Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2019 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
7.7k 553 3.1m 122

• 👉51👈 Niğde' lilere selam olsun.

Günaydınlar ve iyi haftasonları.

• @sinanoren izleyip duyduklarıma göre genelde öyle oluyor ama mutlaka bizim gibilere de çıkıyordur🙃 değil mi.

Kısmet ya çok da şey yapmamak lazım😁

• Mayıs 15 te burası kitlenmesin de...😁
    Sevincini paylaşanlar mı dersin, benim gibi ağlayanlar mı dersin, çok eğlenceli olacak😁

• @reader o konuda sana katılıyorum forum online rekorunu kırar o gün kesin :)

• Bu ileti silindi!

• En yeni şehrimiz: Nevşehir'e hoşgeldiniz😁

👉50👈

Günaydın...

• @reader yalniz olmicaksin birlikte aglariz ben gene kendimi kapatirim arkadaslardan uzaklasir 3-4 ay sessiz dolasirim gulmem eglenmem sonra tekrar bi greencard mevzusu acilir ben busene kesin bana cikacak derim cosarim :) 3 yildir bu boyle simdide 4. yil olcak :DD

• @askimkoray 😁 valla siz baya sağlammışsınız ben bir daha cesaret edermiyim bilmiyorum.

O zaman inşallah bu sene size çıkacak diyelim.💪

• @reader :D tesekkurler gitmem sart oyuzden hersene basvuruyorum :D umarim sizede cikar:) bana ilk sene ciksaydi para sikintimda yoktu ama her sene elimdeki para git gide azaldi tam ters orantili oldu bu sene cikarsa nasil parayi denklestiricem bilmiyorum herzaman dedigim gibi umarim hakedenlerin hepsine cikar

• Fazla birşey kalmadı arkadaşlar. 15 yaşından beri hayalimdi ama ilk başvurum. Eğer çıkarsa yeniden doğacağım. Gerçi parada yok ama yapacağız birşeyler artık.

• ⭐⭐

@reader DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

En yeni şehrimiz: Nevşehir'e hoşgeldiniz😁

👉50👈

Günaydın...

Kotu espri gozumden kacmadi reader atlamayalim 😂😁

• umarim benim gibi hergun ciksin diye yalvaranlara gun icinde bunu dusunup bir nebze mutlu olanlara cikar , umarim laylaylom diye basvuranlara cikmaz bunun degerini kiymetini calismaya azimli ve gelecekten birseyler bekleyen bunun icin azicik sans isteyen hatta benim gibi yalvaran insanlara cikar .

• Ben Türkiyede geçen vaktime üzülüyorum burada yaşadığımız hayat mı sanıyorsunuz? Herşeyin en iyisini yapmaya çalıştım ama benim hayat tarzıma uymuyor Türkiye. Her konuda kısıtlamaktan sıkıldım yaptığım işimi bile dilediğim gibi yapamıyorum gümrük vergiyi yapıştırıyor. İstediğim şeylere sahip olamıyorum. Bunlara sahip olabilecek kabiliyetim varken bile olamıyorum. Engelleniyorum, engelleniyoruz arkadaşlar. İnşallah gerçekten İSTEYEN herkese çıkar. Eğer olmazda yeni gc yasası girerse son umudum ya birisi ile istemeden evlenecem yada kaçak yaşayacam.

• DV2018 için 2016 da başvurduk, 2017 de çıktı, 2018 de mülakat derken muhtemelen 2019 ilk giriş. Süreç çok uzun. Bu başlıkta isteyen herkese umarım çıkar. Ama şunu da unutmayın bu süreçte insanın hayatında çok şey değişiyor, sizde değişiyorsunuz. Kaçıncı senenizde kazandığınız değil kaç yaşında kazandığınız çok önemli. Genç yaşlarda kazanmak çok güzel ama bizim gibi 40'lı yaşlarda kazanmak düşündürüyor. Diyeceksiniz ki niye başvurdun o zaman. Derim ki ailem için. Sizde çok iyi düşünün. Özellikle çıksın bir dakika durmam diyen arkadaşlar. Dimyat bulgur ilişkisini dikkate alın :). Hangi ülke olursa olsun gideceğiniz yerde daha önce çalışarak hiç para kazanmadınız. En azından ben dahil çoğumuz.
    Sonuç olarak,
    Size çıkmış gibi şimdiden kendinizi yetiştirmeye başlayın. Dil probleminiz varsa çözün. İş yetkinliklerinizi arttırın. Para biriktirin.
    Hepinize bol şans diliyorum.

• @arnblt ve @hsndmn arkadaşlarımız sonuna kadar haklılar. Özel bir macera arayışınız yoksa herkesin ortak paydası bunca yıl çalışıp didinmemize rağmen elimize birşey geçmemesi ve üstüne daha çok kayıplar vermemiz maddi ve manevi anlamda. @arnblt gibi bende 35 yaşındayım ve önce ailem sonra kendim adına diğer dünya ülkelerinde olduğu gibi güzel şartlarda yaşamak istiyoruz. Güzel eğitim almak istiyoruz. Çocuklarımızı dışarı gönderirken korkmadan, karşıdan karşıya geçerken sağa sola 10 kere bakmadan (hangi aracın nereden çıkacağı belli olmuyor), Sinyal kullanmadığı için sövmeden :) saymakla bitmeyen tüm konular için güzel bir yaşantımız olsun istiyoruz :) Çok şey mi istiyoruz? Gerçekten gitmek isteyenlere çıksın inşallah.

• @arnblt +1

• @arnblt @apex katılıyorum.
    Arkadaşlar burayı bir kaç ay önceden keşfettim aslında ama yorum yazmadım. Dün yorum yazmak nasip oldu. Kusura bakmayın içim içimi yiyor bu duyguyu paylaşmak istiyorum yoldaşlarım ile. Tam olarak 49 gün kaldı. Henüz 17 yaşında iken öğrendim greencard konusunu. O dönem ailem izin vermedi. Sonrasında üniversite kazandım okulu bıraktım ve askere gittim. Geldiğim de ticarete atıldım kendi yerimi açtım derken şuan 25 yaşındayım aileme söz etmeden başvurumu yaptım. Aşçılığım var çok şükür. Belgem de var. E ticaretten amazondan anlayan birisiyim. Bir önceki mesajımda maddiyattan bahsetmiştim sadece ama benim için önde gelen maneviyat. Dün sözlüm ile konuşurken yarın bigün evlenirsek Türkiye sınırları içinde bir çocuğumun olmasını istemiyorum dedim. Sonumuz nereye gidiyor belli değil. Can güvenliği mi? Maddiyat mı? Güzel ülkemin eğitim seviyesi mi? Bunlara kafa yormaktan çok sıkıldım ben. Bu yüzden buradaki her arkadaşın söylediği şeylerde, gitmek isteme sebeplerinde kesinlikle haklı olduğu şeyler var. Ailem çok çalışıp didinip maddi anlamda iyi durumda olan insanlar değil. İster istemez ailemde gördüklerim ve yaşadıklarım bir dakika durma burada diyor.

• @caglaror evet böyle yazılar ben de bu son 1 senedir hep okuyorum. E ne yapsın insanlar, e ne yapalım biz eğer imkânımız varsa tabii ki gideceğiz, gidecekler. Hiç kimseyi suçlamıyorum ben. Bir insanın en temel ihtiyaçları şunlardır:

*Beslenme

*Barınma

*Korunma

*Sağlıklı yaşama

*Eğitim ve öğretim görme

*Adalet içinde yaşama

*Güvenli bir hayat sürme

*Geçinme (İş sahibi olma)

*Aile kurma (Temel bir ihtiyaç olarak isteğe bağlıdır.)

Farkındaysanız burda bir hobi yok. Kendime güzel giysiler alayım, bir bilgisayarım bir telefonum olsun. Arada arkadaşlarımla çıkıp eğlenebileyim. Çocuklarıma spor, müzik gibi aktiviteler yaptırayım. Çocuklarımı tiyatroya, sinemaya, konsere götüreyim yok.

Neden yok? Bizim ne farkımız var? Hadi diyelim ki devletimiz zor durumda o zaman herkes o zorluğu çekecek. Eşitlik olacak eşitlik. Müslümanlık sadece dilde kalmayacak. Gavur gibi yaşayıp biz müslümanız diyen insanların old. bir ulkede yaşamaktansa müslüman gibi yaşayıp gavur olanların ulkesinde yaşamayı tercih ediyorum ben.

• @hsndmn daha çok gençsiniz kendinizi de egitmeye devam edin ascilik meslegi ile dunyanin her yerinde tutunabilirsiniz. Hakkinizda insallah hayirlisi olsun kardeşim.

Benzer Başlıklar

• DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    21k
    1
    42 Oy
    21k İleti
    2m Bakış
    batuhannulusoyyB
    @Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2021 Bekleme Odası

22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
  • DV2020 Sonuç Odası

682
    2 Oy
    682 İleti
    113k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k