Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
512 102 37.6k 69

  • @LordBolton https://www.idphoto4you.com/ bu siteden hemen biometrik yaptır resmi sonra çıktısını alırsın


  • Bugün fotoğraf stüdyosunda biometrik resim çekindim. Akabinde nüfus müdürlüğüne giderek pasaport başvurusunda bulundum 10 yıl olacak şekilde artık dört gözle başvuruların açılmasını bekliyoruz.


  • @optimistic bende aynı bekleyişteyim hadi bakalım :))


  • @anilcangokben siz başvurun dayanacak güç gelir size merak etmeyin :)


  • @yapay-zeka muhtemelen 160 bin falan olacak düşüş 40-50 bin olabilir :) İnşallah dahada fazla düşer


  • Merhaba, başvuruda forumun yönergelerine göre ilerledim. Aynı zamanda kafama takılan bir nokta var, başvuru esnasında olduğu gibi yazın denilmiş ama başvuruda Türkçe karakter kullanmıyoruz doğru mudur ? örn: İsimde ve diğer bir örnek POB : ŞİŞLİ yerine SISLI olacak şekilde mi olacak yoksa direkt olarak mı yazmamız gerekiyor ?


  • @BogachanF, içinde söyledi: Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor

    Merhaba, başvuruda forumun yönergelerine göre ilerledim. Aynı zamanda kafama takılan bir nokta var, başvuru esnasında olduğu gibi yazın denilmiş ama başvuruda Türkçe karakter kullanmıyoruz doğru mudur ? örn: İsimde ve diğer bir örnek POB : ŞİŞLİ yerine SISLI olacak şekilde mi olacak yoksa direkt olarak mı yazmamız gerekiyor ?

    Evet, bilgileri ayni pasaporttaki gibi ama ingilizce karakterlerle yazacaksiniz...


  • @crazycells @optimistic merhaba, ben öğrenciyim. geçen gün nufus müdürlüğüne gittim . bana bordo pasaportu 25 yaşına kadar verdiler. siz nasıl 10 yıllık yaptırıyorsunuz? defter ücreti hariç başka ücret ödediniz mi?


  • @freedom öğrenci pasaportu almayacağını söyletsen ozaman 10 yıllık alabilirsin


  • @freedom 18 yaşından küçük öğrenci iseniz 5 yıllık 18 yaşından büyük öğrenci iseniz 10 yıllık pasaport alabiliyorsunuz 25 yaşınıza kadar geçerli.


  • @freedom Diğer arkadaşlarımız belirtmişler zaten, öğrenci olduğunuz için 25 yaşına gelmenize kaç sene varsa öğrenci olduğunuzu memura belirttiğiniz için o kadar senelik süreye göre pasaport veriyorlar indirimli ödeme yaparak. ama öğrenci olduğunu bildirmediğin sürece max. 10 yıllığa kadar normal fiyatlarından pasaport çıkartabilirsin.


  • Öncelikle herkese merhabalar,Başvuru süreci içerisinde herkese kolaylıklar diliyorum.
    Aklıma takılan bir soruyu sizlerle paylaşmak istiyorum,
    Şu durumda altı aylık pasaport çıkarmış olasam(10 Ekim başlangıç tarihli), 10 nisan gibi süresi dolacak.
    sonuçlar Mayıs ay'ında açıklanacak,arada bir ay'a yakın bir süre zarfı var.
    burada merak ettigim, başvurular kapandıktan sonramı kişi bilgileri incelemeye alınıp,uygun olmayanlar eleniyor acaba.
    Merak ettiğim lottery çekilişi mayıs ay'ındaki açıklama zamanından kısa bir süre öncemi çekiliyor.Anlatmak istedigim mayıs ya da nisan sonu çekiliş yapılırsa süresi dolmuş bir pasaport olacak elimizde.
    Umarım sormak istediğim soruyu anlatabilmişimdir,biraz karışık gibi oldu. :)


  • @southern ben anladım ama bu sorunun cevabını bilen bence yoktur diye düşünüyorum :) yani çekiliş için görevli memurlar nisan ayın damı çalışır yoksa şubat tamı bilinmez bence :?? Tahminim bence başvurular kapandıktan sonra başlıyorlardır hemen. Ha pasaport sorunuza gelirsek sonuç olarak başvuru zamanında geçerliliği olduğu için BENCE (tahminim) sıkıntı olmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @southern başvurduğunuz an geçerli bir pasaport olması yeterli.


  • khk lılar başvurabilecek mi?


  • @southern pasaport bitiş tarihi 5 kasımdan sonrasında bitecek olan olmalı. Fakat ne zaman bittiği önrmli değil kazandın mülakata giderken de nisan biten pasport ve yeni pasaport birlikte götüreceksin o kadar konsolosluk bu kadar basit olayları göz ardı ediyor çünkü senin gitmen için senden daha çok hevesli çalışıyor


  • Peki örnek vermek gerekirse bu durumda olan arkadaşlarımızda vardır bilgi olması açısından soruyorum benim böyle bir durumum söz konusu değil. Şimdi başvuru tarihleri 2 ekim - 5 kasım. Başvuru yapacak olan kişinin pasaport süresi de diyelim ki 25 ekim de bitiyor. Başvuracak olan kişinin o pasaport ile 24 ekime kadar başvurma şansı varmı ? Yoksa başvuru tarihleri süresi içinde ilgili kişinin pasaport süresi dolduğu için başvurusu geçersizmi sayılmış olur ?
    Konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlar konuya beklenmektedir. :slightly_smiling_face:


  • @optimistic az önceneyazdım bir üst sekmede yönetmelik ne diyor onu yazdım bitiş tarihi 5 kasım sonrası olacak ama başvuru yapmaz eski pasaportla yebi pasaportla yapar ona kabul ama başka türlü olmaz


  • merhaba arkadaşlar, az önce ekşi sözlükte bir tartışma gördüm. Bazıları google dan rastgele pasaport numarası bulup girip yapabiliyormuş hatta sallama bir numara girdiklerinde bile oluyormuş dediler.

    Eğer hal vaziyet bu şekilde ise pasaport gelmesinin bize hiç bir faydası olmadı.


  • @ayvalik10, içinde söyledi: Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor

    @optimistic az önceneyazdım bir üst sekmede yönetmelik ne diyor onu yazdım bitiş tarihi 5 kasım sonrası olacak ama başvuru yapmaz eski pasaportla yebi pasaportla yapar ona kabul ama başka türlü olmaz

    O mesajınızı görmemiştim siz yazdıktan sonra farkettim.


Benzer Başlıklar

  • Greencard Başvurusunun Diğer Vizelere Etkisi

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    14
    0 Oy
    14 İleti
    620 Bakış
    cdeveliogluC
    İyi akşamlar, ABD’de fabrikası olan biri bana sponsor olup şu anda çalışma vizesi için USCIS ile görüşüp vize almamı sağlayabilir mi? Bu sırada ben mülakata orada girebilir miyim? Bildiğim kadarıyla DS-260 formunu doldurduğum için başka bir vizeye başvurmam sıkıntılı. Ama ben değil de bir işveren bunu oradan yaparsa süreç nasıl ilerler?
  • Greencard ve evlilik hakkında

    Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    6
    0 Oy
    6 İleti
    446 Bakış
    crazycellsC
    Basligi onceden tab'de actigimdan cevabinizi gormeden yazmistim, ama sorunuzu sorduktan yarim saat sonra "güncel+++" yazmanizi hic hos karsilamadim ve forum duzenine saygisizlik olarak degerlendiriyorum. Acaba ne gerek var boyle bir cevaba? Gercekten anlayamiyorum... Eger bu kadar ilgi alaka bekliyorsaniz bir avukattan danismanlik hizmeti alabilirsiniz. Forumdan 48 saatligine sizi cikariyorum, bu surede forumu ve ilgili konularini okuyabilirsiniz.
  • GreenCard ile evlilik

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    20
    1 Oy
    20 İleti
    3k Bakış
    Y
    @btek14 çok teşekkür ederim detaylı bakacağım .
  • Greencard

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    652 Bakış
    crazycellsC
    @yildizhakan Greencard içinde söyledi: Arkadaşlar öncelikle merhaba biz 15 Mayıs 2018 talihlisiyiz Abim 2013 talihlisi abim şuan amerikada Greencrd ile gitti bu senede hem babama hem anneme ayrı ayrı çıktı bende yaştan kurtarıyorum biz babamın üzerinden başvuru yapacagız fakat babam lise mezunu degil 2 yıl iş tecrübeside yok ama daha önceden babama 10 yıllık vize vermişlerdi vizesi var suan Greencrd da çıktı ayrıca emekli bizi kabul ederlermi teşekkürler Çiftçi Bagkur Emeklisi Babam Suradan basvuru sartlarina ulasabilrisiniz: https://yesilkartforum.com/basvuru-sartlari/ gocmen vize alabilmek icin loto basvuru sartlarini sagliyor olmaniz gerekiyor maalesef. Gocmen olmayan bir vizeye sahip olmaniz, dosyanizin durumunu olumlu ya da olumsuz etkilemez.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum