Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor
-
@Ömür, içinde söyledi: Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor
@aysegul Merhaba Pasaportları delip geri verme olayı artık yokmuş(bordo pasaportlar için), bende öyle biliyordum ama benden aldılar.
5 gün önce aldım yeni pasaport, benim eski pasaportumu (bordo) geri verdiler çeşitli delme, kesme olaylarında sonra.. :D
-
@Ömür yöneegedeki detaylari okuyabilirsiniz bununla ilgili, sık sorulan sorular bölümünde. Kısaca kaybetme gibi durumlarda fotokopinin size yardımcı olabileceği, kanıt sayılabileceği konusu kesin olmamakla birlikte konsolosun karar vereceğini belirterek fotokopiyi sunabileceğiniz yazıyor.
-
İyi forumlar,
Bayağıdır siteyi takip eden birisiyim fakat yeni olarak üyelik açma gereği duydum. Şimdi pasaport hakkında tereddütlerim mevcut. Elimde 4 Aralık 2020 'ye kadar geçerli olan bir pasaport mevcut. Bu bana herhangi bir engel/sorun teşkil eder mi? Bilgisi olan paylasabilir mi acaba ve merak ettiğim diğer bir husus ise söz konusu paspaortun geçerlilik süresi dolunca nasıl bir adım izlenmeli sistemin yeni olduğunu biliyorum fakat daha evvel ki secimlerde kazanıp, pasaport süresi biten arkadaşlar nasıl bir yol izliyor konu hakkında aydınlatırsanız sevinirim. Tekrardan iyi forumlar, selametle. -
@BogachanF, içinde söyledi: Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor
İyi forumlar,
Bayağıdır siteyi takip eden birisiyim fakat yeni olarak üyelik açma gereği duydum. Şimdi pasaport hakkında tereddütlerim mevcut. Elimde 4 Aralık 2020 'ye kadar geçerli olan bir pasaport mevcut. Bu bana herhangi bir engel/sorun teşkil eder mi? Bilgisi olan paylasabilir mi acaba ve merak ettiğim diğer bir husus ise söz konusu paspaortun geçerlilik süresi dolunca nasıl bir adım izlenmeli sistemin yeni olduğunu biliyorum fakat daha evvel ki secimlerde kazanıp, pasaport süresi biten arkadaşlar nasıl bir yol izliyor konu hakkında aydınlatırsanız sevinirim. Tekrardan iyi forumlar, selametle.Bir sorun olmaz basvuru icin kullanabilirsiniz, pasaportun tarihi gecse de saklayin.
-
@crazycells mesajınız için teşekkürler. 2021 giriş tarihi olduğundan dolayı ve pasaportum 2020/12'de bittiğinde nasıl bir yol izlenmelidir?
-
@BogachanF, içinde söyledi: Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor
@crazycells mesajınız için teşekkürler. 2021 giriş tarihi olduğundan dolayı ve pasaportum 2020/12'de bittiğinde nasıl bir yol izlenmelidir?
Daha sonra yeni bir pasaport cikartabilirsiniz.
-
arkadaşlar geçen yıl çektirdiğim green card fotosu için olan fotoyu pasaport görüşmesinde kullanabilir miyim?
-
@LordBolton, içinde söyledi: Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor
arkadaşlar geçen yıl çektirdiğim green card fotosu için olan fotoyu pasaport görüşmesinde kullanabilir miyim?
evet, fotonun orijinali sizdeyse biyometrik kaliplara gore ciktisini alip kullanabilirsiniz.
-
@LordBolton https://www.idphoto4you.com/ bu siteden hemen biometrik yaptır resmi sonra çıktısını alırsın
-
Bugün fotoğraf stüdyosunda biometrik resim çekindim. Akabinde nüfus müdürlüğüne giderek pasaport başvurusunda bulundum 10 yıl olacak şekilde artık dört gözle başvuruların açılmasını bekliyoruz.
-
@optimistic bende aynı bekleyişteyim hadi bakalım :))
-
@anilcangokben siz başvurun dayanacak güç gelir size merak etmeyin :)
-
@yapay-zeka muhtemelen 160 bin falan olacak düşüş 40-50 bin olabilir :) İnşallah dahada fazla düşer
-
Merhaba, başvuruda forumun yönergelerine göre ilerledim. Aynı zamanda kafama takılan bir nokta var, başvuru esnasında olduğu gibi yazın denilmiş ama başvuruda Türkçe karakter kullanmıyoruz doğru mudur ? örn: İsimde ve diğer bir örnek POB : ŞİŞLİ yerine SISLI olacak şekilde mi olacak yoksa direkt olarak mı yazmamız gerekiyor ?
-
Merhaba, başvuruda forumun yönergelerine göre ilerledim. Aynı zamanda kafama takılan bir nokta var, başvuru esnasında olduğu gibi yazın denilmiş ama başvuruda Türkçe karakter kullanmıyoruz doğru mudur ? örn: İsimde ve diğer bir örnek POB : ŞİŞLİ yerine SISLI olacak şekilde mi olacak yoksa direkt olarak mı yazmamız gerekiyor ?
Evet, bilgileri ayni pasaporttaki gibi ama ingilizce karakterlerle yazacaksiniz...
-
@crazycells @optimistic merhaba, ben öğrenciyim. geçen gün nufus müdürlüğüne gittim . bana bordo pasaportu 25 yaşına kadar verdiler. siz nasıl 10 yıllık yaptırıyorsunuz? defter ücreti hariç başka ücret ödediniz mi?
-
@freedom öğrenci pasaportu almayacağını söyletsen ozaman 10 yıllık alabilirsin
-
@freedom 18 yaşından küçük öğrenci iseniz 5 yıllık 18 yaşından büyük öğrenci iseniz 10 yıllık pasaport alabiliyorsunuz 25 yaşınıza kadar geçerli.
-
@freedom Diğer arkadaşlarımız belirtmişler zaten, öğrenci olduğunuz için 25 yaşına gelmenize kaç sene varsa öğrenci olduğunuzu memura belirttiğiniz için o kadar senelik süreye göre pasaport veriyorlar indirimli ödeme yaparak. ama öğrenci olduğunu bildirmediğin sürece max. 10 yıllığa kadar normal fiyatlarından pasaport çıkartabilirsin.
-
Öncelikle herkese merhabalar,Başvuru süreci içerisinde herkese kolaylıklar diliyorum.
Aklıma takılan bir soruyu sizlerle paylaşmak istiyorum,
Şu durumda altı aylık pasaport çıkarmış olasam(10 Ekim başlangıç tarihli), 10 nisan gibi süresi dolacak.
sonuçlar Mayıs ay'ında açıklanacak,arada bir ay'a yakın bir süre zarfı var.
burada merak ettigim, başvurular kapandıktan sonramı kişi bilgileri incelemeye alınıp,uygun olmayanlar eleniyor acaba.
Merak ettiğim lottery çekilişi mayıs ay'ındaki açıklama zamanından kısa bir süre öncemi çekiliyor.Anlatmak istedigim mayıs ya da nisan sonu çekiliş yapılırsa süresi dolmuş bir pasaport olacak elimizde.
Umarım sormak istediğim soruyu anlatabilmişimdir,biraz karışık gibi oldu. :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum