Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2019 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
7.7k 553 3.1m 122

  • @ekpr aslında ben gc 'den çevremde pek bahsetmiyorum hatta hiç bahsetmiyorum. Tek konuştuğum yer burası belki de o yüzden gün sayıyorum. Benim derdim en basit şeyler yani ne bileyim eşinle kavga etmişsindir veya herhangi birşeye canın sıkılmıştır ne olursa işte, güvendiğin biriyle konuşup rahatlarsın ne bileyim annen baban arkadaşın kardeşin kim olursa işte...onlarda seni dinler bir kac yorum yapar veya tavsiye de bulunur bunun gibi insani şeylerden bahsediyorum.
    Ben artık hiç kimseye böyle acilamiyorum bu da beni tüketmeye başladı sanırım...
    Aman neyse gece gece gecelim bunu.
    Hakkimizda hayırlısı olsun gunler cok cabuk geçiyor


  • @sawas inşallah ayıp ettin her zaman.


  • @reader Seni çok iyi anlıyorum. Binevi bende aynı pozisyondayım. Konuşabileceğim bir iki arkadaşım dışında etrafımda kimse kalmadı. Bana birşeyler katamayacak kişiler ile arama mesafe koyup arkadaşlığımı bitirdim gibi birşey oldu. Gc konusunu dışarıda açmıyorum kimseye. Bu çekiliş kazanana kadar kimseyi ilgilendirmez. Kazandıktan sonra da peşinde olurlar ama benide al yanına benide götür diye. Nasip olursa göreceksin bunları. Ailem bu konuya artık kötü bakmıyor. Özellikle annem çok karşıydı. Arkadaşının oğlu ağlaya zırlaya londraya kaçtı. Kadın her geldiğinde dert yanıyordu. Belki de bunu gördükten sonra bana da pek sorun yapmak istemedi. Babam zaten keşke olsa diyor. O da her zaman isteklerim olsun isteyen gariban. Ben oraya gittikten sonra ailem dışında sivil hayatımdan kimseyi tanımam. Çok açık kararımdır. İsmimi falan da değiştirme gibi birşey söz konusu olabilir. Herşeye yeniden başlamak istiyorum. Çok çile çektim. Çok parasız kaldım. Şuan iş yerim olmasına rağmen samimiyet ile söyleyebilirim ki hala parasızım. Bu yüzden etrafa bakma bence. O çekiliş olur da çıkarsa nasıl değiştiğinin farkına bile varamayacaksın. Pozitif bir insan olarak yaşamak, açık görüşlü sığ olmayan insanlar ile aynı toplumda bulunmak, cümle sonuna a.... k..... demeyen insanlar, sokağa çıktığında yere tükürmeyen insanlar, trafik kurallarına uyan araçlar düşünsene bunları. Bir meslekte de dikiş tutarsa eğer en kötü ihtimalle ömür boyu hiçbişey sahibi olma emin ol mutlu olursun. O yüzden 12 den sonra atarsa 37. Beklemedeyiz.


  • Bu ileti silindi!

  • Kayseri'ye geldik 👉38👈 günümüz kaldı.


  • Bugün hava kapalı ama olsun neşemiz yerinde😀
    Herkese günaydın


  • Günaydın yoldaşlar. 38 günümüz kaldı. Her güne gc umudu ile uyanıyorum. Bugün annem ile bankada minimum 15000$ gösterme konusunu konuştuk şöyle böyle ufak bir çözüm bulduk içim rahat etti. İnşallah Rabbim isteyen herkese nasip eder. Hayırlı günler.


  • @hsndmn burada insanların paylaştıkları her duyguyu bende yaşıyorum. Daha dereyi görmeden karşı tarafta yapacağım şeyleri hayal ediyorum. 11 yaşındaki kızım bile artık her gün dua eder hale geldi çünkü okullarda çocuklar eğitim harici herşeyle uğraşır durumda maalesef küçük düşünüyor küçük yaşıyoruz. Umarım gerçekten isteyen, hayallerinin peşinde gidecek insanlara çıkar ve güzel bir hayat yaşarız.


  • @reader DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    Galiba tükenmişlik sendromuna yakalandım😓 kendimi çok bitkin hissediyorum. Çevrenizde utanmadan sıkılmadan dertleştiğiniz sizi asla yargılamayacağını bildiğiniz birileri varsa kıymetini bilin. Çünkü benim yok. Ailem de dahil. Belki de ben kendimi çok kasıyorum. Ne bileyim işte...

    Yasadiklarimi birebir anlatmissiniz bende ayni durumdayim belki fazlasi var eksigi yoktur emin olun yalniz degilsiniz az kaldi guzel gunler bizim olacak !


  • İnşallah 15 mayısta burası şenlenir forumdan başvuru yapan herkese çıkması dileğiyle...


  • @sefer-çavuş En büyük kaygılarımdan birisi de ileride evlenip çoluk çocuk sahibi olursam böylesine zorunlu din ağırlıklı bir eğitim sistemi ile çocuğuma eğitim aldırmaktır. Tabiki de çocuğunu nasıl yetiştirirsen öyle olur ama yontulmamış insanlara ben evlat falan emanet edemem. Bu yüzden Türkiye topraklarında evlenirsem ve yaşarsam kesinlikle bir çocuk düşünmüyorum. Bu yüzden seni çok iyi anlıyorum. 11 yaşında bir çocuk bile kaygılanıyor gc çıkması için dua ediyorsa kesinlikle bir çok sorun vardır kanaatindeyim. Ben burada insanları seçemiyorum çünkü hemen hemen herkes benimle aynı sebeplerden ötürü buradan gitmek istiyor. Bu yüzden inşallah hepimize çıkar hayallerimize ve istediğimiz hayata sahip olabiliriz.


  • Greencard talihlisi olamazsam ve greencard şartları zorlaşırsa (çok sıkıntılı maddeler var), ya turist vizesi ile girip kaçak yaşayacağım yada Fransız yabancı lejyonuna katılacağım. Zamanında iyi bir askerdim. 5 senelik sözleşme sonu fransız vatandaşı oluyorsun ve 4000 euro kadar maaş alıyorsun. Belki daha fazladır. Askerlik çok sevdiğim bir iş değil ama mecburi isem gidebilirim. Şimdi bu söylediğim insanlara garip gelebilir ama gerçekten Türkiyede yaşadığımız hayatı hayattan saymıyorum son 3-4 yıldır. Buradaki yaşama tamamen negatif kalıyorum. Bu sebepten burada yaşamak benim için birşey ifade etmiyor. Yine de inşallah gc çıkar bu seçenekler ile uğraşmak zorunda kalmam.


  • @sefer-çavuş abi benim de kızım 10 yaşında seni çok iyi anlıyorum. İnsan en çok çocuğu için üzülüyor zaten. Allah hepimize kolaylık versin, yolumuz açık olsun.


  • @hsndmn fransız ordusunu ben de araştırmıştım ama o 5 sene de az değil dile kolay geliyor sadece.

    Bence hepimize çıkacak arkadaşlar green card. Hep diyorum ya topu topu kaç kişiyiz burda.🙌


  • Kastamonu'ya geldik 👉37👈 günümüz kaldı.


  • @reader Kesinlikle kolay değil hiç şüphem yok. Ama eğer birşey olmuyorsa da olmuyor bunu zamanında iyi anladım ben. Bakalım bi gc açıklansın o zaman bunu daha net düşünürüm.


  • 2018 de Türkiye için yaklaşık kazanma yüzdesini bilen var mı acaba? Genellikle internette eski veriler üzerinden hesaplama yapılmış bu da çok sağlıklı olmuyor. Bir de merak ettiğim kısım her ülke için kendi kotasının belli bir oranı dahilinde mi oluyor kazanan sayısı yoksa direkt Avrupa bölgesi olarak mı?


  • Benim hesabıma göre yaklaşık 100 kişiden 1 kişiye çıkıyor ama bu çok kaba bir hesap tam bilemiyorum. Açıklanan rakamlar Avrupa bölgesi olarak diye biliyorum.


  • Bu ileti silindi!

  • herkese bolşans bu benim 5. yılım bir şirkete 10 yıllık başvuru yapmaları için öylesine ücret ödeyip kayıt olmuştum hiç umutluda değildim geçen 5 yıl içinde gayri ihtiyari beklenti içine girdim yetmedi son 2 senedir mayısı zor getiriyorum inşallah bu sene çıkar şu stressli bekleme bir son bulur


Benzer Başlıklar

  • DV2022 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2020 bekleme odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
  • DV2019 Kazandım yardıma ihtiyacım var.

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    13
    0 Oy
    13 İleti
    6k Bakış
    crazycellsC
    @dearosemary DV2019 Kazandım yardıma ihtiyacım var. içinde söyledi: Merhaba, babam dv2019 talihlisi, emekli ama oraya gidince yine kendi mesleğini yapmak istiyor. Ben de üniversitede İngiliz dili ve edebiyatı okuyorum. Mülakat sırasında babama ne iş yapacağı sorulunca sadece emekli olduğunu belirtmesini ve benim eğitimim için gideceğimizi söylemeyi düşünüyoruz. Sizce nasıl söylersek vizeyi alma ihtimalimiz daha yüksek olur? Eğitim için mi iş için mi? Yani babam emekliyim derse orada bir işte çalışması beklenir mi? Cevaplarsanız memnun olurum. Vize alip almamanizi sorulara vereceginiz cevaplar degil, sartlari saglayip saglamamaniz belirliyor. Gocmen vize basvurulari, diger vize basvurularina benzemiyor. Calismayi dusundugunu ama ne yapacagina henuz karar vermedigini soyleyebilir, bir sorun olmaz illaki gocmek icin bir neden belirtmenize gerek yok. Boyle bir soru da sorulmuyor zaten. @dearosemary DV2019 Kazandım yardıma ihtiyacım var. içinde söyledi: @başkan Cevap için teşekkürler. Yaşım 21 altında olacak eğer vizeyi doğum günümden önce alabilirsek, bunun bi önemi olur mu vizeyi aldıktan sonra? Ayrıca Amerika’da gideceğimiz yerde iki tane tanıdığımız var onlar bize sponsor olmayı kabul ettiler, onları mülakatta belirtsek bir faydası olur mu? Evet, vizeyi alabilmek icin maddi yeterlilik sartini da saglamaniz lazim, eger kendi maddi kaynaklariniz yeterli degilse sponsorun faydasi olur. Tek bir kisinin sponsor olmasi yeterlidir, bu konuyla ilgili olarak surayi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864
  • DV2018 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum