi hali serip gel yarin ise basla demiyor.
    Genel kabul olarak ideal is arama suresi 3-6 aydir. Bu sureden daha kisa surede is bulursaniz sanslisiniz. Bazi arkadaslar daha gelmeden bazilari gelince is buluyor bazilari bulamiyor. Bu surec icinde yapilan harcamalar birikimleri eritiyor. Herkes faturalarini odemek icin yogun olarak calisiyor. Bir yandan da daha iyi bir is ariyor.
    Sonuc olarak bu tur isler bircogumuz icin nihai hedef degil gecis isidir. Buradaki hayata tutunmak icin boyle isler lazim yoksa gocmenlik hikayeniz cok kisa surebilir.
    @ayvalik10 burada tutunamayanlar icin linki zaten verdi. Orayi da bir okuyun. Hayat gulluk gulistanlik degil her zaman.
    Butun suruculere bol kazanclar.

    Çok haklısınız , sorularımın cevabını tam olarak vermişsiniz. Umarım kendi mesleğinizde yapacak fırsatı yakalarsınız


  • @sigmoidalmammal, içinde söyledi: Uber ve Lyft Şoförlüğü

    @AgeGuns kimsenin Amerikaya gelis amacinin uber yada lyft oldugunu sanmiyorum. Bir cogumuz Turkiye’de belli bir kariyeri arkada birakip geldik. Maalesef ki burada kimse onune kirmizi hali serip gel yarin ise basla demiyor.
    Genel kabul olarak ideal is arama suresi 3-6 aydir. Bu sureden daha kisa surede is bulursaniz sanslisiniz. Bazi arkadaslar daha gelmeden bazilari gelince is buluyor bazilari bulamiyor. Bu surec icinde yapilan harcamalar birikimleri eritiyor. Herkes faturalarini odemek icin yogun olarak calisiyor. Bir yandan da daha iyi bir is ariyor.
    Sonuc olarak bu tur isler bircogumuz icin nihai hedef degil gecis isidir. Buradaki hayata tutunmak icin boyle isler lazim yoksa gocmenlik hikayeniz cok kisa surebilir.
    @ayvalik10 burada tutunamayanlar icin linki zaten verdi. Orayi da bir okuyun. Hayat gulluk gulistanlik degil her zaman.
    Butun suruculere bol kazanclar.

    Ben buraya geldiğimin 4. gününde işe başladım, çalıştığım sektörde yine aynı şekilde. ( sinema sektörü ) fakat TR deki nin bir alt kademesi diyebilirim.Yani 2 sene geçti 3'e gireceğim hala TR'deki konumuma gelmeye çalışıyorum.
    Eşimde TR'de KPSS ile çok zor girilen devlet iştirakli özel bir ihracat şirketinde finans kısmında çalışıyordu.Burada ise 2. dili ispanyolca olmadığı için california'da mcdonalds ta iş başvurusunda tercih edilmiyor.

  • Yasaklı

    @AgeGuns Türkiyede o işi yapamaz. Çok izlensin diye abartmış

  • Yasaklı

    Şu Rideshare (Lyft / Uber) işlerinin Türkiye'de yaşayanlar tarafından "Basit" ya da "Avam" görülmesine bayılıyorum ben. Geçen gün bir çift aldım baya buralı. Konuşurken "Türkiye'deki arkadaşlarım bana her gün 'Buradayken Google'da çalışıyordun orada şoför oldun' diyor dedim" insanlar bir kahkaha patlattı. "Burada üniversite mezunları, yüksek lisanslı insanlar bile yapıyor bunları. Saatli mesaili çalışmaktansa köpeğiyle parka da gidiyor, öğleye kadar uyuyor da ya da ne istiyorsa onu yapıyor. Rideshare işleri özgürlük getiriyor" dedi.

    Ama ben bunu kimseye anlatamadım hala.. Hala bizim yaptığımız iş avam, hala basit. Öte yandan @sigmoidalmammal 'a da katılıyorum bizim hedefimiz bu değil ki. Kazancı güzel bir iş bu en azından ben şu konuda samimi olarak itirafta bulunayım burada 8 saat mesaili gireceğim herhangi bir işten yaklaşık yüzde 80 fazla kazanıyorum şu an.

    Bu arada @sigmoidalmammal 1 sene iş peşinde koşan da tanıyorum ben yani 3-6 ay şans, gelmeden iş bulmak piyango diyelim 🐕


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum